Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Štajerske nosečke 2012 2.2.2012 10:28:14
|
|
|
|
Polzi
|
IZVIRNO SPOROČILO: ircomp Sp. Savinjčanke bi lahko imele svojo skupino. Najbolje, da res kelpetamo glede na mesec PDP. Ali ima katera izkušnje z SG porodnišnico? Malo kolebam med CE in SG. Kolikor sem brala so imele leta 2009 zelo slabe izkušnje z SG. Mogoče se je kaj spremenilo? Si se pridružila FB skupini? OD kod iz Sp. savinjske pa si? Jaz bom rodila v Celju. Sem imela včeraj tam pozitivno izkušnjo, so bili vsi tako prijazni (no, razen varnostnik ob vhodu v B, ampak na najega se požvižgam). V SG ne bi šla, ker mi koroški konec ni ravno pri srcu, pa še menda bolnico nekaj obnavljajo in je polno prahu in vsega sranje (vsaj tako je bilo pred kratkim po TV).
|
|
RE: Štajerske nosečke 2012 2.2.2012 10:29:07
|
|
|
|
tulpek
|
IZVIRNO SPOROČILO: ircomp Ali ima katera izkušnje z SG porodnišnico? Malo kolebam med CE in SG. Kolikor sem brala so imele leta 2009 zelo slabe izkušnje z SG. Mogoče se je kaj spremenilo? Js grem v CE, sem bila prvič čist zadovoljna, pa imam približno enako do obeh. Edino če hočeš EA je v SG zastonj in baje skoz na voljo.
|
|
|
|
RE: Štajerske nosečke 2012 2.2.2012 10:57:20
|
|
|
|
Polzi
|
tulpek kdaj pa imaš rok?
|
|
RE: Štajerske nosečke 2012 2.2.2012 11:15:12
|
|
|
|
tulpek
|
IZVIRNO SPOROČILO: Polzi tulpek kdaj pa imaš rok? En mesec za tabo
|
|
|
|
RE: Štajerske nosečke 2012 2.2.2012 14:37:12
|
|
|
|
Arya
|
IZVIRNO SPOROČILO: ircomp Ali ima katera izkušnje z SG porodnišnico? Malo kolebam med CE in SG. Kolikor sem brala so imele leta 2009 zelo slabe izkušnje z SG. Mogoče se je kaj spremenilo? Dejstvo je, da se bodo zmeraj našle pozitivne in negativne izkušnje s strani obeh porodnišnic. Jaz osebno sem trenutno bolj za CE, pri meni prevladuje predvsem to, da v Celju imaš porodno sobo čisto zase (prostor), v SG pa je ta porodni oddelek/postelje pregrajen samo z zavesami (oz. vsaj tako sem videla na sliki od porodnišnice in pa po besedah nekaterih, ki so tam rodile), in pa nekak bolj sodobno/lepše se mi zdi, SG je za razliko od Celja precej "staromoden". Pa tudi ta TV prispevek o prahu in vsem me je čisto odvrnil. In pri meni pretehta bolj intima, saj bo le to moj prvi porod in ne želim v sobi poleg medicinskega osebja in partenrja poslušat še koga drugega. Je pa svakinja rodila pred 2 leti v Celju in je bila zelo zadovoljna z vsem. Bova pa tudi oba šla pogledat v obe porodnišnici, kako izgleda in se bova potem odločila kam it rodit. Kljub temu da v SG izvajajo EA, kar pa me ni odvrnilo od tega, bolečine bomo pa že preživeli, samo da bo z otročekom vse vredu LP
|
|
|
|
RE: Štajerske nosečke 2012 3.2.2012 12:58:53
|
|
|
|
ircomp
|
Polzi - ja sem se pridružila FB skupini. Sem pa iz Žalca. Ti? Najbrž se bom odločila kar za Celjsko porodnišnico. Če so druge preživele brez EA, bom pa še jaz!
