|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Antidepresivi
9.8.2011 8:25:03   
Anonimen
Pozdravljeni!

Saj niti ne vem kje naj začnem. Ne poznam delovanja antidepresivov, zato prosim zas vaša mnenja.

Ko sem spoznala moža sem čisto slučajno našla antidepesive. Ko sem ga vprašala kaj je to, je povedal da antidepresivi in da jih ne jemlje več. Da jih je potrepoval zaradi stresa v službi in smrti v družini. Pa sem na to pozabila. No in potem v nosečnosti spet najdem škatlico AD v avtu in sem bila tiho in opazovala če bo kakšna tableta manj in seveda je bilo naslednjič v škatlici manj tablet. Ga povprašam kaj in zakaj in je bil nek zmučkan odgovor, da jih vzame samo kdaj pa kdaj. No in pred nekaj tedni  čisto slučajno spet odkrijem novo dozo v avtu.
Pa saj me ne bi toliko motilo da jih jemlje, ampak bolj me moti to, pa saj niti ne vem če so AD vzrok za občasno pretirano dobro voljo. Tako ˝dobre volje˝ je bil bivši ko ga je imel konkretno pod kapo. In me je kar groza ko začne kar nekja blebetati v tri dni, sploh se ne da nič pogovarjati, nič si ne dopovedati, da naj neha podj...ampak ko traja traja nekaj časa. Mi je pa zadnjič izbilo dno ko mi v navalu ˝dobre volje˝rekel kljusetina. Meni je vse padlo dol!  Ko sem mu ppovedala da me je zelo prizadel, mu je bilo hudo, potem ko je prišel k sebi, in da je to rekel v hecu. Sploh mi ni bilo jasno da njegov besednjak vsebuje tudi takšne izraze. Pa saj ima človek glavo še za kaj drugega kot za okras! Malo je pa treba tudi pomisliti kaj zineš nekomu ki ga imaš rad,ki je starš tvojega otroka.
Po tem dogodku se počutim tako, prazno, kot da bi ugasnil v meni nek ogenj, nek čar ki sem ga čutila do njega. Tudi seks ni več to kar je bil. Ne vem no...
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Antidepresivi
9.8.2011 8:32:22   
Anonimen
Antidepresivi negativno vplivajo na libido, vem iz izkušenj. Na tvojem mestu bi odločno zahtevala pojasnila zakaj jih rabi. Da bi AD tako vplivali na izboljšanje razpoloženja ne vem, poprašaj pa ga kakšno diagnozo ima. Mogoče je manična depresija, da ima take ekstreme razpoloženja.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
9.8.2011 9:05:02   
kajajaka
Mislim, da imata z možem veliko večji problem, kot so AD in njihov učinek... user posted image
To pa je predvsem pomanjkanje komunikacije in to skrivanje pred tabo je veliko nespoštovanje do tebe!

Vsak si izbere svojega partnerja in svoj način življenja, zato ti ne mislim soliti pameti, zase pa lahko rečem, da bi me zelo prizadelo, če bi takšne stvari moj partner skrival pred mano in da bi s tem izgubil moje zaupanje... in s takšnim partnerjem si ne bi predstavljala skupnega življenja... Raje sama, kot v zakonu polnem skrivanja in sprenevedanja...user posted image  Zame je iskrenost in zaupanje (tudi stvari in bolezni na katere nisi najbolj ponosen) bistvo zdravega odnosa. Ko čez leta tista metuljčkasta zaljubljenost izgine... je iskrenost in spoštovanje tisto na kar se lahko zaneseš... Se boš ti lahko?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
9.8.2011 9:06:17   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Antidepresivi negativno vplivajo na libido, vem iz izkušenj. Na tvojem mestu bi odločno zahtevala pojasnila zakaj jih rabi. Da bi AD tako vplivali na izboljšanje razpoloženja ne vem, poprašaj pa ga kakšno diagnozo ima. Mogoče je manična depresija, da ima take ekstreme razpoloženja.

