|
RE: Saj ni res, pa je... 11.8.2011 12:51:49
|
|
|
|
Bakfark
|
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo Od teh stvari sem se že davno distanciral in to, da mamica rihta morje zanj spada v to kategorijo, ki sem jo toleriral iz ljubega miru. Tud da sta zatuškala, da ne hod v šolo, pa uprizarjala maturantski izlet in podobne finte. Jest mam za moje tri za skrbet in nimam energije še za to. Tud povedal sem obema, da ga jest niti pod razno ne mislim živet. Jest pa mat se čist OK zastopva in je super babica in tašča dokler ji kaj v zvezi s tamalim ne omenim, zato ji pač ne več, do zdaj, ko je naredil direkt men bruke, poklical pa seveda mamico na pomoč. Moti me pa, da se moji mat to zdaj ne zdi nič takega, v bistvu ima edino poslanstvo, da njemu reši rit, za naše stvari, za katere z ženo šparava in se trudiva ji je čisto vseeno, in čez to ne morem, ker tukaj pa v mojo družino posegata s svojimi fintami. In kaj si ti naredil, da si jima onemogočil, da vate posegata??? Nobeden ne more penetrirati vate, brez da se mu odpreš. Ne, in nisi se ti distanciral, niti približno kolikor bi bilo treba, da te stvari v zvezi z matko in tamalim prenehajo zadevat. Kalbo, poznaš me dovolj dolgo, da boš vzel na znanje kar bom rekel. Gledam temo ves čas, ne bom rekel ne spodobi se, ni ti potrebno - folku si dal dobro zabavo. In ne bom olepševal, niti nimam časa, niti je moj namen - mogoče se tako bolj zdrzneš. Prvo mati - sprva jo qrcaš kako tamuamu drži štango, nato jo na koncu relativiziraš, postaviš na mesto mučenice - uboga ona, ob oslabelem fotru samo še tvoji otroci so ji uteha. Mogoče jo prenehaš gledati kot žrtev. Mogoče prenehaš razmišljati o njenem mučeništvu, o kruti usodi, ki je brez fotrove pomoči spravila na noge tri pubece. Vsaj enega se ji je ponesrečilo, očitno. Namensko, valjda, da ne bo pomote, obožuje vlogo pokRRoviteljske mame. In ti in tebi podobni ( vkolikor je tukaj še kdo tretji) ste pristali na igro, v kateri ona dva odlično odigrata svoji vlogi. VI jima pripravljate stage, oder. TI, s svojo prikolico, ker gojiš upanje, da s bo pa tamau vedel v skladu s tvojimi pričakovanji. Uprizarjaš jima stage na katerem upaš, da ju boš zagledal v vlogi, kot si si jo zamislil - nisi režiser te igre, filmu samo služiš, nimaš vpliva niti na uvod, niti zaplet, kaj šele razplet. Sprejmi tamauga takšnega kot je - naj izkusi, naj bo "sam pao, sam se ubio". Nisi ga dolžan objokovat, niti nimaš pravice njihova življenja percipirat kot sramotna, nedostojna, neprimerna, kakorkoli, niti nimaš pravice da ti se smilita, da jima tako zavzeto želiš bolje - bolje izključno in samo v skladu s tem kar TI tretiraš kot DOBRO, torej je tvoja pozicija enako pokroviteljska kot matkina - tudi ona tamaumu želi vse najbolje. Paradoksno in skoraj težko verjeti. Menda ti je jasno kako je rek "pot v pekel je tlakovan z dobrimi nameni" v tej situaciji še kako na delu. To, da ti bosta vletavala, posegala v tvoj prostor, te morila s svojimi neumnostmi, se bo dogajalo, dokler le jima boš ti dovolil... Mogoče nehaš idealizirati matko - poskusi končno videti njeno realno sliko. Samo v razmislek - kako bi ti bilo, tebi, relativno zreli in odrasli osebi, da ti nekdo spremlja, kontrolira vsak tvoj korak??? Aj` uzdravlje...
< Sporočilo je popravil Bakfark -- 11.8.2011 12:56:36 >
|
|
|