|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  131 132 [133] 134 135   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2012
5.2.2012 19:41:17   
caelia
kimsy
poskusi z otroškim mazilom- hladilnim.... (kot za ritko,neki zmajček je na posodici narisan) sem že eni napisala, ne vem, če si ti spraševala... pri otrocih večino krat uspešno deluje. je res mastno, sam pomaga pa..

pokalona
jaz sem tudi danes prebedela skoraj pol noči... zadnji teden sem kot sova.. še dobro, da sem že doma, da lahko čez dan malo bolj umirjeno... spat ne grem sicer, ker je potem zvečer še slabše, samo.. mi vsaj ni treba v službo..

polzi
sem si sprintala ta recept, pa poskusim en dan ta tedn, da vidimo.. mogoče že jutri :) bom poročala o rezultatihuser posted image

listek
super, da si že na dopustu :) jaz tudi... pa imam rok 9.4. user posted image user posted image  paše bit doma, ne?

populis
Činč? haha, sm se nasmejali pri nas doma.. naš mali razlaga okrog, da bo fantek Lojzek, punčka pa Lojzika... ker se je mož enkrat hecal nekaj, mali pa je full resno vzel user posted image

(odgovor članu Polzi)
Neposredna povezava do sporočila: 3301
5.2.2012 21:49:09   
sirenetta
IZVIRNO SPOROČILO: kaminek

IZVIRNO SPOROČILO: Aleda

Midva sva tut že kar izbrala imena, ker naj bi bla user posted image sva izbiranje imen za fanta kar opustila, vendar jih imava ene par izbranih, če bi naj slučajno presenil fantek. Jaz sem pa taka da se sploh ne morem odločit glede imena točno, sem jih imela kar precej na seznamu in so mi vsa všečuser posted image potem se je pa moj odločil da bo kar Lavra ampak zdaj se ne moreva odločit ali bo Laura ali Lavra.

jst sm za Laurouser posted image . Z V-jem je ime bolj trdo, tud ko izgovarjaš.

Laura mi je full všeč user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image z V-jem pa ne, tudi če je samo ena črka različna mi z V-jem ne gre nikakor.
Izmed ostalih na seznamu pa Vita in Anuška user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu kaminek)
Neposredna povezava do sporočila: 3302
5.2.2012 22:20:05   
sirenetta
Imena: Za punčko sem imela en tak mini seznam ene 5 najljubših imen in mi je moj potrdil samo eno izmed teh imen...na srečo ravno tisto, ki je meni najbolj všeč in že zelo dolgo časa...pa še malemu mišeku sem naštela imena za punčko in je takoj ponovil to ime in vztrajal pri tem tudi ko sem mu naštevala še ostala...tako da zgleda da nam je kar namenjena user posted image in ime za user posted image user posted image
Za fantka pa smo se že pri prvemu namatrali..moj je bil varjanta "pravica veta"- vsako moje predlagano ime je bilo "ne, ne, ne, ne..." da bi on kaj predlagal pa niti pod razno...Pri prvem se mi je v sanjah pojavilo ime za sina in je bilo edino za katerega je rekel: "ja, to bi lahko šlo!". Zdaj v drugo sem se nekaj trudila najdet ime za fantka pa nisem našla nič kar bi me zares pritegnilo. Tako da še dobro, da je user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Duda: Moj mišek ni bil nikoli posebno navdušen, smo mu jo tudi mi nekako podturili, samo nismo pa pretiravali, pa tudi on se ni nikoli posebno navdušil nad dudo, sprejel jo je sicer, ni bil pa nikoli nek pristaš dude....tako da ni bilo niti problem ga odvadit. Se niti ne spomnim kdaj in kako smo mu jo ukinili, nekje okoli enega leta, brez nobenega problema.
Imeli pa smo od Aventa, tiste ki se vidijo v temi...tako da mi ni bilo treba ponoči prižigat nobene lučke za najdet dudico v temi.
Sem pa hotela spet kupit te iste od Aventa, samo v roza barvi za pupiko, pa mi je prodajalka rekla, da so samo modre, ker je kao noč modra. Eh, zdaj ko si končno lahko dam duška in kupim kaj v roza barvi...evo ga dudice roza za ponoči od aventa sploh ne obstajajo.

caelia - Pranje: evo ravno ta vikend sem vse oprala - kar sem imela od sina (bolj tanke bombažne stvari) in pa kar sem dobila od sosede (plišasta bolj topla oblačilca, staro pa enako kot od mojega ta malega, sta najina dva skupaj v vrtcu). Sem prala vse na 40 stopinj, sem se kar držala etiket. Z enim čisto običajnim praškom.
Edino sem dala dodatno splaknjevanje. Sem našla zapiske iz materinske šole ko sem hodila za prvega user posted image in so nam svetovali, da ne nabašemo stroja, pa malo manj pralnega praška in da 2 x splaknemo.
Potem pa vse v sušilec na easy program, 2x zalaufala ker prvič ostane malo vlažno in zložila in v omaro. Brez likanja. Sem se odločila, da tokrat ne likam.
Na 90 stopinj pa sem oprala edino tetra plenice, rjuhice, brisače.