|
|
|
|
RE: Štajerske nosečke 2012 3.2.2012 16:33:14
|
|
|
|
tulpek
|
IZVIRNO SPOROČILO: Arya Jaz osebno sem trenutno bolj za CE, pri meni prevladuje predvsem to, da v Celju imaš porodno sobo čisto zase (prostor), v SG pa je ta porodni oddelek/postelje pregrajen samo z zavesami (oz. vsaj tako sem videla na sliki od porodnišnice in pa po besedah nekaterih, ki so tam rodile), in pa nekak bolj sodobno/lepše se mi zdi, SG je za razliko od Celja precej "staromoden". LP Ni nujno, če sta enojni sobi že zasedeni, te dajo v skupno rodit. Gredo pa tja direkt tiste, ki so brez patrnerja, enojne pa so načeloma za tiste, ki imajo partnerja. Ko sem js rojevala, sta bili že 2 v skupni sobi in so me vprašali, če bom imela svojega zraven ter potem določili sobo. Ma če bi bila že zasedena, bi šla lepo v skupno.
|
|
|
|
RE: Štajerske nosečke 2012 3.2.2012 16:55:30
|
|
|
|
Arya
|
IZVIRNO SPOROČILO: tulpek IZVIRNO SPOROČILO: Arya Jaz osebno sem trenutno bolj za CE, pri meni prevladuje predvsem to, da v Celju imaš porodno sobo čisto zase (prostor), v SG pa je ta porodni oddelek/postelje pregrajen samo z zavesami (oz. vsaj tako sem videla na sliki od porodnišnice in pa po besedah nekaterih, ki so tam rodile), in pa nekak bolj sodobno/lepše se mi zdi, SG je za razliko od Celja precej "staromoden". LP Ni nujno, če sta enojni sobi že zasedeni, te dajo v skupno rodit. Gredo pa tja direkt tiste, ki so brez patrnerja, enojne pa so načeloma za tiste, ki imajo partnerja. Ko sem js rojevala, sta bili že 2 v skupni sobi in so me vprašali, če bom imela svojega zraven ter potem določili sobo. Ma če bi bila že zasedena, bi šla lepo v skupno. Aha, hvala za info. nisem se še tok pozanimala o tem, samo svakinja mi je rekla da je ona bila v zasebni s partnerjem, tako da upam da bom jst tudi, ko bo prišel čas Hvala še 1x.
|
|
|
|
RE: Štajerske nosečke 2012 3.2.2012 17:40:18
|
|
|
|
tulpek
|
Saj običajno ni takšne gužve, ampak se pa zgodi včasih.
|
|
|
|
RE: Štajerske nosečke 2012 3.2.2012 17:43:12
|
|
|
|
Polzi
|
IZVIRNO SPOROČILO: ircomp Polzi - ja sem se pridružila FB skupini. Sem pa iz Žalca. Ti? Najbrž se bom odločila kar za Celjsko porodnišnico. Če so druge preživele brez EA, bom pa še jaz! super mogoče se celo kje srečava Jaz sem iz Štor in sem se odločila za Celje, ker je pač najbližja. In tudi jaz tako pravim - kako so pa včasih preživele, ko so jih ven spravljale. PA še za 10 otrok so se odločle. Bom poskusla tud brez tistga ala morfija prežvet, ker nočem bit cela zadeta tam od tistga.
|
|
RE: Štajerske nosečke 2012 3.2.2012 18:56:30
|
|
|
|
ircomp
|
Evo, that's the spirit!
