|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  61 62 [63] 64 65   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2012
8.11.2011 9:01:49   
tosja
IZVIRNO SPOROČILO: kaminek

včeraj sem imela morfologijo in je vse OK z user posted image . dobili pa bomo user posted image . ati presrečen, ker imamo doma punčko, zdej bo pa še pobič. user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image  za zdravega pobiča user posted image user posted image user posted image

...pa nič sekirat, boš videla do bo tudi miom izginiluser posted image user posted image

(odgovor članu kaminek)
Neposredna povezava do sporočila: 1551
8.11.2011 9:09:38   
tosja

user posted image   user posted image   user posted image   user posted image       PREGLEDI     user posted image   user posted image   user posted image   user posted image    

Danes!!!

8.11.: zuza morfologija

9.11.: Caitlin morfologija 

10.11.: sirenetta morfologija, tosja , Jada82 UZ maternični vrat

14.11.: iribiri morfologija

15.11.: zmajcy_

16.11.: alna, Pattyka  morfologija, tosja 3D UZ

17.11.: Polzi  morfologija, zmajcy_  morfologija, populis cukr test

18.11.: marec2012

21.11.: LadyB  morfologija, populis, poldy

22.11.: Jassika 

23.11.: Jada82

1.12.: čebela1 
VELIKO SREČE VSEM!!!
user posted image user posted image user posted image user posted image  
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

PA HITRO POROČAT!!! user posted image

(odgovor članu poldy)
Neposredna povezava do sporočila: 1552
8.11.2011 9:15:06   
ircomp
Polzi, bi se lahko kar podpisala pod tebe glede pridobivanja teže in luštov glede sladkega user posted image

(odgovor članu Polzi)
Neposredna povezava do sporočila: 1553
8.11.2011 9:26:15   
disere
polzi, js sem tud pridelala 8.5kguser posted image user posted image ..prve tri mesece nisem pridelala niti kile, zdaj pa vsak teden mam kr kilo večuser posted image ..eh pa se ne nažiram, no mal duška si dam včasihuser posted image ..ma, če sem prvič vse spravla dol, sicer po treh letih, bom še pa zdaj nekako...

(odgovor članu Hov hov)
Neposredna povezava do sporočila: 1554
8.11.2011 9:55:41   
Jada82
IZVIRNO SPOROČILO: sirenetta

Jelcy glede kil sem na +4, kar me sploh ne preseneča glede na moj apetit. Lačna sem non stop, niti še ni dobro kosilo mimo bi že spet jedla,user posted image . Se sicer poskušam malo brzdati: ukinila sem sendvičke ipd., moji prigrizki so v zadnjem času raje mandarine (jih zmažem sicer po šest, sedem naenkrat) ali pa enega ali 2 navadna jogurt v lončku (včasih dodam žličko medu), ali pa jabolko, hruško. Pa donat skozi pijem, kar naj bi pomagalo, da se hrana lažje presnavlja in da mi voda ne zastaja.

Hrchy tisti kalkulator je pa še kar toleranten glede pridobivanja teže...v 1.user posted image sem šla +15, sem jih s porodom izgubila 10, tako da niti ni bilo tako hudo,
ampak vseeno upam,da grem tokrat kako kilco manj.

No, jaz sem se zvagala danes zjutraj in sem na +3 (več kot v 1. user posted image v tem času, mater ...). user posted image user posted image user posted image Prav tečno. Pa saj same sladkarije jem, resnično no, vsak dan! user posted image Jah no .... sam se tolažim, da sem v 1. nosečnosti po tem času 2,5 meseca samo ležala ... je verjetno šlo potem več gor, pa zdaj upam, da ne bo šlo toliko ....user posted image
Jaz sem se v 1. user posted image zredila okoli 15-17 kg ... s porodom pa izgubila slabih 5 kg .... no, še zdaj so mi 4 viška ostale .... bljak! user posted image Vsekakor moram po tej nosečnosti zgubiti vse in priti čist na prvotno težo! Sem odločena, ker se tako najbolje počutim. Mogoče bom posusila s Herbalife???? Nisem še nikol ... bomo vidli!

