Reeees neumno vprašanje, ampak... (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


mačekmuri -> Reeees neumno vprašanje, ampak... (1.9.2011 10:10:59)

...kako veš, da je rjavi sladkor res rjav in ni samo pobarvan? Baje, da to pogosto delajo... Katerega uporabljate ve?




PinaNina -> RE: Reeees neumno vprašanje, ampak... (1.9.2011 10:57:54)

Navadno uporabljam Dark Muscovado, ki ga mešam s svetlim rjavim sladkorjem. V tem temnem sladkorju je zagoto nekaj, ker imajo vsaj zame piškoti z tem sladkorjem ali brez tega sladkorja drugačen okus.




ronja -> RE: Reeees neumno vprašanje, ampak... (1.9.2011 11:51:10)

Po vonju. Demerara in muscavado, ne raznih trgovskih znamk, ampak recimo Billington - to je meni ok.




luka jan -> RE: Reeees neumno vprašanje, ampak... (1.9.2011 13:21:47)

Ti ne znam povedat kako ločiti pravega od fake, se pa tolažim s tem da ga pojem tako malo, da se ne sekiram kakšen je. [sm=smiley1.gif]




Andromeda -> RE: Reeees neumno vprašanje, ampak... (1.9.2011 13:54:52)

Kot je že rekla Ronja - po vonju, pa meni se zdi od fake rjavega malenkost bolj droben in bolj skupaj sprijet - ne v kepicah, ampak tako...eh, ne znam opisat [sm=smiley36.gif]




TomTaylor -> RE: Reeees neumno vprašanje, ampak... (1.9.2011 14:09:25)

IZVIRNO SPOROČILO: Andromeda

Kot je že rekla Ronja - po vonju, pa meni se zdi od fake rjavega malenkost bolj droben in bolj skupaj sprijet - ne v kepicah, ampak tako...eh, ne znam opisat [sm=smiley36.gif]


kot ena taka ilovnata prst. Kristalčki so tako majhni, da na oko sploh ne bi rekel, da so kristalčki.  Pa tudi okusa je precej drugačnega od "barvanega" (v bistvu je belemu sladkorja samo dodana melasa - ostanek od prečiščevanja trsnega sladkorja) rjavega sladkorja.

Jz ga kupim v mercatorju - Mascavo organic brown sugar (svetli in temni), izgleda pa približno takle:
[image]http://i00.i.aliimg.com/photo/v0/106378410/Sugar_Mascavo_food.jpg[/image]





mateyka -> RE: Reeees neumno vprašanje, ampak... (1.9.2011 14:41:14)

kolikor jaz vem je pobarvan sladkor od sladkorne pese in pravi rjavi od sladkornega trsa (so pa tudi ti različne kvalitete). torej pogledaš na deklaracijo in vidiš.




m_o_i -> RE: Reeees neumno vprašanje, ampak... (1.9.2011 19:09:48)

meni pa se zdi, da so vsi sladkorji v fazi x rjave barve in da je "pobarvan" pravzaprav beli sladkor [sm=zmeden2.gif]




Andromeda -> RE: Reeees neumno vprašanje, ampak... (1.9.2011 22:29:52)

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

kolikor jaz vem je pobarvan sladkor od sladkorne pese in pravi rjavi od sladkornega trsa (so pa tudi ti različne kvalitete). torej pogledaš na deklaracijo in vidiš.


Rjavi sladkor je pravzaprav "surov" sladkor in je lahko tako iz repe kot trsa, je pa res, da je na policah več tistega, ki je pridelan iz trsa. Beli pa je rafiniran, se praviprečiščen 10 x cenejši (logika pa taka, pa več dela je z njim...). Vsekakor pa z nobenim ne gre pretiratavati. [sm=smiley1.gif]




mateyka -> RE: Reeees neumno vprašanje, ampak... (2.9.2011 8:13:11)

se pravi da če je "rafiniran rjavi sladkor" potem ni ok. [sm=smiley17.gif]




Andromeda -> RE: Reeees neumno vprašanje, ampak... (2.9.2011 10:56:42)


IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

se pravi da če je "rafiniran rjavi sladkor" potem ni ok. [sm=smiley17.gif]



Ja, ker je predelan in obarvan z melaso. Isti šmorn, kot če bi uživala beli sladkor.




loremi -> RE: Reeees neumno vprašanje, ampak... (7.9.2011 14:50:48)

http://vizita.si/clanek/bilke/poznate-razliko-med-rjavim-in-zrjavim-sladkorjem.html




Stran: [1]