|
RE: Saj ni res, pa je... 18.8.2011 17:44:22
|
|
|
|
ronja
|
Kalbo, pri 26ih je še upanje - tudi moj mali bratec je bil pri teh letih še brez izobrazbe, brez službe,... no, pač vse so plačevali starši, itd... Potem se je pa počasi vse sestavilo, borza se je sesula, ugotovil je, da ne moreš od nič živet, da denar ne pade iz drevesa, da ga nekdo mora zaslužit in da to, da hodimo v službe ni neka nebuloza, dobil je eno krasno punco, ki ga je celo zelenjavo navadila jest (ok, vsaj nekaj od nje ), začel je rihtat hišo, letos je pa celo diplomiral (star je 28 let) in zdaj je v službi in naenkrat razume, da človek pač mora delat in da ljudje ne delamo nadur iz čistega veselja, ampak včasih enostavno zato, ker pač mora nekaj bit narejeno... In ni več mali bratec, ampak prav fajn odrasla oseba . In brat v pravem pomenu besede. Kar se maminega odnosa tiče, nekatere mame so pač nore na mlajše sinčke in karkoli naredijo, je zlato, tu nimaš kaj, najboljše da sprejmeš in ne kriviš njega za to, ker dejansko tu ni nič kriv. Kriv je pa seveda zato, da ti je razsul prikolico, to pa brez dvoma. Ampak ljudje dostikrat enostavno nimajo uvida, dokler sami ne doživijo - moj brat je bil podoben (ok, ni se stepel v prikolici, ampak you get the point, saj si pameten dečko ), pa on enostavno ni videl, da ga mogoče on serje. Je mislil, da pač drugi kompliciramo. Moja sestra je do neke mere še zdaj ista. Jaz sem to rešila tako, da sem se distancirala do nje v tem smislu, da od mene ne pričakuje, da bom zanjo skakala okoli (je bila na smrt užaljena, ko en dan nisem hotela na vrat na nos šibala v mesto (smo živeli malo izven in si za tja in nazaj izgubil kar dobro uro) se vpisat v neko knjižnico, ker ona ni bila več študentka in bi morala plačat višjo članarino, da bi si sposodila knjigo zanjo - sem se namreč učila za izpit - to se ji niti pod razno ni zdel dober razlog. Ampak jaz sem tisti izpit (dobro) naredila in mislim, da sem ravnala prav, danes bi isto. Sem ji povedala, da dobi knjigo, ko bom šla v mesto, prav zato pa ne grem, ker nimam časa) ali ji posojala denar (ipak je 7 let starejša od mene, brez otrok, jaz mam pa svoje otroke za vzdrževat in nekak ne vidim razloga, da jo financiram...). Jo imam pa še vedno rada in se rada z njo pogovarjam in vse. Kar se tamalega tiče, sem ločila to, kar on naredi za moje pojme narobe in to, kaj ga mami serje/zagovarja. To ni moj problem. In fant je čisto ok ratal in odrasel - malo kasno, ali ipak - glavno, da je . je bil pa kar bogi, ko se je vse sesulo. In takrat sem vesela, da mu nisem pridigala. razvajeni mulec ti je dal dober razlog, da mu boš brez slabe vesti lahko rekel, da v tvoji prikolici nima kaj iskati...never egejn Točno tako:). Moja vem,da bi ga zalučala na cesto v kolikor nima službe in ne dela šole. Hehe, kako so si mame različne - moja bi reagirala vsaj tako razumevajoče kot kalbova:) Vsaj dokler bi šlo za njenega sinčka - če pa svinjarijo pusti sestra, pa še vsi dolgo poslušamo, kaka je... Pač kaj češ - xx in ****, enim mamam je to pač huda razlika . Sploh če je najmlajši... Vidim včasih tudi pri današnjih mamah... Upam,d a sama ne bom delala razlik. Mi je včasih kar težko, ko mi na igrišču vse mame sinčkov želijo fantka - da so pa tok fajn, "lej to, kako mi on da lupčka, to je čist drugač!" - pa jo pride poljubit hčerkica, pa