(odgovor članu sirenetta)
Neposredna povezava do sporočila: 1555
8.11.2011 10:00:27   
Jada82
IZVIRNO SPOROČILO: kaminek

dobro jutro punce,

vidm, da klepet kr lepo napredujeuser posted image user posted image

včeraj sem imela morfologijo in je vse OK z user posted image . dobili pa bomo user posted image . ati presrečen, ker imamo doma punčko, zdej bo pa še pobič. user posted image user posted image

drgač je pa pri meni ugotovila, da imam na maternici menom na maternici (mesni izrastek) in ker do zdej ga ni opazla, gre za najbrž posledico nenadne hormonske spremembe in da se načeloma po porodu zmanjša oz. izgine. me je mal stisnlo, sam bomo vidl, kako bo potem. user posted image

Čestitke za user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Super!
Joj, mi2 sva ravno včer kupila 2 dekici za na veliki postelji v otroški sobi (no, postelj še ni, dekici pa sta) in glede na to, bo soba v zelenem (pohištvo + stene), bom dodatke skombinirala v roza, vijolični. In sem kupila dve roza dekici v Odeji. Potem me pa prešine, kaj pa če bo vseeno fantek ta drugi ... no ja, eno dekico bomo že požalvali user posted image user posted image user posted image
No, se mi je pa sanjalo, da rojevam - pa tako fajn hitro in brez bolečin sem rodila ... pol pa mi kasneje povejo, da je fantek, jaz pa kar v šok .... kaj pa zdaj z dekico ... user posted image user posted image user posted image Mater smo smotani v teh sanjah hehehe user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu kaminek)
Neposredna povezava do sporočila: 1556
8.11.2011 10:03:23   
rajska
živjo punce,

pridružujem se vam še jaz. PDP je 29.3.2012, druga nosečnost, doma imam že triletnika. Morfologijo imam 21.11. Prosim če me lahko dodate na seznam.
Občasno vas mal pridem prebrat, se pa spomnim populis iz julijk 2008 user posted image .

Se beremo, lp

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 1557
8.11.2011 10:10:08   
LadyB
ooo nosečke, jaz pa kr ne sfolgam nč sledit. upam da me niste že pozable user posted image .

komi čakam morfologijo, še 2 tedna user posted image  kolk se vleče. tolk me mika, da bi že kej kupla, pa voziček da vem katere barve user posted image .
Jaz sem se pa nehala redit, evo že mesec ostajam na isti teži, prve 3 mesece sta šle kr vsak mesec po dve kilci gor.

Sleepy wrap imam tudi jaz, in ga moram prehvalit. jaz sm mojga pobiča nosila do 10 meseca, full sm bila zadovoljna. zdaj bo pa itak še bolj prišel, ker bom lohk dojenčka nosila, malega pa za roko držala.

(odgovor članu rajska)
Neposredna povezava do sporočila: 1558
8.11.2011 10:19:33   
bučka28
Aloh!

Kok pridno pišete. Ne prebrem foruma 2 dni, pa se potem precej zamudim da vse nadoknadim user posted image

No, morfologija je za mano. Vse super. Najin sonček pridno raste in je pravi akrobat user posted image user posted image tok je bilo lepo po dolgem času spet videt user posted image . No ja, pa saj še malo pa jih bomo že v živo gledale. Gre tako hitro skozi, še malo pa bo že december. No naslednjič imam pa še test za sladkorno,...

Jassika - kar se tiče oreščkov, jaz sem brala da baje zvečajo verjetnost alergij arašidi, zato naj bi se jim med nosečnostjo izogibali in tudi vsem izderlkom z arašidi, ostale oreščke pa zelo priporočajo.

Hrchy - no tudi jaz zelo uživam v kuhanju in peki in v preizkušanju novih receptov. PA zelo sem vesela če imam dosti degustatorjev, da ni potem treba vse meni pojesti user posted image

Mandarine - če pa to ni najboljše, kakšne kisle kumarice - mandarine so zakon user posted image kg pa grejo gor. Meni vsi pravjo, da če sem hotela bit noseča in sem pričakovala da se ne bom nič zredila, da sem se pač zmotila user posted image pa saj bomo dale dol, bomo pa po porodu odprle še eno temo - marčevke 2012 hujšajmo skupaj, pa se bomo spodbujale user posted image user posted image

Ste pa vse že tako pridne in opremljate sobice, pa že vso opremo kupujete. Midva še kar odlašava,...

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 1559
8.11.2011 10:22:33   
kkkkk
Pozdravček !