Torej enako kot perem za nas: oblačila vsa na 40 stopinj in posteljnino+brisače na 90 stopinj. Vse brez mehčalca, ker mi sušilec zmehča oblačila.
Za vonj me pa baš briga, pa itak pravijo, da ima user posted image tak občutljiv nosek, da ga znajo parfumi in druge vonjave razdražit.

(odgovor članu sirenetta)
Neposredna povezava do sporočila: 3303
5.2.2012 22:29:23   
sirenetta

Pri nas se je končno malo polegla burja...Ena žrtev je bil naš peskovnik, ki smo ga sicer obtežili z eno težko opeko, ampak očitno je bila ta za burjo mala malica. Zvečer ko sem šla spat je še bil, zjutraj pa je bilo na njegovem mestu samo tista opeka, en kup avtkov in lopatk in grabljic, ki jih je sin pustil v peskovniku...peskovnika pa nikjer,user posted image .
No, potem je šel moj možek v akcijo in našel spodnji del peskovnika nedaleč stran....zgornji del pa je bil na tisoč koščkih...

Baje da je nosilo tele peskovnike po obali tako da je veselje...

Neposredna povezava do sporočila: 3304
5.2.2012 22:54:15   
sirenetta
IZVIRNO SPOROČILO: poldy
Midva imava pa danes obletnico 11 let odkar sva skupajuser posted image

V petek sem imela pregled in se je mala žaba končno obrnila, tako da je z glavo dol. Tehta v 35 tednu kar 2,6kg, tako da bomo zgleda spet imeli enega velikega in težkega dojenčka. Čez 14 dni imam zopet in takrat začnem jest antibiotike zaradi streptokoka. Drugače pa imam še kar premalo železa, kljub sirupu, suhim marelica, motovilcu vsak dan in nasplošno veliko zelenjave in mesauser posted image

Spol: še vedno ne vemouser posted image

Malo z zamudo čestitke za obletnico user posted image user posted image user posted image .
In pa za obrat in lepe mere otročiča user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

Glede železa: sem že enkrat s tem "težila"...pa bom spet user posted image user posted image user posted image ...poskusi s stročnicami...(fižol, leča, čičerika...)
Prejšnji mesec sem imela kontrolo krvi in hemoglobin je bil 129!
S tem, da rdečega mesa sploh ne jem kdove koliko...V povprečju jem goveje meso samo enkrat na teden (recimo kakšna goveje meso iz juhe, golaž) drugega rdečega mesa sploh nič. Sirupa ne jemljem nobenega. Rdeče pese sploh ne jem. Suho sadje res vsake toliko kakšne rozine in brusnice (manj kot enkrat na teden).
Imam pa stročnice na jedilniku sigurno 2 x na teden! Pa ali je to fižolova mineštrca ali fižol v solati s surovim zeljem ali kar tako stročnice kot priloga h krompirju (popražena čebula, voda in kuhan fižol ali leča ali čičerika).
Pa rumenjak ima menda tudi železo.
Poskusi še s stročnicami in pa mogoče jajca oz. rumenjak...

< Sporočilo je popravil sirenetta -- 5.2.2012 22:56:15 >

(odgovor članu poldy)
Neposredna povezava do sporočila: 3305
6.2.2012 7:13:34   
kaminek

IZVIRNO SPOROČILO: Polzi

IZVIRNO SPOROČILO: caelia

kaj če bi nam res zaupala tvoj recept za krofe?user posted image meni se od včeraj tako luštajo, da sem že kulinarika.net pogledala enih 10 receptov,, pa se kar ne upam spet lotit tega..user posted image

lepo nedeljo vsem!

ti bom zaupala jaz svojega oz. sposojenga od tu http://www.kulinarika.net/recepti/4670/sladice/pustni-krofi/
delam jih potem receptu, vedno odlično uspejo in so njamiiiiii. Takoj jih zmanjka. Letos sem jih že 3x delala, nazadnje v petek. user posted image user posted image

imena - mi2 se še tudi nisva zedinila. Za fatka ga sploh nimava, ker je že od nuhalne naprej rečeno, da bo user posted image . No, za pupo pa nisva enotna, tako da nama ta tema trenutno miruje.

jst tud delam po receptu iz kulinarike in gre takole:
SESTAVINE:1 kg moke /najboljše/,5 rumenjakov,1 celo jajce,10 dag masla,1 žlica sladkorja,4 žlice ruma ali vina,sok in lupina cimone,2 dl mlačnega mleka,sol4 dag kvasa

