|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: spolna zloraba
26.7.2011 15:02:29   
Leodora
OJ Mateyka!Z vsem se strinjam in ti dam popolnoma prav. Samo še pogum zbiram...v bistvu me jezi to kar sem omenila že prej-da mi ni sram kaj se mi je dogajalo, ampak da me je sram, ker ne ukrepam pravilno, ker ne najdem kaj je tisti strah. Zakj si pri svojih 33 letih ne upam tastarmu rečt: "pejt u k..." Pa če že imam jaz rešpekt, zakaj si moj mož ne upa postavt se zase-enkrat se je mal bolj na hard, pa še takrat bi ga tastar kmal speku. Mogoče bi blo pa fajn da bi ga, bi vsaj spokal..jaz sem že na tem, da gremo magari v eno mišjo lukno, kot ti praviš, kaj me briga bajta, pa vse kar "so delal za mene", ampak trenutno je po fotrovem itak MOjeee, jest sm se matruuu, noben ne bo tle u moji bajt govoru,.... " res me jezi in boli, kje naj najdem pogum...sicer se ne bojim v življenju postavit zase, ne bojim se rečt ne, sem relativno samozavestna in se cenim (sem mogla feeejst delat na sebi,...)...ampak kaj in kje hudiča je še tist drobec, ki me drži nazaj, pa kao da nočem delat scene... Mogoče to ja-ko sem kdaj naredila sceno, so me itak proglasil za zmešano, da si domišljam. Po principu, ljubimca ujameš na ženi, pa taji, da ni res, da se ti zdi, da si zmešan, sumničav in pretiravaš...pa ni to, da bi me skrbelo mnenje...ne vem...a ima tastar res tako surovo ovnovsko energijo, da vse ruši, ali je to v mijo glavi... vse imaš prav, hvala za odgovor, ker si me sedaj napotila v novo razmišljanje: Kako? In zakaj še nisem in kdaj za hudiča pa bom nekaj ukrenila??? ja tatar se mi ruga pred tamalo, jaz pa ko en majhen cucek lajam tja v njega (kot si rekla, se ne kregam pred otroci, ampak v stilu: no dediii, otok mora gor, spat, jutri gre v vrtec, bo težko vstala!"
ja, rabim podporo moža, ki sicer ve za te scene, ampak po moje si ne predstavlja - ker je sicer razumljiv, celo pedagog je, bi mogu štekat - ampak - "ne se sekirat, po moje da ni nič, a misliš da je kaj? "
Ja, to da ni sama z njimpazim, da je vsaj moja mat zraven...ampak konec koncev...tudi pred 20 leti je bila, pa nič...hvala!!! Pa vse dobro in veliko ljubezni in čimprej tudi dovolj denarja v vaši mali mišji luknji, ki bo samo vaša !!! Upam , da kmalu uspe tudi nam :-)

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 26
26.7.2011 15:26:48   
eee35
Leodora, se strinjam z Mateyko, ne bi smela pustiti male z očimom. Saj on tebe je začel nadlegovat glih ko si bila 4 leta stara, kot tvoja punčka, a res se ne bojiš, da se v tvoji odsotnosti lahko dogaja nekaj groznega? Še zlasti, če, kot praviš mati ni reagirala, ko si ti imela probleme z očimom. Kaj te briga, če te bo kdo imel za zmešano, pa kaj te briga kaj si o tebi mislijo, važno, da je mala na varnem. Ogaben tip...

Aleksander 14.08.2009 52cm, 3680g

(odgovor članu Leodora)
Neposredna povezava do sporočila: 27
26.7.2011 15:42:30   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: Leodora
Ja, to da ni sama z njimpazim, da je vsaj moja mat zraven...ampak konec koncev...tudi pred 20 leti je bila, pa nič...hvala!!!

