|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  126 127 [128] 129 130   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   [Brisano sporočilo]
2.2.2012 13:35:36   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu zmajcy_)
  Neposredna povezava do sporočila: 3176
   RE: Marčevke 2012
2.2.2012 14:01:10   
caelia
IZVIRNO SPOROČILO: Caitlin

Caelia ... uf, sem vesela, da se je vse ok razpletlo!user posted image Ti kar povej svojemu podnajemniku/podnajemnici, da se naj nikamor ne mudi, da je zunaj preveč mrzlo, naj kar počaka na toplem.user posted image

ja, ne govori..-. sm bla cela preplašena... pa pol po eni strani bi delala paniko, po drugi pa spet ne.. ker nočem delat neki brezveznih alarmov... ampak, glede na situacijo... sej vešuser posted image

no, glede spanja.. jaz sm tud začela slabo spat... pa še en teden nazaj sm bla cela pametna,da spim kt polh... zdj se pa zbujam, itak na wc me tišči. sploh nimam več mehurja, ampak "mehurček"user posted image user posted image  ko pridem z wc-ja pa ne morem nazaj zaspat. hvala bogu, sem že na dopustu, da zjutraj z malim še mal poleživa... zmer vsaj do 8h...user posted image

Modrci
tile za dojenje... ne vem, jaz bom tud pogledala v dm-u al pa mulerju, drugje so full dragi... sej probaš, kupiš mogoče dva bolj poceni, pa če ni ok, ti pač nekdo gre potem kupit kakšno bolj kvalitetno stvar.

sm ugotovila, da je res dobro, da sem tolk stvari dobila.. ker ko začnem seštevat.... me kr glava boli...

sem si prejšnji dan napolnila torbo (zame) za v porodnišnico.. in sem za vsebino dala 50,48 eur...user posted image
pa nisem nič pretiravala.. se mi zdi.. kupla sem nastavke za dojenje, kremo za bradavice (ki je ni potrebno izpirat-multi mam al neki takega), zaščitne blazinice za bradavice in 5 mrežastih hlačk ter en paket vložkov vir80. To je blo vse skupi 24 eur, ker sm si pol kupla še kremo proti strijam od Vichyja, ker mi je zmanjkalo.. je blo skupaj 50 eur... obup!!!user posted image   pa če prištejem danes še 4eur za dudico...user posted image

sej vem... ni vse v denarju, sam.. miljonarji pa tud ravno nismo... pa da bi morala vse na novo kupit.. cunjice in vse ostalo.. sej bi rabla ene par plač ekstra, se mi zdi...

počutje
zaenkrat nisem nekaj razdražljiva (še).. se kr da živet z mano user posted image  mogoče me to še čaka...
zgaga me tudi ne peče, zaprta nisem, tako dauser posted image  vsaj kar se tega osnovnega počutja tiče, sem okuser posted image
kaj mate ve še zase v torbi? razen pač za osebno higieno?

(odgovor članu Caitlin)
Neposredna povezava do sporočila: 3177
2.2.2012 14:18:19   
čebela1
helooou!

da se še jaz malo prfočkam... danes vstopamo v 37 tedenuser posted image user posted image user posted image sem tako vesela, ker so mi tako grozili s predčasnim porodm tam okol 26tedna user posted image pa evo...nam je ratalo! dejansko tudi če pride biba mala zdaj nebo krize, vseeno pa bi rada da je lepo še 2 tedna notr-da bo polnih 38 tednovuser posted image

drugače pa kaj čm kaj rečt kako se počutim??? za en drek!!!user posted image user posted image spim NIČ... oz. se zbujam na vsako uro- grem na wc, in potem v krčih zaspim nazaj. da ne govorim o otrdevanju trebuhauser posted image vsak večer sem prav slabe volje ker že vem kakšna bo noč .. user posted image potem se pa še tamal obesi na rebra- in peče k user posted image user posted image user posted image ampak nekako se tolažim da še čiiiisto malo, in da je vrednouser posted image glede vseh tezav ki so me spremljale v nosečnosti, upam da mi bo vsaj na porodu pršparanouser posted image user posted image user posted image ampak najbrš ne, a??user posted image user posted image user posted image

sem pa cunjce že vse zrihtala : oprala, posušila, zlikala.... pripravla za bebo za iz porodnišnice, torba moja je že tudi kompletna (no razen zobne ščetke, tup gel, pasta..to bom že no) sem si tut jst kupila uno kremo MAM... so nam jo na šoli ful priporočil (? drgač nevem niti kero bi....od AVENTA je baje tut ql? no...če/ko zmanjka te...) modrc za dojenje sem si kupila v DM- priporčam je ful fajn materjal pA še če maš bon od DM za nosečnice pride okol 7,50€ ... na AJATUTAJA sem jih gledala po 25-40€ user posted image

me pa grooooooooozno srbi trebuh!user posted image user posted image res...zadnji teden me je začel fuuuuul srbet, se praskam k ena opicauser posted image se mažem 2x na dan s kremo proti strijami, pa še z oljem zvečer... morm potrkat za 1x je use lepo brez strij, ampak sem slišala ful žensk da so se jim tudi v zadnjem tednu-dveh nastale...user posted image upam da nebo nič no....

