BaniT -> hripav glas (20.8.2005 9:03:57)
|
Naša sedem-mesečnica je tudi v ponedeljek dobila "šarmanten" glas :)- pa smo šli v dežurnemu (bil je praznik), tam so nas napotili na inhalacije. Diagnoza je bil akutni laringitis. Ja še to, ponoči je težko dihala, kot da težko vleče zrak, zato sem šla v ZD. :ups: Naslednji dan pa sem šla pediatrinji, ta ji je še enkrat dala inhalacije, tokrat samo s fiziološko (v ponedeljek so bila še neka zdravila zdraven). Glasek je bil za odtenek boljši, le da se je čulo, da je več sluzi v grlu (to je baje dobro, ker se čisti)- torkova diagnoza je bila: vnetje zgornjih dihal.Zvečer je začela še kašljati. Rekla mi je naj pije dosti tolih napitkov(to pri nas ne pali kaj disti, razin moje mleko), dajem ji naj tople obkladke na prsi. Jaz sem ji pa še dodatno kuhala kamilični čaj (velik lonec) in ji ga dala pod kinderpet, da je izhlapeval.To mislim, da je najbolj pomagalo. Danes zvečer pa sem ji naredila še en "domač" recept :) in sicer prepražila sem čebulo na olju, da je posteklenela ( ne sme pordečet), vse skupaj sem dala na pleničko (čebulo in olje)in toplo dala na prsi. Baje "povleče" vse ven- pa moram reči, da je bila bolj mirna noč- manj kašlja. Tako, tako lahko jaz pomagam. Torej čebula in kamilice so zakon:)- LP, BaniT
|
|
|
|