|
|
|
|
RE: Štajerske nosečke 2012 3.2.2012 19:54:23
|
|
|
|
donna22
|
IZVIRNO SPOROČILO: Polzi IZVIRNO SPOROČILO: ircomp Polzi - ja sem se pridružila FB skupini. Sem pa iz Žalca. Ti? Najbrž se bom odločila kar za Celjsko porodnišnico. Če so druge preživele brez EA, bom pa še jaz! super mogoče se celo kje srečava Jaz sem iz Štor in sem se odločila za Celje, ker je pač najbližja. In tudi jaz tako pravim - kako so pa včasih preživele, ko so jih ven spravljale. PA še za 10 otrok so se odločle. Bom poskusla tud brez tistga ala morfija prežvet, ker nočem bit cela zadeta tam od tistga. Takrat se niso ravno odločale za tako število otrok, so bili drugačni časi ... Ženske dolgo niso imele neke izbire pri tem. Jaz osebno sem kar hvaležna, da sem v današnjem času rojena, da lahko imam željeno število otrok in ko mi ni treba trpet pri porodu, zato so mi zdijo nesmiselne primerjave s tem, da so včasih pa lahko v bolečinah rojevale itd. Sem si kar nekaj prebrala o tem, kakšne prijeme so imeli pri rojevanju in me ni čudilo dejstvo, da so se takrat nosečnice med pričakovanjem otroka v bistvu pripravljale tudi na smrt, ker jih je toliko umrlo pri porodu. Včasih tudi pri zdravniku in zobozdravniku nisi dobil toliko protibolečinskih kot danes, pa jih danes skorajda nihče ne zavrne v smislu, če so včasih lahko potrpeli, pa lahko tudi danes. Tak da včasih je blo marsikaj drugače, danes pa je hb boljše in imamo več izbire in možnosti Skupina na fb pa je kar zaživela
|
|
|
|
RE: Štajerske nosečke 2012 3.2.2012 20:11:58
|
|
|
|
Polzi
|
IZVIRNO SPOROČILO: donna22 IZVIRNO SPOROČILO: Polzi IZVIRNO SPOROČILO: ircomp Polzi - ja sem se pridružila FB skupini. Sem pa iz Žalca. Ti? Najbrž se bom odločila kar za Celjsko porodnišnico. Če so druge preživele brez EA, bom pa še jaz! super mogoče se celo kje srečava Jaz sem iz Štor in sem se odločila za Celje, ker je pač najbližja. In tudi jaz tako pravim - kako so pa včasih preživele, ko so jih ven spravljale. PA še za 10 otrok so se odločle. Bom poskusla tud brez tistga ala morfija prežvet, ker nočem bit cela zadeta tam od tistga. Takrat se niso ravno odločale za tako število otrok, so bili drugačni časi ... Ženske dolgo niso imele neke izbire pri tem. Jaz osebno sem kar hvaležna, da sem v današnjem času rojena, da lahko imam željeno število otrok in ko mi ni treba trpet pri porodu, zato so mi zdijo nesmiselne primerjave s tem, da so včasih pa lahko v bolečinah rojevale itd. Sem si kar nekaj prebrala o tem, kakšne prijeme so imeli pri rojevanju in me ni čudilo dejstvo, da so se takrat nosečnice med pričakovanjem otroka v bistvu pripravljale tudi na smrt, ker jih je toliko umrlo pri porodu. Včasih tudi pri zdravniku in zobozdravniku nisi dobil toliko protibolečinskih kot danes, pa jih danes skorajda nihče ne zavrne v smislu, če so včasih lahko potrpeli, pa lahko tudi danes. Tak da včasih je blo marsikaj drugače, danes pa je hb boljše in imamo več izbire in možnosti Skupina na fb pa je kar zaživela se strinjam, res so bili drugačni časi. Zakaj je bilo večotrok paitak vemo - ni bilo dobe računalniške tehnologije, Tv, elektrike itd..... Pa seveda ne pozabimo na velike kmetije, kjer so vsake roke prišle prav za delo.... Kar pa se tiče protibolečinskih sredstev pri zobarju jih pa lahko danes mirne volje zavrneš. Meni samo pokaže injekcijo in mu zbežim iz stola. Res pa je, da imamo danes možnost izbore. Tudi v P te nihče ne bo silil npr. h klistirju, če tega ne boš želela. V glavnem za vse se odločamo sami. V določenih primerih HB, včashih pa žal. saj se moramo veliko bolj potegniti zase, da kaj dosežemo.