saj, kot veš, to ni dovolj (da je tvoja mati z njima).. user posted image

(odgovor članu Leodora)
Neposredna povezava do sporočila: 28
26.7.2011 15:43:02   
Leodora
hoj eee35! tudi s tabo se strinjam- ja bojim se, zato sem pa zinila :-) v bistvu sedaj štekam mojega moža- on ne more dojet, če še jaz ne morem verjet, da bi se lahko kaj takega dogajalo sedaj, čeprav se meni je vrsto let... očitno je prišel trenutek, ko sem zbrala pogum da se soočam z nečim s čimer se raje ne bi...saj pravim...ne vem še kako , kje naj najdem pogum, kaj naj bo naslednji korak...ja, delamo na tem da gremo stran, ampak verjetno bo trajalo še kako leto, lahko malo manj, malo več...kaj pa do takrat...kako naj tamali "prepovem" omejim stike...kako naj razložim da ne more prespat pri babi in dediju? Jaz pa tudi ne morem večno dežurat ob njej, saj zgasne k njim vsake 3 sekunde... saj to štekam, vse kar pravite: moraš omejit, bit prisotna zraven, jaz ne bi dovolila,..." vsam dam prav in se strinjam... če bi bile v taki situaciji kot sem jo opisala, kako napr. čisto konkretno bi se lotile? ne vem - spulile tamalo iz rok (tudi to sem že naredila, pa jo je tako držal - tamala pa njega kot klop, da fizično nisem zmogla...in ko sva si pulila otroka je seveda zmagal...)če sem diplomat-spet ne pridem daleč...skratka še tu kako idejo- kako konkretno naj prebrodim ta čas... pa recimo, sem odsotna od doma, pa je npr. pri babi, ker drugje lih ne more bit, ..razumete? Take banalne stvari - kako naj-ker tud fizično človek ne more skoz dežurat ob njej ...kako naj njej dopovem zakaj je omejen obisk babice in dedija..kako polagoma iti skozi to...če je njej tako blaaaazno všeč dol pri njiju, ne morem kar čez noč odrezat, oz. kako naj? če smo sami dom- majka božja-milina super- vse se da zment, otroka pridna...ko prideta stara dva, tud če ob 10h zvečer, tamala dva slišta avto, vidita slišita psa, ko cvili, vesta da sta prišla, ker sta že tolk brihtna...mi vpijet , tulita, da hočeta k babi...seveda jih ne spustim, ampak je panika...vsi zaspani, tečni, že v postelji, napol mrtvi, a pol nas zbudi npr. en cucek, al pa že kak ropot, da poštekata: babi je prišla, gremo k njej...pa je spet jok, kreg,.... no torej...še v tej smeri kak napotek-kako presekat? Hvala vsem in lp

(odgovor članu eee35)
Neposredna povezava do sporočila: 29
26.7.2011 15:49:09   
mateyka
Leodora, tvoj mož MORA vedet kar se zdaj pogovarjamo in kako resne so stvari. pogovori se z njim čimprej.

razlog? npr. da nimaš/nimata dovolj avtoritete in te ne uboga(ta) kot bi morala (kar praviš da je res)? in zato boste spremenili določena pravila in taktiko v vaši primarni nukelarni družini, da se stvari med vami izboljšajo in popravijo (kar se mora popravit). samo tukaj morata bit z možem sinhrona in v navezi (glej zgornji odstavek).