POSTOPEK:Moko presejemo, dodamo sol in malo pogrejemo. Kvas stopimo v 2 žlicah mlačne vode in mleka z dodatkom sladkorja in žlico moke. Ko se dvigne, ga dodamo moki. Maslo penasto vmešamo, dodamo rumenjake in sladkor. Dodamo še ostale sestavine in naredimo testo. S kuhalnico ga dobro gnetemo najmanj 15 minut.
Dobro stepeno testo pokrijemo in pustimo na toplem, da vzhaja. Vzhajano testo razvaljamo za prst debelo in z obodom narežemo kroge. Krofe pokrijemo in jih pustimo še enkrat vzhajati. Ocvremo jih v vroči maščobi. Ko jih položimo v mast (olje), posodo pokrijemo in ko so zapečeni na eni strani jih obrnemo toda posode ne pokrivamo več. Pečene krofe položimo na papirnate brisače, da se odvečna maščoba odcedi. Potresemo jih s sladkorno moko, kateri smo dodali malo cimeta. Iz istega testa lahko naredimo kvašene flancate, le da jih narežemo na trakove, jih zvijemo in ocvremo.

meni so zelooo dobri in še to mi je fajn, ker je res malo sladkorja na 1kg moke-1žlica.

***Solza je lepa, če prihaja iz srca!***

(odgovor članu Polzi)
Neposredna povezava do sporočila: 3306
6.2.2012 7:55:57   
Saša33
Oj punce dobro jutro

Se vam nisem celi teden oglasila, ker sem bla čist fuč. Pa tako sem bila vesela, da sem končno na dopustu in kaj bom vse v miru naredila.
Tak prehlad, gripa kaj vem kaj je bilo me je za en teden položilo v posteljo.teklo mi je iz nosa.Popila čaja, da mi ven gleda. rebra me bolijo še danes od kašljanja in če povem po pravici sem bila sama nase jezna ker sem toliko časa bila v službi, čeprav sem čutila da grem preko svojih mej.
Sem se pa včeraj končno po dolgem času počutila bolje in brez kašlanja, celo na sprehodu sem bila in res ste pridne čveke k ste toliko napisale.

V petek sem bila na kontroli plodovnice in mali ima že  2,5 kg, plodovnice je še vedno malo manj, bomo vidli kako bo čez 14 dni.No sem vesela, da smo čez kritično mejo in da se mali lepo razvija. Spola ne želiva vedeti in me prav zanima imam na sumu, da je fantek.Imena imava že izbrane, čeprav se pri punčki nekako nisva do prejšnjega meseca skupi spravla.

Cunjice imam že vse pripravljene, zlikal naj bi jih pa mož medtem ko bom v porodnišnici. No bomo vidli. Za porodnišnico imam tudi vse pripravljeno edino kremo za bradavice me zanima a mate kaj??
Meni se nekaj koža lušči samo pokolobarjih pa tudi včeraj mi je par kapljic že priteklo.

Glede kg, imam do sedaj 13+, čeprav mi je zadnje dva meseca šlo samo za kg gor. Koža me niti ne srbi več, krči so me nahal grabit. Je pa res, da vsak dan popijem pol litra donata, namočene domače slive.

Kar se tiče šole za starše sem hodila že v decembru, kar po službi, da se mi ni treba sedaj vozit.Počasi  se mi zdi, da bo vožnja postala problem. Posebej ko je treba gledati nazaj. Pa še nekaj sem opazila, da so me ljudje začel spuščati v vrstah naprej, nekako tak pomilujoč pogled. Trebuh ni niti tako velik, enak kot pri 6m, je pa res da imam 180cm in se ne opazi tako.

Glede poroda, niti ne razmišljam preveč o tem, kot pač bo bo. Imam pa meditacijo o pripravi na porod in si jo zavrtim vsake toliko časa. Bolj bom planirala kako bo, slabše bo šlo.
sicer pa se že kmalu veselim, da vidim tega otročička, da ga primem v roke in polupčkam.

Punce, pa sem se razpisala takoj v pon zj.Sicer pa imam na sumu nekje datume od 20-23.2.. Bomo vidle kok sem se zmotila.

Pa lep ponedeljek
si ne predstavljam, da bi blo poletje.

(odgovor članu kaminek)
Neposredna povezava do sporočila: 3307
   [Brisano sporočilo]
6.2.2012 8:19:37   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Saša33)
  Neposredna povezava do sporočila: 3308
6.2.2012 8:30:31   
ursonok
Dobro jutro!

Pri nas spet okoli -19, pa malo sneg naletava user posted image

Včeraj smo imeli goste, dve punčki, 7 let in 2 leti, pa se jim je čisto mešalo. Tri ure so bili pri nas in so ves čas letale po fletu gor in dol. Naša je bila zvečer tako sesuta, da je zaspala, medtem ko ji je moj pel user posted image To se res redko zgodi.