|
|
RE: Štajerske nosečke 2012 4.2.2012 19:10:51
|
|
|
|
donna22
|
Tako je, to je moj point - ni primerjave med včasih in danes. Na srečo imamo zdaj več stvari na izbiro in kakorkoli se ženska odloči, je prav, če le njej tako ustreza. Žalostno je, če kje ne upoštevajo želja, upam da bo takih primerov čim manj.
|
|
|
|
RE: Štajerske nosečke 2012 4.2.2012 22:15:40
|
|
|
|
*bobika*
|
IZVIRNO SPOROČILO: tulpek Saj običajno ni takšne gužve, ampak se pa zgodi včasih. ko sem šla jst rodit, sem mela to smolo, da je bla ful gužva in hvala bogu sem bila v tisti grozni podoni še z dvema samo 3 ure .. sem pa imela mojega zraven in je reku da če je treba bo plačal drugič da sva sama, ker ne bo poslušal unih drugih kak se derejo .. Ko sem pa šla s prijateljico rodit,je pa edina rojevala tisti čas in lepo dobilaroza sobo .. res lepo urejeno in super je bil zase ..
|
|
|
|
RE: Štajerske nosečke 2012 6.2.2012 16:13:01
|
|
|
|
egleria
|
evo še ena štajerka PDP 10.9.2012, doma imam že enega fantka , stara sem 22 let, sem pa iz Velenja
|
|
|
|
RE: Štajerske nosečke 2012 6.2.2012 20:11:13
|
|
|
|
Arya
|
Še ena iz mojih krajev, dobrodošla egleria in upam da se kaj tipkamo! LP
|
|
|
|
RE: Štajerske nosečke 2012 9.2.2012 20:19:19
|
|
|
|
ilanaaa10
|
jaz sem 23..uh pa sem misla da sem med tamlajšimi. hehe tema pa kar miruje ja-očitno smo vse samo na fb...tam pa smo prave klepetulje! ;))
|
|
RE: Štajerske nosečke 2012 16.2.2012 6:38:42
|
|
|
|
Katka86
|
Ojla. Da se vam še sama pridružim. Sem iz Rogaške Slatine, pričakujem prvega , in sicer . Rok imam pa 10.7. LP
|
|
|
|
RE: Štajerske nosečke 2012 29.2.2012 15:24:12
|
|
|
|
nati24
|
pozdravljene nosečke naj se vam še js pridružim sem v 12.tednu in imam jutri NS in že komaj čakam in drugače kako se kaj počutite?PDP je 9.9.2012sem pa iz celja.
|
|
|
|
RE: Štajerske nosečke 2012 29.2.2012 15:32:28
|
|
|
|
GreTEJ
|
Še ena iz Spodnje Savinjske A me sprejmete medse? Rok imam 24.10.
|
|
|
|
RE: Štajerske nosečke 2012 29.2.2012 15:34:17
|
|
|
|
nati24
|
seveda te in kako se počutiš?
|
|
|
|
RE: Štajerske nosečke 2012 29.2.2012 15:59:43
|
|
|
|
princess13
|
Pozdravljene Štajerke! Še ena se vam pridružuje, Mariborčanka PDP pa imam 14.10.
|
|
|
|
RE: Štajerske nosečke 2012 29.2.2012 16:05:01
|
|
|
|
nati24
|
supeeeer dost nas je vidim,in kako se počutiš?
|
|
|
|
RE: Štajerske nosečke 2012 29.2.2012 19:50:49
|
|
|
|
princess13
|
IZVIRNO SPOROČILO: nati24 supeeeer dost nas je vidim,in kako se počutiš? Hude slabosti so minile, hvala bogu Vsako jutro še malo čutim slabost, ampak ni omembe vredno. Ponoči mam še vedno probleme, težko spim na trebuhu, lulat hodim...pa sem komaj v 8t. Kaj vse me še čaka Kako pa je tvoje počutje? Kdaj imaš PDP?
|
|
|
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?