Arwen_84
|
Hello ladies... IZVIRNO SPOROČILO: caelia jutro! no, jaz sem čist zbujena.. že od 4h zjutraj pokonci, zaspala pa ob pol 1h :) Caelia Super za tamalga!! . Jaz se tudi zbudim okoli 3,4h in pol bedim bo ene 6h....okoli 8h me pa zmanjka do 11h...mislim, da se uradno spreminjam v zombija... . katastrofa...in v tem času, ko bedim se mi sploh ne spi...bi kar vstala in šla nekaj delat...sem pa potem po 14h spet ko cunja...me tole nespanje precej zdela...upam, da bo pol moje telo prišlo tudi na nov ritem... IZVIRNO SPOROČILO: pobalinkaa Glede spanja ...pa spim dva dni že s čepki in spim kot ubita . Očitno potrebujem res popolno tišino, al pa moram zdaj po treh mesecih res nadoknadit izgubljeni spanec; čeprav ni več veliko časa . Tole s spanjem ti pa res zavidam...danes bom tudi jaz ponovno uporabla čepke (jih od začetka nosečnosti ne več=, da vidim kolko bodo meni pomagali...če ne imam tudi homeop. granule (kamilco), ki bi naj človeka umirile...prej so mi tudi delovale..zdje bomo pa vidli... vanilija Jaz se tdu strinjam z tulpkom . Če telo ni pripravljeno na porod bodo vse metode samo podaljšale porodno dobo med drugim - torej dolg porod z začetki in konci popadkov, itd....pri marčevkah sem brala..je ena 14 dni čez rok, pa ji še vedno ne sprožijo...kolegica je bila v PO 8 dni in je tudi niso sprožali...so rekli, da se bo že samo začelo, ko bo čas za to...in se je res in je blo tiktak fertik. Drugače sem pa jaz tudi nekaj pregledovala net in res več al manj pišejo o: Kaj storiti, da pospešiš porod: 1./Gibanje… 2./Spolni odnos (najti tak položaj, kjer je izliv sperme čim bližji MV) 3./Pitje ricinusovega olja. Jaz bi se tega tretjega izogibala, ker lahko stakneš eno veliko driskico...in pol je pred porodom eno veliko črvičenje in bolečine še zaradi tega...Bi se pa poslužila masaže akupunkturnih točk...naj bi se jih masiralo po 37. tednu, samo so ene napisale, da jim je kar hitro telo reagiralo in da raje počakamo s tem res, ko je za porod vse pripravljeno...ker lahko to povzroči da odteče voda...popadkov pa ni od nikjer...in pol spet tejle umetni, itd...se podaljša porodna doba....danes dobim na telovadbi list, tko da ga skeniram pa prilepim sem pol...na pamet vem, da je na notranji strani od gležnja ena in mezinček na nogi druga, precej močna...(moreš stiskat pri korenu nohta 20x, pol pauza in spet...)..če bom jaz čez rok si bom kar ščipalko za perilo gor pripela za spodbujanje popadkov je že Caelia tudi omenila, da ji je babica med porodom to svetovala...no, to sem tudi kar dosti prebrala... še nekaj: številne babice uporabljajo tehniko ljubkovanja prsi za spodbujanje poroda, če se izkaže, da bi bilo dobro, da gre vse skupaj malo hitreje. Tudi v nekaterih porodnišnicah so uporabljali nekakšne stimulatorje bradavic. Ne gre za kako noro domislico, kajti dokazano je, da se ob ljubkovanju bradavic oz. prsi sproščajo hormoni, ki pospešujejo krčenje maternice. v glavnem srečno..tale vikend bo res akcija očitno, držim pesti...pa si kakšno dobroto namesto vas privoščile