Smo pa ful nakuhali za jest ... In se valda prenažrli (čičerikine omlete + namaz iz avokada, humus, puranja pašteta z grahom in drobnjakom, dušeni šampinjoni s česnom in peteršiljem, palačinke s špinačo in lososom, solata iz prosene kaše in zelenjave, suši, povrh pa še makovo-jabolčni kolač user posted image user posted image ). Pa eno fuuul dobro pivo z ajdovim medom user posted image
In seveda so vsi štirje gostje zmerno jedli, vsak je vse poskusil - in to je bilo to. Mi pa ne poznamo mere, tamala je zbasala 18 koleščkov sušija, potem pa še en hjudž kos kolača - je imela večji trebuh kot jaz!!! Midva sva se pa tudi basala ko zmešana. Moj se je ob 4h ponoč zbudil in mu je bilo noro slabo. Še zdaj jamra user posted image (a trdi, da kriva ni količina, ampak gobe user posted image )
No, ne vem, kje naj se naučimo zmernosti - za naju je morda že prepozno, a vsaj za otroka bi bila to dobra popotnica user posted image

Zdaj grem še pod tuš potem pa na pregled user posted image . A se mi tok ne da v ta mraz in sneg, brrrr

Še to,
Kimsy
(al kdo je spraševal) - naša ima noro suho kožo in uporabljam karitejevo maslo ali pa arganovo olje (drago, a učinkovito).

(odgovor članu Saša33)
Neposredna povezava do sporočila: 3309
   [Brisano sporočilo]
6.2.2012 8:45:43   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ursonok)
  Neposredna povezava do sporočila: 3310
6.2.2012 9:25:55   
Hov hov
Čao punce, najprej lep pozdrav, upam da smo še vse na "broju" in da ni nobene odpihnilo. Pri nas je noro mraz in veter še ne poneha...

Plodovnica - kaj pomeni, da je premalo plodovnice? Ne da odteče, ampak da se jo premalo tvori. Kako to merijo? Kaj naredijo če jo je premalo? Sprožijo porod?

Materinska šola - danes se nama začne. Upam, da ne bodo tiste slike preveč eksplicitne...mi bo zagrenilo nosečnost...

(odgovor članu caelia)
Neposredna povezava do sporočila: 3311
6.2.2012 9:29:21   
Hov hov
Aja še kile... v 33 tedno sem na + 11

user posted image

(odgovor članu Hov hov)
Neposredna povezava do sporočila: 3312
6.2.2012 9:44:21   
sirenetta
IZVIRNO SPOROČILO: Hov hov

Čao punce, najprej lep pozdrav, upam da smo še vse na "broju" in da ni nobene odpihnilo. Pri nas je noro mraz in veter še ne poneha...

Plodovnica - kaj pomeni, da je premalo plodovnice? Ne da odteče, ampak da se jo premalo tvori. Kako to merijo? Kaj naredijo če jo je premalo? Sprožijo porod?

Materinska šola - danes se nama začne. Upam, da ne bodo tiste slike preveč eksplicitne...mi bo zagrenilo nosečnost...

Plodovnico - G pogleda na Uz, nekako izmeri v določenih delih, žepkih ali kako se reče in ugotovi, če jo je dovolj. Kaj naredijo pa ne vem, ali svetujejo pit več tekočine in več počitka in spremljajo, kontrolirajo ali kaj...Glede sproženja pa ponvadi je tako (vem za izolsko porodnišnico, ma predvidevam, da je povsod enako), da počakajo dokler se da, če otrok v maternici ni ogrožen. V nujnih primerih, če je otrok v maternici ogožen, pa dajo injekcijo za razvoj pljučk in sprožijo porod oz. naredijo CR, če je otrok majhen.

Slike na materinski - če bi zdaj šla še enkrat na MŠ bi ziher ne gledala teh slik, ker res ne vidim smisla, da te slike sploh kažejo. Absolutno nič ne prispevajo k boljši osveščenosti o poteku poroda ali kaj. Med porodom tako ali tako ne vidiš nič, kar se dogaja tam spodaj. Je tudi sestra sama med predavanjem rekla, da sploh ne ve, zakaj imajo v programu kazanje teh slik in da če se strinjamo, da lahko samo na hitrco pokaže oz. preskoči dalje, ker ni glih fajn za gledat. Nas je bilo takrat na predavanju polna predavalnica pa vroče, brez zraka, večina nosečnic že tako pobitih zaradi pomanjkanja železa, pa dodaj še te slike....Res ne prispevajo k ničemur, če bi kaj pomagale ok, ampak tako pa res ne vidim smisla.
Če ti bo pa preveč hudo, ko kažejo, komot greš ta čas ven, na wc ali kaj podobnega, saj te noben ne prisili da moraš bit noter vseskozi.

