Kerensa* -> RE: Tudi neumni moramo živeti :) (21.8.2011 14:57:51)
|
IZVIRNO SPOROČILO: caillou Ma men samo eno ni jasno in sicer, gre danes lahko vsak na splošno maturo brez dokončanega četrtega letnika srednje šole al kako? Misim ni mi jasno kako misliš narediti maturo, če nimaš narejenih vseh štirih letnikov srednje šole? "Zakon o 21-letnikih" (tako se mu reče pogovorno), ki velja zadnjih nekaj let, pravi, da ne potrebuješ niti dokončane osnovne šole. Dovolj je, da si star najmanj 21 let in da plačaš 90€ na RIC-u. No, če prejemaš DSP, si pa še tega plačila oproščen, kar pomeni, da dobesedno v nekaj dnevih (ker vsi maturitetni testi pač niso na isti dan) in to zastonj prideš do 5. stopnje izobrazbe. In ker je veliko ljudi brez SŠ izobrazbe naredilo maturo (morda sicer ne v prvi rundi, ampak vseeno - naredili so - stric Google marsikaj pove), je to samo še en dodaten dokaz, da se lahko marsičesa naučiš tudi izven šolskih klopi. Jaz težko rečem, da veliko vem - ampak tisto, kar pa vem, se pa nisem naučila v šoli. Kljub temu mi je večina tako naučenega do sedaj v življenju večinoma samo koristila. svaka ti kvaka. I like this one... a lot. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image] Saraya - če nekdo o ničemer ne sanja, to pomeni, da si ničesar ne želi. E, jadan takav čovjek... i je*eš takav život.
|
|
|
|