Na to pa nisem niti pomislila. Ima pa Sipralex, kar naj ne bi bil neki močan AD. Mi je pa kar groza napadov ˝dobre volje˝ Pri bivšem je bila ta ˝dobra volja˝ pričakovana ker je pil. Mož pa ne uživa nič alkohola, ampak občutki ob napadih ˝dobre volje˝ so pa prav tako zelo neprijetni, moreči.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
9.8.2011 9:14:25   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: kajajaka

To pa je predvsem pomanjkanje komunikacije in to skrivanje pred tabo je veliko nespoštovanje do tebe!

Ko čez leta tista metuljčkasta zaljubljenost izgine... je iskrenost in spoštovanje tisto na kar se lahko zaneseš... Se boš ti lahko?

Ja saj ravno to me skrbi. Nihče ni popoln, bsak ima napake. In bistvo partnerskega odnosa je se pratnerja sprejme takšpnega kot je. Ja in ni mi fino, v bistvu je boleče ker skriva pred mano težave. Pa če sva skupaj v življenju potem tudi skupaj rešujeva težave, mar ne? Na začetku veze sem si mislila da mu je bilo pač nerodno povedati da uživa AD, ampak potem pa...tudi življenje se mu je uredilo. Ima normalno službo, družino...ne vem no.
Mori me tudi to da 90% odraslih iz njegovega kraja uživa AD. To sem ugotovila postopoma, ko sem slišala da ima en sosed težave z živci, pa druga soseda je ne AD, tretji se zrdravi v psihiatrični bolnišnici....enemu se je čisto strgalo in je nagnal ženo in otroke...in takšnih zgodbic je toliko koliko je hiš. Moreče!!!

(odgovor članu kajajaka)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
9.8.2011 9:56:00   
Anonimen

Na to pa nisem niti pomislila. Ima pa Sipralex, kar naj ne bi bil neki močan AD. Mi je pa kar groza napadov ˝dobre volje˝ Pri bivšem je bila ta ˝dobra volja˝ pričakovana ker je pil. Mož pa ne uživa nič alkohola, ampak občutki ob napadih ˝dobre volje˝ so pa prav tako zelo neprijetni, moreči.

Jaz sem jemala najnižji odmerek Cymbalte, pa ne zaradi depresije ampak zaradi enega stranskega učinka, ki naj bi pomagal pri eni drugi zadevi. Sem ravno zaradi pomanjkanja libida to opustila.Moraš pa vedet da se AD ne jemlje občasno, kot ti je rekel mož.  Možu moraš pojasniti kako občutiš njegovo skrivanje oz. zanikanje takšnih stvari.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
9.8.2011 10:23:46   
mateyka

Mi je pa kar groza napadov ˝dobre volje˝ Pri bivšem je bila ta ˝dobra volja˝ pričakovana ker je pil. Mož pa ne uživa nič alkohola, ampak občutki ob napadih ˝dobre volje˝ so pa prav tako zelo neprijetni, moreči.

zakaj si to poimenovala napad "dobre volje", če je tako moreče? v bistvu mi ni jasno kaj se takrat pravzaprav dogaja - kako to zgleda?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
9.8.2011 10:50:17   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

Mi je pa kar groza napadov ˝dobre volje˝ Pri bivšem je bila ta ˝dobra volja˝ pričakovana ker je pil. Mož pa ne uživa nič alkohola, ampak občutki ob napadih ˝dobre volje˝ so pa prav tako zelo neprijetni, moreči.

zakaj si to poimenovala napad "dobre volje", če je tako moreče? v bistvu mi ni jasno kaj se takrat pravzaprav dogaja - kako to zgleda?

