Ce odtece plodovnica. (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Seven* -> Ce odtece plodovnica. (21.8.2005 20:45:03)

A se lahko se stusiram preden odrinem v porodnisnico? Ne, ni mi odtekla.. :)-:)-:)-:)- Samo zanima me..

ZARA -> Ce odtece plodovnica. (21.8.2005 20:45:43)

Ja,seveda zakaj pa ne ??? Če bo čas,seveda...

lenika -> Ce odtece plodovnica. (21.8.2005 20:46:53)

Se opravičujem, ker se vmešavam, ampak, ker še nisem noseča sem precej nevedna kar se tega tiče. Kako pa veš, če je še čas?

Seven* -> Ce odtece plodovnica. (21.8.2005 20:47:56)

Cas je se, ce nimas popadkov. Ce so ze orng popadki in boli, potem cimprej v porodnisnico. So ene ze rodile v pol ure..

lenika -> Ce odtece plodovnica. (21.8.2005 20:48:38)

Ja moja mami je mene rodila v manj kot pol ure.:bravo:

Seven* -> Ce odtece plodovnica. (21.8.2005 20:49:16)

Bravo mami! :bravo::bravo::bravo::bravo:

Teni_ -> Ce odtece plodovnica. (21.8.2005 21:18:27)

Jaz sem se, samo nisem imela popadkov. Lp,Mojca:nosecka:

jazz -> Ce odtece plodovnica. (21.8.2005 21:19:04)

Meni je odtekla, pa sem rodila čez 18ur- potem veš, kolikokrat bi se lahko vmes stuširala!

jagoda -> Ce odtece plodovnica. (21.8.2005 21:21:38)

Po navodilih moje gin.-čimprej v bolnico - brez tuširanja:zmeden::zmeden::zmeden:

Magi* -> Ce odtece plodovnica. (21.8.2005 22:08:40)

nam so rekli, da moramo v primeru, da nam odteče plodovnica, rešilca poklicat in nas ta odpelje v porodnišnico. plod lahko namreč pritisne na popkovnico in prepreči dotok kisika...

tako sem jaz lepo poklicala rešilca in so me odnesli na nosilih, v porodnišnici pregledali in ugotovili, da popokovnica ni ujeta pod glavico in so me postavili nazaj na noge. aja, pregled je bil pa tak kot ga opisuje tvoj prejšnji post:)-

pa še to, prišla odprta 3,5cm; rodila v 3 urah.

Anonimen -> Ce odtece plodovnica. (21.8.2005 22:27:31)

Nam je babica rekla, ko smo jo vprašale v mat. šoli, če je treba rešilca klicati, da naj ne kompliciramo, da v svoji 30-letni praksi ni imela še takega primera, da bi bila popkovnica ujeta spodaj. Nasploh ga niso imeli v porodnišnici, baje.

Magi* -> Ce odtece plodovnica. (21.8.2005 22:50:23)

v LJ pa zgleda glede tega bolj komplicirajo:zmeden2:

kako že gre Blacky: "preveč babic, kilavo dete":)-

Gina -> Ce odtece plodovnica. (21.8.2005 22:55:40)

Ne vem če še komplicirajo v Lj., mi je rekla ena kolegica, da so ji pustili hodit tudi v Lj. po odteku plodovnice.

Sem pa sicer slišala enako, da to, da bi se popokovina ujela oz. zdrsnila ven, pravzaprav skoraj ni mogoče, oz. da je to tako zelo redko, kot zadetek na lotu.

katjandraž -> Ce odtece plodovnica. (21.8.2005 23:05:00)

Men je tud odtekla, se nisem upala stuširat, ker so nam tako rekli v materinski šoli. V LJ porodnišnici pa me po klistirju niso pustili niti na WC, ampak so mi kar ležečke dali kahlo pod rit:zmeden:. Ni blo nič fajn. Naslednjih 5 ur, ko so čakali, če se bom začela kaj odpirat ali dobila popadke, sem morala preležat. Buuu! Še dobro, da je bila tam ena študentka, ki je bila ful komunkativna in prijazna, da sva se lahko pogovarjali. Mojega :love: so namreč poslali domov, naj se gre spočit, da bo lahko kasneje pomagal.

Anonimen -> Ce odtece plodovnica. (21.8.2005 23:08:12)

Pa zakaj sploh toliko komplicirate s tem tuširanjem? Kot da se prej že 14 dni ne bi. Saj itak se vsak dan stuširamo. Ne vem, no, mene je to najmanj zanimalo, če sem stuširana ali ne. O.K., da si umiješ mednožje, ampak če pa ne greš ravno svežće stuširan rojevat, pa tudi ni konec sveta.

Anonimen -> Ce odtece plodovnica. (21.8.2005 23:09:30)

Aja, vprašanje je bilo, če ti odteče plodovnica. Takrat pa SPLOH ne bi premišljevala, ampak se ne bi.

