|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  23 24 [25] 26 27   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčice 2012
13.10.2011 9:23:32   
krispin
Arabella1 čestitke za dober rezultat! 40 minutk z otročkom na zaslonu je moralo biti res super doživetje!
Juxy tudi zate držim pesti v ponedeljek! user posted image

Jaz upam, da bo na naslednjem pregledu tudi ultrazvok... Čeprav mislim pregled okrog 15. tedna opravi babica, torej UZ ne bo... user posted image (me lahko katera popravi?)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 601
13.10.2011 9:30:32   
Juxy
krispin, hvala. Žal ni veliko UZjev v nosečnosti... po NS je samo še morfologija okoli 22. tedna in to je to... dodatni UZji so samo, če je sum, da je kaj narobe ali pa če si privoščiš samoplačniško še en UZ.

(odgovor članu krispin)
Neposredna povezava do sporočila: 602
13.10.2011 9:33:44   
Anonimen
user posted image
Glede Uz v nosečnosti je veliko odvisno tudi od G. Meni ga je v prvo delal vedno, ampak tisti, ki niso plačani od zavarovalnice, so bili hitri, kakšno minuto, da je videl, če je vse OK. Upam, da ni spremenil prakse. Sicer ti pa pripadata samo 2.

(odgovor članu Juxy)
  Neposredna povezava do sporočila: 603
13.10.2011 9:42:48   
Gorga
Pozdravljene souser posted image
Arabella, Skarjice, 1.april in rafaelica čestitke za dobre rezultate NS user posted image !

Arabella moj sin spi v posteljici od mojega brata, ki je stara 24 let in ji prav nič ne manjka. Sej se nič ne znuca. Če bi šla. npr. barva dol, jo pač na novo prebarvaš in jogi lohk daš tudi nov. Za prehlad pa prvič slišim, da je "obvezna oprema". Prvič sem rodila januarja in nisem bila niti 1x prehlajena. Sem se prav čudila sama sebi, ker prej sem vedno vsako zimo najmanj po 3 tedne vlekla kakšen prehlad in kašelj.
Anonimna user posted image  tudi meni gre na živce favoriziranje spola. Sploh od bližnjih kolegov. Ker si enako kot ti želim samo to, da bi bilo vse v redu. Drugo me ne zanima.

Arwen_84 utrip otroka je od 160-170, če ne spi. Pol je malo počasnejši. Tako da boš sigurno vedela čigavega slišiš user posted image

Mi nimamo marele. Ko je mali shodil, je kmalu kar sam odstavil voziček. Edino za na morje smo si jo sposodili od kolegov. Imamo pa tricikel, ker se na njem raje vozi. Ampak ne za dolgo, ker ga hoče kmalu raje kar sam potiskati user posted image
Moje prsi so kot dva kamna. Nosim že št. večje modrce. Ampak bolijo me ne. Razen ko ležim na trebuhu se moram naštimat tako, da me ne tišči.
Nakupi - za 1x imamo v planu kupiti samo voziček, ker pač mora bit za dvojčka. Ostalo več ali manj imam. Če bom imela dva fanta, bo verjetno potrebno dokupit še nekaj oblačil. Za punčko/punčke pa ima kolegica naštimani že 2 škatle robe user posted image .
S tetra plenicami sem bila založena na full. Pa prav vse so mi prišle prav. Tudi zato, ker se morala na široko povijat. Predvsem pa tudi zato, da mi jih ni bilo potrebno prati vsak drugi dan. Še zdaj jih imam nekaj vedno pri roki. Super vpijajo, hitro se posušijo in 100000x jih lohk opereš na 90°C.
Nosečniška oblačila - imam od prve nosečnosti plus kolegica mi je posodila svoja. Tako da sem založena. Meni pa so ta oblačila fajn, ker so komot in po trgovinah dobiš ogromno lepih, modnih, elegantnih nosečniških cunj. Se lahko super poštimaš za na šiht al pa žurko. Petke sem tudi nosila, sicer nižje, ampak nisem bla pri tleh user posted image . To je najbrž bolj odvisno pol od tega koliko ti otekajo noge.
Imena za fantke so tokrat kar kriza. Edino, ki sem ga imela na zalogi, sem ga že porabila user posted image . Za punčke imava nekaj idej.