(odgovor članu Leodora)
Neposredna povezava do sporočila: 30
26.7.2011 16:14:27   
pelin
Joooj Leodora...res mi je hudo zate....sama sem bila v otroštvu tudi na nek način zlorabljana ( nikoli k sreči spolno...vendar...), ker sem rasla gor v hiši kjer je bila dnevno na tapeti pijača....oče ni imel meje in smo imeli velikokrat cele grozljivke pri hiši...Prav spomnem se, kako sem bila v svojem otroškem srcu jezna bolj na mamo kot na očeta, ki ni imela dovolj moči, poguma....skratka ne vem česa....sama sem to vzela kot pomanjkanje ljubezni do mene...da je dopuščala da nam oče in njegova pijača tako uničujejo življenje...Sama si kot otrok nisem mogla pomagati in sem bila odvisna od pomoči odraslih....žal je s strani, ki sem jo najbolj pričakovala ( mama) ni bilo...Pri sedemnajstih sem tako spokala po hitrem postopku...nikoli več , razen na občasne obiske, me ni nihče več spravil v tisto hišo...Mami še danes očitam, da ni imela hrbtenice takrat, ko bi jo morala imeti...po svoje me razume...po drugi strani jaz njo razumem...Svojemu dragemu sem že zdavnaj dala vedeti, da kljub neizmerljivi ljubezni do njega, nikoli ne bi ostala z njim, če bi kdaj opazila, da s svojimi postopki na kakršen koli način zlorablja otroke...Osebno sem mnenja, da je to prva  naloga starša, da zaščiti otroke...takšen zakon velja v naravi med živalmi in bi po moje moral brezkompromisno veljati tudi med ljudmi...
Leodora...nimam te pravice obsojati...vsak je sam sebi največji sodnik....želim ti le, da te ne bi nikoli obsojala tvoja hči....Spomni se občutkov, ki so te prežemali ob misli na mater, ki te  je pustila na cedilu...Osebno vem, da ni stvari, ki bi me zadržala v bližini tega ogabnega stvora , ki je tvoj očim...Niti blizu mu ne bi pustila priti mojim otrokom, prav tako pa bi jim , ko bi bila dovolj stara, povedala zadeve, ki sem jih bila deležna od njega....Tega namreč ni storil po nesreči...to je storil nalašč...načrtno...pacek...definitivno imajo otroci pravico izvedeti kakšen je...seveda ob svojem času...

aja, pa še to...kdaj boš končno spoznala, da si ti tista, ki mora naredit red...ki se mora postaviti zase...za svoje otroke...za svoj lajf??
V otroštvu si bila jezna na mamo ( kot vidim si še vedno), sedaj pa bi rada , da tvoj partner rešuje zadeve, o katerih se mu teoretično pribljižno sanja, praktično pa očitno niti najmanj ne ve, kako je , če te kdo zlorablja....Pa ni izgovor... ni denarja...nimamo kam jiti...ne morem zbrati poguma.....MORAŠ!!Po tem kar berem si že presneto veliko zamudila, ker si tako dolgo čakala...kako si lahko dovolila, da se tvoja otroka tako navežeta na tega spaka, ogabo....Otroška ljubezen je brezpogojna, on pa jih že sedaj zlorablja...zlorablja njuno ljubezen in hkrati nagaja tebi...taki ljudje  kot je tvoj "ljubi"očim, ne znajo imeti radi nikogar le sebe...Ali si predstavljaš kakšne travme in šok bi bile za tvoja otroka, če jih bo njima tako ljuba oseba nekega lepega dne lepo spolno zlorabila....očitno , kljub vsem svojim tegobam zaradi zlorabe, ne...
Že vnaprej se oproščam za ostrino, samo ob takih zadevah pa naravnost popenim...

< Sporočilo je popravil pelin -- 26.7.2011 16:35:58 >

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 31
26.7.2011 18:47:37   
Leodora
ej hvala, res je...da bi jaz nekomu komentirala, bi napisala enako...nisi ostra, stvarna si in realna! Res je... tudi sama sem se že vprašala, kakšna mama sem, kako klinčeva, brez hrbtenice, da se ne znam postavit za svoje otroke kot je treba...saj res ni treba da pričakujem in čakam na pomoč (moža, svetega duha in ne vem koga še)... kako se uprem, potem pa zlomim in si očitam da nisem uspela...tile pogovori in razmišljanja, hvala vam, so mi potrdila vse kar se plete po moji glavi...morda sem sama še malo mislila: eh, saj ni tako hudo...Pa je!!! Delam na tem, da gremo čimprej stran, tudi če v nek najem, mali fletek, kar prej nisem razmišljala...imela sem cilj-kupili bomo hišico, vikend, ker najemnine ne mislim plačevat, to je že kredit...ja, ja, gremo, bo pač čez par let tista "naša kučica", sam da mi gremo... hvala, ker ste mi pomagale obrnit kolesce v glavi!! žal mi je zate in tvoje otroštvo, tudi moja babica in dedek, ki sta me čuvala, sta ga kar precej šlukala, sicer ni bilo nasilja fizičnega ali kakih drugih zlorab, je bilo pa zoprno, ker sta se vedno pričkala in vpila drug na drugega ko sta se ga nacedila... ampak vseeno mi je bilo lepo pri njiju, lepše kot pri starših :-) videla sem pa "hude" zgodbe nekaterih vrstnic in ja- hvala bogu da si zbrala pogum, spokala in šal...vse dobro ti želim, lp

