|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrčki 2011
21.9.2011 9:46:39   
Teni_
IZVIRNO SPOROČILO: lily81

kdaj se cepljenja začnejo?

Mislim, da je prvo pri 3. mesecih, ker zdaj proti turberkolozi ne cepijo več avtomatsko.

Naju posvetovalnica čaka v petek, jutri pa še kontrolni UZ glave. Izvide iz LJ še vedno čakam glede toksoplazmoze pri Lukcu. Mislim, da bodo zdaj en dan, ker je danes 10 dni od takrat, ko so mu jemali kri in nekaj takega traja, da so izvidi končani.

(odgovor članu lily81)
Neposredna povezava do sporočila: 101
21.9.2011 11:10:01   
Krysia
Čestitke vsem mamicam! Nas je že veliko, zdej pa veselo čvekat .. kolikor nam pač naši sončki dopuščajo ...

IZVIRNO SPOROČILO: lily81

Pa zanima me, če bo katera dala ceptit proti rota virusu in pnevmokoki?

Mi jo bomo verjetno cepil proti rotavirusu - prvega smo tudi, predvsem zato, ker mi je kolegica razlagala svojo zgodbo, ko ji je otrok zbolel za rotavirusom .. ni blo fajn - dehidracija, bolnica ... v glavnem, mi smo se tko odločili, vem pa, da imajo nekateri veliko proti temu za povedat ... vsak po svoje pač ... za pnevmokok pa ne vem - ta prvi ni imel problemov z vnetimi ušesi, tako da ... se bomo sproti odločili ... Kaj pa klopni meningitis?

(odgovor članu lily81)
Neposredna povezava do sporočila: 102
21.9.2011 13:22:38   
jaznoseca
Hej hej, najprej hvala vsem za vzpodbudne besedeuser posted image . Mastitis je premaganuser posted image  - žal pa je posledica popolna izguba ritma dojenja in mirenga spanca user posted image . Mleka je manj in zdaj skoz čepiva na dojkahuser posted image . Res je, najlažje je dodat in potem spi kot bomba, a kaj ko nikoli ne vem koliko je že pojedel in pravzaprav ga ne bi rada navadila na umetno, če imam svoje..... Iz izkušenje pa vem, da zna vzpostavljanje dojenja trajat tudi do kakšen teden.

Punce fejst pazite na zatrdline, ki vam ostanejo po dojenju! Če jih ne boste zmasirale pod vročim tušem in odpravile, lahko pride do mastitisa. Pa prepolne dojke tud ne puščat - raje mal iztisnit! Ne morem vam povedat, kako je bilo meni groznouser posted image . No, na koncu se mi je olupila celotna bradavica in potem sva začela spet pristavljat. Zdaj ni več tistih močnih bolečin - hvala bogu pa tud Gašper pridno vleče. Čeprav, priznam se je kar malo polenil, ko je parkrat okusil flaškouser posted image .

Nimam nobenega pametnega nasveta za tiste, ki nam deteca kar naprej visijo na dojkahuser posted image . Pri prvem je bilo tudi tako. Zdaj je kazalo krasno, seveda do mastitisa - zdaj pa spet po starem... Res pa je, da jaz malo krivim tudi prehod iz 2 na 3 teden ko se poveča potreba po mleku.

fizološka - komot jo dajete in je tudi edino, kar zdaj smemo.

Ene pišete, da ste že čez 5 kg? Uau! To pa so številke! Mi hodimo počasi proti 3700g, kar je sicer že čez porodno težo, a še precej pod 5user posted image .

Vse lepo in predvsem zdravja in prespanih noči vam želim!

(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 103
21.9.2011 13:24:23   
jaznoseca
aja pa še to: cepili proti rota virusu nismo in tud ne bomo. Razlog: cepivo deluje največ proti 5 vrstam, obstaja jih pa veliko veliko več. Tudi proti pnevmoku ne bomo - smo pri prvem, ker je imel pogosta vnetja ušes in ni čisto nič pomagalouser posted image .