Če si bo katera še nabavila, je danes v akciji Angelsound http://1nadan.si/ponudba/SLOVENIJA/801?isPreview=False 
Jaz si ga ne bom, ker bodo čez dober mesec brcike že tu user posted image .

Punce fajn bodte!

Čaw čaw user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 604
13.10.2011 9:44:30   
krispin
Hvala obema za info. Če bi bilo po moje, bi pikico itak hotela videt čim bolj pogosto, ampak bomo že počakali do 22. tedna. Meni sta se zadnja 2 meseca tako hitro obrnila, da sploh ne morem verjet, da je že oktober! Pa kmalu bi tudi otročka morala začutit (zame bo to verjetno okrog 18-20 tedna ker sem prvič noseča) - torej pred naslednjim ultrazvokom. user posted image

Pa ful enih stvari bo treba še uredit, preden se dete rodi. Poleg vseh nakupov in preurejanja sob, sva midva - še preden sem zanosila - načrtovala, da bi se v roku enega leta poročila in če hočeva tudi to opravit še pred porodom, bova imela res natrpano zimo... Mam filing, da bo premalo časa za vse, kar sva si zastavila! user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 605
13.10.2011 9:53:38   
Juxy
Saj še par let, pa bodo mogoče izumili vizualni Angelsound user posted image .  Ko sem bila prvič noseča (pred 10 leti), si tudi predstavljat nisem mogla, da bi kak AS lahko obstajal, evo zdaj je pa že običajna zadeva.

Krispin, v prvi nosečnosti sem prve brcike začutila v 17. tednu, ker sem imela srečo, da sem prej imela plosek trebuh in se je vse skupaj čutilo kot metuljčke, ki so šibali levo in desno user posted image . Kar se tiče poroke, pa je tudi to možno. Midva pri prejšnji nosečnosti (lani) najprej nisva mislila na poroko pred user posted image , potem je bil pa Božič in je mojga nekaj presunilo ter me hitro zaročil. No, poročila sva se pa že 8.1. (beri: 13 dni kasneje), ker se je mali že 31.1. rodil user posted image

< Sporočilo je popravil Juxy -- 13.10.2011 9:56:38 >

(odgovor članu krispin)
Neposredna povezava do sporočila: 606
13.10.2011 10:05:49   
Anonimen
user posted image
Brcike... uh, prvič sem jih začutila pri polnih 16. tednih, ampak nisem vedela, da je to to, ker je bilo tako, kot bi mi mobitel na rahlo vibriral nekje v trebuhu user posted image user posted image No, en teden kasneje sem že točno vedela, kaj se dogaja. Ni pa bilo nobenih metuljčkov, vsaj meni se ni zdelo tako. Po tistem vibriranju je bilo potem kar konkretno za čutit. Je pa to odvisno tudi od lege dojenčka. Moja sodelavka je bila 5 tednov več noseča kot js, pa sem jih jaz prej čutila, ona pa šele v 25. tednu.

Midva pa morava otroško sobico za prvega zrihtat, izselit računalnik od mojega nekam drugam pa še kakšne malenkosti uredit... Najtežje bo pa tako z imenom, če bo fantek.

Arabella, mi imamo posteljico, ki smo jo dobili in sta jo dala že 2 otroka čez (no, če štejem še svojega prvorojenčka trije), sicer še ni tako stara (cca. 8 let), ampak se mi vseeno zdi brezveze dat 100-200 eur (saj ne vem točno, koliko so) za novo, damo raje več v avtosedeže ipd, kjer gre za varnost. Smo pa dobili posteljico od sestrične (ona ima sedaj 24 let) in je pri mojih starših, ji čisto nič ne manjka, če ne bi imela te, bi vzela tisto.

(odgovor članu Juxy)
  Neposredna povezava do sporočila: 607
13.10.2011 10:14:08   
krispin
Iii, že v 16. in 17. tednu! To je pa že skoraj jutri user posted image user posted image Super. Upam da bo tudi pri meni tako!