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 32
26.7.2011 19:18:49   
mateyka
Leodora, mi smo bil na 27 kvadratih 2 leti trije in ti povem da je blo psihično ful lažje kot zdaj, ko bomo to leto, preden spokamo, na malo več prostora (in manj stroškov). čist drug filing, pa kakorkoli smo bli nagužvani v nulo user posted image

(odgovor članu Leodora)
Neposredna povezava do sporočila: 33
26.7.2011 19:33:15   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

Leodora, mi smo bil na 27 kvadratih 2 leti trije in ti povem da je blo psihično ful lažje kot zdaj, ko bomo to leto, preden spokamo, na malo več prostora (in manj stroškov). čist drug filing, pa kakorkoli smo bli nagužvani v nulo user posted image

Se podpišem, imam enake izkušnje. Duševni mir je zlata vreden.

(odgovor članu mateyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 34
26.7.2011 21:10:36   
pelin
Zagotovo je težko oditi....sama sem pri sedemnajstih zmetala najnujnejše v torbo in šla....pri tebi žal ni tako...imaš malo več " prtljage"....po drugi strani pa sem bila jaz sama, ti pa imaš družino....družino za katero se ti splača boriti kot lev....družino, ki ti bo vračala ljubezen in iz katere boš lahko  črpala moč takrat ko boš na tleh....
Tudi jaz ti želim vso srečo pod soncem....ne dovoli , da ti sence preteklosti, ki so ti uničile otroštvo, sledijo celo življenje....user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 35
26.7.2011 21:14:11   
liliana

ej hvala, res je...da bi jaz nekomu komentirala, bi napisala enako...nisi ostra, stvarna si in realna! Res je... tudi sama sem se že vprašala, kakšna mama sem, kako klinčeva, brez hrbtenice, da se ne znam postavit za svoje otroke kot je treba...saj res ni treba da pričakujem in čakam na pomoč (moža, svetega duha in ne vem koga še)... kako se uprem, potem pa zlomim in si očitam da nisem uspela...tile pogovori in razmišljanja, hvala vam, so mi potrdila vse kar se plete po moji glavi...morda sem sama še malo mislila: eh, saj ni tako hudo...Pa je!!! Delam na tem, da gremo čimprej stran, tudi če v nek najem, mali fletek, kar prej nisem razmišljala...imela sem cilj-kupili bomo hišico, vikend, ker najemnine ne mislim plačevat, to je že kredit...ja, ja, gremo, bo pač čez par let tista "naša kučica", sam da mi gremo... hvala, ker ste mi pomagale obrnit kolesce v glavi!! žal mi je zate in tvoje otroštvo, tudi moja babica in dedek, ki sta me čuvala, sta ga kar precej šlukala, sicer ni bilo nasilja fizičnega ali kakih drugih zlorab, je bilo pa zoprno, ker sta se vedno pričkala in vpila drug na drugega ko sta se ga nacedila... ampak vseeno mi je bilo lepo pri njiju, lepše kot pri starših :-) videla sem pa "hude" zgodbe nekaterih vrstnic in ja- hvala bogu da si zbrala pogum, spokala in šal...vse dobro ti želim, lp

Nobeno plačilo najemnine se ne more meriti s tem, da ti nekdo zlorablja otroka.....in on to že počne......če je že fizično ni poskušal pa začenja s podkupovanjem "svoje ljubezni".......

In predlagam ti, da si poiščeš strokovno pomoč.....ker drugače ne boš šla nikdar vstran....veš, da te je zlorabljal pa si dopustila, da živete pod isto streho z njim......ne, nisi še predelala zlorabe kot praviš......od 15 leta si želiš vstran, si napisala....bila si zlorabljena......vendar še danes v celoti ne verjameš, da te je zlorabljal, še vedno te žre dvom ali si morda ne domišljaš......

In zato, da ne uničiš psihično še svoje hčere si moraš priznati, da se je to zgodilo in ne iskati še ene potrditve za tvoj dvom na način, da najdeš to potrditev pri svoji hčeri......