(odgovor članu Hov hov)
Neposredna povezava do sporočila: 3313
6.2.2012 9:46:24   
sirenetta

user posted image

Heheh enako! 33. teden in + 11 user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Hov hov)
Neposredna povezava do sporočila: 3314
6.2.2012 9:46:25   
caelia
dobro jutro!!!

no, al pa že bolj dober dan user posted image

sm bla sicer že bolj zgodna, ampal sem si vzela danes bolj na easy... je mali danes šel v vrtec in mam res "dopust"user posted image .
sem mela zajtrk eno uro, brala časopis, potem sva še z mojim govorila po telefonu, ker je on v službi... in evo, zdaj sem na forumu. odvisnicauser posted image user posted image

sem prišla na svoj račun, kar se krofov tiče. ko sem malega odložila v vrtcu, sem šla v trgovino po 5 krofov in jogurt in sem pojedla dva!!!user posted image  ne vem, če bo tole ravno najboljše za mojo sladkorno,ampak.. si nisem mogla pomagat, so bli taki neverjetni lušti, da.... no comment. ne vem, če sem že sploh kdaj v življenju pojedla dva krofa naenkrat.user posted image  no, na kilah se mi najbrž ne bo prav poznalo, sem zdaj na 57.8 kg, danes pa sem začela 32. teden, tak da sem do zdaj na dobrih +3,5. me pa malo skrbi, kaj bo pokazal merilec krvnega sladkorja čez slabo uro.

sem pa namenjena na CSD, lovim zadnji dan za vlogo za uveljavljanje družinskih članov in grem potem še v trgovino, valda po moko, olje in marmelado za krofe, moram še poskusit naredit domačeuser posted image user posted image  se mi že kar malo meša od tega razmišljanja o krofih.

jaz sem tudi kupla tisto multi mam kremo za bradavice, upam, da bo. ker si full želim dojit, sam sm že parkrat sanjala do zdaj, da ne morem, oziroma, da naš dojenček noče mojih joškicuser posted image

danes greva prvič v šolo za starše, samo.. nama itak ni obvezna, ker grem rodit v kranj. tako da, če bo full krnekaj, ne bova hodila... jaz imam namen it samo na neko sredino predavanje za ultivo, ki ga imajo vsako sredo baje v porodnišnici.

glede železa
sicer je še prezgodaj za regrat.. ampak moja mami je imela strešne težave pri nas 4(smo 4 sestre) z železom, in je jedla neke tablete.. zame je bila noseča v točno istem času, kot sem zdaj jaz, pa je na pomlad jedla neomejene količine regrata.. baje ima full železa. tko da, se splača poskusit. v tem času pa mogoče nadomestit z rukolo?

aja.. še neki .. zdej k lih omenjam sočasnost moje nosečnosti z nosečnostjo moje mami..
jaz imam rok 9.4., en dan po svojem r.d., to je letos velikonočni ponedeljek. ko je bila moja mami noseča zame, je imela rok 8.4. in to je bil velikonočni ponedeljek, jaz pa sem rojena na rok. kakšno naključjeuser posted image  ker ti velikonočni ponedeljki so itak odvisni od lune in teh velikonočnih dni- glede na luno.. letos pa se je poklapalo še z datumi.. po 27 letihuser posted image user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3315
6.2.2012 9:49:10   
zmajcy_

sem pa namenjena na CSD, lovim zadnji dan za vlogo za uveljavljanje družinskih članov

To se ne oddaja na CSD ampak na DURS!! samo opozorilo

(odgovor članu caelia)
Neposredna povezava do sporočila: 3316
6.2.2012 9:52:31   
caelia
IZVIRNO SPOROČILO: zmajcy_

sem pa namenjena na CSD, lovim zadnji dan za vlogo za uveljavljanje družinskih članov

ja, hvala.. user posted image
sej sem to misnla.. mamo to v Logatcu vse skupaj v isti stavbi.. od CSD, DURS-a, ZZZS, Občina, Upravna enota... in kaj vem kaj je še takega.. pač vse je v isti stavbi nouser posted image user posted image  in največkrat rečem, da grem na CSD, ker mam tam zadnje čase največ papirologijeuser posted image

(odgovor članu zmajcy_)
Neposredna povezava do sporočila: 3317
6.2.2012 9:58:06   
zmajcy_

IZVIRNO SPOROČILO: zmajcy_

ja, hvala.. user posted image
sej sem to misnla.. mamo to v Logatcu vse skupaj v isti stavbi.. od CSD, DURS-a, ZZZS, Občina, Upravna enota... in kaj vem kaj je še takega.. pač vse je v isti stavbi nouser posted image user posted image  in največkrat rečem, da grem na CSD, ker mam tam zadnje čase največ papirologijeuser posted image

hehe, ok.. sam da ne boš na napačne konce skakala user posted image

(odgovor članu caelia)
Neposredna povezava do sporočila: 3318
6.2.2012 10:01:26   
kaminek

sem prišla na svoj račun, kar se krofov tiče. ko sem malega odložila v vrtcu, sem šla v trgovino po 5 krofov in jogurt in sem pojedla dva!!!user posted image  ne vem, če bo tole ravno najboljše za mojo sladkorno,ampak.. si nisem mogla pomagat, so bli taki neverjetni lušti, da.... no comment. ne vem, če sem že sploh kdaj v življenju pojedla dva krofa naenkrat.user posted image  image]

user posted image user posted image user posted image nism si misnla, da vam bom take lušte nardila za krofeuser posted image user posted image user posted image

jih bom probala še 1x spečt in jih bom dala v skrinjo, da jih bomo mel še, ko prideva iz Puser posted image

***Solza je lepa, če prihaja iz srca!***

(odgovor članu caelia)
Neposredna povezava do sporočila: 3319
6.2.2012 10:06:44   
pokalona1
Dober dan!

