Oceania
|
IZVIRNO SPOROČILO: Colt IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka Čudno vprašanje, v osnovni nelogično. Zasebni sektor je tu zato, da ustvarja dodano vrednost. Javnio zato, da ustvarja pogoje na dolgi rok, da se ustvari optimalna dodana vrednost za družbo in posameznika. Alokacija iz zasebnega v javnega je predmet družbenega konsenza, ustaljene prakse in prioritet, ki si jih postavimo kot družba in država. Vprašanje, ali zasebni sektor rešuje javnega je nesmiselno in plod tvojega osebnega gneva in posplošenega (ne)razumevanja osnovnih parametrov funkcioniranja družbe kot ekonomske, socialne in politične entitete. Oprosti, v mojem prejšnjem postu sem pozabil omeniti problem sive ekonomije, kjer popolnoma delim tvoje mnenje. Tole kar pa si sedaj napisala...je navadno mešanje megle. Oziroma modro mnenje, kadar stvari tečejo po normalnih logičnih poteh. Ampak ker tega pri nas niti slučajno ni, se očitno poraja moj ''osebni gnev''. Pa poglejmo... 1. Zdravstvo: Najnižje delavke se pretegujejo na svojem delavnem mestu, plačane so minimalno, ljudje pa vseeno umirajo zaradi banalnosti. 2. šolstvo: vedno manj učencev, vedno več učiteljev in tisočev ostalih šolskih delavcev. 3. Policija: Vedno več zaposlenih in vedno manj operativcev na cesti ki opravijo vse delo 4. Lokalno redarstvo: Vedno več zaposlenih in vedno večji kaos po občinah. 5. Ajzenpon...že leta plačujemo takšne in drugačne donacije, efekta nobenega. Še bolgarija nas prehiti. 6. Vsa ministerstva...raznorazni sekretarji, podsekretarji, nadsekretarji, svetovalci, podsvetovalci...se menjajo po tekočem traku. Kdo to plača? Ja, priznam...zares ne razumem zakaj mora mali človek financirat elitne pijavke ki proizvajajo meglo. So to ugodni pogoji ki naj bi jih javni sektor ustvarjal na dolgi rok? Črni humor morda? Imam občutek ko to kmalu ne bo več ''čudno vprašanje'', ampak bo enostavno počilo! Hm, ne najdem vzročne zveze med npr. delavkami in umirajočimi pod točko ena. Od točke dve do štiri: problem je sistem JU, ki nagrajuje nesposobne in jih nastavlja na vodstvena mesta. Takšni si potem ustvarjaji svoje elite nesposobnih lizunov. Aha mimogrede: ne vem, če še kje v JU tako goljufajo pri potnih stroških kot v SV. Točka pet in šest sta preveč posplošeni za komentar. Pod šest mogoče to, da si tako gradijo kariere in napredovanja. In iritira me uporaba besedne zveze mali človek. Jaz jo zavračam. Po moje ne bo počilo, le dolgovi bodo narastli in proračun bo shiran. Karavana bo šla naprej in psi bodo lajali....
|