Ta ˝dobra volja˝ni moj izraz. To je dejal moj mož. Ko njegovo čudno obnašanje izhlapi, izgine, ko se je mogoče spet normalno pogovarjati z njim, mu povem da mi to kar se je dogajalo ni všeč. In njegov odgovor je da je pač bil malo bolj dobre volje. Da ne razume kaj je s tem narobe in da nihče ne razume da je on pač dobre volje in postane užaljen ali pa žalosten.

Kako to izgleda...bom opisla dva primera. Enkrat smo šli na obisk v čisto neznan kraj. Med vožno in obiskom vse o.k. Se peljemo nazaj pa začne kar nekaj govoričiti v tri dni, in potem začne kar trobiti, ko se peljemo mimo ene hiše. Ga vprašam a ti tukaj koga poznaš in on odgovori da ne. Ja za boga milega zakaj pa potem trobiš. Ja kar tako, ker sem dobre volje.
Drugi primer...se peljemo v trgovino in spet začne besedičiti, brez repa in glave. Saj to je težko opisati. Postane v glavnem drugačen od noramlnega. In naklada, naklada...in pridemo pred trgovino in jaz jemljem malega iz avta.. On gre naprej in se obrene in mi reče, no pridi ti kljusetina. In to mi je pa...bilo čez rob.

O teh težavah se noče pogovarjati,ker to je čisto o.k. in sem jaz zamorjena, nesocializirana...ker ne razumem da je on dobre volje.

Glede AD in libido. Pri njemu libido ni bil nikoli pretirano izražen, saj je bil do 41 leta nedolžen. Jaz sem bila njegova prva.
Ampak meni od kljusetine naprej ni več za seks. Ne znam razložiti, kot da bi v meni nekaj ugasnilo.

(odgovor članu mateyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
9.8.2011 20:18:17   
m_o_i
cipralex ni mocan AD in niti priblizno ne povzroca neke "dobre volje"
naslednje dejstvo: AD zacne delovat po REDNEM jemanju 14 dni(in potem, seveda, vsak dan). obcasno jemanje nima ucinka-niti priblizno pa iz partnerke ne naredi kljusetine!!!!

in nenazadnje: kot ze omenjeno, skatlica AD v avtu je se vajin najmanjsi problem...

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
9.8.2011 20:57:42   
mateyka
a je imel te napade "dobre volje" že od začetka ali so se začela kasneje?

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 10
9.8.2011 21:00:21   
Anonimen
hm, sam če dobiva AD to pomeni da mu jih more nekdo predpisovat; torej videva splošnega zdravnika in/ali psihiatra... ?

(odgovor članu mateyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
9.8.2011 22:38:51   
mateyka
mislim da ne jemlje AD zaradi izpadov samih. so pa IMHO eden od simptomov zaradi katerih jemlje AD. hočem rečt, da je razlog jemanje AD povezan z drugimi simptomi, ti izpadi pa so del le teh. in po moje se zdravniku, ki mu jih predpisuje, niti ne sanja o njih (o izpadih "dobre volje"). predvidevam da ne hodi k psihiatru ampak mu jih predpisuje splošni zdr., kajne?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
10.8.2011 10:05:21   
TomTaylor
podpis pod m_o_i.

Sicer je pa cipralex bolj kot ne stabilizator razpoloženja oz. blag AD, ki se jemlje redno in nikakor ne "po potrebi", kakor ti dojemaš jemanje. Ob rednem jemanju bi moralo biti stanje tvojega moža stabilno. Skrbi me, ker opažaš, da njegovo stanje iz (recimo) normalnega preide v pretirano dobro voljo (temu se reče manija). Glede na dejstvo, da jemlje Cipralex in kljub temu zapada v manična stanja (obdobja) bi jz laično rekla, da definitvno nima pravega zdravila.