torej ta teden sem brez pregledov, sicer pa saj je vse OK, tako da drug teden CTG + pregledm pa še za tale streptokok bi se dala testirat? pravte da je priporočljivo???

mene pa zdaj najbolj skrbi POPADKI, oz. glede na to da mam skus neke krče, in otrdevanje trebuha, me skrbi da nebom prepoznala pravih popadkov?? sicer pravjo da jih ne morš zamenjat za lažne user posted image user posted image user posted image samo vseeno... kaj pa npr. nam so rekli v šoli ko voda odteče v P... po drugi strani pa če še ni popadkov? nevem... zmedena in zbegana sem glede tega- kdaj it če voda odteče in ni popadkov, oz. na kolk minut it (eni pravjo na 7-8... kolegice so me češ "ahhh preden niso na 5 ne hodi.." ) ajooooooj user posted image

(odgovor članu caelia)
Neposredna povezava do sporočila: 3178
2.2.2012 14:19:44   
čebela1
aja sem zgubila kontakt... kateri že napišem na ZS da mi da kontakt, za sporočilo ko rodim?user posted image

(odgovor članu čebela1)
Neposredna povezava do sporočila: 3179
2.2.2012 14:21:50   
cokolino
Jst sem tudi gledala te modrce v DM-u, ma me je strah zdj kupovat, ko pa nevem kolko mi bodo (če bodo) zrasle prsi...

kar se tiče spanja, je kar je, ne spim glih trdno, lulat grem 1-2 krat, ful me bolijo kolena user posted image  pa tudi kolki. Ko pa se želim obrnit na drugi bok, pa se moram počasi in se obvezno držat za trebuh, ker me drugače ful zaboli v spodnjem delu (verjetno vezi).

drugače pa sem se zdj vagala in sem trenutno na +8, zadnja dva tedna sem šla 2kg gor.

(odgovor članu caelia)
Neposredna povezava do sporočila: 3180
2.2.2012 14:24:21   
čebela1

IZVIRNO SPOROČILO: Hov hov

Jaz se pa moram pohvalit - celo noč nisem šla na WC! Kako je to krasno user posted image .

Zdejle pa nosečnost že težko prenašam - sicer, bi bilo lahko dosti huje ( ne smem se preveč pritoževati), ampak po stopnicah grem težko, dol mi pritiska, ne morem deleč pešakat, težko diham,...Jest tudi ne morem kaj prida, ker mi takoj rata slabo...Kako pa se ve držite?

Aja - če katera ve - ali lahko parkiram na parkingu za invalide?

jaz se koma! težko diham že če grem po 10 stopnicah.. po eni strani bi šla vsak večer na en sprehod, po drugi mi tako dol tišči da se mi zdi da bom po prehojenih 300m rodilauser posted image user posted image ubistvu se počutm k en velk kit, k se samo še vali, diham k konj... ahhhhuser posted image user posted image user posted image

glede prostora za invalide nevem-sem pa že ful velikrat pri nas vidla zraven mesta za invalide tudi mesto za nosečnice (???) ali pa mame... sej nevem no- je narisana štorklja z otrokom tko v kljunu user posted image user posted image sem se zadnjič posluzila tega parkirplacauser posted image user posted image

(odgovor članu Hov hov)
Neposredna povezava do sporočila: 3181
2.2.2012 14:26:39   
ursonok
O,
jaz sem čist ded.

Sem zadremala za uro in pol, me je moj zbudil, ker moram k frizerju user posted image . Zdaj sedim za računalom in skušam še nekaj narest preden grem, pa me popolnoma ob živce spravlja sosed, ki spet nabija muziko. Ej, ob takih trenutkih bi najraje vzela pištolo (ki je nimam) in postrelila te Poljake (in takoj obžalovala, da sem si zaradi teh ljudi uničila življenje). Oh, kako mi gredo na jetra. Vsi so infantilni. Obnašajo se, ko da so sami na svetu (v bloku). Delajo vse tisto, kar jim pač v trenutku paše, za vse ostale jih pa ne briga. Grrrr.
Zunaj -20.
V trgovini sem spet zapravila ... ne vem, 40 eur, če preračunam. Pridem domov na Klik in sem valda spet 20 eur v minusu . user posted image Jaz sploh več ne vem, kam gre ta denar. Sem tako slabe volje.

