Tutan
|
Uf, prijetna naloga Pa ni šans, da ti ne bo uspelo.... Čisto realno gledano - zgodovina na maturi ni ravno težka, moraš imeti pa kar nekaj zicledra , da jo spraviš skozi.... z gimnazijskim predznanjem, večini ne dela problemov (verjamem pa, da ti bo tale predmet najlažji). Sociologija - meni najbolj brezvezen predmet , resno.... je pa vse bolj kot ne po istem kopitu. Mislim, da imaš tudi izdelavo seminarske naloge, kar ti prinese dodatne procente, kar je pozitivno. Slovenščina - v mojih časih si dobil pri slovenščini dodatne pike (100%, ker imam na maturitetnem spričevalu napisano +2, vem pa da dodatne pike dobiš zgolj pri eseju (interpretativni esej - je bil pri nas edini, ki je prinesel dodatne pike, ker naj bi bil najtežji za pisat - meni osebno je najlažji). Matematika - najtežji predmet na maturi za veliko večino (meni osebno najlažji, ker mi je matematika logična - ampak logična mi je, zaradi tega, ker sem imela izredno dobre učitelje na gimnaziji - učiteljico, ki je razlagala vsako definicijo, kot prvošolčkom - ampak izdelali pa smo matematiko briljantno in vsi smo imeli krasne preddispozicije za faks - od strojnikov do pedagogov, je bil pa pri nas tekom 4 gimnazijskih let matematika en velik dril - ti pride v kri) ... občasno imam inštrukcije matematike tudi za SŠ - lahko ti tu pa tam kaj pomagam, definitivno pa si poleg sklopa Matematika na maturi kupi tudi rešene vaje iz te matematike -> čeprav tam so zgolj rešitve in odg., te pa super vodi, kaj je potrebno znat in katere vaje znajo priti v upoštev. največ ti bo pomagal kakšen urejen matematični zvezek poln nalog. Angleščina ... gre skozi brez problema... na ustnem sem imela vprašanje: How green are you? ... Ne vem pa (niti si mi ne da it iskat), kako potekajo vpisi na fakulteto, pri teh, ki nimajo dokončane SŠ, imajo pa maturitetno spričevalo. Ker ''pike, potrebne za vpis'' sestavljajo tudi učni uspehi 3 in 4.letnika ....
|