(odgovor članu jaznoseca)
Neposredna povezava do sporočila: 104
21.9.2011 17:38:08   
Teni_
user posted image

datum rojstva, nick, spol in ime, teža in velikost

03.08. ninalars, Lars, 2900 g, 49 cm
14.08. barbara85, Zala, 2620 g, 47 cm
16.08. Teni RR, Luka, 3830g, 49 cm
19.08. modrimedo, Lucija, 3075 g, 50 cm
21.08. lily81, Žiga, 3900 g, 54 cm
26.08. ANDMIL, Leonida, 3690 g, 51 cm
26.08. nepremagljiva, Polona, 2900 g, 48 cm
27.08.
anastazia, Matevž, 3700 g, 53 cm
27.08. Jessy82, Domen, 3160 g, 52 cm
29.08. klavdija27, Luka, 2870 g, 48 cm, Matija, 3030 g, 50 cm
01.09.
TDiemat, Zoja, 2850g, 48,5 cm
01.09. srečka84, Natalia, 3080 g, 49 cm
02.09. *žurerka*, Kevin, 4260 g, 57 cm
03.09. pomarančika, Max, 4095 g, 56 cm
03.09. jaznoseca, Gašper, 3650 g, 51 cm
05.09.
Leaa, Jan, 2600 g, 50 cm
05.09. jejhata, Rok, 4040 g, 54 cm
05.09. krissttina, Tara, 2750 g, 49 cm
06.09. krysia, Klara, 3230 g, 50 cm
06.09. vintage, Gaia Sofia, ?g, ?cm
06.09. URSY33, Lan, 3520 g, 51 cm
07.09.
panja, Žan, 3550 g, 50 cm
07.09. flneja, Nina, 3440 g, 50 cm
09.09. daka, Veronika, 2820 g, 49 cm
09.09. Sunny Dream, Martin, ? g, ? cm
09.09. ivanjščica, Dejan, 3850 g, 53 cm

10.09. olana, Pia, 3480 g, 53 cm
11.09. Agha, Astrid, ? g, ? cm
11.09. Kristi_30, Manca, 2870 g, 49 cm
12.09. mala mala, Nejc, 3080 g, 48 cm
12.09. karin82, David, 3950 g, 55 cm
12.09. pomar*ANČA*, Gaja, ? g, ? cm
13.09. Pigy, Kaja, 3340 g, 52 cm
13.09. Evvva, Maša, 3130 g, 49 cm
13.09. nana13, Žan, 3440 g, 52 cm
13.09. vrtnica83, Nik, 4100 g, 55 cm
14.09. pelija, Krištof, 3415 g, 54 cm
14.09. rihtarca, Rok, 4420 g, 53 cm
15.09. KAHLO, Ria, 3550 g, 51 cm  
16.09. san, Vesna Ivana, 3280 g, 51 cm
16.09. 2.2., Nina, 3300 g, 49 cm
16.09. anschk, Žan, ? g, ? cm
18.09. Princes1, Aleksej, 4300 g, 54 cm

24user posted image : 20user posted image

(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 105
21.9.2011 17:49:53   
san
čisto na hitro, ker imamo doma še vedno na pol karanteno. no, otročki so večinoma že bolje, so vsi po vrsti, razen najmlajše kasirali trebušno virozo, potem pa še ata, ki ga je še najbolj zdelalo. tako da že od nedelje samo perem in čistim. pa vmes vesno rihtam in sploh imam akcijo. no, jutri gredo vsi v šolo in vrtec, pa bom imela čas za počitekuser posted image

jaznoseča, sem prebrala,da si bolje, superuser posted image . držim pesti, da bo sedaj ok in da vama uspe nazaj vzpostavit dojenje. tele zatrdline znajo bit hudič, ja. no, jaz si jih pridno masiram in iztiskam, ker imam mleka za izvoz, mala je pa bolj švoh jedec. jo moram prav silit, je zlatenčna in za te je značilno, da bolj spijo kot jejo. no, zdej jo zbujam na dve uri, ker na teži ni dovolj pridobila, ampak sej bo.