Ko pa pridem od frizerja, bo pa že tamala doma. Kdaj bomo pa delali? Ne vem no, še nekdo naj mi reče, naj "uživam zadnje teden nosečnosti", pa ga bom na gobec. user posted image

Upam le, da bom sama sebi všeč po striženju. user posted image user posted image

Vsem user posted image za uspešne preglede. Sploh caelia - user posted image , da je MV ok in da nisi dobila steridov. Še par tedenčkov pa bo user posted image . Zmajcy, kaj pa pomeni, da so pretoki premočni? user posted image

(odgovor članu čebela1)
Neposredna povezava do sporočila: 3182
2.2.2012 14:28:26   
cokolino
čebela1 če ti recimo odteče voda, mislim, da moraš takoj v porodnišnico, tudi če nimaš popadkov...moji kolegici je v 35t odtekla, je klicala v PO in so ji rekli, da naj bo v ležečem položaju v avtu, pa tudi ni mela popadkov, no pol jih je že dobila, skupi z umetnimi

(odgovor članu čebela1)
Neposredna povezava do sporočila: 3183
2.2.2012 14:29:01   
čebela1

IZVIRNO SPOROČILO: cokolino
Ko pa se želim obrnit na drugi bok, pa se moram počasi in se obvezno držat za trebuh, ker me drugače ful zaboli v spodnjem delu (verjetno vezi).

ja!!!! točno tko.. in ko se zbudim da bi šla na wc traja ene 3min da pridem sploh do wcja...ker obrnt se iz boka na drug bok (vmesna postaja na hrbtu) trajauser posted image user posted image user posted image use skup počasi, pa še diham zravn k bi rojevala.... moj ne zastopuser posted image

(odgovor članu cokolino)
Neposredna povezava do sporočila: 3184
2.2.2012 14:41:17   
tosja
user posted image ojla čveke user posted image

Dobrodošle vse nove!!! user posted image Aprilčice!!!user posted image smo tud vsaj 3 prvič bile aprilčiceuser posted image

Danes sem zelooo dobre volje, ker sva z G na pregledu dorekli...

A vam izdam??? user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

spanje - oooooooooooooooooobup na kvadrat. Sem taka nespeča sova uharica postalauser posted image

očetovski dopust - jaz imam navodila, da mož odda papirje VSAJ en dan preden nastopi očetovski dopust.

parkingi - user posted image ni invalid user posted image Mi imamo parkinge za mame z user posted image pred vhodi - zelooo pride prav.

otrdevanje trebuha - me heca, ampak G pravi da so to vaje. Sem imela zdaj 2 dni mir, danes ponoči pa spet...

CTG - mi je danes G rekla, da ga ne delajo, ker je to samo trenutno stanje tistih 20 min, ko si priklopljen. Če ne naštejem 10 gibov pa pod pod noge...user posted image user posted image user posted image

kontrola - čez 1 tedenuser posted image , moji jetrni testi so že skor normalniuser posted image Moje kile pa kr kopnijouser posted image , sem že na -4,5 kg začetne težeuser posted image user posted image user posted image

Tudi mi bomo februarčkiuser posted image kot sem vedno govorilauser posted image
Čeprav sem želela ribico, dobimo vodnarko!!! user posted image user posted image user posted image
user posted image user posted image user posted image

SIRENETAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAuser posted image user posted image user posted image
ČAKAMOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO - JAAAAAAAAAAAAA derem se! user posted image

(odgovor članu čebela1)
Neposredna povezava do sporočila: 3185
2.2.2012 16:24:50   
kendicka
kimsy, hvala za dobre misli. samo, da mi koncentracija zdrži teh 40 minut, pa bo vse ok user posted image

tosja, super, zdaj pa le veselo na delo user posted image tudi midva sva imela kar nekaj pavz tekom nosečnosti, sploh na začetku zaradi umetne, potem zaradi biopsije horionskih resic, pa potem so mi odkrili žolčni kamen, kar me je bolelo kot user posted image pa niti ni bilo pravega filinga, pa vmes še kakšna vnetja ...

super za uspešne preglede user posted image mene čaka naslednji teden prvi ctg, pa vprašanj imam en kup in si jih moram zapisat, če ne pridem tja s popolnoma prazno glavo user posted image

spim pa tudi jaz bolj tako. levi kolk me že prav boli, na desnem boku mi ni preveč udobno, na hrbtu pa sploh ne gre. mi je pa super, ker sem že na dopustu in lahko malo potegnem zjutraj in nisem več kot zombi cele dneve

imejte se

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 3186
2.2.2012 16:29:53   
zwezdica82
IZVIRNO SPOROČILO: cokolino