Jaz sem pri svoji mami videla, kako fino je, da imamo vsaj te 2-3 UZ. Ko je bila ona noseča, niso bili del rednih pregledov in je bila vsa navdušena, ko sem jih iz prvega pregleda in nuhalne prinesla pokazat slikice.

@Juxy Vidva sta pa res na hitro vse uredila! Ampak sej... Ta poroka - če se nama ne bo dalo ukvarjat z njo, bova pa eno sredo, po službi pobrala priče iz ceste in na hitro opravila. Tako ali tako nameravava vse skupaj naredit v ožjem družinskem krogu.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 608
13.10.2011 11:14:26   
Gorga
V prvi nosečnosti sem brcike začutila v 19.tednu. Me prav zanima kako in kdaj bo sedaj. V drugi nosečnosti naj bi prej začutile, pa še dva razgrajača imam user posted image

Poroka - mi2 sva poročila preden sem zanosila, ampak sem si vseeno želela poroko z "danes na jutri" v ožjem družinskem krogu. Vendar moj dragi ni bil zato. Je hotel malo bolj "tradicionalno". No, sej je blo ravno tako fajn.
Sta pa od mojega brat in njegova prišla na dan četrtka na obisk in rekla, da se v soboto poročita. In je bilo potem zelo lepo. Nič ni manjkalo!

(odgovor članu krispin)
Neposredna povezava do sporočila: 609
13.10.2011 11:18:39   
_vanilija_
Arabella, Skarjice, 1.april in rafaelica čestitke za dobre rezultate NS !

Kako ste ostale user posted image ? :)

Jst se zelo dobro počutim, posebej ker je zelo lepo vreme v Gorici in se da hoditi okrog, po sončku, ni preveč toplo, ma odlično za pohajati :)
Arabella, jst se tudi sprašujem če je še kakšna severno promorka tu na forumu, ma mi se zdi da sva samo mi 2 zaenkrat... Jst ko sem bla pri ginekologu sem vidla samo xxl nosečnice (moj ginekolog samo ob torkih naroča nosečnice), tko da nisem vidla niti ene da je tko kot me.

Jst sem v omari najdla ene hlače ki sem jih kupila prejšno leto v Trstu, široke, z elastiko gor, tko da nič ne tiščijo. Zdej bi si kupila še ene, ker so ful udobne, ma sigurnno ih ni več :) Jst sem tudi mislila it v shopping ta vikend v Koper, ma ne vem če bom uspela, ker mam obiske... Tko, da bomo vidli :)

(odgovor članu krispin)
Neposredna povezava do sporočila: 610
13.10.2011 12:12:32   
akva
Pozdravljene!
Joj brcike so taka luštna tema, tudi jaz jih že komaj čakam! V prvi nosečnosti sem jih začutila v dopolnjenem 17. tednu (tak, da sem bila ziher, da je to to), dozdevalo se mi je pa že 2 tedna prej (od začetka 16.). Tak da mislim, da jih bom sedaj v 16. tednu že prepoznala, čeprav priznam po pravici se mi včasih že sedaj nekaj zazdi, ampak je verjetno pa res še prezgodaj, gre mogoče bolj za moje podzavestne želje user posted image .

Kar se tiče angelsounda, se že v prvi nosečnosti nikakor nisem mogla odločit. Po eni strani bi verjetno vsak dan iskala ta srček, da bi me pomiril, da je vse vredu, po drugi strani pa mogoče ne bi zaupala svojim občutkom, da kaj ni v redu, ker bi itak srček takoj našla. Če srčka ne najdeš (mislim za kasneje v nosečnosti), itak ni več nekega upanja. In ravno nekje okrog 30. tedna se mi je zgodilo, da je bila beba kar čez noč precej bolj mirna (je še brcala ampak čisto po malo pa redko), jaz sem seveda šla h G, pa smo preverili, da je vse OK, ampak v primeru pa da ne bi bilo, bi se še dalo kaj narediti (ne vem, pišem na pamet, recimo injekcija za pljučka pa hitro porod), ampak če bi doma imela AS, bi pač srček poslušala, pa ne bi šla niti h G. Pa še zelo dobro se spomnim ene novice iz Britanije stare kake leto ali 2, o primeru, ko pravtako visokonoseča mamica ni našla utripa, je pa slišala veliko šumov, ki jih je pripisala gibom otroka. Šele ko čez nekaj dni ni čutila res nič, je šla k zdravnikom, ki so lahko ugotovili samo še, da je otrok mrtev, ona pa je poslušala svoje črevesje.
Evo, če vam angleščina ne dela nekih problemov: http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/8343317.stm