upam, da ste vse ostale in otročki ok, vas preberm, ko bom imela več časa in prazno stanovanjeuser posted image .
pa čestitke vsem, ki ste že praznovali svojo prvo obmesečnicouser posted image

(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 106
21.9.2011 18:12:21   
krissttina
Ja punce hvala za odgovore na vprašanje o tem kaj naredim da ne visi na meni.... a žal pri nas niti po pomoti ne zagrabi dude. No, morda jo enkrat potegne potem pa puf, nič ne teče.... . Poskusim vsak dan večkrat, da bi jo zagrabila. Ji dam dudo ko je še v naročju, ko je v postelji... kakor koli že vedno NE.
No saj glede na to da nam gre teža zeloooooo počasi navzgor bomo še nekaj časa dojili po želji.
Ja naša pupa je v 14 dneh komaj dosegla porodno težo, zdaj pa že tri dni nikamor. Patronaža pa vsake dva dni s tehtnico in ...user posted image   nobenega pametnega nasveta kaj naj naredim. Ima morda katera za to kak nasvetuser posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 107
21.9.2011 19:57:30   
mama11
Punce, ali je katera rodila v Postojni? Imam nekaj vprašanj, pa bi jih poslala na ZS, če lahko.

(odgovor članu krissttina)
Neposredna povezava do sporočila: 108
21.9.2011 21:09:08   
panja
Pozdravljene!

Po dolgem času se malo javljam. Tudi mi smo preživeli čudovit in hiter porod ter tako dočakali našega Žana. Danes je že 14 dni odkar je prijokal na svet. Kako smo se ga pa načakli. :)
Porod je, kot sem že omenila, minili hitro, rodila sem v Celju, naletela na zelo prijazno babico, ga. Otavnik, ki je bila ves čas prisotna v porodni sobi in je bila res zelo prijetna.
Že iz torka na sredo me je nekaj okoli enih in treh ponoči pričelo špikati pod trebuhom, zjutraj sem tako šla v p. na ctg in g., ki me je pregledala je rekla, da se nekaj pripravlja, da lahko pridem že popoldan ali zvečer nazaj. Potem se je celo popoldne pripravljalo, me špikalo in malo pred 21. uro sva šla v p. V porodni sem bila ob 21.50, 4 cm odprta, s popadki in priključena na ctg, 23.05 mi je g. predrla mehur in ob 23.20 je mali prikukal na svet.
Velika zahvala gre babici, ki me je usmerjala skozi porod, tako je bilo vse bp pa tudi šivana nisem bila nič.

Dnevi v p. so hitro minili in v soboto 10.09. sva že odšla domov. Se sicer ne dojiva - po treh dneh v p. je mali preveč izgubil na teži, na črpanju pa sem uspela načrpati iz obeh dojk le par kapljic mleka, ampak se ne obremenjujem, saj je bilo pri prvem zelo podobno, le da sem pri prvem vztrajala in se trudila cca. 2,5 meseca z dojenjem in malo, čisto malo dodatka. Vsi smo bili zelo utrujeni, neprespane noči ipd. Tokrat pa moram reči, da je zaenkrat Žan zelo priden, saj je sit, naspan, jaz pa tudi in to mi je prioriteta. Zadovoljen otrok in mamica :)

Toliko zaenkrat, lepo se cartajte in vse naj, naj vsem mamicam in otročkom...

(odgovor članu mama11)
Neposredna povezava do sporočila: 109
22.9.2011 9:27:41   
Pigy
Da se še jaz pofočkam tuki.

