|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: spolna zloraba
29.7.2011 11:24:30   
uškinamama
sploh mi ni javilo odgovore user posted image

Skratka, Leodora vesela  sem, da si moj post vzela tako kot si ga.

Res, da si bila zlorabljena ampak je tudi res, da si mama. In kot taka boš sedaj dala interese, potrebe  svoje deklice pred svoje. Že to, da si jo obvarovala pekla, ki si ga sama doživela (doživljaš) ti bo dalo moč in samozavest, da greš naprej. Ko hočeš popustiti,  pomisli, kako težko boš reševala svoje težeave, če bo tudi tvoja deklica zlorabljena. Pojdi naprej. Moč tvojega rablja je ravno v tem, da se mu ne zoperstaviš in dejansko njegova zloraba traja še zdaj. Italijani imajo en tak lušen pregovor  - chi tace aconsente- če molčiš se strinjaš . In na to karto igra tvoj očim. Prekini.

Sicer ti je Ankica zelo lepo napisala - samo ona ima celofan user posted image  , jaz pa pač ne , ko so otroci vmes podivjam.

aNA LUNA -nisem bila zlorabljena, je pa bila Leodora, zato mora ona še toliko bolj razumeti in se odmakniti . Žal mi je za to  kar se ti je zgodilo. Upam, da pride dan , ko boš lahko zadihala s polnimi pljuči.

Anonimna - tako kot je že napisala Leodora, saj ni bila nastrojena proti meni. Čisto zrelo je reagirala.

Leodora - jaz verjamem vate. Če je moj "žleht" post kaj pripomogel k temu , da greš naprej...bom bila še žleht user posted image . Malo heca.   Močna si bolj kot si misliš. Veš kako rečemo mame, ko nas kdo vpraša kaj bi naredile za svoje otroke? Vse. Žal moraš ti ta " vse " dokazat. Vse dobro.

Najina Uš : staršem prijazen otrok.

(odgovor članu Leodora)
Neposredna povezava do sporočila: 51
29.7.2011 11:31:13   
Leodora
ja res je Uškinamama, se strinjam s tabo..je tvoj žleht post pomagal, tudi od drugih user posted image ..tko da...namen klepeta po forumu dosežen! Hvala za vse spodbudne besede, pa upam da še poklepetamo drugič ob kaki bolj zabavni temi... v bistvu tile forumi , spoznavam, sploh niso tako grozni :-) pozdrav vsem, pa lep vikend

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 52
29.7.2011 16:34:13   
Ana Luna
leodora, user posted image !!!
uškinamama, hvala. se trudim. pride ta dan, zagotovo pride!
tut meni je debata na tej temi malce brca v rit iz vloge žrtve, tako da sem stopila spet v akcijo dela na sebi itd. Hvala vsem za vzpodbudne besede!

(odgovor članu Leodora)
Neposredna povezava do sporočila: 53
30.7.2011 15:04:49   
Leodora
no,samo da smo vsi skupaj nekaj dobrega potegnili ven iz tega "dreka" user posted image

(odgovor članu Ana Luna)
Neposredna povezava do sporočila: 54
14.8.2011 13:47:22   
Anonimen
Pozdravljene!

Temo sem začela spremljati istega dne, kot je bila objavljena. Ampak nisem imela moči in poguma, da bi kaj zapisala - tudi kot anonimna ne.
Samo par besed bi rada povedala... tudi meni se je dogajala spolna zloraba, nekje med starostjo 9 do 12 let (po občutku bi tako rekla). Zdaj sem stara 32 let, mama dveh otrok in življenje se mi je sesulo. Do zdaj si nisem priznala, da sem spolno zlorabljena (v bistvu si še vedno ne morem). Sploh se nisem s tem ukvarjala. Ampak posledice so bile preveč uničujoče. Nisem več mogla normalno živet, hodit v službo, ma sploh se nisem več mogla normalno pogovarjat s folkom, it v trgovino brez da bi me bilo strah, koga bom srečala... Najbolj žalostno pa je, da sploh nisem vedela, zakaj se mi to dogaja, zakaj sem takšna. In sem šla na psihoterapijo, kjer sem v bistvu sploh prvič skapirala, kje je bistvo mojih težav; prvič sem se zavedala.
Spolna zloraba. Ogabna besedna zveza. Komaj jo izgovorim in napišem. In na kozlanje mi gre ob spoznanju, da sem spolno zlorabljena. Prišel je celo trenutek, ko sem mislila, da si vse skupaj zmišljujem. A spomini so preveč živi. In potem dvom in omalovaževanje - saj ni tako hudo, kaj pa tiste, ki so posiljene (pri meni ni prišlo do spolnega odnosa), samo smilim se sama sebi in pretiravam..... Vse to, samo da si ne bi rabila priznati!