(odgovor članu Leodora)
Neposredna povezava do sporočila: 36
27.7.2011 8:35:53   
Ana Luna
Leodora,
veseli me, da si delila svojo zgodbo z nami. Žal mi je, da si bila tudi ti žrtev tako krutih dejanj ... Ko sem prebrala tvojo zgodbo, sem postala besna na tvojega očima. Prekleti nagnusnež, ogabnež, psihopat!!! Si kdaj poskupisla, da bi ga prijavila? To je zločin! Kriminal! Moral bi biti obsojen! Vidim, da si imela podoben problem kot jaz - nisi si bila čisto na jasnem, ali gre za spolno zlorabo ali ne (ker ni nikoli prišlo do spolnega akta). Jaz sem zdaj pri 32 letih pozna, ker je že več kot deset let od zadnje zlorabe. In tvoja mati ... no comment. Nemočna, slepa. Kot moja. Ne naredi iste napake ti.
Povedala ti bom enako, kot že tvoje predhodnice - ČIM PREJ STRAN OD RABLJA! Tudi mi trije smo v podnajemu, brez kakršnekoli pomoči, oba brez rednih služb, enkrat pridemo tudi na svoje. Ni ga čez svoj mir. In v tvojem primeru je to nujno!
Najdita si tudi strokovno pomoč. Možu se ne sanja, kaj si prestala. (Tudi mojemu se ni, čeprav je bil o vsem obveščen. A je podobno kot tvoj govoril - ne sekiraj se, ne pretiravaj ... S tabo mora iti skozi proces predelave travme, da bo začutil vso globino tvojih ran. To vaju bo samo še bolj povezalo.)
Tema je čisto primerna za težave, ki si jih opisala. Veseli me, da se je 'prijela' in da pišete in delite z nami svoje najgloblje rane. Pozivam še ostale, ki ste pripravljene deliti z nami svojo izkušnjo, da sodelujete in napišete, kaj se vam je zgodilo in kako shajate danes s tem. Naj povem, da mi je veliko lažje, ko berem vaše izpovedi in tako realno vidim, da nas je veliko. Žal. Borimo se za svoje pravice, ki so nam bile kruto odvzete!!!
Ana Luna (1. anonimna)

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 37
27.7.2011 15:37:00   
picola1
Leodora, držim pesti zate, da ti uspe! Se strinjam z vsemi predhodnicami!

Ana Luna, čestitke za prestop iz anonimnosti...;)

Indijanska prerokba: Šele, ko boste posekali zadnje drevo, zastrupili zadnjo reko, ulovili zadnjo ribo, šele takrat boste spoznali, da denarja ne morete jesti.

(odgovor članu Ana Luna)
Neposredna povezava do sporočila: 38
27.7.2011 16:18:32   
uškinamama
O fak Leodora. O fak.

Otroka si prodala za eno kurčevo najemnino.

Če ti danes mala pove, da jo je posilil , kaj ji boš rekla? Sori punči, malo še potrpi, čez leto ali dve bomo imeli svojo kučico...

Najina Uš : staršem prijazen otrok.

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 39
27.7.2011 18:39:34   
Ana Luna
O fak Leodora. O fak.

Če ti danes mala pove, da jo je posilil , kaj ji boš rekla? Sori punči, malo še potrpi, čez leto ali dve bomo imeli svojo kučico...

ne vem če si bila ti zlorabljena, ampak poskušaj razumeti. ko si enkrat  žrtev spolne zlorabe, je potrebno OGROMNO volje, moči, energije, da se postaviš po robu ne samo rablju, temveč VSEM, kajti vedno znova se znajdeš v situacijah, kjer si zlorabljen, dokler ne predelaš travme. zato ne obsojaj. Leodori je že tako težko in svoje otroke poskuša ubraniti in zaščititi, kolikor je mogoče. seliti se s celo družino pa ni kar tako. to kar je prestala sama kot punčka, dekle, je zelo pogumno! in tega si sama verjetno sploh še ni priznala. Leodora, pogumno naprej! Upam, da ti čim prej uspe iti na svoje in zaživeti tako, kot si zaslužiš ti in tvoja družina!