čebela1 če ti recimo odteče voda, mislim, da moraš takoj v porodnišnico, tudi če nimaš popadkov...moji kolegici je v 35t odtekla, je klicala v PO in so ji rekli, da naj bo v ležečem položaju v avtu, pa tudi ni mela popadkov, no pol jih je že dobila, skupi z umetnimi

no moja izkušnja odtekom vode..mene je ful lulat pa še do wcja nism prišla ko se mi je na polno ulilo..no pa sem pol klicala kolegico..kaj naj naredim ker je ona imela isti primer..v glavnem jaz sm si še glavo umila pa posušila lase in potem smo šli počasi proti porodnišnici. popadkov pa itak nikjer..ko so me pregledali nisem bila nič odprta..pol pa na kklistir in tam sem mogla skoz hodit..tko da ne vem zakaj tako poudarjajo da ne smemo hodit pol te na tam naženejo sem pa tja špancirat..jst sm itak šele pol naslednji dan zvečer rodila..tak da pri meni je šlo počasi...lahk pa da ko ti voda oddteče, začnejo poppadki itd.. pri meni ni bilo nič od tega

(odgovor članu cokolino)
Neposredna povezava do sporočila: 3187
2.2.2012 16:40:44   
Anonimen
čebela - nam so v šoli rekli, da je treba v P, če:
- ti odteče voda ali
- imaš popadke 1 uro na 5 minut (je pa to odvisno od tega, kako daleč je P. Če se voziš do tja 45 min, potem moraš it pač malo prej) ali
- če voda ne odteče na hitro, ampak se ti zdi, da odteka počasi, si daš en običajen vložek (kot bi ga uporabila med M) in če je vložek po 2 urah vlažen, greš v P.
zmajcy se je pa javila, da bo poročala o porodih. Pridna punca!

Jaz sem tudi danes nekam sitna. Nič mi ne paše, najraje bi cel dan spala, pa še to me skrbi, ker ni še nič pripravljeno. Moram poiskat torbo, da jo napolnim za v P. Pa res bi rada spravila skupaj tisto seminarsko, da ne bo več kot 2 leti od zadnjega izpita. Kljub temu, da imam čas, se nikakor ne morem zbrat, da bi zadevo zaključila. user posted image

Aprilčice - dobrodošle! Še dobro, da ne dežuje, ko smo take čveke, da privabljamo še naslednji mesec! user posted image

(odgovor članu tosja)
  Neposredna povezava do sporočila: 3188
2.2.2012 17:52:45   
Lešnica
Oj! No, včeraj sem izvedela da moja voda spet ni v redu, kar je čudno ker počutim se v reduuser posted image . Nič me ne peče, nič ne boli! Pa sem morala danes spet v laboratorij in zdaj čakam izvide. Mi je rekla G da moram veliko tekočine pit, jaz pa že pijem tri litre vode na dan. upam, da ne bo treba spet AB pit.
Drugače mi pa ful trebuh otrdeva, pa mi je G svetovala Magnesol trikrat na dan...
Spanje je kar v redu samo take žive sanje imam, ne nujno o dojenčku. Včasih kar cele filme...user posted image
Imam pa vprašanje, a boste dojenčke takoj dale spat v posteljico ali bo katera uporabljala kar košarico od vozička za to? Kaj je boljše?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3189
2.2.2012 18:58:41   
caelia
IZVIRNO SPOROČILO: Lešnica

Drugače mi pa ful trebuh otrdeva, pa mi je G svetovala Magnesol trikrat na dan...
Imam pa vprašanje, a boste dojenčke takoj dale spat v posteljico ali bo katera uporabljala kar košarico od vozička za to? Kaj je boljše?

meni tudi trebuh otrdeva, samo ne smem magnesola ker je presladek (mam NS), pijem potem neke druge magnezijeve šumečke, ki so enkrat bolj koncentrirane kot magnesol....

midva bova dala malega/malo takoj v posteljico, ker se mi zdi, da je še najbolj trda podlaga. košara od vozička bo uporabna za na kakih obiskih ali pa mogoče v dnevni za spanje čez dan, ker se je taka taktika pri starejšem obnesla..

se je navadil spati v hrupu in hitro je imel svoj ritem, tako da še sedaj pri petih letih hodi spat čez dan in ponoči spi cele noči...