Se že dolg nisem niča javila ampak sem na tekočem vas skos berem :)
danes sem imela morfologijo in je vse okej tko k more bit in menda bo user posted image . Ni čisto prepričana ker je nogice bol skp držal ampak pravi, da se nagiba k punčki :) jz sem tko vesela sam da je vse okej! Naseldnji pregled in glukozni test imam pa 7.12.2011!
Čestitke tud ostalim za uspešne morfologije!Čao

(odgovor članu bučka28)
Neposredna povezava do sporočila: 1560
8.11.2011 10:26:12   
bučka28

IZVIRNO SPOROČILO: tosja

user posted image   user posted image   user posted image   user posted image       PREGLEDI     user posted image   user posted image   user posted image   user posted image    

Danes!!!

21.11.: LadyB  morfologija, populis, poldy

6.12.: bučka28
VELIKO SREČE VSEM!!!
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 1561
8.11.2011 11:13:57   
tosja

Danes!!!

21.11.: LadyB  morfologija, populis, poldy, rajska  morfologija

VELIKO SREČE VSEM!!!

(odgovor članu bučka28)
Neposredna povezava do sporočila: 1562
8.11.2011 11:16:49   
Pattyka
Pozdravljene user posted image

bučka 28 - meni se zdijo mandarine tudi zakon user posted image  naenkrat jih pojem kakšnih 6 user posted image  Čeprav mi je kolegica rekla naj ne pretiravam z njimi, ker jih je ona v nosečnosti tudi rada jedla in ji je začela zastajat voda user posted image  Saj po moje je to od vsake posameznice odvisno ne (vsaj tolažim se user posted image )

Glede sobice še midva tudi nimava nič...sva se odločila da greva v napad decembra user posted image   ko je itak največja gužva user posted image  

(odgovor članu bučka28)
Neposredna povezava do sporočila: 1563
8.11.2011 11:23:59   
Hov hov
Ko sem bila na NS pri dr. Strah v Domžalah, mi je rekla, da se lahko oglasim decembra pri njej na 4D morfološkem pregledu, ki pa stane mislim na okoli 110 eur.

Zanima me, v čem je razlika med tem pregledom in morfološkim, ki ga imam naslednji teden pri ginekologinji.

Hvala in Lp.

(odgovor članu Pattyka)
Neposredna povezava do sporočila: 1564
8.11.2011 11:30:19   
tosja

PDP,
nick, starost, število user posted image , število user posted image doma,
 kraj, spol (user posted image  user posted image  user posted image )

27.2 

user posted image disere, 35 let, 2user posted image , 1user posted image , user posted image user posted image  

1.3

user posted image  tosja , 2user posted image , 1 user posted image   Štajerska user posted image

user posted image marec2012, 1user posted image  
user posted image

user posted image čebela1, 24 let, 1user posted image   user posted image user posted image

user posted image  baklica, 24 let, 3user posted image  , 2user posted image , Poljanska dolina user posted image

user posted image  anckka, 1user posted image   user posted image user posted image

2.3

user posted image divjana, 26 let

user posted image smetkica user posted image

3.3

user posted image alna, 3user posted imageokolica LJ user posted image

4.3

user posted image Zamy, 32 let, 1 user posted image    user posted image   

user posted image ircomp, 30 let, 1user posted image , Savinjska user posted image   

7.3

user posted image kaminek, 2user posted image ,1user posted image   user posted image user posted image

8.3

user posted image  katka*, 1user posted image  LJ-Štajerska  user posted image

user posted image Saša33, 1user posted imageVrhnika user posted image

user posted image  maja_g, 2user posted image , Ptujuser posted image  user posted image

user posted image   ursonok, 31 let, 2user posted image  1user posted image ,user posted image   user posted image  

9.3

user posted image zuza, 6 user posted image , 1user posted image   user posted image

user posted image  cukr07, 30 let, 2user posted image  1user posted imageDolenjska user posted image   

user posted image kimsy,  2user posted image , 1 user posted image    user posted image

11.3.

user posted image Jada82, 29let , 2 user posted image , 1 user posted image   Bled user posted image user posted image

user posted image  poga, 29 let, 1 user posted image  user posted image   

user posted image  poldy, 31 let, 2user posted image , 1user posted image , Jesenice user posted image

user posted image  majcis, 24 let, 2user posted image , 1user posted image ,Bled user posted image user posted image

12.3.

user posted image anonimna
*** user posted image

user posted image  tanci2012, 25 let, 1user posted image   user posted image

user posted image  bucka28, 26 let, 1user posted image   user posted image

13.3.

