Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Reeees neumno vprašanje, ampak... 1.9.2011 10:57:54
|
|
|
|
PinaNina
|
Navadno uporabljam Dark Muscovado, ki ga mešam s svetlim rjavim sladkorjem. V tem temnem sladkorju je zagoto nekaj, ker imajo vsaj zame piškoti z tem sladkorjem ali brez tega sladkorja drugačen okus.
|
|
|
|
RE: Reeees neumno vprašanje, ampak... 1.9.2011 11:51:10
|
|
|
|
ronja
|
Po vonju. Demerara in muscavado, ne raznih trgovskih znamk, ampak recimo Billington - to je meni ok.
_____________________________
http://vecna-optimistka.blogspot.com/
|
|
|
|
RE: Reeees neumno vprašanje, ampak... 1.9.2011 13:21:47
|
|
|
|
luka jan
|
Ti ne znam povedat kako ločiti pravega od fake, se pa tolažim s tem da ga pojem tako malo, da se ne sekiram kakšen je.
|
|
|
|
RE: Reeees neumno vprašanje, ampak... 1.9.2011 13:54:52
|
|
|
|
Andromeda
|
Kot je že rekla Ronja - po vonju, pa meni se zdi od fake rjavega malenkost bolj droben in bolj skupaj sprijet - ne v kepicah, ampak tako...eh, ne znam opisat
< Sporočilo je popravil Andromeda -- 1.9.2011 13:56:31 >
|
|
|
|
RE: Reeees neumno vprašanje, ampak... 1.9.2011 14:09:25
|
|
|
|
TomTaylor
|
IZVIRNO SPOROČILO: Andromeda Kot je že rekla Ronja - po vonju, pa meni se zdi od fake rjavega malenkost bolj droben in bolj skupaj sprijet - ne v kepicah, ampak tako...eh, ne znam opisat kot ena taka ilovnata prst. Kristalčki so tako majhni, da na oko sploh ne bi rekel, da so kristalčki. Pa tudi okusa je precej drugačnega od "barvanega" (v bistvu je belemu sladkorja samo dodana melasa - ostanek od prečiščevanja trsnega sladkorja) rjavega sladkorja. Jz ga kupim v mercatorju - Mascavo organic brown sugar (svetli in temni), izgleda pa približno takle:
< Sporočilo je popravil TomTaylor -- 1.9.2011 14:11:47 >
_____________________________
Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.
|
|
|
|
RE: Reeees neumno vprašanje, ampak... 1.9.2011 14:41:14
|
|
|
|
mateyka
|
kolikor jaz vem je pobarvan sladkor od sladkorne pese in pravi rjavi od sladkornega trsa (so pa tudi ti različne kvalitete). torej pogledaš na deklaracijo in vidiš.
|
|
|
|
RE: Reeees neumno vprašanje, ampak... 1.9.2011 19:09:48
|
|
|
|
m_o_i
|
meni pa se zdi, da so vsi sladkorji v fazi x rjave barve in da je "pobarvan" pravzaprav beli sladkor
_____________________________
Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07 11.05.2010 - 2070 g 45 cm 07.10.2011 - 9960 g 80 cm
|
|
|
|
RE: Reeees neumno vprašanje, ampak... 1.9.2011 22:29:52
|
|
|
|
Andromeda
|
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka kolikor jaz vem je pobarvan sladkor od sladkorne pese in pravi rjavi od sladkornega trsa (so pa tudi ti različne kvalitete). torej pogledaš na deklaracijo in vidiš. Rjavi sladkor je pravzaprav "surov" sladkor in je lahko tako iz repe kot trsa, je pa res, da je na policah več tistega, ki je pridelan iz trsa. Beli pa je rafiniran, se praviprečiščen 10 x cenejši (logika pa taka, pa več dela je z njim...). Vsekakor pa z nobenim ne gre pretiratavati.
< Sporočilo je popravil Andromeda -- 1.9.2011 22:30:39 >
|
|
|
|
RE: Reeees neumno vprašanje, ampak... 2.9.2011 8:13:11
|
|
|
|
mateyka
|
se pravi da če je "rafiniran rjavi sladkor" potem ni ok.
|
|
|
|
RE: Reeees neumno vprašanje, ampak... 2.9.2011 10:56:42
|
|
|
|
Andromeda
|
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka se pravi da če je "rafiniran rjavi sladkor" potem ni ok. Ja, ker je predelan in obarvan z melaso. Isti šmorn, kot če bi uživala beli sladkor.
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?