kaj pa slabosti? je kateri (spet) slabo? jaz sem načeloma ok, samo mi full paše sadje, ki pa ga ne smem preveč.. zaradi sladkorne...user posted image  in potem ne vem... a bi raje, da mi je slabo, al bi se raje najedla sadja...user posted image

(odgovor članu Lešnica)
Neposredna povezava do sporočila: 3190
2.2.2012 19:02:34   
kkkkk
ooo punce kva se načvekale sem komi sproti vse prebrala :) hahha
Evo da mal pokomentiram debate vaše..

spanje: jaz morm rečt da ful ful dobro spim... res pa je da rabim spat tm cca 9 ur če ne sem zboljena ko kokoška ;) vse lege mi ustrezajo najrajš pa spim na desnem boku. Še HB da imam uno materinsko blazino, da si jo dam med kolena ker drgač pa to ne bi šlo, ker če mam predolgo noge skupaj na boku me kar kolki začnejo bolet user posted image user posted image

modrci: jaz mam drgač že 3 za dojenje doma ampak sem danes še v Mullerju vidla in vzela enga ker so res pocen po 6€. Dejte mi povedat punce k ste že mamice, koliko se dejansko prsi povečajo po porodu??

počutje : jaz ful opažam dele zadne dneve da sem neki taka hm hm ne glih tečna niti slabovoljna ampak taka počasna pa še res na fertik pogrešam možeka in mi kr mal muri k sem sama( mam familijo pa vse prjatce :)na dometu od 100m naprej ) sam ni glih isto. Pa še vem d bom mogla it brez mojga sigurn rodit ker se mu misija zaključi šele 6 zdi za mojim PDP-jem user posted image user posted image , še dobr da bo šla starejša sestra z mano u P. Aja pa še tale vreme je res katastrofa ker sem navajena it vsak dan hodt in mi res muri k ne morm it ven v tem vetru in mrazu! zdej k bi moglo se počasi toplit bo pa skos bl mraz! Drgač pa fizično počutje je ful fajn,, nč me ne boli nč me ne pritiska dol, mal mam pa tud filing da se je tamala mičkeno premaknla dol ker diham 10x lažje kt prej pa ni več tistga pritiska na želodec.. a je možno d se je že mal spustila????

Sanje: jz tud veliko sanjam o porodu.. včasih je ful boleč, včasih je čist kratek pa tak sanjski :) sem že sanjala da sem mela carski rez tud :)

kg: do zdej sem prdelala 7,5 plusa do 34 tedna ampak mislim, da bom dbila mal gor dele še ker se mi je apetit povrnu ker tamicena ne pritiska več tok na želodec :)

csd: tm sem će vse papirje oddala in dobila tud odloćbo o višini porodniške in sem z zneskom zelo zadovoljna :)

Evo to je to :)
aja pa welcome vse aprilčice pri nas user posted image

(odgovor članu Lešnica)
Neposredna povezava do sporočila: 3191
2.2.2012 19:26:03   
ursonok
Zdravo,

jaz sem dala tamalo spat, zdaj pa čakam, kaj bo. user posted image Sicer je bila sesuta, a ji to navadno ne preprečuje, da se ne bi še kaj zmišljevala ...

Sva imeli pa med tuširanjem pravi freudovski chat user posted image . Je rekla, da ko bo velika, bo imela pa lulčka. Sem rekla, da ne, da ko bo velika, bo imela kosmato luliko in večje joškice. In je rekla, ne, jaz hočem lulčka. Sem rekla, da imajo lulčka fantki, recimo očka in bratec ga bo imel, ona je pa punčka in ima luliko in joškice. Pa pravi, da ko bo zrasla, bi bila rada fantek. Jaz njej, da tega si pa žal ne more izbrati. Da bo ves čas punčka in pač ne bo imela lulčka ... In valda v jok, da ona bi bila fantek in bi imela lulčka. No, potem sem jo le nekako prepričala, da a ni fajn imeti velike joškice in luliko in možnost, da imaš veeeelik trebušček user posted image . Je morala očkata vprašat, ali on res nikoli ne bo imel joškic, in ko je rekel, da res ne, se je končno malo pomirila. Če bo imela nekaj, česar fantki ne bodo imeli nikoli, je pa za silo ok user posted image user posted image

Res zabavno.

Jaz sem s frizerjem zelo zadovoljna - predvsem ker mi je konkretno skrajšal fizurico in sem tako vesela, da nimam več teh las za vratom in povsod ... Totalno olajšanje! user posted image

Drugače mi je pa spet prebava nekaj zaštrajkala - sem po zajtrku spala in če čez dan spim, se mi vse nekaj upočasni user posted image Morala bi iti na orbitrek za kakšno urico, a se mi ne da, poleg tega bi šla pa rada jutri plavat in se bojim, da bom preveč utrujena ... Eh, problems problems ...