Prvo kot prvo, soočiti in informirati se boš morala z motnjami razpoloženja oz. psihotskimi stanji. Brez te podlage je vsakršen pogovor z možem brezsmiselen, prvo zato, ker moraš poznati bolezenske simptome, da lahko sploh razumeš obnašanje (in izjave), drugo pa zato, ker se tvoj mož, kljub jemanju AD ni popolnoma sprijaznil s svojo boleznijo (zato zdravljenje skriva pred tabo). Sledi pa definitivno iskren in razumevajoč pogovor z možem. Pa ponoven obisk zdravnika oz. psihiatra ter omemba maničnih stanj, ne bi bilo odveč.

Srečno obema!

P.S.: vem, da ti je hudo za tisto "kljusetino", polagam ti roko na srce - preberi si vse kar moreš o depresiji/maniji...lažje boš oprostila.

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
10.8.2011 12:19:14   
Anonimen
Ja AD mu predpisuje kar osebni zdravnik, kar mi je...malo mimo. Ne vem zakaj ga ni osebna zdravnica poslala k psihiatru če je menila da potrebuje AD. Ampak sedaj je tako kot pač je. Moram pa reči da super mož in zlat očka, zato me takšno stanje oz. izjave prizadanejo.
Sicer ti izpani niso zelo pogosti...mogoče 1x - 2x na mesec, ampak me je strah da ne bi z lčeti stvar postajala pogostejša.
Vem da je bilo zadnjič tudi njemu zelo hudo, ampak...sedaj ko se pogovarjam z vami so mogoče stvari malenkost bolj jasne. Res se bom morala poglobiti, malo raziskovati motnje razpoloženja da bom znala začeti rešavato zdravje moje družine.

Mi lahko katera pomaga najti literaturo, kjer so opisane motnje razpoloženja oz. psihotska stanja.

(odgovor članu TomTaylor)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
10.8.2011 12:21:29   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

a je imel te napade "dobre volje" že od začetka ali so se začela kasneje?

Pa na začetku nisem polagala neke pozornosti na to...ampak je že od začetka je bil včasih malo čudno dobre volje.

(odgovor članu mateyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
10.8.2011 12:45:58   
mateyka

Mi lahko katera pomaga najti literaturo, kjer so opisane motnje razpoloženja oz. psihotska stanja.

TT, verjetno lahko ti predlagaš kaj kvalitetnega branja na to temo? user posted image IMHO si bolj podrobno informirana na tem nivoju..

za začetek pa:
http://en.wikipedia.org/wiki/Mania
http://en.wikipedia.org/wiki/Hypomania
Hypomania is also a side effect of numerous medications, often—though not always—those used in psychopharmacotherapy. Patients suffering from severe depression who experience hypomania as a side effect of (for example) antidepressants..

lahko da je res to, kakor pravi TT, da nima predpisanega ustreznega zdravila..^^

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
10.8.2011 13:32:27   
Bakfark

Mi je pa zadnjič izbilo dno ko mi v navalu ˝dobre volje˝rekel kljusetina.

Pa mu še ti v navalu dobre volje vrni z isto mero: ljubkovalno ga imenuj "žrebiček" ali "pastušček moj", ko je že takšna konjusina ga še pošteno zajahaj, da bo vsaj mir pri štali... bajti!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
10.8.2011 21:02:21   
m_o_i
khm...spet jaz

AD ne predpisuje osebni zdravnik... vsaj meni je osebna zdravnica "dovolila" uporabo SAMO polovicke cipralex-a do takrat, ko pridem na vrsto pri psihiatru in mi predpise tapravo dozo...
se danes jo vidim, kak s strahom mi je dala tisto skatlico iz predala(ne, niti recepta mi ni-mogla/smelauser posted image -napisat)

(odgovor članu Bakfark)
Neposredna povezava do sporočila: 18
10.8.2011 21:07:14   
mateyka
mogoče ji pa taji tudi to, da videva psihiatra?

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 19
10.8.2011 21:16:45   
m_o_i
kdo ve...
dejstvo pa je, da so AD v tej zgodbi se najmanjsi problemuser posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 20
10.8.2011 21:25:37   
mateyka
vem.