Kaja je priden otrok, mal se lovive, ampak ob taki lepi pomoči ko jo mave, gre super. Mal bo kriza ko bo v nedeljo babi servis odšla, se bove nekak morale znajt.
Joka samo ko je lačna- no, če se zbudi in ne dobi takoj joške....to je taka ihta, da glava boli, ampak se hitro pomiri.....je poln želodček bolj pomembenuser posted image user posted image user posted image user posted image

Ati je pa čist out, skoz jo lupčka, crta, nosi, pa vsak dan gre enkrat z njo spat- da jo kao uspava (sej bo videl, ko jo razvadiuser posted image user posted image ); ampak ni panike, je ona tko pridna da njega uspava. user posted image user posted image

Moj že sanja, da komi čaka, da bom lahko spet zanosila, da bova mela še kakega user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Skoz mu moram poudarjat da ni resen.

Mleka si načrpam okoli 80ml, ampak, ko ona to popije ji moram dat še novalac 45ml in šele potem zaspi. Sedaj pa ne vem, a je moje mleko tko nekoristno in kako naj ga popravim, kr si full želim da se dojive. Pijem tametil tablete da bi imela še več mleka, ampak kaj ko njej ni zadosti. Ima katera kak nasvet?

IZVIRNO SPOROČILO: mama11
Punce, ali je katera rodila v Postojni? Imam nekaj vprašanj, pa bi jih poslala na ZS, če lahko.

13.9 je Nana13 rodila v Postojni, ji bom rekla nej se ti oglasi, če še nisi dobila vseh odgovorov.

Aha meni se zdi da je tudi naša Josephine 27 v ponedeljek rodila. Vsaj tko sem na fb zasledila. user posted image user posted image user posted image

krissttina- To se je meni dogajalo zadnja dva dni v porodnišnici, pa pol prvi dan doma, moj je ob 2:30 v soboto ponorel da kaj malo mučim s tem, odšel v lekarno po dodatek in sva ji po mojem dojenju še flaško in lej, pridno je zaspala za 4 ure, to sedaj prakticiram dojenje+ dodatek in mala se zbuja vsake 4 ure. Dudo pa tudi ona noče- no če jo mam v naročju in ji jo držim, drugače leti iz ust user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Mogoče maš tudi ti premalo mleka? A ste kej v tej smeri razmišljali? Naredi test, pa si iztisni tko kot sem jaz.

san- moja je tud zlatenčna, ampak sem jo zbujala na tri ure, sedaj že počasi pridoviva na svoji barvici, tko da jo kr pustim, ampak se sama zbudi.
jaznoseča- super da nimaš več mastitisa user posted image

Za nosek pa uporabljam fiziološlo in isto delam kot ve, vatko zrolam in spucam.

Dobila sem gajbico domačega grozdja, jooojjjj, kok bi ga jedla pa ne vem če lahko, da ji ne bi kej škodla.

< Sporočilo je popravil Pigy -- 22.9.2011 9:28:18 >

(odgovor članu panja)
Neposredna povezava do sporočila: 110
22.9.2011 9:47:51   
nana13
IZVIRNO SPOROČILO: mama11

Jst sm ta...  user posted image   Pošlji mi vprašanja, če nisi že dobila odgovorov. Ti rade volje pomagam... user posted image

(odgovor članu mama11)
Neposredna povezava do sporočila: 111
22.9.2011 11:59:04   
Kristi_30
Pozdravljene,

najprej krissttina: meni se je to tudi zgodilo v porodnišnici. Mala je ves čas jedla, vsi so govorili kako dobro je in da je vse ok, ampak zredila se ni nič. Sama sem imela mleka dovolj (to mogoče je res za preveriti), ker me je vseeno, če je jedla, vse tiščalo, da sem morala iti si ga izčrpati. In ga je bilo dovolj. Torej je napačno sesala. Tako da je mogoče kaj od tega tudi pri vama.

Mi lahko katera pove, koliko se kaj na dan zredijo vaši drobižki? Sploh me zanima pri tistih, ki samo dojite. Hvala vnaprej.

Lep dan vsem!

(odgovor članu nana13)
Neposredna povezava do sporočila: 112
23.9.2011 8:31:27   
Krysia
IZVIRNO SPOROČILO: Kristi_30

Mi lahko katera pove, koliko se kaj na dan zredijo vaši drobižki? Sploh me zanima pri tistih, ki samo dojite. Hvala vnaprej.