Pa nočem nobene strašit, rada bi pa poudarila, da morate poslušati tudi svoje občutke!! Če se vam zdi, da je kaj narobe, da bolj dol tišči, da bolečine vseeno dlje vztrajajo... saj veste, treba se je it pokazat!!

Lp!

(odgovor članu _vanilija_)
Neposredna povezava do sporočila: 611
13.10.2011 12:17:39   
akva
Da se malo popravim, sem članek še enkrat prebrala, piše, da je mamica verjetno poslušala svoje srce ali šume v posteljici ne v črevesju. Poudarjajo pa, da teh naprav ne smeš uporabljati za pomiritev, če se ti zdi, da je kaj narobe. Če se ti to zdi, je bolj iti k zdravniku!

Drugače tudi jaz ne bi imela nič proti AS, malce se mi zdi drag, glede na to, kako omejeno uporabnost ima. Mislim, da bom tudi to nosečnost zdržala brez.

(odgovor članu akva)
Neposredna povezava do sporočila: 612
13.10.2011 14:09:37   
KlaraMay
Živjo!

Tukaj anonimnauser posted image , ki se že en mesec ni javila na RR. Razlog?
Ahh selitev, selitev, selitev. Nič ni narobe z nosečnostjo, vse poteka super, brez slabosti, brez bruhanja, brez napetih jošk, brez otekanja, brez zgage, brez pretiranega nočnega lulanja, brez velikega bušija, brez .... skoraj k da ni nič!!!!!! Pa je z mano in otročkom vse OK. Je pa za mano zelo naporen mesec tako da super, da je bilo do sedaj vse tako super.

NS smo imeli 22.09 in so točen datum napovedali 07.04.2012
Tokrat baje prihaja user posted image Doma imamo 6,5m staro user posted image .

Sem Aprilčica2011 user posted image , no sedaj sem Aprilčica2012. user posted image Pri tamali sem imela PDP 01.04.2011, rodila sem 10 dni prej, spontano, počil mehur, z ritko naprej, ekspresno hitro, v P prišli ob 23.30, nekaj birokracije, ostalo preskočila in mala je zajokala ob 2h. Upam, da bo tudi tokrat tako hitro, pa naj bo ritka ali glava prva. user posted image

Žal na novem naslovu še nimamo interneta, se nekaj trudim preko GSMa in preko sosedovga Wifi, k ga občasno prižge in pusti odklenjenega. Baje jutri pridejo it T-2 napeljat internet. Upam, da res user posted image

To je to zaenkrat. Aja za seznam.
28let (no samo še 1 dan), Ljubljana, 2 user posted image , 1user posted image , prihaja user posted image ... Nevem a ga kdo ureja ali vsaka sama dopiše, si bom kasneje vzela čas in pogledala.

Šibam perilo obesit in skuhat kj za kosilo. Mala spi in ko se zbudi bova spet GH jedle. Sedaj je že pridna in lepo je, hranjenje pa traja debelo uro, počasi počasi ampak odpira usta in poje user posted image .

p.s. V službi še en mesec ne bom nič povedala, tako, da če me kdo tukaj prepozna prosim, da je tiho! user posted image Bom povedala, ko bom pripravljena, mudi se mi nikamor ne. Kdaj boste ve povedale?? Jst sm na porodniški in me ne bo nazaj do aprila 2013.