uškinamama, res, ne obsojaj, ni tako enostavno se izvleči iz tega in to, kar si rekla, je žaljivo. user posted image

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 40
27.7.2011 18:41:37   
Ana Luna
Ana Luna, čestitke za prestop iz anonimnosti...;)

user posted image

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 41
28.7.2011 8:49:47   
Leodora
hvala Ana Luna in tudi vse ostale, tudi uškina mama.... ja...res je nisem tega vzela kot "eh ,klinc enga otroka pač sem mal prodala za najemnino..." če bi tko razmišljala, se ne bi šla niti pogovarjat o tem niti na forumu (ker sicer nisem pristaš forumov :-) )...ja, tudi sama v tem momentu še nisem zadovoljna z rešitvijo in očitno predelujem, meljem, kjlub vsem si pa čestitam, da sem vsaj upala zinit- ker tudi tisti ki to berete, pa se še niste morda oglasili - ja tudi zato moraš imet nek pogum, da sploh sam sebi priznaš..saj smo debatirali o tem- da se sprašuješ al se ti zdi al je blo res-valjda je blo res- ampak "zdi" se ti zato ker si nočeš priznat, ne upaš... rekla sem tudi okol te najemnine...da smo tako oz. sem tako razmilšljala pred časom...da ko bomo šli, bomo šli v svoj dom...danes je to že zastaralo in sem že pripravljena iti v najem.... samo še možu moram dopovedat razložit.... pa ne da mu polagam odločitev v roke, da bom lahko zdaj jaz spet uboga, ker se bo on odločal, ne. ampak pač živimo skupaj, razumemo se in se skupaj odločamo. nočem da odločitev sprejme pod prisilo "ker sem jaz tako rekla in si to zmislila", ampak da razume tehten argument. ker ko bomo v najemu, glede na situacijo zna bit kdaj problem (finance- itak se več ko pol parov loči, krega zarad financ). in takrat NE mislim poslušat očitkov, da pa nekaj ne moremo ker sem si JAZ zmislila da gremo v to...Zato mora dojet, razumet, sprejet in da gremo skupaj iz tega dreka ven...prej smo imeli cilj da spokamo v enih 5-10 let (postaviš bajto)...zdej mamo cilj spokat najkasnej v roku 1 leta , upam da prej... tko da, ja...ni vse tak črno belo..je še neki nians, pa jih moramo vsi skup dojet, da se bomo lahko premaknil, do takrat pa bom pač ščitila otroke po najboljših močeh, kot jih tukaj lahko... verjame, lahko me zdaj kdo spet obsoja, da bi morali takoj stran, ampak vsak ravna po svojih trenutnih najboljših močeh, znanjihm vedenjih,.... in pač - ja, velik korak je to da tle premlevamo- mi je že zelo pomagal, marsikaj odprlo oči in verjame, da bo sedaj proces šel hitreje naprej... :-) srečno vsem in mnogo poguma :-))

(odgovor članu Ana Luna)
Neposredna povezava do sporočila: 42
28.7.2011 11:41:03   
Rožica I
IZVIRNO SPOROČILO: eee35

Leodora, se strinjam z Mateyko, ne bi smela pustiti male z očimom. Saj on tebe je začel nadlegovat glih ko si bila 4 leta stara, kot tvoja punčka, a res se ne bojiš, da se v tvoji odsotnosti lahko dogaja nekaj groznega? Še zlasti, če, kot praviš mati ni reagirala, ko si ti imela probleme z očimom. Kaj te briga, če te bo kdo imel za zmešano, pa kaj te briga kaj si o tebi mislijo, važno, da je mala na varnem. Ogaben tip...

Se strinjam do pikice user posted image !
Držim pesti zate, da čimprej urediš zadevo user posted image !

Ti pa toplo polagam na srce, da zaščitiš otroka, ker če je tak tip človeka ta tvoj očim, jo je že (ali jo še bo) nekako pregovoril, da bo ostalo to njuna skrivnost. Verjamem pa, da če je tebi to počel cca. 14 let, potem ne bo rok držal pred nikomer, niti pred tvojo deklico user posted image . In tvoja obveza in največja dolžnost v življenju je poskrbet za otroke- naj ti to daje moč, da nujno in urgentno ukrepaš!

