|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ce odtece plodovnica.
22.8.2005 10:52:30   
violinski
Seven, ti si drugorodka, zato bodi res pozorna na popadke - vse skupaj bo namreč potekalo hitreje.

Pravijo, da drugorodkam ne odteče voda kar naenkrat, kot prvorodkam, no, tudi pri meni je bilo tako, voda mi je odtekala po malem (prvič pa v enem šusu). Če so že popadki, se kar odpravi v porodnišnico, verjetno bodo sami ugotovili, koliko si napredovala in če bo še čas, se boš lahko stuširala tam (po klistirju, če bo čas zanj). Če ne bo časa, ti bo za tuširanje vseeno :)

Srečno!

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   Ce odtece plodovnica.
22.8.2005 11:07:54   
Magi*
ja to glede umivanja je tudi mene matralo. na koncu je izpadlo tako, da mi je plodovnica odtekla, ko sem stopila izpod tuša - torej sem bila glih stuširana;) se pa spomnim, da sem bila vesela, da sem si tisto dopoldne lase umila in sem šla rodit zrihtana in čista. o tem, kakšna sem bila po porodu, pa raje ne bi. sem ful krvavela in sem bila kot bi bila pri mesarju na pultu in ne v porodni. zato je pa prvi tuš po porodu bil takooooo zeloooo dober.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   Ce odtece plodovnica.
22.8.2005 11:39:21   
Anonimen
Oh, Seve, babice vonjajo še vse kaj drugega kot par ur star pot. To jim je nekako tako, kot meni vonjati pisarniški papir.:)

(odgovor članu Seven*)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
   Ce odtece plodovnica.
22.8.2005 13:32:32   
snorlax
Splišni, jaz vem, da nisem bila zasmrajena, pa tudi nikoli še nisem šla k zdravniku brez, da bi se stuširala.

Pri nas v Celju imajo zgleda tako prakso, da če prideš umit ali pa umazan, te avtomatsko pošljejo pod tuš in po klistirju tudi. Mene to ni motilo.

Hodila sem pa sem in tja vse do takrat, ko se je začel sam porod. Še 45 minut preden sem rodila, sem šla še na WC, ker me je babica prepričevala, da me tišči, čeprav me sploh ni. Nobeden ni govoril o nikakršnem vkleščenju.

Ma, vsaka bolnica ima svoje fore.

L.p.:metulj:

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   Ce odtece plodovnica.
22.8.2005 13:33:19   
snorlax
bolnica-bolnišnica

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   Ce odtece plodovnica.
22.8.2005 20:42:57   
Seven*
Violinski kljuc. Jaz sem ze vsaj tri vecere imela konkretne popadke iz katerih se potem ni razvilo nic. Sem ze cisto zmesana, ce bos sploh vedela kdaj gre zares.. Vedno si recem: Ce bos zaspala ziher niso pravi..

Pa v MB ne klistirajo (ce bom sploh sla tja) in tudi stusirati se ne mores. :((:((

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   Ce odtece plodovnica.
22.8.2005 21:35:05   
Anonimen
Tako, kot si rekla, Seven, v MB ni klistirja :bravo: in žal tudi ni tuširanja. Je pa to ta zadnje, na kar bi jaz pomislila, ko se je začel porod.:)
So mi pa dovolili takoj naslednje jutro (rodila sem zvečer ob 20. uri), da sem se lahko šla stuširat. Je zelo pasalo, a kaj ko sem imela tako visoko vročino, da me je treslo in zeblo pod tušem. A sem se potem vseeno bolje počutila.

(odgovor članu Seven*)
  Neposredna povezava do sporočila: 32
   Ce odtece plodovnica.
22.8.2005 21:43:36   
Anonimen
O.K., saj jaz zdajle nima tukaj kakšne hajke proti tuširanju, samo meni res ni na pamet prišlo, da bi se šla tuširat, ko mi je počil mehur in mi je odteklo malo plodovnice. Sem se preveč tresla, še pomislila nisem na tuš, pa mi ni bilo niti malo zoprno.
Drugače pa, Seven, to, če zaspiš, ni merilo, da popadki niso pravi. Ne se na to zanašat, res ne. Moji prijateljici se je k sreči to naredilo v porodnišnici. Ko je imela popadke, a je bila še v sobi na oddelku, je babico vptrašala, če lahko še malo zaspi. Babica ji je smeje rekla, ja, lahko, če boste lahko. In je zaspala. Zbudil jo je en sam močan popadek, ki se ni nehal. Ko je pozn+vonila babici, so jo hitro peljali v porodno. Bila je za rodit. Medtem, ko je babica šla po pribor za britje, je ona sama že rodila. So jo kar "ozmerjale", v hecu seveda, da tako hitro se pa to ne gre.:)
No, saj upam, da se bo tako hitro tudi tebi zgodilo, samo tam, v porodni sobi. Zato ne računaj s tem spanjem in nepravimi popadki.

(odgovor članu Seven*)
  Neposredna povezava do sporočila: 33
   Ce odtece plodovnica.
22.8.2005 21:54:59   
Seven*
Hmmm.. Ma prvic so me kregale, ker sem kao prisla z premalo mocnimi popadki, ki so menda tudi bili premalo intenzivni. In zdaj imam v glavi skoz to, da moram pocakat na prave popadke, da ne bom spet kregana.. :zmeden::zmeden: Upam, da se bom pravocasno odpravila tja.. Je pa fajn slisat taksne zgodbe, da se ne zanasas prevec na to..

Itak sem totalno paranoicna glede poroda. :((:((:(( Slaba izkusnja je naredila svoje..

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   Ce odtece plodovnica.
22.8.2005 23:30:00   
Anonimen
Seven, nič se ne sekiraj. Zdaj je, kar je, otroček mora ven. Notri ne more ostati.;) Se mi zdi, pa da je boljše, da se čim manj obremenjuješ s tem, kako bo, pa se psihično in fizično pripravljaš na porod, ker te potem vsaka stvar, ki je nisi imela v planu, vrže s tira. Vedno boljše pridejo skozi tiste, ki se niso nič pripravljale. Jaz sem preveč komplicirala in delala doktorat iz celega poroda, na koncu pa ni bilo nič, kot sem si domišljala. Brezveze!

Je pa tudi pri meni huda izkušnja pustila posledice. Vprašanje, če bom še kdaj dovolj pogumna za še en poskus?:zmeden2::zmeden2:

(odgovor članu Seven*)
  Neposredna povezava do sporočila: 35
   Ce odtece plodovnica.
22.8.2005 23:32:28   
Seven*
Blacky. Imas kar prav.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   Ce odtece plodovnica.
23.8.2005 7:44:35   
Anonimen
Jaz pa nisem totalno nič komplicirala, pa sem ta kratko potegnila ...

(odgovor članu Seven*)
  Neposredna povezava do sporočila: 37
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?