Izvidi
kri je bolje user posted image . Eritrociti v normi, hemoglobin tudi že skoraj, hematokrit je višji, a še ni tak, kot bi bilo treba. No, baje so za nosečnice ti izvidi kar elegantni.
Urin BP user posted image . Glede tega sem res vesela, sploh ker sem imela v 1. nosečnosti trikrat vnetje sečil user posted image

Jada,
pazi, da te ne doleti kakšna depra. A tamalo imaš res doma? Zakaj pa? Naša bo ves čas v vrtcu, na srečo ne zboleva sploh, tako da je to ok. Res pa je, da nosi domov viruse in smo mi bolani. Ampak jaz upam, da bo tamali tako odporen kot ona in da vsaj njega ne bo okuževala user posted image . Jaz si res ne predstavljam imet tamale doma - od 6h zjutraj do 7h ali 8h zvečer totalna akcija, brez dnevnega spanja itd. Ni šans. Sploh še z enim dojenčkom na grbi user posted image user posted image . Da ne govorim, da je tudi zanjo vrtec res stimulacija, tam pojejo, plešejo, rišejo, slikajo, imajo angleščino, francoščino ... In ves čas ima družbo. Skratka, stvari, ki jih mama in očka doma ne moreta zagotoviti.

Zredila sem se verjetno že okoli 10kg, ampak se ne tehtam. Bomo videli v ponedeljek. Se pa skoraj ne sekiram, ker sem si kar všeč user posted image

Ej, v tem kurčevem bloku so tako tanke stene, da nikoli ne vem, ali se naša dere in poje, ali sosedov malček. Sem morala prav vrata odpreti in prisluškovati, da sem ugotovila, da je na srečo sosed user posted image

Kaj boste počele ta mrzli vikend? Pri nas bo -20 ali še manj user posted image . V soboto bi morali malo pospravit in iti v Ikeo, v nedeljo pa pričakujemo goste.

(odgovor članu kkkkk)
Neposredna povezava do sporočila: 3192
2.2.2012 19:40:24   
caelia
IZVIRNO SPOROČILO: ursonok

Sva imeli pa med tuširanjem pravi freudovski chat user posted image . Je rekla, da ko bo velika, bo imela pa lulčka. Sem rekla, da ne, da ko bo velika, bo imela kosmato luliko in večje joškice. In je rekla, ne, jaz hočem lulčka. Sem rekla, da imajo lulčka fantki, recimo očka in bratec ga bo imel, ona je pa punčka in ima luliko in joškice. Pa pravi, da ko bo zrasla, bi bila rada fantek. Jaz njej, da tega si pa žal ne more izbrati. Da bo ves čas punčka in pač ne bo imela lulčka ... In valda v jok, da ona bi bila fantek in bi imela lulčka. No, potem sem jo le nekako prepričala, da a ni fajn imeti velike joškice in luliko in možnost, da imaš veeeelik trebušček user posted image . Je morala očkata vprašat, ali on res nikoli ne bo imel joškic, in ko je rekel, da res ne, se je končno malo pomirila. Če bo imela nekaj, česar fantki ne bodo imeli nikoli, je pa za silo ok user posted image user posted image

Jada,
pazi, da te ne doleti kakšna depra. A tamalo imaš res doma? Zakaj pa? Naša bo ves čas v vrtcu, na srečo ne zboleva sploh, tako da je to ok. Res pa je, da nosi domov viruse in smo mi bolani. Ampak jaz upam, da bo tamali tako odporen kot ona in da vsaj njega ne bo okuževala user posted image . Jaz si res ne predstavljam imet tamale doma - od 6h zjutraj do 7h ali 8h zvečer totalna akcija, brez dnevnega spanja itd. Ni šans. Sploh še z enim dojenčkom na grbi user posted image user posted image . Da ne govorim, da je tudi zanjo vrtec res stimulacija, tam pojejo, plešejo, rišejo, slikajo, imajo angleščino, francoščino ... In ves čas ima družbo. Skratka, stvari, ki jih mama in očka doma ne moreta zagotoviti.

