nosecka26
|
No, moja zgodba je pa taka. meseca maja 2009 sem diplomirala na naravoslovnem faksu, začela iskat službo, potem sva se z mojim zmenila, da glede na to, da misliva imeti otroka ne bova čakala in sem zanosila. Ker če bi dobila službo bi me ob novici da sem noseča itak ven vrgli po preteku pogodbe, tako da sem bila na istem če sem bila takoj noseča. No torej marca sem rodila, bila eno leto na porodniški, vpisala sem še en faks zaradi statusa, dobivala na mesec 200€ starševskega dodatka+100€ doklad. Letos marca sem dobila službo na svojem področju, prek vez, ampak da razložim: Morala sem odpreti s.p. da so me sploh vzeli, delam vse-sem deklica za vse, nimam plačane bolniške, regresa, dopusta, prevoza, malice, plačevat moram računovodkinjo...tamal je bil ob vstopu v vrtec non stop bolan in ker sem plačana po uri seveda nisem dobila nič. Ni bilo dela, so se najprej mene znebili in so me poklicali ko so me spet rabili. Sem zjutraj prišla delat je šef rekel da danes pa ni dela in naj grem domov-nihče mi ni plačal prevoza-poklicali so me pa potem čez 3 tedne. Zadnjič sem računala da sem od marca pa do zdaj zaslužila 2000€ če odštejem prispevke in računovodkinjo, pa v ta znesek ni vračunana malica in pa prevoz-torej praktično nisem zaslužila skoraj nič v več kot pol leta! Tko da ti s.p.-ji so en velik nateg in larifari, izgovor za delodajalce, država pa to na veliko spodbuja z raznimi subvencijami. Ko sem bila "prisilno" doma sem iskala delo drugje, pa je pravi polom. Nisem vedela kdaj me bodo poklicali nazaj, zato nisem mogla vzeti dolgoročnega dela, iskala sem lahko samo med deli za s.p.-je (beri welness svetovalci, zavarovalniški zastopniki). Pošiljala sem prošnje za redno delo, si sestavila CV, spremno pismo pisala za vsako podjetje posebej, pa veste kaj? Imam izobrazbo ampak nimam izkušenj (razen dela prek ŠS), povsod pa zahtevajo minimalno 1 leto delovnih izkušenj. Še za čistilko sem videla oglas da moraš imeti 2 leti izkušenj
|