< Sporočilo je popravil KlaraMay -- 13.10.2011 14:21:33 >

KlaraMay - Srečna Aprilčica 2011 in Aprilčica 2012 :-)
http://forum.bucibuci.com (pridi pogledat !!!!!)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 613
13.10.2011 15:20:01   
ursap
Živjo,
tako ste priden s svojimi objavami, da komaj zmorem vse sproti prebrat. Sem zelo vesela, da berem tako dobre novice in da se vse dobro držite.
Mi imamo NS danes teden, v četrtek 20.10. v Zdr. domu Dravlje. Jutri vstopamo v 12. teden. Slabosti nimam nobenih, me pa že od začetka močno peče zgaga.
Lepo se imejte. user posted image

(odgovor članu KlaraMay)
Neposredna povezava do sporočila: 614
13.10.2011 16:37:50   
_vanilija_
Jst pa 20.10 mam vozniški izpit :) A user posted image s ploh lahko delajo vozniški? :)

Dans me cel dan boli spodnji trebuh... Ne vem kaj je to.... Ne boli me nekaj  preveč da ni za izdržat, ma kot da bom dobila user posted image .
Če bo še jutri tko, bom poklicala ginekologa....

(odgovor članu ursap)
Neposredna povezava do sporočila: 615
13.10.2011 17:22:48   
krispin
@_vanilija_ Nisem še slišala, da user posted image ne bi smela delat izpita... Halo, pa saj nisi invalid, samo noseča! Pravijo le, da v visoki nosečnosti refleksi niso tako dobri, pa zaradi trebuha smo takrat manj okretne in zato šofiranje odsvetujejo.

Kakorkoli, srčno upam, da tvoje bolečine ne pomenijo nič hudega. Če imaš slab filing, pa raje čim prej pokliči, namesto da čakaš...
Mene hoče zadnje dni vsake toliko nekaj bolet, ampak se je še vsakič izkazalo, da mi samo prebava nagaja...

Se je pa ena fino spomnila - za oblačila se splača malo po omarah pobrskat. Jaz sem se ravno spomnila, da sem pred leti kupila ene zelo kul, komot kavbojke, ki pa jih potem nikoli nisem nosila, ker so mi bile res preširoke v pasu. Mi je bilo prav hudo, da so samevale v omari, ampak zdaj bodo pa glih prav! Čez 7 let res vse prav pride... user posted image user posted image

(odgovor članu _vanilija_)
Neposredna povezava do sporočila: 616
13.10.2011 20:16:19   
ninasiki
ojla punce

se opravičujem ker vdiram v vašo temo in pogovore ampak bi vam rada povedala da prodajam zibelko z posteljnino in baldehinom, banjico za kopanje z stojalom in oblekice (majčke z kratkimi rokavi, hlače in 2 kompletka ter jopico) vem da je prehitro to še za vas, ampak če se katira že zanima so vse info. na ninasiki@gmail.com

10.10.2009 je za naju posijau najlepši sonček in
22.05.2011 postanemo 4 peresna deteljica

(odgovor članu aprilcica12)
Neposredna povezava do sporočila: 617
13.10.2011 20:21:55   
ninasiki
ojla punce

se opravičujem ker vdiram v vašo temo in pogovore ampak bi vam rada povedala da prodajam zibelko z posteljnino in baldehinom, banjico za kopanje z stojalom in oblekice (majčke z kratkimi rokavi, hlače in 2 kompletka ter jopico) vem da je prehitro to še za vas, ampak če se katira že zanima so vse info. na ninasiki@gmail.com

10.10.2009 je za naju posijau najlepši sonček in
22.05.2011 postanemo 4 peresna deteljica

(odgovor članu aprilcica12)
Neposredna povezava do sporočila: 618
14.10.2011 7:31:33   
Arabella1
pozdravljene souser posted image

kot obvezna oprema nosečnost ni bil mišljen prehlad, ampak zamašen nos user posted image kje točno sem to prebrala pa ne vem. Ja 40 minut z user posted image na zaslonu je res božansko. Kar se pa uz v nosečnosti tiče je odvisno od ginekologa do ginekologa... jaz sem imela že pred ns 3, nasledni pa upam, da je čez slabih 14 dni user posted image

Za posteljico se bova še odločila, ali bova to mojo 33 let staro obdržala user posted image in jo malo osvežila, prebarvala, ter seveda novi jogi, ostalo bo pa treba vse kupit, no vsaj glede prostorske stiske ne smem jamrat.