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 21
24.4.2012 21:38:59   
Anonimen
No pa nadaljujem začeto temo.
Vse bolj imam občutek da sem poročena s psi hičnim bolnikom. Kar groza me je tega, ampak...ko gre v življenju vse tako kot mora iti je vse o.k. Ko se pa pojavi  prepreka, težava, pa...se pojavi melanholija, začne ga vse boleti, postane apatiče in je prepričan da bo zdaj zdaj zbolel, Ko se življenje vrne na stare tirnice, pa znaki bližajoče se bolezni izginejo.
Najbolj me je pa groza ker je tole najverjetneje dedno. Kolikor mi je uspelo spoznati njegove sorodnike po mamini in očetovi strani...hmmm...katastrofa...po oeh straneh samomori...zapiranje pred svetom...nekaj sorodnikov pa poznam samo iz pogovorov. Imam občutek da presojeno da je bolje da jih ne spoznam.
In sedaj smo v kar precej veliki krizi. Imel je OGROMNO željo po gradnji hiše. Jaz sem v življenju že dala skozi kar dosti gradnje in me je bilo strah, kako bo to šlo. No sem se prepričala da bomo že zmogli, ampak sedaj vidi da to ni igra s kockami in....je ˝bolan¨vsakih nekaj dni. Vsakič ko se pač poakže problem.
Nocoj mi je dvignilo pritisk do vrelišča, vendar sem raje sedala sem kot da...Otrok je pred spanjem tako zelo jokal in ga klical, da naj pride ati k njemu, da če bi bila napol mrtva bi se po štirih privlekla k svojemu otročku, ampak on je tako zelo  ˝bolan˝ da leži ves nesrečen na neudobni sedežni.
Ah morala sem dati ven, ker...nimam nikogar s komer bi  lahko govorila o tem.

(odgovor članu mateyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
25.4.2012 12:10:43   
astrid1
Hudo, res hudo.
Potem pa si ti najbrž kar sama za vse in vsi problemi pristanejo na tvojih ramenih, ko njega zvije?
Mislim, da brez redne strokovne pomoči tole ne bo prešlo kar samo od sebe. Sploh, ker imata otroka, ki vse skupaj podoživlja.

< Sporočilo je popravil astrid1 -- 25.4.2012 12:11:12 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
25.4.2012 12:47:40   
Anonimen
Dokler normalno funkcionira je vse o.k. Je zelo skrben, ljubeč očka in mož, ampak ko pa se pojavi nekaj nepričakovanega, pa naj bo to v službi ali pri gradnji pa se čisto spremeni. Ampka on tega sploh ne vidi, tudi če začnem pogovor o tem, je brez uspeha, tako da...kar groza me je prihodnosti, ker...ko sem spoznala njegove tete...ojoj...da bi človek moral živeti z tako psihično labilnim človekom.
Pa takrat sem si mislila da je to pač zaradi težkih razmer v katerih so živeli, ampak sedaj pa...ko opazujem svojega moža pa...vidim da so ta nihanja verjetno pogojena v genetskem zapisu.

(odgovor članu astrid1)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
25.4.2012 13:50:49   
TomTaylor
Ja, saj to je logično, svojo psihično bolezen transformira v obliko običajno prepoznavnih oz. določljivih bolezni.  Gre pa največkrat za primere, ko zdravnik zaključi, da gre za vrsto bolezni psihosomatskega izvora...Hipohondrija je tipična motnja ljudi s psihičnimi težavami...
Ampak do tega spoznanja bo moral priti sam. Okolica (oziroma ti, ki to prva opaziš) naj ga vsakič, ko pride do problema in posledično do pojava bolezni, spomni na to, in sčasoma bo seštel 1 in 1, hkrati ga vzpodbudi, da naj takrat počne nekaj kar ga sprošča (tek je odlično sredstvo).

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?