ROŽICA

(odgovor članu eee35)
Neposredna povezava do sporočila: 43
28.7.2011 14:37:46   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: liliana

Nobeno plačilo najemnine se ne more meriti s tem, da ti nekdo zlorablja otroka.....in on to že počne......če je že fizično ni poskušal pa začenja s podkupovanjem "svoje ljubezni".......

In predlagam ti, da si poiščeš strokovno pomoč.....ker drugače ne boš šla nikdar vstran....veš, da te je zlorabljal pa si dopustila, da živete pod isto streho z njim......ne, nisi še predelala zlorabe kot praviš......od 15 leta si želiš vstran, si napisala....bila si zlorabljena......vendar še danes v celoti ne verjameš, da te je zlorabljal, še vedno te žre dvom ali si morda ne domišljaš......

In zato, da ne uničiš psihično še svoje hčere si moraš priznati, da se je to zgodilo in ne iskati še ene potrditve za tvoj dvom na način, da najdeš to potrditev pri svoji hčeri......

res je.
iz prispevkov se tudi vidi, da je veliko obtoženanja in jeze usmerjnega v mamo, v očima pa kot da ne upa ... no ja, poleg tega da sem osebno proti  večnemu obtoževanju brez AKCIJE.
Ženska, veš, kaj je delal tebi, pa ga puščaš s svojo hčerjo? user posted image to je nezaslišano!

(odgovor članu liliana)
  Neposredna povezava do sporočila: 44
28.7.2011 14:52:13   
Leodora
hvala za odgovore! Srečno vsem ostalim...tisti ki pa samo berete, pa ste imeli podobno izkušnje-delite jo- se boste spucali sami pri sebi...pa vsak še tako "hud" odgovor vam bo dal za mislit, da boste korak bližje svoji rešitvi...vsaj name učinkuje na to...če pač nek odgovor sprejmemo kot obtoževanje, kot nekaj kar nas še zaboli, ker mene tukaj marsikaj je, potem je še nekje nekaj, kar je za spucat...in večkrat ko berem odgovore, več razmišljam, odpuščam in konkretnejše rešitve sprejemam...da, že sem v akciji, sprejemam in uresničujem korake, ki vodijo do rešitve-selitve.
Thx še enkrat vsem in vse dobro!!! LP, LeoDora

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 45
28.7.2011 15:05:09   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama

O fak Leodora. O fak.

Leondora! Po eni strani si negativno nastrojena proti uškinimami, po drugi pa pišeš:

zaenkrat sicer pravi da ne..vendar nisem prepričana-ker je zelo pametna, razložila pa sem ji da je nihče ne sme božat po ritki in luli in zizah in bla, bla,razen mami in ati, kadar jo umivava. vprašala je zakaj? Ker se to ne sme ni prav, ni lepo, to je samo tvoje, samo ti se lahko dotikaš... (kaj naj ji rečem????)in ko sem jo vprašala če jo dedi boža? Je najprej kot da je hotela pokimat, potem je razmišljala in rekla ne... kaj naj si mislim...če se še ni zgodilo se pa še lahko...Morda celo sinu???

Dam čisto prav Uškinimami!!

AnonimnaT

(odgovor članu uškinamama)
  Neposredna povezava do sporočila: 46
28.7.2011 19:27:32   
Anonimen
Leodora, naredi za svoja otroka to, kar bi morala narediti tvoja mama, a nikoli ni: zaščiti svoja otroka pred zlorabo. Zdaj takoj. Ne čakat, ker bo prepozno.

Najemnina je zgolj izgovor za veliko odločitev, prevzeti odgovornost za svoje življenje. Zdaj, pa če si priznaš ali ne, živiš pod vplivom očima, ne upaš se mu upret, zaradi strahu iz preteklosti, iz otroštva. Si v odvisnem razmerju, kjer si izrazito podrejena in stalno dvomiš vase, kot da je stabo nekaj narobe. Ne ni, imaš pa zblojenega očima, ki ti je vzel osebnost, tebe, otroštvo, zasturpil tvojo notranjost. Moraš iti stran, nujno, zdaj takoj. Zaradi sebe, da si dovoliš celjenje globokih ran in predvsem zaradi otrok, da ne bodo doživljali isto kot si ti. In če je najem trenutno edina možnsot, naj to bo realna možnost. Tista najemnina je zlata vredna. Vredna je sreče in zdravja ter psihično stabilnega otroka za tvoja otroka. Pojdite torej stran, prekinite stike, pustite si čas, da zaživite v srečnem in zdravem okolju.

