Naja31
|
IZVIRNO SPOROČILO: mačekmuri IZVIRNO SPOROČILO: Lilu23 IZVIRNO SPOROČILO: mačekmuri ti opevaš poklic policista kot da je to sanjska služba, kjer se cedita med in mleko očitno ne poznaš tako dobro policistov!!! če karkoli kar sem napisala ne drži me prosim popravi No, takole: pri naši hiši sva dva policista in naj takoj povem, da oba opravljava svoj poklic s srcem in nama ni žal, da sva ga izbrala. Nimam pojma, kakšno funkcijo imajo tisti policisti, o katerih govoriš, vendar policisti, ki jih jaz poznam, še zdaleč nimajo vsi svojih nepremičnin, dragih avtomobilov in luksuznih dopustov. Policisti, ki jih jaz poznam, imajo v 95% kredite, živijo v najemu, ker jim služba kljub praznim stanovanjem ne omogoča najema službenih stanovanj (da ne bo pomote - tudi ta stanovanja se plača!), praviš, da so vsi lepo oblečeni - ne vem, kaj je zate lepo, vendar ne vidim smisla v tem, da bi okoli hodili raztrgani itd... Najbolj pa me zbode stavek, da niso zgarani - draga moja, z veseljem bi te vzela en dan na šiht s sabo. Ne moreš rečt, da delo ni stresno - koliko mrtvih otrok si pokrila? Koliko obešencev potegnila z drevesa? Na koliko smrtnih nesrečah si bila, ko je vse tako zmaličeno, da niti ne veš, koliko trupel je v avtu? Na kolilo kršitev javnega reda in miru si šla, ko mož pretepe ženo do nerazpoznavnosti, zraven pa joče prestrašen otrok? In kar je najhujše v tem poklicu - koliko staršem ali otrokom si sporočila novico, da so v prometni nesreči izgubili mater /edinko/ sina /očeta??? Za trenutek si zamisli, kako bi ti to izpeljala! Pa še bi lahko naštevala. Sedaj boš rekla, da sva si sama izbrala ta poklic - res je, in ni nama žal, vendar ni vse tako krasno, kot opisuješ... So tudi težki dnevi, stresni, ko se uležeš zvečer v posteljo in pred sabo vidiš grozljive slike! Prosim, ne mi o tem, da policisti niso zgarani!!! Očitno so tvoji znanci na višjih funkcijah in niso terenci. Taki, kot jih opisuješ, sedijo v pisarnah in vlečejo dobro plačo za delat NIČ (pa take nove butaste zakone pišejo, kot je ta nov prometni)! Verjamem, da niso zgarani, vendar to zame niso policisti, policisti so na terenu in se odzovejo na vsak klic, stisko ljudi, pa tudi če gre še za tako butasto stvar! Še beseda o dodatkih, ki vam grejo tako v nos: govora je o 3 različnih dodatkih - samo en od teh se tiče tudi policistov na terenu, druga dva sta ponovno samo za vodstveni kader, kar pomeni od pomočnikov komandirjev navzgor. Ta dodatek, ki se tiče nas terencev, je dodatek za stalnost. Dala ti bom podatek iz moje junijske plačilne liste. Moj trenutni dodatek za stalnost je 0,33% - po novem naj bi bil 0,50%. Če ti to prevedem v €, znaša moj dodatek 3, 60 €! Pri 0,50 5 bi bila ta cifra višja za enormna 2 €! To pa je povišanje plače, kajne? Kaj vse si bom lahko privoščila z dvema € več? Huh, preveč je tega, da bi lahko naštevala. Tako, draga moja, dovolj pisanja. V bodoče te prosim, da če ne poznaš razmer, da ne pišeš na pamet. Kapo dol , maček muri!
|