user posted image  Caitlin, 24 let, 1 user posted image   Žiri user posted image

user posted image miska333, 2user posted image 1user posted image   user posted image

user posted image  nina88, 1user posted image  user posted image  

14.3.

user posted image   pokalona12 user posted image , 1 user posted image   user posted image

user posted image patella, 25 let, 2user posted image , 1user posted image , okolica LJ user posted image user posted image

user posted image   hrchy, 33 let, 1user posted image  Danskauser posted image user posted image

15.3.

user posted image    cokolino,  1 user posted image  

16.3.

user posted image anonimna

user posted image Aleda, 1 user posted image   user posted image

17.3.

user posted image   Little me, 1user posted image user posted image

user posted image    Pattyka, 1user posted image user posted image

18.3.

user posted image timkica, 31, let , 2user posted image , 1 user posted image , okolica LJ user posted image

user posted image kkkkk, 22let , 1user posted image okolica LJ user posted image

19.3.

user posted image msabina

user posted image prihajcek, 33 let, 2user posted image , 1user posted image   LJ user posted image

user posted image Jassika, 35, let , 4 user posted image , 1user posted image , Gorenjska user posted image user posted image

20.3
.

user posted image Polzi, 31 let, 1user posted image  user posted image

user posted image  Evita78, 33 let, 2user posted image , 1user posted image , NM user posted image

22.3.

user posted image  loewa, 25 let, 1user posted image Koroška user posted image

23.3.

user posted image   sneguljka1, 2user posted image  1user posted image ,Poljanska dolina-Buenos Aires

user posted image  gruška, 36 let, 5user posted image   user posted image

user posted image   Jelcy, 2user posted image , 1user posted image

24.3.

user posted image    populis, 2user posted image  1user posted image    

27.3.

user posted image zmajcy, 23 let, 2user posted image , 1user posted image   okolica LJ user posted image

28.3.

user posted image  RožcaM,    user posted image

29.3.

user posted image  iribiri, 30 let, 2user posted image , 1user posted image   LJ user posted image  user posted image

user posted image   rajska

30.3.

user posted image  sirenetta 2user posted image , 1user posted image    
Obala user posted image   

user posted image   Hov hov

31.3.

user posted image  listek, 37 let, 1user posted image , user posted image

X.3.

user posted image anonimna76,.---user posted image , 1user posted image

user posted image  sunshine88
, 1user posted image

user posted image alexjami

user posted image  cokolino, 3user posted image , 0 user posted image   user posted image

user posted image  Spelca82, 29 let, 3user posted image , 0 user posted image , Ljubljana   user posted image

1.4.

user posted image  ina11, 30 let, 2user posted image , 1user posted imageMaribor user posted image user posted image

3.4.
user posted image  LadyB,  2user posted image , 1user posted image   user posted image

SKUPAJ NAS JE user posted image : 63
NOSEČKE Z DVOJČKI user posted image user posted image : disere

Z nami se pot začele:
user posted image  Pajama, acerola, canis, Zvezdica , Megi20user posted image user posted image

ZANIMIVE SPLETNE STRANI:

- otročarije.net 
                         - mama.si
- nosečnica.si                             - babybook.si

- noseča.com                             - pregnancy.org

- bibaleze.si                               - bambino.si

- mojezdravje.si                         - parrentsconnetct.com

-fitpregnancy.com

www.popek.si/oblacila za-nosecnice/majice-pridem.html

- pregnology

- novorojenček.com (darilo ob rojstvu otroka)

NOSEČNOST PO TEDNIH

OTROŠKA IMENA

ŠOLA ZA STARŠE

NOSEČNOST IN DELO:
- dokument 1                       - dokument 2

UREJANJE DOKUMENTACIJE:

- Urejanje papirjev pred porodniškim dopustom
vloga S-1/1
priloga S-1
- Urejanje očetovskega dopusta
vloga S-1/2
priloga S-1 (ista kot zgoraj)

- Priznanje očetovstva

- Kako do otroškega dodatka?

INFORMATIVNI IZRAČUN VIŠINE OSNOVE STARŠEVSKEGA NADOMESTILA

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 1565
8.11.2011 11:37:23   
tosja
IZVIRNO SPOROČILO: Hov hov

Ko sem bila na NS pri dr. Strah v Domžalah, mi je rekla, da se lahko oglasim decembra pri njej na 4D morfološkem pregledu, ki pa stane mislim na okoli 110 eur.