Kaj boste počele ta mrzli vikend? Pri nas bo -20 ali še manj user posted image . V soboto bi morali malo pospravit in iti v Ikeo, v nedeljo pa pričakujemo goste.

freudovski chat user posted image user posted image

mene je naš mali enkrat, ko sva se tuširala vprašal, kaj mam tam spodaj.. in si je ogledal "stvar" kot kak mehanik :) je reku,da če nisem bla pridna, pa mi lulek ni zrasuuser posted image user posted image  oh ja.. user posted image

kar se vrtca tiče.. jaz mam tudi malega zdaj doma ta teden, da ma malo počitnice.. ker se je tud veselil, da bo mela mami dopust in bova pač malo skupaj doma. sej meni tudi paše.. pa tud otroku se mi zdi, da na cajte paše mal "zabluzit". ker vrtec je za njega ravno tako obremenitev, kot je za nas služba, ravno zato, ker majo toliko dejavnosti vsak dan. sej mogoče se nam zdi to igra, ampak zanje to vse ni ravno kot igra.... pa nam tud včasih paše kak dan dopusta, tud če mamo vikende, isto otrokom.

sej nočem bit pametna, (ursonok, ne zamerit,ker ni mišljeno kot slabo tole!!!!) vsak po svoje.. sam res, ker delam v vrtcu, vidim, da so res dosti bolj nervozni tisti otroci, ki so cele dneve v vrtcu in nimajo kaj ekstra počitnic, al pa kakega dneva frej (poletje, prazniki, dopust...kar tako mogoče). jim manjka tisto "bluzenje in zabušavanje"-kot nam, odraslim.. sej je res, da jim dolgčas postane doma, sem mela svojega vsako leto en mesec poleti doma (ker moramo vzg. ves dopust koristiti poleti) in je že komaj čakal, da gre nazaj.. in če je v vrtcu ves čas na sto %, je doma pač še toliko bolj znerviran.. ne vem, mogoče poskusi, če maš šanso.. pa res ne me vzet kot da ti nekaj pametujem, ker najbrž je lahko meni govorit, ker nisem "na svoje" s službo..
just my humble opinion.user posted image

pri nas je tudi napovedano full mrzlo vreme za vikend... pa še piha čist preveč, tko da za kake sprehode ravno ne bo :) bomo pa kakšno cunjico več pripraviliuser posted image

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 3193
2.2.2012 20:00:37   
Hov hov
IZVIRNO SPOROČILO: zmajcy_

Pa sem iz pregleda...user posted image
Nas mali podnajemnik user posted image ima v 32 2/7 2068g, hcerka je pri 31 6/7 imela 1700 g user posted image se vid da naj bi bil user posted image user posted image . Je pa zmerla pretoke in rekla da so bolj mocni in mi dala napotnico za uz v porodnisnici, ki ga imam 10.2. Se je pa ful dober vidu obrazek na uz user posted image ustnice in nosek... Cist corty user posted image

Ne ga lomt, da je toliko razlike med user posted image in user posted image !

Kaj pa so ti pretoki?

(odgovor članu zmajcy_)
Neposredna povezava do sporočila: 3194
2.2.2012 20:04:43   
Hov hov
IZVIRNO SPOROČILO: populis

Grem v napad na sarme, so se mi že pogrele :)

Joj, bi te zdele za ušesa! user posted image Ker so se mi tako zaluštale sarme...pa jih nimi doma...

No, saj veš kaj sledi - kuha!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3195
2.2.2012 20:08:33   
ursonok
Caelia,

seveda se popolnoma strinjam s tem, da je vrtec za otroke do neke mere stres. Vidim tudi pri tamali. Zato se trudimo, da je tam nekje do 8 ur (pač, včasih zaradi prometa več, včasih maj), ko smo pa doma, se pa načeloma njej posvečamo in se imamo fino (na primer vse vikende - jo itak nimava možnosti dati komu drugemu user posted image ). Ima pa parkrat na leto 2-tedenski off - gre na počitnice k babicam in dedkom v Slovenijo. Poleti je bila dvakrat po en teden na morju, zdaj oktobra je bila skorja 3 tedne na počitnicah. Pa aprila gre spet, ko bo pomlad in bodo lahko hodili v hribe itd. No in valda poleti.
Tako da mislim, da ima naša dovolj offa, sploh v primerjavi z drugimi, ki enostavno nimajo toliko možnosti za počitnice (dedke in babice v penziji, ki bi jih vozili na morje user posted image ). Je pa res, da proti koncu tedna vidim, da je utrujena in včasih tudi znervirana. In da ji vikend prav paše user posted image .
Pri nas je pa še to, da nimamo rednih služb, dopustov in bolnišk, tako da ko je doma, če je kak dan prehlajena, zna biti kriza, ker moj enostavno mora delati (jaz bi tudi morala, a on je dejansko zmenjen z neko firmo, da prevaja zanjo 8 ur na dan), midve pa recimo ne moreva ven. Si pa vse poljske praznike vzamemo frej in smo skupaj.