Evo, mi samo dojimo in se tehtamo, ker na začetku (ko sva prišli domov) čez vikend nismo nič pridobili ... na dan pridobimo od 10 do 60g, čist odvisno, smo pa en dan tud zgubil 30 ... pa se vedno tehtava ob istem času - po jutranjem umivanju ... tako da ... me je že pri prvem izučilo, da ne smem zganjat panike, če je kakšen dan manj ... pravzaprav bi se blo verjetno bolje tehtati samo 2x na teden, ne pa vsak dan ...

Drugač smo pa včeraj imeli eno čudno noč - najprej je cel dan prespala, potem je pa bedela od 21h do 2h. No, na srečo je bilo danes bolje - smo jedli ob 23h, potem se je pa zbudila ob 5h zjutraj ... tako da je mami spet v formi in naspana user posted image in zdaj čakam budnico - enkrat ob 9h bo spet lačna ... se mi zdi, da sva nekako ujeli nek približen ritem, tako da zdaj že lahko približno predvidim, kdaj bo lačna ...

joj, vaši otročki so že pravi korenjaki, mi še na 3,5 kg nismo ... se pa počasi bližamo ... user posted image

(odgovor članu Kristi_30)
Neposredna povezava do sporočila: 113
23.9.2011 9:11:49   
Kristi_30
O, hvala za odgovor. Midve sva v slabih treh dneh dobile 60 - torej  20 na dan. Se ne tehtamo vsak dan. Jemo pa tudi ponoči. Spi ponoči po ene štiri ure skupaj; kdej jo kar zbudim, ker mi enostavno že teče mleko. Čez dan bi pa jedla skoz, ampak se držimo vsaj na dve uri pa pol do tri, da vsaj približno imamo nek ritem.

In ja - mi še na 3kg nismo user posted image , ker smo tudi štartali velik nižje. Smo pa skoraj na porodni teži.
Menda bo tako tudi u redu.

Upam, da niste prehlajene - jaz sem kar precej.

(odgovor članu Krysia)
Neposredna povezava do sporočila: 114
23.9.2011 9:25:28   
san
hojla

kristi, naša je tudi v treh dneh pridobila komaj 50 g, potem pa v enem 60 g. tako, da je čisto odvisno od dneva. sedaj bo vedno več pojedla, prve dni je meni čisto jasno, da več spijo, so še utrujeni. no, to velja za tiste male, tisti konkretni dojenčki pa itak že od štarta rabijo več. vsaj po mojih izkušnjah.

krissttina, mogoče bo res kaj na temu, da se nepravilno pristavi in potem ne posesa toliko kot bi drugače, sploh če imaš mleka dovolj. sej bo. pri nas sta dva od petih skoz visela na joški, ostali trije pa ne. dudo tudi niso imeli, razen enega, ki je bil res jedo in hud sesalecuser posted image . če gre teža počasi navzgor mogoče še nimaš toliko mleka, sploh pri prvorodkah se običajno kasneje tvori, tko da kar naj visi na joški, bo stimuliral proizvodnjo in ko bo steklo zagotovo ne bo več toliko gor poviseval.

no, pa se je deklica zbudilauser posted image

se tipkamo

Neposredna povezava do sporočila: 115
23.9.2011 11:27:45   
krissttina
Punce hvala za pomoč. 
A tud na to da imam premalo sem že pomisla in tud jaz sem svojga v sredo poslala v lekarno po Novalac..ampak ko sem ji dala je pojedla le 10 ml. Včeraj sem spet poskusila dodat po tistem ko je jedla pri meni pa flaše sploh ni hotla, tud tistih par kaplic, ki so ji stekle v usta je izplunila. Včerraj sem ji poskusila dodat 3x ( po treh obrokih/dojenjeh)in tud enkrat ni niti enkrat potegnila. Tako da sem vedno bolj prepričana da se enostavno mlada dama rada crklja, še posebno takrat ko potem v plenici zaropotauser posted image . Očitno jo mal zvija in se tolaži s tem da sem ji namesto dude.
Sicer pa je skor vsaka plenica pokakana in polulane so sploh zadnje dni tako da samo gledam.