Zanima me, v čem je razlika med tem pregledom in morfološkim, ki ga imam naslednji teden pri ginekologinji.

Hvala in Lp.

Morfologija je UZ pregled, kjer se posebna pozornost nameni meram, organom in seveda srčku...
Zmeri se obseg trebuščka, dolžina stegnjenic, pogledajo se možgani, ledvičke, želodček...in seveda srček, vsi štirje prekati, plodovnica...
Glede na meritve se postavi teža user posted image  z odstopanji, mislim da 67g+/-
Razlika med navadnim UZ in 4D je v tem, da otročka vidiš v 4D tehniki, torej čisto pravega malega človečka, obrazek, rokce...

110 e!!! Pa ni šans...oprosti, ampak očitno eni ginekologi, ki si ustvarijo rezime kasirajo k norci user posted image  mater me to razkuri...

< Sporočilo je popravil tosja -- 8.11.2011 11:39:02 >

(odgovor članu Hov hov)
Neposredna povezava do sporočila: 1566
8.11.2011 11:43:35   
tosja

Danes!!!

21.11.: LadyB  morfologija, populis, poldy, rajska  morfologija

7.12.: kkkkk cukr test

VELIKO SREČE VSEM!!!

[/quote]

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 1567
8.11.2011 11:44:55   
katka*
Pozdravljene,
pridno vas berem, napisat pa nisem uspela že dolgo čist nič. Čestitke vsem za uspešno opravljene morfologije in lepe bušije user posted image .
Jaz sem se zredila dobre 4kg, največ v trebuh, rit, boke....upam da se bo enakomerno razporedilo čez naslednjih mesecev, da ne bo preveč kil na koncu user posted image .
Sem pa danes kr malo utrujena, slabo spim zadnje čase, user posted image je zelo aktiven zvečer in ponoči ful brca, se mi zdi, da mi kr trebuh premika user posted image . Pa zgaga me muči, da je za znoret, probam čim manj teh tablet jest in ponavadi je najhujše zvečer, ampak danes me je že dopoldan začelo mučit, tak da ne vem.
Otekanje tudi mene skrbi, se mi zdi da so mi v zadnjem tednu začele noge otekat in se kr bojim tega zadrževanja vode in napihnjenosti. Po moje me to itak čaka, ker imam ta problem že tak, pa krčne žile user posted image .
Midva še tudi nisva nič opremila, še kr gledava, verjetno greva ta vikend v Ikeo pogledat, saj je še čas user posted image .
Mandarine so tudi meni zakon user posted image , ampak mi takoj povzročajo zgago, tak da user posted image .

Kakor misliš, tako živiš.

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 1568
8.11.2011 11:52:15   
tosja
Tiste, ki imate napovedan spol iz pregleda MF... ene pišete, bolj je user posted image , ni videt vredu zaradi user posted image  položaja...
Kako vam to obrazložijo ginekologi???

Jaz na NS sploh ne sprašujem in ne verajmem, ker mi je že preveč ginekologov povedalo, da je za določanje pravilnega spola prehitro, ampak na MF...
Ker nam je prvič lepo pokazal lulčija, ena vodoravna črta, sedaj pa dve navpični - sramni ustni...
Verjamem, če dete sedi po turško, pač ne gre...in eni res vztrajno skrivajo svoje premoženje med nogamiuser posted image , ampak drugač pa bi menda že morali pravilno videti, ali...????

Ravno po moji MF pa je potem odjeknila novica, da je Brunijeva rodila punčko, čakali so sina...saj lahko je to politična spletka na francoski načinuser posted image  pa Tanja Bivic, ki je vodila Sobotno popoldan je predčasno rodila Lovra, čakala pa pupouser posted image

user posted image user posted image user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image

< Sporočilo je popravil tosja -- 8.11.2011 11:58:26 >

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 1569
8.11.2011 11:56:50   
tosja
IZVIRNO SPOROČILO: katka*

Mandarine so tudi meni zakon user posted image , ampak mi takoj povzročajo zgago, tak da user posted image .