Smo se zbudili 6.15 v 14 stopinj mrzlo stanovanje.Radiatorji pa mrzli kot led.Sem takoj klicala upravnika in so že popravili, na srečo. Če ne bi pa cel dan pečico in kalorifer laufala.Zdej pa že pospravljam kuhinjo. Samo sem čist u izi-pobrišem 2 polic, pa mal pavzice, pa tako naprej. Do popoldneva menda bom. Potem grem po tamalo v vrtec pa na en sestanek. Pa še enkrat moram nest papirje za porodniško v službo izpolnit, pa vprašat,kaj se z mojo pogodbo dogaj-mi jo morajo za leto dni podaljšat, pa je še kar nisem dobila.

Kile-sem na 8,6 plusa(59,7). S tem da sem dobila pol kile v 3 dneh življenja pri mojihuser posted image Sva z mami samo kuhali in pekli. No, zdej smo v starih tirih pa upam, da ne bo šlo več tako gor.

Krofi-jaz jih ne delam sama. Imamo pa tule enega šiptarja s slaščičarno in jaz še nisem jedla tako dobrih krofov, kot jih ima on!Res noro dobri. Moja mami pravi, da jih sigurno ne dela sam, da ima koga zaposlenega samo za krofe pečt, ker je nenormalno da bi znal šiptar take krofe delatuser posted image

(odgovor članu caelia)
Neposredna povezava do sporočila: 3320
6.2.2012 10:11:47   
tosja

Pri meni prvi sprožen porod zaradi premalo plodovnice - 6 dni pred PDP. Plodovnico merijo z UZ v žepkih, jaz sem imela zelo maalo, koliko se spomnim v dveh žepkih - malo. Ker so to ugotovili na tedenskem pregledu CTG - slab ctg, posnet še enkrat, nato UZ, nato so mi naredili amnioskopijo (pregled plodovnice), ker je bila bistra so me naročili na porod drugo jutro - v primeru težav, takoj!
Če pa bi bila plodovNica že (bog nedaj) motna pa bi šla takoj pod nož.

Sem imela v tej nosečnosti dve cimri, ki sta imeli v zgodnejši nosečnosti manj plodovnice - počitek in veliko tekočine. Plodovbnica se obnavlja. Seveda so bistvenega pomena pretoki, ki ti jih morajo spremljati z UZ. Obema se je stanje izboljšalo, tako da sta bile v 29t, 30t odpuščeni iz P.

(odgovor članu Hov hov)
Neposredna povezava do sporočila: 3321
6.2.2012 10:13:59   
Jada82
Jutro!

Še jaz na hitro rečem dober dan user posted image user posted image user posted image Jupi, mi doma spet spimo 2 noči (beri: tamala dobro spi!). Tako da, danes smo tudi vstali ob 8h. Super!!!! Je pa res, da sem šla ponoči 3krat na wc. Odkar pijem ta malinov čaj zvečer, sem non-stop na wc-ju user posted image No ja, še 5 tednov.

Jaz imam pregled jutri - joj, polno nekih stvari - vzela mi bo bris za streptokok, CTG imam, zadnji odvzem krvi za toksoplazmozo ... skratka, svega i svašta user posted image

Drugače sem se danes spet vagala - imam kar manj kg, kot prejšnji teden user posted image No sej, super! Sem trenutno na +7! user posted image user posted image user posted image Upam, da bo šla samo še kakšna kg gor in bo to to user posted image user posted image user posted image

Zdaj pa greva s tamalo mal ven v mraz, da se zjaga .. ma ne moreva biti cele dneve notri, res .... greva kupit nov šal. Potem me čaka že kuhanje kosila, popoldne pa dobim obisk - en kolega pride, pa greva malo ven na pijačo, tamalo bom pa pri možu pustila ..... rabim mal odklopa.

Lep teden želim!

(odgovor članu caelia)
Neposredna povezava do sporočila: 3322
6.2.2012 10:32:40   
tosja
user posted image lep zasnežen pozdrav, sneži pri -11 user posted image

Danes imam dan za izležavanjeuser posted image bibon je v vrtcuuser posted image
Včeraj smo šli en krog s sankami, sem čist zasopla prišla domov...kam je šla kondicijauser posted image
Da še hitro pokomentiram...dokler še ni ozonske luknjeuser posted image

PUST - 21. februar!!!!