Seveda bom še poskusila z dodatkom, da vidim če morda kaj premisli sicer pa bomo očitno napredovali po povžje s težo.

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 116
23.9.2011 12:21:15   
jaznoseca
IZVIRNO SPOROČILO: Kristi_30

Meni je patronažna rekla, da bi se morali malčki zredit od 15 do 30 g na dan. Tako nekako za orientacijo...

Neposredna povezava do sporočila: 117
23.9.2011 16:27:45   
Teni_
Mi smo se končno rešili zdravnikov za danes. Najprej smo imeli posvetovalnico, potem pa smo morali hodit še v pediatrično bolnico. Lukec ima zabasan nosek in se je zdravnici zdelo, da čudno diha. Ampak na srečo je vse ok, nič kaj hujšega, se pa sliši, da mu malo piska po pljučih. Je dobil inhalacije, fiziološko in operil.

Zdaj je velik 56,5 cm (7,5 cm več kot pri porodu) in 5190 g, porodna 3830 g. Drugače tudi vse ok.

(odgovor članu jaznoseca)
Neposredna povezava do sporočila: 118
23.9.2011 16:58:44   
Kristi_30
jaznoseca - hvala. Potem smo tu nekje. Naša je res en suhec, tako da dobr, da se tolko pozna, kolkr se.

(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 119
23.9.2011 21:17:28   
rainbow
Dober večer!

Končno se vam lahko pridružimuser posted image user posted image user posted image

zdaj ko imamo doma Nika, rojenega v ponedeljek, 19. 9., težkega 4230 g in dolgega 54,5 cm, pravega velikana. Sam porod je bil intenzive in hiter, od prvega bolečega popadka pa do poroda je minilo vsega dobre 4 ure. Babica v porodni sobi (MB poronišnica)krasna, nasmejana, na hece, osebje na oddelku prijazno, res same pohvale. Edino prehlad sem staknila v porodni sobi, ker je bila klima in tudi Nik je imel dva dni vročino, ampak je minila. Šivana sem bila minimalno, kar mi je nepojmljivo, glede na Nikovo velikost. mpak očitno se pozna, da sem tretjič rodila.

Zdaj smo doma in se navajamo na novega člana. Dojiva se, čeprav moje bradavice kar trpijo, morajo se utrdit, pa bo.

Toliko zaenkrat, ko bo časa več, vas vse preberem, zdaj pa grem spat zraven Nika, danes je neverjetno veliko spal podnevi, upam, da ne bo ponoči kot čukec.

Lepo boditeuser posted image

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

Neposredna povezava do sporočila: 120
23.9.2011 21:21:14   
Katrin
Rainbow user posted image user posted image user posted image

Kje sem te ujela user posted image

Iskrene čestitke za korenjaka user posted image user posted image user posted image Pa ste dobili fantka user posted image user posted image user posted image user posted image

Lepo se cartajte:))

lp, katrin

Be the Peace and Harmony you desire...

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 121
24.9.2011 12:25:18   
issa_
Pozdravljene!!