So pa strup za zgago user posted image  Sploh sadje v popoldanskih/večernih urah in sladko.
Jaz jo krotim z donatom - zaenkrat uspešno. Nasploh mi je donat zakon, edino iz prve user posted image  vem, da mi v zadnjih tednih ni več nič pomagaluser posted image

(odgovor članu katka*)
Neposredna povezava do sporočila: 1570
8.11.2011 12:14:07   
Anonimen
Živjo!
Mene je že malo skrbelo, ker se nekatere tako dolgo niste nič javile. Super, da je vse OK in user posted image za dobre morfologije!

Jaz mislim, da je 4D ultrazvok samo zato, da lahko več zaračuna in seveda, da vidiš otročka kakor na filmčku med gibanjem. Ampak potreben se mi pa ne zdi, sicer bi več G to priporočalo. Itak se še ne ve, če je UZ res tako neškodljiv za naše male user posted image . Pa da ne bo nesporazuma - jaz sem bila pri dr. Strahovi na nuhalni in sem ful zadovoljna z odnosom in pregledom, ampak je pač privat in si mora delat reklamo, da biznis laufa.

Meni se je pa včeraj cel dan tako vrtelo...user posted image Samo premaknila sem glavo, pa je bilo . Danes je OK in bom šla na pilates za nosečke, da vidim, kako gre. Se moram malo okrepit. Se mi že pozna, da sem večinoma doma, čeprav nisem skoz v postelji.

Sanje - zadnjič sem sanjala, da sem poskusila dojit svojo nečakinjo, ker je njena mami ni mogla. In je šlo dobro, kljub temu, da sem bila noseča. To mi je vlilo veliko samozavesti za mojo user posted image , potem sem se pa zbudila. user posted image Res so hecne tele nosečniške sanje.

Sobica - midva pa nimava prostora, da bi imela najina user posted image svojo sobico. Bo najprej v spalnici z nama, ko bo pa večja, bomo pa mogoče dnevno sobo spremenili v spalnico/dnevno, njej bova pa spalnico prepustila. Sicer pa nameravava v bližnji prihodnosti hiško postavit, pa bo dovolj prostora za vse. No, ja, vsaj zapravljala ne bova za pohištvo, ker ga itak nimava kam postavit. user posted image

Arašidi (kikiriki) - če nisi sama alergična nanje in če ni niti bodoči očka alergičen, potem se jim ni treba izogibat, ampak tudi nažiranje ni dobro. Če je pa kdo od vaju MOČNO alergičen na karkoli (sonce, cvetni prah, jagode, čebelji pik - karkoli) potem se je dobro izogibat tudi arašidom v času nosečnosti in dojenja. Jaz sem to prebrala v Fit Pregnancy, ampak ne vem več točno kje. Se pa verjetno tudi na www najde ta članek.

Hrchy - iščem tisto razpredelnico o pridobivanju teže, pa je ne najdem - koliko nazaj si o tem pisala?

(odgovor članu katka*)
  Neposredna povezava do sporočila: 1571
8.11.2011 12:29:44   
Anonimen
Našla sem "kalkulator" za težo. Sem šla še enkrat skozi zadnje dni. Moram rečt, da je res zelo "radodaren" z dodatnimi kg. Upam, da se ne bom toliko zredila user posted image . Trenutno sem na spodnji meji in mi je to čisto všeč. Še nihče mi ni rekel, da sem presuha. Tudi G ni nič komentirala moje teže, tako da bo verjetno vse OK.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1572
8.11.2011 12:40:53   
tosja
Z vse imetnice kartice BC in tiste, ki (še) kupujete lupinicouser posted image

MC Cabriofix je v akciji (model 2011) iz 159,99 na 129,99 user posted image user posted image user posted image  do 9.1.2012 oziroma do razprodaje zaloguser posted image  user posted image  user posted image

Sem bila čist zagreta za Pebble, pa me je v živo blago čist razočaralouser posted image

Grem v četrtek gledat Muro 2012, in naročit lupinico user posted image , pa zimsko vrečo bom kupila (ne original)..za 180 e user posted image  user posted image  user posted image

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 1573
8.11.2011 13:13:10   
tosja
IZVIRNO SPOROČILO: tosja

IZVIRNO SPOROČILO: sirenetta
Kako je kaj z ostalim sadjem, se kaj spomniš iz prejšnje user posted image ? Kako kaj jabolka, hruške? Pa orehi? Kako je z medom - a je čisto isto kot cukr ali je malo manj "prepovedan"?