VELIKA NOČ: 8. april 2012, 31. marec 2013 in 20.april 2014user posted image user posted image

ZUZA: saj se mi je zdelo, da je takšna praksa... super, da boš lahko s tvojim sončkomuser posted image

PUSTNI KOSTUMI: jaz imam doma od lani enga pajacka, smo pa bili včeraj v HM in seveda smo "trčili" ravno pred kostum SPIDER MAN, bibon je okamenel od sreče, mama pa bolj od žalosti. A naj razlagam, da je bil včeraj ves dan SM, da je danes tud v vrtec šel....user posted image in da zagotovo vemo kaj bomo za pustauser posted image user posted image user posted image

SIRENETTA: glede datumov ste začele računat...user posted image Saj user posted image si tako izbere svojega. Prvič sem si zelo želela...
1. naj počaka po veliki noči, da se še konkretno najemuser posted image Počakal!user posted image
2. samo NE 1.aprila user posted image Počakal!user posted image
3. potem pa sem si želela, da bi bil 7.4. user posted image Ni počakal!user posted image Ampak si je pa izbral lep datum, pa še EMŠO je user posted image 4.4.2008 user posted image

Tokrat sem si želela....
1. samo NE janurjauser posted image Počakala! user posted image
2. in 3. pa še čakamo user posted image user posted image user posted image

SUHA KOŽA: je že ursonok zapisala dobro kombinacijo - tudi nam ponovno nastali dermatitis karitejevo maslo lepo sušiuser posted image

TELOVADBAuser posted image : saj o tem smo že veliko piosale...namreč akrobacije+ posteljica spredaj - jaz ne morem verjet kaj se dogaja...trebuh mi meče iz ene strani na drugouser posted image rito al ne vem kaj mi potiska ven, da lahko primem kot žogo...user posted image
Pri sinu je bilo vse takooo mirno, nežno...zdaj pa na polno... Sem ji ravno danes zjutraj povedala, da sem vesela, čeprav me včasih kr prestrašiuser posted image vsaj vem, da se ji dobro godi...user posted image

KROFI - se mi cedijo sline, pa NE smem!!!user posted image

...luknjauser posted image

GARGAMEL - JJ: user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Jada - user posted image user posted image za prespane noči!

ursonok - tvoj jedilnik mi vedno naredi poplavo slin user posted image

obseg trebuha - 119 cm, taščin komentar: "Kako mali trebušček imaš!"user posted image

< Sporočilo je popravil tosja -- 6.2.2012 10:41:46 >

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 3323
6.2.2012 10:48:29   
tosja

user posted image

PDP,
nick, starost, število user posted image , število user posted image doma,
 kraj, spol (user posted image  user posted image  user posted image )

27.2 

user posted image disere, 35 let, 2user posted image , 1user posted image , user posted image user posted image   user posted image   user posted image

1.3

user posted image  tosja , 2user posted image , 1 user posted image   Štajerska user posted image

user posted image marec2012, 1user posted image  
user posted image

user posted image čebela1, 24 let, 1user posted image   user posted image user posted image

user posted image  baklica, 24 let, 3user posted image  , 2user posted image , Poljanska dolina user posted image

user posted image  anckka, 1user posted image   user posted image user posted image

2.3

user posted image divjana, 26 let

user posted image smetkica user posted image

4.3

user posted image Zamy, 32 let, 1 user posted image    user posted image   

user posted image ircomp, 30 let, 1user posted image , Savinjska user posted image   

7.3

user posted image kaminek, 2user posted image ,1user posted image   user posted image user posted image

8.3

user posted image  katka*, 1user posted image  LJ-Štajerska  user posted image

user posted image Saša33, 1user posted imageVrhnika user posted image

user posted image  maja_g, 2user posted image , Ptujuser posted image  user posted image

user posted image   ursonok, 31 let, 2user posted image  1user posted image ,user posted image   user posted image  

9.3

user posted image zuza, 6 user posted image , 1user posted image   user posted image

user posted image  cukr07, 30 let, 2user posted image  1user posted imageDolenjska user posted image   

user posted image kimsy,  2user posted image , 1 user posted image    user posted image

10.3.

user posted image alna, 3 user posted imageokolica LJ user posted image user posted image

11.3.

user posted image Jada82, 29let , 2 user posted image , 1 user posted image   Bled user posted image user posted image

user posted image  poga, 29 let, 1 user posted image  user posted image   

user posted image  poldy, 31 let, 2user posted image , 1user posted image , Jesenice user posted image

user posted image  majcis, 24 let, 2user posted image , 1user posted image ,Bled user posted image user posted image

12.3.

user posted image anonimna
*** user posted image

user posted image  tanci2012, 25 let, 1user posted image   user posted image  

user posted image  bucka28, 26 let, 1user posted image   user posted image

13.3.