evo tako pa se vam tudi jaz tukaj pridružujem,.. smo 19.9. ob 2.55 dobili Jana v dobrih 2,5 urah je blo fertik, ko mi je babica rekla da naj potiskam sem jo vprašala če se heca slučajno,..user posted image user posted image user posted image v glavnem babica je bila super,...user posted image user posted image user posted image user posted image res na hece in duhovita, tako da je mojemu tudi bilo malo lažje,..user posted image user posted image user posted image ni tako zelenel,..user posted image user posted image user posted image
Sinko je bil težki 3400g in 50 cm velik, drobižek proti prvem,.. bila sem šivana user posted image , kar me zdaj kar matra, sem vprašala koliko šivov dobim, mi je zdravnica rekla enga tekočega (?????????), sem vprašala kaj a tekoči meter???user posted image user posted image v glavnem nisem dobila odgovora, torej si lahko sama naslikam,...user posted image user posted image user posted image
Na oddelku pa se je ponovilo isto kot pa izpred petimi leti, sploh glede dojenja, gorza,..tretji dan sma še bila pod lučko in so ga veliko hranili z dodatki in pol četrti dan mi je moj noter zašverco aptamil, flaško in termovko, tako da je bil sit in da nisva prekoračila teže, ker pol naju ne bi spustili domov,..v vseh petih dneh so mi dali samo dva dodatka,..rajo so mi dajali neke tabletke ki bi naj spodbudile mleko,..no na to še čakam...user posted image user posted image
v glavnem zdaj doma neznansko uživava,.. se navajamo drug na drugega, cartamo in počasi hranimo,..dragi moj je v neznansko pomoč (ga morem pohvalit user posted image ), pa tudi anej veliko pomaga,..

lepo soboto vsem!!

(odgovor članu Katrin)
Neposredna povezava do sporočila: 122
24.9.2011 13:18:49   
rihtarca
Dan mamice!

Da se še sama javim na tej temi. V sredo, 14.9., sem rodila naš tretji zakladek - velikega korenjaka Roka z merami 4420 g in 53 cm. Se mi zdi, da zaenkrat prekaša vse septembrčke v teži user posted image

Porod je potekal hitro, malo več težav je bilo pri iztisu, kar je glede na dojenčkovo težo čist normalo. Nisem pa bila nič šivana in rezana, sem pa fasala hemeroide, ki me kr matrajo. A ma katera kakšne predlog kako se jih čimprej znebit, Zaenkrat se samo večkrat na dan stuširam dol z mrzlo vodo.
Dojenje nama je tudi zalaufalo, spimo tudi dobro in se skratka doma pridno crkljamo.

Včeraj smo šli prvič zunaj pred hišo na sončka za pol urce in sva oba uživala. Sem tako vesela ko imamo tako prečudovito jesen.

(odgovor članu issa_)
Neposredna povezava do sporočila: 123
25.9.2011 8:26:56   
san
krissttina jst bi z dodatkom kar še malo počakala, sploh če ga zavrača. se pravi ni lačna. eno so pač taki, da radi na joški visijo. jaz sem imela 2 taka, pa ju je kasneje minilo. sploh pri krčih sta še toliko bolj hotela joško vlečt, ko so se krči prenehali, je bilo tega veliko manj. edino, če ti je to prenaporno, potem pa dudo vsiljevat, pa mogoče rata...

čestitke novim mamicam in zakladkom[sm=bravo.gif]

rihtarca, faktu krema,3 krat na dan, pa veliko vlaknin v prehrani, da greš čim pogosteje na blato, ker je fino, da je črevo prazno in ne pritiska še bolj. pomaga tudi če mazeš z olivcem ali maslom. jst sem imela ogromno kepo, ki je že zginila.

uživajte

(odgovor članu rihtarca)
Neposredna povezava do sporočila: 124
25.9.2011 10:40:09   
rainbow
ojla!

issa, čestitkeuser posted image user posted image user posted image user posted image , isti dan sva rodili, ti malo pred mano. kaj si bila v MB porodnišnici??
Bi bil res hec, ker potem sva bili blizu v porodnih sobah. No, me res zanima. ker jaz sem rodila ob 03. 06.

mi smo ok, edino moje bradavice so v nič kaj zavidljivem stanju; vedno mi jih rani, pa čeprav dokaj pravilno pristavljava in lepo pije. Kar zvezde vidim, tako me bolijo. Kak nasvet??

lepo nedeljo vsem!!

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako je v resnici imeti dva otroka, mlajša...
Pripnite ta dvojni voziček in se pripravite na divjo vožnjo. Dobra je.
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?