V službi še nisem povedala, ravno tako še nisva povedala staršem, ma počasi bo treba user posted image

_vanilija_ jaz sem mislila bolj kateri dve sta bili souser posted image ki sta čakali na ns v sredo popoldne v centru medartis, no sej mogoče se bosta pa javili, drugače bo pa manj gužve aprila v Šempetru.

(odgovor članu ninasiki)
Neposredna povezava do sporočila: 619
14.10.2011 8:20:23   
krispin
Jutro punce!

Arabella1
... kot obvezna oprema nosečnost ni bil mišljen prehlad, ampak zamašen nos user posted image kje točno sem to prebrala pa ne vem...

"Higher amounts of estrogen during pregnancy can contribute to swelling in the mucous membranes lining the nose and even cause you to make more mucus. What's more, the amount of blood in your body increases during pregnancy, which may cause swelling in the tiny blood vessels in the lining of your nose and congestion in the surrounding tissue. Other hormones may also play a role."

Višji nivoji hormonov gor ali dol, kaže da bom dokončno zbolela. Zjutraj sem se zbudila s strašanskim glavobolom, grlobolom in zamašenim nosom... Grrr! user posted image

(odgovor članu Arabella1)
Neposredna povezava do sporočila: 620
14.10.2011 8:29:19   
Tesh
Živjo,

se opravičujem, ker vdiram v vašo temo. Sem Aprilčica 2010 in zdajle sem zasledila na spletni strani (spodaj link) angelsound s 50% popusta. Tako, da če katera razmišlja o nakupu :)

http://1nadan.si/ponudba/Obala

Ponudba v tem tenutku velja še 60 ur.

Uživajte nosečnost, pa srečno :)

(odgovor članu krispin)
Neposredna povezava do sporočila: 621
14.10.2011 8:50:50   
**Tinkara78**
Pozdravljene!

Bom napisala kar se spomnim, da je tekla debata.user posted image

UZ v nosečnosti- jaz sem imela dva pred NS. Na prvega sva šla oba, ker je nosečnost veliko presenečenje in sva hotela slišati, če smo res nosečiuser posted image in kakšno je trenutno stanje, pregled kartoteke in mnenje kako naprej. Potem sva dobila dva tedna časa, da se na podlagi mnenja odločiva če ja ali ne. Tretji UZ je bila NS pri Pušenjaku. Naslednji UZ imam pri AC in potem bo verjetno morfologija naslednje.

Glede opreme, urejanja stanovanja- ko smo izvedeli,da smo v pričakovanju smo začeli prodajati stanovanje in začeli gledat hiše. Ker nama nobena ni padla v oči oz. se nisva strinjala glede lokacije, sva projekt ustavila. Pa tudi zato, ker ne rabim dodatnega stresa v nosečnosti. Imamo 2,5 sobno in možno je narediti še eno sobico. Tako, da bomo verjetno to tudi naredili drugo leto. So se pa načrti spremenili in bomo zidali. Tak, da je zima čas za pripravo celotne dokumentacije in projektov. No taki so vsaj plani.

Jaz nosečnosti v 6.tednu več nisem mogla skriti. Sem se izogibala moje mame in potem sva morala povedati. Saj potem je rekla, da je itak mislila, da nekaj je ker je na slikah iz morja videla trebuh. Naj povem, da sem bila takrat noseča 4 tedne mogoče. Nosim pa že en čas nosečniška oblačila. Sploh trebuh je tako občutljiv, da more biti res pravi nosečniški pas, ker me drugače vse boli. Da o občutljivosti prsi ne govorim. Do kdaj to traja? Pa spet so mi prsi zrasle. Upam,da je dovolj črk abecedeuser posted image

Mi pa manjka gibanje in šport. Pred nosečnostjo sem plavala 2-3 krat tedensko, hitra hoja, kolesarjenje. V glavnem vsaj 6x na teden gibanje. Zdaj pa nič.user posted image Vsaj zredila se nisem kaj dosti. Sem nekje na +2 kg, kar se mi ne zdi tako grozno za 14. teden.