Sicer si spraševala Jassiko...
če imaš ugotovljeno SB v user posted image  ali drugače, se moraš izogibati (tudi če se ne želiš redituser posted image ) vse hrane z visokim GI (glikemičnim indeksom).

Nizki GI imajo:
-jabolka,
-ne prezrele hruške
-breskve
-češnje
-grenivke
-jagode
-maline
-pomaranče
-robidnice
-slive
-suha jabolka
-suhe fige
-suhe marelice
-sveže fige
-sveže marelice

Žal je trenutna razpolaga sezonskega sadja bolj skopa, sem pa ti napisala vse!

Dobri OG (GI 50 in manj)
-sveže iztisnjen sadni sok (brez diodanega sladkorja)
-sladki krompir
-polnozrnati ali rženi kruh iz neprečiščene moke
-špageti polnozrnati ali iz trde pšenice kuhani al dente
-neprečiščena žita (npr. ovseni kosmiči)
-divji riž
-fruktoza
-rjavi riž, nebrušen riž basmati
-korenje (presno)
-navadni jogurt - brez sladkorja
-grah (suhi)
-kvinoja
-ovseni kosmiči brez sladkorja
-suho sadje - fige, slive, marelice, jabolka
-fižol - vse vrste
-čičerika
-marmelade brez sladkorja
temna čokolada - 70%kakava
-zelenjava iz družine križnic - npr. kapusnice
-sveže sadje - razen banan, melon, lubenic, grozdja, kivi.

MED: včasih predstavljajo kot zdravo in sprejemljivo različico sladkorja, ker je naravno sladilo. Vendar ima med, podobno kot sladkor, zelo visoko vrednost GI in povzroča močan dvig ravni krvnega sladkorja. In ker vpliva na telo skoraj natančno tako kot namizni sladkor, gre torej v bistvu zgolj za drugo obliko sladkorja, zato se mu je treba vsekakor izogibati!

UMETNA SLADILA - vam sicer začasno pomagajo, da se odvadite sladkorja, daljša uporaba pa dolgoročno slabo vpliva na presnovo. Telo namreč odkrije sladkobo in se pripravi, da bo prebavljalo OH, kar se potem ne zgodi.

Če torej čez dan uporabljate veliko umetnih sladil, lahko kakršnokoli uživanje pravih OH v naslednjih 24 urah povzroči močno zvišanje ravni krvnega sladkorja, ki mu nato sledi hipoglikemična reakcija.
Umetna sladila spodbudijo začaran krog hipo -in hiperglikemije, kar pripomore k občutku hude lakote in kopičenja telesne maščobe.
Skratka: umetna sladila lahko posredno povečujejo telesno težo.

FRUKTOZA- oziroma sadni sladkor ima v primerjavi z navadnim saldkorjem ali umetnimi sladili določeno prednosti. Je naraven sladkor in tako ne povzroča težav, povezanih z umetnimi sladili. Ima tudi nizko vrednos GI (20), zato ne vpliva izrazito na delovanje trebušne slinavke in na izločanje inzulina. Ker ima podobno gostoto kot sladkor, je zelo primeren za uporabo pri peki in kuhanju. Upoštevati pa morate, da - če jo uporabljate v velikih količinah - pri nekaterih ljudeh poveča koncentracijo trigliceridov, zato naj jo vsi, ki imajo težave s holesterolom, uporabljajko le zmerno.

Tukaj bi ti priporočala - preverjeno pri nas doma (z merilcem krvnega slakorja), da je še najboljša uporaba agavinega sirupa, ki je tudi naravni sladkor! Preverjeno, mi ga uporabljamo in ne zvišuje ravni sladorja - uporabljamo pa ga v zmernih/malih količinah.

Pri uporabi škrobnatih živil se izogni - krompirju!!! koruzi!!! kuhanemu korenju (GI se mu zviša s 30 - surov, kar je sprejemljivo na 85!!!)
Testeni ne kuhaš al dente, če ješ ohlajene, si GI še dodatno znižaš!!!
Razkuhane imajo visopk GI!!!
Kruh - ješ samo za zajtrk! (pa še to samo zgoraj naštet, dobra različica)

Sadje in težave s prebavo - ker ene punce navajajo te težave... Jejte sadje samo na prazen želodec!!! Da bo želodec zagotovo prazen uživajte sadje šele 3 ure po jedi ali vsaj 20 minut pred jedjo.