nobenega takega navdušenja. Me kar zaboli včasih... V bistvu je pri vzgoji on takratko potegnil, sam še tega ne ve. To vsekakor. Odrast pri taki vzgoji je neprimerno težje. Vendar večina ljudi vseeno nekoč mora... Mat bom pa streznil, upam, da bo še šlo. Good luck .Verjetno jih boš še slišal, ker ˝ne razumeš˝ svoje malega bratca in da ona že ve... haha, prav res! Moja mami je reagirala točno tako in pri sestri tudi oče, ko sem samo omenila, da naj ne računata, da jo bova midva z bratom preživljala, ko je onadva ne bosta več mogla. Je čist znorel, da kje je pa kdaj kaj takega rekel. Rekel res ni, samo če punca pri 40ih še nikoli ni delala, potem verjetno pri 60ih, ko je onadva ne bosta več mogla podpirat, ne bo začela... No, jaz sem hotela samo razjasnit stvari, da pač imam svoje otroke in bom zanje poskrbela, ne pa za starejšo sestro in naj tega ne pričakujejo. Ostalo pa - če se njima ne zdi problem, se meni tudi ne, naj majo, kakor hočejo. Smili se mi le ona... Meni pa glih ona ne. Ona je sama kriva za svoje bedarije. Brat pa v bistvu ni nič kriv, da ga nekdo dela za boga- pač mora še ugotovit, da to ni - kar prejkoslej bo - in takrat mu bo veliko hujše kot kalbu z vsemi razbitimi prikolicami... Pismu zdaj me je pa kar strah, da bo tole dete sin - madona, upam, da ne bom taka mama! Samo si res ne predstavljam, da bi imela koga rajši kot tile dve svoji smrkljici! Enako rada - to mi je jasno, ker mam tudi njiju enako rada - ampak da bi mi bil pa on božanstvo, ko sta pa onidve taka cukra (sta čisto normalna otroka - ampak kot pač vsaki mami njeni otroci, so meni tudi moji najnaj;)... No, boste slišali čez 20 let, kaj bosta malidve pisali na žblj-pode (bogvekaj bo takrat obstajalo). Začne se pa že tam pri letu in pol na javnem otroškem igrišču.....ko nastane cela tragedija in šokantna situacija, ker nesramni triletnik porine leto dni mlajšega hroščeka, ki že 10 minut dela vrsto na toboganu, bodisi tako, da stoji na sredi stopnic in opazuje okolico, bodisi tako da spušča avtomobile po toboganu......skrbna in vestna mati tega malega hroščeka pa kot valpet stoji zraven in seka z nevarnimi pogledi na nesramne starejše otroke... haha, goodone:) Nikoli mi ni bilo jasno, kako mame ne rečejo svojim otrokom, da lahko tobogan gledajo od zgoraj, kolikor hočejo, kadar pač ni gužve - če pa je, pa naj se ali spustijo ali pa dajo prostor drugim - meni je to logično, pa se je tudi Ronja včasih ustrašila na vrhu in ni hotela nikamor (en čas se je zaradi ene izkušnje bala tobogana) - ampak jo pač umakneš potem, ne pa da jo pustiš tam gor čepet in delat gužvo! Ni prav, da triletnik grdo porine mlajšega po toboganu, vendar je treba otrokom razložit sistem posledice in da imajo tudi drugi želje in čustva - ker to bojo slekoprej zvedeli... In če jim starši ne razložimo, da bo cela četica otrok besna nanj, če bo gor gužvo delal, potem bo to izvedel tako, da ga bo nekdo porinil dol. Kaj je torej boljše? In včasih smo se sami hodili vpisovat na fakse, si sami rihtali sobe v študentskih domovih, jih sami pucali... kaj zdaj kdo vleče s sabo mamico???? Meni je vedno zanimivo to, kako nekateri do potankosti znajo opisati kaj drugi otroci in starši tam delajo......jaz običajno tega ne vidim.....mam pač vedno oko na svojem otroku.....tudi, če čveketam s kako drugo mamo.... enako.
|