Polzi
|
IZVIRNO SPOROČILO: donna22 IZVIRNO SPOROČILO: Polzi IZVIRNO SPOROČILO: ircomp Polzi - ja sem se pridružila FB skupini. Sem pa iz Žalca. Ti? Najbrž se bom odločila kar za Celjsko porodnišnico. Če so druge preživele brez EA, bom pa še jaz! super mogoče se celo kje srečava Jaz sem iz Štor in sem se odločila za Celje, ker je pač najbližja. In tudi jaz tako pravim - kako so pa včasih preživele, ko so jih ven spravljale. PA še za 10 otrok so se odločle. Bom poskusla tud brez tistga ala morfija prežvet, ker nočem bit cela zadeta tam od tistga. Takrat se niso ravno odločale za tako število otrok, so bili drugačni časi ... Ženske dolgo niso imele neke izbire pri tem. Jaz osebno sem kar hvaležna, da sem v današnjem času rojena, da lahko imam željeno število otrok in ko mi ni treba trpet pri porodu, zato so mi zdijo nesmiselne primerjave s tem, da so včasih pa lahko v bolečinah rojevale itd. Sem si kar nekaj prebrala o tem, kakšne prijeme so imeli pri rojevanju in me ni čudilo dejstvo, da so se takrat nosečnice med pričakovanjem otroka v bistvu pripravljale tudi na smrt, ker jih je toliko umrlo pri porodu. Včasih tudi pri zdravniku in zobozdravniku nisi dobil toliko protibolečinskih kot danes, pa jih danes skorajda nihče ne zavrne v smislu, če so včasih lahko potrpeli, pa lahko tudi danes. Tak da včasih je blo marsikaj drugače, danes pa je hb boljše in imamo več izbire in možnosti Skupina na fb pa je kar zaživela se strinjam, res so bili drugačni časi. Zakaj je bilo večotrok paitak vemo - ni bilo dobe računalniške tehnologije, Tv, elektrike itd..... Pa seveda ne pozabimo na velike kmetije, kjer so vsake roke prišle prav za delo.... Kar pa se tiče protibolečinskih sredstev pri zobarju jih pa lahko danes mirne volje zavrneš. Meni samo pokaže injekcijo in mu zbežim iz stola. Res pa je, da imamo danes možnost izbore. Tudi v P te nihče ne bo silil npr. h klistirju, če tega ne boš želela. V glavnem za vse se odločamo sami. V določenih primerih HB, včashih pa žal. saj se moramo veliko bolj potegniti zase, da kaj dosežemo.