akva
|
Pozdravljene! Joj brcike so taka luštna tema, tudi jaz jih že komaj čakam! V prvi nosečnosti sem jih začutila v dopolnjenem 17. tednu (tak, da sem bila ziher, da je to to), dozdevalo se mi je pa že 2 tedna prej (od začetka 16.). Tak da mislim, da jih bom sedaj v 16. tednu že prepoznala, čeprav priznam po pravici se mi včasih že sedaj nekaj zazdi, ampak je verjetno pa res še prezgodaj, gre mogoče bolj za moje podzavestne želje . Kar se tiče angelsounda, se že v prvi nosečnosti nikakor nisem mogla odločit. Po eni strani bi verjetno vsak dan iskala ta srček, da bi me pomiril, da je vse vredu, po drugi strani pa mogoče ne bi zaupala svojim občutkom, da kaj ni v redu, ker bi itak srček takoj našla. Če srčka ne najdeš (mislim za kasneje v nosečnosti), itak ni več nekega upanja. In ravno nekje okrog 30. tedna se mi je zgodilo, da je bila beba kar čez noč precej bolj mirna (je še brcala ampak čisto po malo pa redko), jaz sem seveda šla h G, pa smo preverili, da je vse OK, ampak v primeru pa da ne bi bilo, bi se še dalo kaj narediti (ne vem, pišem na pamet, recimo injekcija za pljučka pa hitro porod), ampak če bi doma imela AS, bi pač srček poslušala, pa ne bi šla niti h G. Pa še zelo dobro se spomnim ene novice iz Britanije stare kake leto ali 2, o primeru, ko pravtako visokonoseča mamica ni našla utripa, je pa slišala veliko šumov, ki jih je pripisala gibom otroka. Šele ko čez nekaj dni ni čutila res nič, je šla k zdravnikom, ki so lahko ugotovili samo še, da je otrok mrtev, ona pa je poslušala svoje črevesje. Evo, če vam angleščina ne dela nekih problemov: http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/8343317.stm Pa nočem nobene strašit, rada bi pa poudarila, da morate poslušati tudi svoje občutke!! Če se vam zdi, da je kaj narobe, da bolj dol tišči, da bolečine vseeno dlje vztrajajo... saj veste, treba se je it pokazat!! Lp!
|