Pinny
|
Meni se zdijo pa ta ruska imena čisto v redu, v bistvu se mi zdijo kljub končnici -a zelo zveneča in močna moška imena (Vasja, Vanja, Ženja, Tosja, Fedja, Kostja, Moša, Ilja, Mitja, Paša...) Edini problem pri nekaterih ruskih imenih je to, da se jim bo dostikrat dogajalo, da bo pošta prihajala naslovljena na žensko (gospa...). Mi imamo v družini kar nekaj ruskih moških imen, ki se končajo na a in na lastne oči lahko vidim, da skoraj nobena pošta za mojega očeta na primer, ni naslovljena pravilno. Tudi po telefonu dostikrat kdo hoče imet gospo in je potem ves presenečen, ko ugotovi, da se gre v bistvu za moškega. Pa črkovanje nekaterih ruskih imen je tudi problem in izpeljanke po svoje (Vanja, Asja... namesto Vasja, Petra namesto Petja...) Otroku sicer ne bi dala takega imena, na splošno gledano pa so mi takšna imena še vedno bolj pri srcu kot pa razna afriškoplemenskaampakspomenom ali pa v smislu nujnomorabitbrezčšžlahkopawxy na slovenski priimek. Niso prepogosta, so nekaj posebnega, ampak še vedno zvenijo lepo domače. Itak se pa vsak sam na koncu odloči, kakšno ime bo dal in kdor bo hotel, bo itak v vsakem imenu lahko kakšno grdo asociacijo našel.
|