|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   hripav glas
19.8.2005 17:34:56   
tinica
Naš Tin ima rahlo hripav glas in pa vročino. Zanima me če mu lahko dam za pit žajbeljev čaj in pa kamilice, stari smo 10 mesecev. Ali pa če morda katera ve boljši recept oz. žavbo za pomiritev grla.

Hvala, Lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   hripav glas
19.8.2005 18:17:57   
tinatona
Žajbla naj ne bi uporabljali otroci (ga tudi nosečnice in doječe mame ne smejo). Vprašaj v lekarni kaj mu lahko daš.

LP Tina :rozica:

(odgovor članu tinica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   hripav glas
19.8.2005 20:55:19   
Gina
Kdo vam je rekel, da otrok ne sme žajblja? To jaz sicer tu včasih preberem, ampak še nobenega zdravnika nisem slišala tega reči!:zmeden2: Sicer pa poglejte zgoraj v rubriko dojenček ali rubriko otrok, pa kliknite na domača lekarna - tam odgovarja dr. Jelenčeva, ki je meni zelo fajn zdravnica, je dostikrat nadomeščala našo pediatrinjo in ona svetuje (beri v rubriki vročina ali pa dihalne poti, ne vem več točno), pri vnetju žrela, otroku žajbljev čaj.

No, jaz sem otročku dala tudi trpotčev sirup za vneto grlo - čeprav je v osnovi za pljuča, ampak če meni pomaga pri vnetju grla, zakaj ne bi otroku, pa lahko ga daš pri teh mesecih. Sicer pa po enem letu se mi zdi, tudi smrekove vršičke - če jih kupiš, piše gor točno od kdaj jih lahko otrok dobi, lahko pa kasneje pogledam, če jih nimaš doma.

(odgovor članu tinica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   hripav glas
20.8.2005 2:47:39   
tinatona
Haj!

Meni so rekli da ne smem žajblja dat otroku v lekarni. Ravnotako so mi to rekli ko sem bila še noseča in v času dojenja. Tko da ne vem :zmeden::zmeden::zmeden: .

LP Tina

p.s.:Za Jelenčevo pa vem da je super - je naša izbrana pediatrinja. :)

(odgovor članu tinica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   hripav glas
20.8.2005 9:03:57   
BaniT
Naša sedem-mesečnica je tudi v ponedeljek dobila "šarmanten" glas :)- pa smo šli v dežurnemu (bil je praznik), tam so nas napotili na inhalacije. Diagnoza je bil akutni laringitis. Ja še to, ponoči je težko dihala, kot da težko vleče zrak, zato sem šla v ZD. :ups:
Naslednji dan pa sem šla pediatrinji, ta ji je še enkrat dala inhalacije, tokrat samo s fiziološko (v ponedeljek so bila še neka zdravila zdraven). Glasek je bil za odtenek boljši, le da se je čulo, da je več sluzi v grlu (to je baje dobro, ker se čisti)- torkova diagnoza je bila: vnetje zgornjih dihal.Zvečer je začela še kašljati.

Rekla mi je naj pije dosti tolih napitkov(to pri nas ne pali kaj disti, razin moje mleko), dajem ji naj tople obkladke na prsi. Jaz sem ji pa še dodatno kuhala kamilični čaj (velik lonec) in ji ga dala pod kinderpet, da je izhlapeval.To mislim, da je najbolj pomagalo.

Danes zvečer pa sem ji naredila še en "domač" recept :) in sicer prepražila sem čebulo na olju, da je posteklenela ( ne sme pordečet), vse skupaj sem dala na pleničko (čebulo in olje)in toplo dala na prsi. Baje "povleče" vse ven- pa moram reči, da je bila bolj mirna noč- manj kašlja.

Tako, tako lahko jaz pomagam.
Torej čebula in kamilice so zakon:)-

LP, BaniT

(odgovor članu tinica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   hripav glas
20.8.2005 11:41:42   
Grascakinja
Žajbelj je spet ena vraža.
Jaz sem imela probleme z grlom med nosečnostjo in sem vprašala tako G kot osebnega zdravnika in dobila odgovor, da bi morala žvečit žajbelj kot krava travo, da bi bilo kaj narobe. Ali pa ga pobirat ob avtocesti in pit izpušne pline. In tako sem ga pila, skuhanega na mleku, brez težav.

(odgovor članu tinica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   hripav glas
20.8.2005 11:58:00   
metuljčica 5
Naša je imela 10 dni hripav glas, pa nam je pediater predpisal sirup Fenorin, sicer na beli recept, tako da ga lahko kupiš tudi brez recepta. Po dveh dneh- včeraj se ji je vrnil pravi glasek, tako da ga še malo pijemo.

(odgovor članu tinica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Meningokokna okužba najbolj ogroža otroke ...
Invazivne meningokokne okužbe so med najpogostejšimi vzroki za gnojno vnetje možganskih ovojnic ali meningokokni meningi...




Znaki poroda.
пеперутка16

Kakšni so bili vaši zadnji simptomi pred porodom tisti dan ali dan ali dva prej? Če ste imeli kakšne simptome?