Sicer pa kapo dol, da si upaš spregovoriti. Za to je potreben velik pogum, ker izpostaviš sebe, svoje najbolj intimne, skrbno skrite dele. Tudi to je pot do ozdravitev ali vsaj zacelitve ran, do osamosvojitve in svoje lastne identitete, ki je bila odvzeta zaradi enega zblojenega človeka.

In tudi Ani Luni ter vsem ostalim želim vse najboljše. Težko je brati take zgodbe, pa vendar se mi zdi, da je pomembno, da se spregovori tudi o tej tabu temi, da si ne bomo več zatiskali oči.

(odgovor članu Leodora)
  Neposredna povezava do sporočila: 47
28.7.2011 19:56:46   
Rožica I

..in večkrat ko berem odgovore, več razmišljam, odpuščam in konkretnejše rešitve sprejemam...da, že sem v akciji, sprejemam in uresničujem korake, ki vodijo do rešitve-selitve.
Thx še enkrat vsem in vse dobro!!! LP, LeoDora

user posted image   user posted image   user posted image

Tudi tebi in tvojim dragim vse dobro!

P.S.: In še podpis pod Ankičin zadnji post user posted image .

< Sporočilo je popravil Rožica I -- 28.7.2011 19:58:23 >

ROŽICA

(odgovor članu Leodora)
Neposredna povezava do sporočila: 48
29.7.2011 10:54:24   
Leodora
no ja, če je pa to negativna nastrojenost, pol pa ne vem no... marsikdo bi na Uškinamama odgovor popenil, jo poslal v tri krasne ali karkoli še hujšega...jaz pa sem se ji celo zahavlila...in neke stvari še enkrat pokomentirala, da bo jasno... če pa te nekdo udari, kjer te boli, pa da ne smeš rečt: "au"...če je to negativna nastrojenost...pol pa draga Anonimna malo pri sebi razmisli, če nisi morda ti na kakem področju malo preveč občutljiva! Pa ne zdej spet tega vzet da sem morda celo proti tebi negativno nastrojena...je čist dobronameren stavek, pa še smehljam se zraven, ko to pišem...skratka nobene slabe energije, daraga Anonimen user posted image

kakorkoli, vsake oči imajo svojega malarja, jaz sem hvaležna vsem za odgovore, ker so me spodbudili za akcijo.... Eni pa pač celo življenje jamrajo, so ubogi jaz, žrtve in nič ne naredijo in sedijo leta in leta na forumih in celotni okolici morijo... jaz pa že ukrepam-iščem flat..user posted image vem da bo šlo, slej ko prej in stvari bodo pošlihtane kot morajo bit! torej še enkrat tistim ki samo berete - napišite kaj, če imate slabo izkušnjo, ker vam bo pomagalo premakniti se dalje... ne glede na odgovore...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 49
29.7.2011 10:56:33   
Leodora
Ankica hvala!!! Hvala za odstavek: kapo dol da se upaš izpostavit! Res je, tudi če te itak nihče ne pozna na forumu - v bistvo se izpostavljaš sam pred sabo, priznat si moraš stvari, ki si jih ne bi... zato dajte tudi drugi, ki mislite, da bi morali kaj počistit pri sebi -dajete kako rečt - dobite in obliže in sol na rano - potem pa lahko celo kaj naredite iz tega :-) lp vsem

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

koliko časa?
čipka

V KOLIKŠNEM ČASU STE SHUJŠALE DO ŽELJENIH KG PO PORODU?

v enem tednu (14%)

v enem mesecu (9%)

v dveh mesecih (5%)

v treh mesecih (10%)

v šetih mesecih do enega leta (30%)

v več kot 1 letu (32%)

Število vseh glasov: 147

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!