user posted image  Caitlin, 24 let, 1 user posted image   Žiri user posted image

user posted image miska333, 2user posted image 1user posted image   user posted image

user posted image  nina88, 1user posted image  user posted image  

14.3.

user posted image   pokalona12 user posted image , 1 user posted image   user posted image

user posted image patella, 25 let, 2user posted image , 1user posted image , okolica LJ user posted image user posted image

user posted image   hrchy, 33 let, 1user posted image  Danskauser posted image user posted image

15.3.

user posted image    cokolino,  1 user posted image  

16.3.

user posted image anonimna

user posted image Aleda, 1 user posted image   user posted image

17.3.

user posted image   Little me, 1user posted image user posted image

user posted image    Pattyka, 1user posted image user posted image user posted image

18.3.

user posted image timkica, 31, let , 2user posted image , 1 user posted image , okolica LJ user posted image

user posted image kkkkk, 22let , 1user posted image okolica LJ user posted image

19.3.

user posted image msabina

user posted image prihajcek, 33 let, 2user posted image , 1user posted image   LJ user posted image

user posted image Jassika, 35, let , 4 user posted image , 1user posted image , Gorenjska user posted image user posted image

20.3
.

user posted image Polzi, 31 let, 1user posted image  user posted image     user posted image

user posted image  Evita78, 33 let, 2user posted image , 1user posted image , NM user posted image

22.3.

user posted image  loewa, 25 let, 1user posted image Koroška user posted image

user posted image   lešnica, 1user posted image user posted image

23.3.

user posted image   sneguljka1, 2user posted image  1user posted image ,Poljanska dolina-Buenos Aires

user posted image  gruška, 36 let, 5user posted image   user posted image

user posted image   Jelcy, 2user posted image , 1user posted image

24.3.

user posted image    populis, 2user posted image  1user posted image    

28.3.

user posted image  RožcaM,    user posted image

29.3.

user posted image  iribiri, 30 let, 2user posted image , 1user posted image   LJ user posted image  user posted image

user posted image   rajska

user posted image  zmajcy, 23 let, 2user posted image , 1user posted image   okolica LJ user posted image user posted image

30.3.

user posted image  sirenetta 2user posted image , 1user posted image    
Obala user posted image   

user posted image   Hov hov

31.3.

user posted image  listek, 37 let, 1user posted image , user posted image

user posted image   Matejka80 user posted image

X.3.

user posted image anonimna76,.---user posted image , 1user posted image

user posted image  sunshine88
, 1user posted image

user posted image alexjami

user posted image  cokolino, 3user posted image , 0 user posted image   user posted image

user posted image  Spelca82, 29 let, 3user posted image , 0 user posted image , Ljubljana   user posted image

1.4.

user posted image  ina11, 30 let, 2user posted image , 1user posted imageMaribor user posted image user posted image

3.4.
user posted image  LadyB,  2user posted image , 1user posted image   user posted image

SKUPAJ NAS JE user posted image : 65
NOSEČKE Z DVOJČKI user posted image user posted image : disere

Z nami se pot začele:
user posted image   

ZANIMIVE SPLETNE STRANI:

- otročarije.net 
                         - mama.si
- nosečnica.si                             - babybook.si

- noseča.com                             - pregnancy.org

- bibaleze.si                               - bambino.si

- mojezdravje.si                         - parrentsconnetct.com

-fitpregnancy.com

www.popek.si/oblacila za-nosecnice/majice-pridem.html

- pregnology

- novorojenček.com (darilo ob rojstvu otroka)

NOSEČNOST PO TEDNIH

OTROŠKA IMENA

ŠOLA ZA STARŠE

NOSEČNOST IN DELO:
- dokument 1                       - dokument 2

UREJANJE DOKUMENTACIJE:

- Urejanje papirjev pred porodniškim dopustom
vloga S-1/1
priloga S-1
- Urejanje očetovskega dopusta
vloga S-1/2
priloga S-1 (ista kot zgoraj)

- Priznanje očetovstva

- Kako do otroškega dodatka?

INFORMATIVNI IZRAČUN VIŠINE OSNOVE STARŠEVSKEGA NADOMESTILA 

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 3324
6.2.2012 10:50:08   
Hov hov
IZVIRNO SPOROČILO: sirenetta

user posted image

Heheh enako! 33. teden in + 11 user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

He, he... nama pa se enako dogaja! In glede spola otroka, roka poroda in kil - koliko pa imaš obseg trebuha? Jaz 105!

Ali nameravaš roditi v Izoli ali Postojni?

Hvala še za odgovor glede plodovnice in slikc.

< Sporočilo je popravil Hov hov -- 6.2.2012 11:02:48 >

Neposredna povezava do sporočila: 3325
Stran:   <<   < Prejšnja stran  131 132 [133] 134 135   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  131 132 [133] 134 135   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.