Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Colt IZVIRNO SPOROČILO: mačekmuri Kar se dodatkov tiče je to - če mene vprašaš - čisto metanje peska v oči. Predvsem so s tem razburili javnost, ki podrobnosti ne pozna, k temu so pa precej pripomogli tudi novinarji s svojim subjektivnim pisanjem. Dejansko je v javnosti izpadlo, kot da se nam bo povečala plača za 100, 200 €, realnost je pa taka, kot sem jo opisala na prejšnji strani. Kar se pa tvojega vprašanja tiče, ti je ta policist lepo povedal. Težko se je obrniti proti ljudstvu če veš, da se borijo za svoje pravice, niti najmanj ti ni vseeno, ker je to, kar z vsemi nami počne naša mačehovska država, že zdavnaj preseglo vse meje normale. Vendar po drugi strani pa v policiji ni prostora za subjektivnost, treba se je držati zakona in pooblastil. To pomeni, da ob zaznani kršitvi ukrepaš - tudi v takem primeru. Zelo korekten odgovor...hvala lepa. Verjetno ne bi preveč falil, če rečem da smo na istem? Ko bo počilo...bodo tudi mene vpoklicali, samo jaz bom nosil šekasto zeleno uniformo, ti pa plavo. Jaz v rokah AK-47. ti pa H&K. Tole pa še moram rečt...vseeno mislim da javnost (davkoplačevalci) niso tako zelo zarukani...in jim je v večini kr jasno, da bodo smetano pobrali višji svetovalci, podsvetovalci, obsvetovalci, svetniki...operativc v modrem pa ostaja operativc. Junak ki bo moral iti v vročo žerjavico! A ti povem, kako zgleda vpoklic? Mojega dragega, bil je rezervni policist, so vpoklicali, ko je NATO bombandiral Srbijo. Zazvoni telefon, čez pol ure bodi pripravljen v polni bojni opremi. Na hitro zmeče stvari na kup, pozvoni patrulja in se odpelje, jaz še k sebi nisem prišla. fak no, v polni bojni opremi ?! Čez eno uro pride moj dragi nazaj, da je spet eden zagnal nepotrebno paniko, nekaj redno zaposlenih policajev so dali na mejo, rezerviste pa vpoklicali v redno delo na postaje. Dobil je klasičen razpored za delo, patruljiral malo podnevi, malo ponoči, skupaj z redno zaposlenim policistom. In pazi to:pištol rezervistom niso dali! Plačilo za tisti mesec je dobil čez pol leta in sicer 2000,00€ (sedaj okoli 8€ al kolk že pride), ker je bil takrat še študent. Fajn, a? Punta ne boš doživel, sem ti že enkrat rekla. Mora res ornk zagustit, da se pri nas kaj premakne, tega pa ne bo še doooolgo.
|