Itak sem kaj pozabila napisati.

Lepo nosečnost vsem želim!

< Sporočilo je popravil **Tinkara78** -- 14.10.2011 8:55:13 >

(odgovor članu Arabella1)
Neposredna povezava do sporočila: 622
14.10.2011 8:56:25   
**Tinkara78**
Vidim, da je ena omenila preglede pri babici. No jaz pri nas tega nisem zasledila. A je to že praksa?

(odgovor članu **Tinkara78**)
Neposredna povezava do sporočila: 623
14.10.2011 9:22:44   
krispin
IZVIRNO SPOROČILO: **Tinkara78**
Vidim, da je ena omenila preglede pri babici. No jaz pri nas tega nisem zasledila. A je to že praksa?

To sem bila verjetno jaz. Ko sem brala program obveznih pregledov v nosečnosti, sem videla, da nekatere lahko izvajajo tudi diplomirane babice. Ne vem kako je po ostalih ambulantah, ali je povsod poleg g in m. sestre prisotna tudi babica in ali preglede dejansko tudi izvaja. Jaz sem prvič noseča in prakse še ne poznam dovolj. Se pa res opravičujem, če sem katero zmedla. user posted image Si kar predstavljam, da je med teorijo in prakso zelo velik razkorak.

S kg sem še vedno malenkost pod svojo prednosečniško kilažo, ampak ker so se slabosti nehale predvidevam, da bo šlo zdaj počasi nazaj gor.

Gibanje - zakaj pa se ne vpišeš na kakšno aerobiko za nosečnice? Tudi plavanje ni prepovedano... Če si iz okolice Lj, je G meni priporočala DIF, ker imajo baje termin za nosečnice takoj za tem, ko menjajo vodo v bazenu. Absolutno je odsvetovala Atlantis...

< Sporočilo je popravil krispin -- 14.10.2011 9:24:21 >

(odgovor članu **Tinkara78**)
Neposredna povezava do sporočila: 624
14.10.2011 9:27:51   
**Tinkara78**
IZVIRNO SPOROČILO: krispin

IZVIRNO SPOROČILO: **Tinkara78**

To sem bila verjetno jaz. Ko sem brala program obveznih pregledov v nosečnosti, sem videla, da nekatere lahko izvajajo tudi diplomirane babice. Ne vem kako je po ostalih ambulantah, ali je povsod poleg g in m. sestre prisotna tudi babica in ali preglede dejansko tudi izvaja. Jaz sem prvič noseča in prakse še ne poznam dovolj. Se pa res opravičujem, če sem katero zmedla. user posted image Si kar predstavljam, da je med teorijo in prakso zelo velik razkorak.

S kg sem še vedno malenkost pod svojo prednosečniško kilažo, ampak ker so se slabosti nehale predvidevam, da bo šlo zdaj počasi nazaj gor.

Gibanje - zakaj pa se ne vpišeš na kakšno aerobiko za nosečnice? Tudi plavanje ni prepovedano... Če si iz okolice Lj, je G meni priporočala DIF, ker imajo baje termin za nosečnice takoj za tem, ko menjajo vodo v bazenu. Absolutno je odsvetovala Atlantis...

Pri meni babica zaenkrat še ni bila nikoli prisotna.  Bomo videli. Vem, da je bil govor o tem, da bodo opravljale preglede tudi babice, samo takrat sem si mislila, da itak to ne pride v poštev zame.user posted image

Gibanje- imam predpisano mirovanje in še polno drugih omejitev. Moji plani so bili drugačni, ampak telo ne dopuščauser posted image . Tudi prvič sem imela bolj kot ne strogo ležanje in sem bila prepričana, da sem svoje že odslužilauser posted image , da bo ta nosečnost čist aktivna .

< Sporočilo je popravil **Tinkara78** -- 14.10.2011 9:28:53 >

(odgovor članu krispin)
Neposredna povezava do sporočila: 625
Stran:   <<   < Prejšnja stran  23 24 [25] 26 27   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  23 24 [25] 26 27   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.