Magi* -> Ce odtece plodovnica. (21.8.2005 23:18:51)

kar se tiče tveganja, je res zelo majhno. pa vendar obstaja. ne razumem, zakaj ljudje plačujemo vse sorte zavarovanj za primere "ne daj bože" (npr: avtomobilsko, nepremičnine - za primer, da se zruši letalo na bajto!,...), ko je pa treba dati čelado na glavo ali ležati, ko odteče plodovnica, je pa to "kompliciranje".

sam tolk o tveganjih in kompliciranjih, ker mi je ravno včeraj znanka razložila, da malemu ne da čelade na glavo, ko se vozi s kolesom, ker baje ne zgleda (pa mimogrede, verjetnost, da se mu bo kaj zgodilo na biciklu ni ravno zanemarljiva). off topic, se opravičujem.

lahko noč, Magi*

Seven* -> Ce odtece plodovnica. (22.8.2005 0:04:59)

Hmm. No saj, ampak tista plodna voda tak hudicevo smrdi po scalini, pa cel si moker.. Saj nisem mislila nekaj tusirat z mili pol ure, ampak na hitro umit..

snorlax -> Ce odtece plodovnica. (22.8.2005 0:26:45)

Meni se je doma odluščil čep in začeli popadki, pa sem še pospravila stanovanje, skuhala kosilo, tavečjega peljala k prijatelju na rojstni dan, nato sem se stuširala, glavo umila, navila, posušila, skratka od zjutraj od 10. do 15. ure sem delala kot črnc. Ob 15. sem šla v bolnico, kjer so me najprej poslali pod tuš in preoblečt v spalno srajco. :)- Nato so mi dali klistir in nato spet pod tuš. :)-
Rodila sem v dveh urah in bila čist gnila od švica, potem bi mi pa res pasal en tuš, ampak ga ni bilo. Šele drugi dan.:)-:)-:)- V glavnem rojevala sem umita v nulo.:)-:)-:)-

Seven* -> Ce odtece plodovnica. (22.8.2005 0:41:01)

:)-:)-:)-:)-:)- Saj pri meni bo najverjetneje tudi tako..

Anonimen -> Ce odtece plodovnica. (22.8.2005 6:29:51)

Ja madonca, a ženske totalno zasmrajene hodijo rojevat, da jih toliko pod tuš pošiljajo? V Kranju ni nikjer nobenega duha ne sluha o kakšnem tušu pred porodom. Pa če bi mene s popadki poslali pod tuš, mislim, da ne bi šla.
Aja, če pa plodovnica smrdi in če si totalno moker in če nisi ves prastrašen, potem verjamem, da se umiješ, to ja. Čeprav se jaz verjetno ne bi upala. Bi se preoblekla in umila z mokrimi toaletnimi robčki.

Gina -> Ce odtece plodovnica. (22.8.2005 8:45:16)

:)-:)- Splišni, mene so vedno pod tuš poslali, pa sem ga po klistirju tudi zelo komaj čakala.:love:
Verjetnost, da se ti plodovnica priščipne, pa ni majhna niti majčkena, ampak je to zelo zelo zelo zelo zelo težko verjetno. Če temu ne bi bilo tako, v porodnišnicah ne bi žensk pustili hodit pri razpoku lepo okoli. Samo to so šele zadnja leta ugotovili, da so delali totalno paniko tam, kjer ni potrebe. Pred leti so drugače učili.

Anonimen -> Ce odtece plodovnica. (22.8.2005 8:49:05)

Saj zdaj že malo naviram brez veze, ampak ali se po veliki potrebi tudi vedno stuširaš, Gina?:) Meni je bilo klistiranje namreč čisto isto.

Gina -> Ce odtece plodovnica. (22.8.2005 9:03:52)

:)-:)- Splišni, seveda ne, ampak če se dobro spomnim, sem se tresla, preden sem šla rodit - od živcev, pa tam mi je bilo vroče, potem so me klistirali in me je spet treslo in potem je letelo od mene, tako kot leti samo po klistirju, pa mi je bilo spet vroče.....v teh povezavah sem mislila tuš.

Imaš pa vsekakor prav, da je v osnovi popolnoma vseeno ali si stuširan, ko greš rodit, ali pa ne - tako ali tako te ne bi nič motilo, saj med porodom si par ur ves zalit od plodovnice, moker in smrdiš od napora, pa ti dol visi. Po porodu pa se itak hodiš kar naprej tuširat, tako da....ja, se strinjam s tabo.

Seven* -> Ce odtece plodovnica. (22.8.2005 9:06:19)

Jaz si pa mislim.. Boge babice, ko morajo to vohat. :)-:)-:)- Vsekakor se bom malo umila. Ce ne drugega bom bolj sproscena. Ze itak vsaki dan razmisljam kolk dolge dlake ze imam na dolocenem mestu in se panicno brijem.. :)-:)-:)-:)-:)-

Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>