Pijače
mleko - polnomastno je sestavljeno živilo iz beljakovin, OH (laktozo ali mlečni sladkor) in nasičene maščobe. Ta kombinacija lahko povzroči povečanje TT saj shrani nasičene maščobe v telesu kot maščobno tkivo.
Zato je priporočljivo, posneto mleko, ki ga lahko dodaš tudi kavi ali čaju. Še boljše je posneto mleko v prahu, saj si lahko, če mu dodamo samo malo vode - pripravimo bolj gosto tekočino, ki je bogata z beljakovinami in pomaga pri zniževanju telesne teže.
kava - kofein spodbudi trebušno slinavko, da izločio malo inzulina. Priporočam kavo brez kofeina, če pa ne gre pa kavo iz zrn Arabica, ima podoben okus, vendar manj kofeina in manj vpliva na delobanje trebušne slinavke.
čaj - priporoča se uživanje dekofeniziranih čajev.
pijače z igljikovo kislino
izberi gazirano mineralno vodo s kancem limoninega ali limetinega soka.
Brezalkoholne pijače z ogljikovo kislino, izdelane iz sadnih ekstraktov imajo dve veliki napaki: vsebujejo preveč saldkorja in preveč kofeina!
celo nesladkane brezalkoholne pijače lahko zvišajo raven krvnega sladkorja, saj vsebujejo kofein in umetna sladila kot je aspartan, torej snovi, ki trebušno slinavko prepričajo, da dobiva sladkor!

Za prigrizek si lahko privoščiš: mandlje, lešnike in orehe!

...bom še kasneje kaj dodalauser posted image

...za vse napaČe se opravičujem user posted image

STROČNICE-večina njih - čičerika, beli fižol, stročji fižol, grah imajo zelo nizek GI. Leča ima med vsemi stročnicami najnižji GI. Pri zeleni leči npr. znaša samo 25!!!
Vse te stročnice poleg nizkega GI odlikuje visoka vsebnost vlaknin, zato si jih lahko privoščiš po mili volji!!!

user posted image user posted image user posted image

Dobri OH

GI 10
-avokado
GI 15
-arašidi
-artičoke
-beluši
-brazilski oreški
-brokoli
-brstični ohrovt
-bučke
-bučnice
-cvetača
-čebula - vseh vrst
-dišavna zelišča
-gobe
-komarček
-kumare
-lešniki
-mandeljni
-olive - vseh vrst
-orehi
-oreški pekan
-paprika - rdeča, rumena, zelena
-por
-sončnična semena
-špinača
-zelena solata - vseh vrst
-zelena - gomolj in stebelna
-zelje - vseh vrst
GI 20
-fruktoza
-jajčevci
-limete
-limone
GI 22
-kitajski rezanci (iz sojine moke)
GI 25
-češnje
-fižolica
-jagode
-leča
-maline
-razcepljen grah - rumen, kuhan 20 minut
-robidnice
-soja, kuhana
-temna čokolada - 70% kakava
od tu je GI 30
-breskve
-česen
-čičerika, kuhana
-fižol mungo, namočen in kuhan 20 minut
-grenivke
-hruške
-jabolka
-korenje - surovo!!!
-leča - rdeča, zelena, rjava, rumena
-marelice
-mleko - delno posneto ali posneto
-nektarine
-paradižnik
-sadne marmelade - brez dodanega sladkorja!!!
-stročji fižol
od tu naprej se GI dvigne na 35, kar je še vredu
-bob
-divji riž
-fige - sveže in suhe
-grah - suhi, kuhan in sveži, kuhan
-jabolka - suhi krhlji
-kvinoja
-marelice - suhe
-mandarine
-navadni jogurt
-pomaranče
-rdeči fižol
-slive - suhe
-slive - sveže
-fige - suhe

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 1574
8.11.2011 13:17:40   
Hov hov
Hvala za odgovore! Tudi mene pojezijo tile stroški. Še najbolj pa me je užalostila cena za shranjevanje matičnih celic - okoli 1.700 eur. Žal si tega ne morem privoščiti, tudi če želim otroku vse najboljeuser posted image

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 1575
Stran:   <<   < Prejšnja stran  61 62 [63] 64 65   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  61 62 [63] 64 65   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...
VIDEO: Holografski simulator rojstva
Študenti klinike si lahko prvič na medicinskem usposabljanju ogledajo holograme 3D anatomije, ko se naučijo opravljati t...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.