|
RE: kaj bi, če bi... 10.8.2011 10:18:42
|
|
|
|
TomTaylor
|
IZVIRNO SPOROČILO: Vilma TomTaylor midve bova zgleda sosedi. Tudi sama se na stara leta vidim v mali hiški v neki vukojebini, brez hrupa, svetlobe, ostalih motilcev. Živela bi sama. Zjutraj bi spala brez da bi me zbudli ura, otroci, direndaj. Čez dan bi kuhala, pohajkovala, brala knjige. Imela bi vrt za lastne potrebe. In čebelnjak, med, medico, medeno žganje. (PS: K tebi pridem na zeliščni liker). Ena kravica tudi ne bi manjkala, iz njenega mleka bi izdelovala jogurt, skuto, sire. Par kokoši bi imela in enega petelina, da bi mi kravžlal živce s svojim jutranjim petjem. Pa kužka, muco, verjetno tudi kakšnega ptiča za družbo. Zelo bi se seveda razveselila redkih mimoidočih, povabila bi jih k sebi, jim kaj dobrega skuhala, za na pot kaj dobrega pripravila. Trenutno pa sanjam o življenju ob morju. Želim se zjutraj zbuditi s tistim rezkim morskim vonjem v nosu. Ko lahko vdihneš s polnimi pljuči do konca. Ko slišiš škržate, ki štemajo s svojim petjem v sredino tvojih možganov. Želim si vročine, toplih noči in potenja. Kopanja v morju, slane kože in čim manj komarjev. a, evo, vidiš - za živali jz nisem, ker mi je hudo, ko poginejo, Jz bi se še na kure čustveno navezala... Zaklat jih itak ne bi imela srca, čeprav kkšn goveji golaž ali pa kurja juhica bi se mi pa vseeno prilegla. Pa jajca in mleko bi mi tut prav prišla. Pa sir... Ja, pa na Hvaru ali vsaj na Braču bi imela en apartmajčič, v divjini, a blizu morja. Od oktobra do aprila bi živela na otoku, od maja do septembra pa v rovtah..Ah kako luštno je malo fantazirat
|