Picola1, Ana Luna, Leodora, občudujem vas, da o tem odkrito govorite! Upam, da bom nekoč tudi sama tam. Prebrala sem knjigo V labirintu spolnih zlorab in je res super. Mnogo stvari se mi je razjasnilo. In lepo je spoznanje, da v objemu vseh teh negativnih čustev in občutkov (sram, krivda, gnus, jeza, žalost....) nisem sama... in da sem normalna. Hvala picola1!

Leodora, želim ti moč, da čimprej rešiš situacijo!

anonimnauser posted image

(odgovor članu Leodora)
  Neposredna povezava do sporočila: 55
14.8.2011 15:13:42   
Anonimen
Pozdravljena, občudujem tvoj pogum, da si sama sebi in vsem priznala, da si bila spolno zlorabljena. Najbrž misliš, da si edina, ki si to prikrivaš, a na žalost nisi. Tudi sama sem si nekako več let tajila in si mislila, da saj meni pa se sploh ne pozna, da sem normalna in si mislila, če smo že toliko stvari dali skozi bomo pa še to. na žalost je to vleika zmota, ker te le malokatera stvar lahko tako prizadene kot splona zloraba. Pa ne govorim, da hujših stvari ni, govorim samo, da to pusti tako globoke in nezavedne posledice na celotnem področju življenja, da si še predstavljati ne moremo. Če pa so prisotne še druge stvari, recimo še drugi problemi, ki jih ima oseba, se to razvije v nekakšno zmedo, ki uničuje življenje, pri čemer pa si oseba sploh ni kriva a trpi neznosne muke. Tudi sama sem bila spolno zlorabljena in imela še veliko drugih problemov, kot recimo nekoliko pomanjkanje pozornosti s strani staršev, sama sem se mogla znajti, nekako mi je bila že sama po sebi vbita v glavo nizka samozavest, nauk da so vedno drugi boljši,...skratka nabralo se je veliko. navzven se ni videlo, vedno sem skrbela za to :) čeprav bi morala že takoj objaviti na vseh novicah in javno osramotiti to osebo, amapk me je bilo grozno sram, da bo kdo izvedel za to. In da mi bo rekel, kot češ-toliko lepših otrok je, pa zakaj bi se ravno tebe lotil?
In potem se začne stara zgodba občutkov o lastni ničvrednosti, zapiranje vase, strah pred ljudmi, od vseh pričakuješ le, da bojo slabi s tabo. Počutiš se nenormalen, še sam sebi lažeš in si ustvariš svoj, nerealen domišljijski svet v katerem si pomemben in te imajo vsi radi in spoštujejo. Potem pa nekega dne spoznaš, da si samo prikrivaš realne vzorke tvojega stanja, vidiš da nisi najslabši, najmanj pomemben izmeček, ampak enako dober kot drugi. Sram te je, ker si zaradi občutka manjvrednosti izpustil iz rok mnogo priložnosti, se osamil, naredil mnogo stvari narobe. To je težko preboleti, a vseeno nekoč se bo zgodilo tudi to. V to verjamem. Storilce bi bilo po mojem mnenju treba mučiti do smrti, saj si take osebe ne zaslužijo ničesar, nobenega usmiljenja in sočutja, saj so to sprevržene ničvredne osebe. Če mogoče še prihajaš v stik s svojim storilcem mu ne smeš pokazati, da si še vedno žrtev. Lahko pa se soočiš z njim in mu poveš, da ni vreden ničesar in da ga preziraš.
Priznam, težko mi je, ko opisujem te svoje strahove, saj si še sama sebi včasih tega ne priznam. Tu mi je lažje, ker sem lahko anonimna. Sočustvujem z vsemi žrtvami in vam želim veliko poguma, predvsem pa neoziranja na druge. Kaj pa drugi vejo kako nam je-pojma nimajo, na srečo :)

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 56
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?