Zdi se mi pa tudi, da je precej odvisno od vrtca. Naša hodi privat (državnega tu itak ne bi dobili - so pa napol zastonj) in so razmere kar v redu. Sploh v prvem vrtcu, jaslih, od 6 mesecev do treh let. Tam je bilo res hudo, dve majhni skupini, veliko vzgojiteljic (ena na 3 otroke), šefica je bila skoz prisotna, sama ima dva majhna otroka. Vsak dan si se z njimi pogovoril, povedai so ti vse, kaj je jedel, koliko spal, kako se obnašal ... Moram priznat, da so opazili še veliko zadev, ki bi moji pozornosti ušle. In tamala jih je imela res rada, nikoli ni bila znervirana. Ta vrtec, kjer je zdaj, je večji in bolj kaotičen, pa tudi otroci so starejši in bolj agresivni. user posted image Ampak tako verjetno poteka "uvajanje" v ta svet ... user posted image user posted image

Tisto, kar sem svetovala Jadi, sem mislila bolj v stilu, da naj ne ima otroka doma samo zato, ker je pač ona doma in ima občutek, da zato MORA imeti otroka doma (ali pa gre za pritisk okolice, češ, baba doma lenari, otroka pa v vrtec pošilja). Če rabi počitek in čas zase, naj ga da v vrtec, morda ne za polni čas ali pa kak dan spusti.
Tu imam namreč kolegico, ki ima dva majhna otroka (2,5 in 1 leto) in je komaj prilezla ven iz poporodne depre. In je dobila vrtec za obe, ju dala tja ... zdaj pa kmalu začne delat. No in jo folk sprašuje, ja če še ne delaš, zakaj pa nimaš tamalih doma. Halo, zato, ker sta čisto dovolj stare, da gresta malo stran od mame (sta celo v isti skupini), jaz pa imam po treh letih res željo po kakšni urici miru, časa zase, za študij, za priprave na delo. Konec koncev za to, da doma v miru kaj pospravim in skuham. Ali pa ležim in se praskam. Pika.

Moj nasvet je šel torej bolj v to smer. Dejstvo pa je, da v nobeno smer ni pametno pretiravati user posted image .

Tamal spi, jaz sem sama, poslušam tiho muziko in se spravljam k delu user posted image user posted image .

(odgovor članu caelia)
Neposredna povezava do sporočila: 3196
2.2.2012 20:11:05   
Hov hov
IZVIRNO SPOROČILO: čebela1

mene pa zdaj najbolj skrbi POPADKI, oz. glede na to da mam skus neke krče, in otrdevanje trebuha, me skrbi da nebom prepoznala pravih popadkov?? sicer pravjo da jih ne morš zamenjat za lažne user posted image user posted image user posted image samo vseeno... kaj pa npr. nam so rekli v šoli ko voda odteče v P... po drugi strani pa če še ni popadkov? nevem... zmedena in zbegana sem glede tega- kdaj it če voda odteče in ni popadkov, oz. na kolk minut it (eni pravjo na 7-8... kolegice so me češ "ahhh preden niso na 5 ne hodi.." ) ajooooooj user posted image

No, čestitke za 37. teden! Veš, jaz se ne bi ozirala na to kaj drugi pravjo kdaj je treba jit v porodnišnico - bolj prekmalu, kot prepozno. Pa tudi če se tri dni zastonj voziš, ker bi se lažni zamenjali za prave.

(odgovor članu čebela1)
Neposredna povezava do sporočila: 3197
2.2.2012 20:19:35   
Jada82
IZVIRNO SPOROČILO: kimsy

ursonok - men se tud zdi, da sem mal psihično neuravnovešena, sitna, tečna, hudobna... Moj me ne sme pogledat, derem se na tamalo, pa je čist pridna... Komaj čakam, da rodim, da se mi tile hormoni mal pomirijo! user posted image
počutje - čez dan še kar ok, zvečer pa že komaj diham, sem brez energije, spati ne morem, se samo vrtim po postelji, vroče mi je kar naprej, moja dva težita, da ju zebe, jst pa hodim na balkon dihat! Na pol naga, se čudim sama sebi, da sm še zdrava! Počutim se kot kit, pa imam 5 kg manj, ikot v prvi nosečnosti, le trebuh se mi zdi ogromen!
spanje - nikakvo, samo prebujanje, bolijo me kolki, kar naprej sm na wcju, pa žejna... Ufff, samo jamram! Sori!user posted image
naša tamala - mi je začela pa take ven metat. Vse kar kupim, ona men razlaga, da sm to za njo kupila in ne za dojenčka, ponoči se zbuja in teži, da bo pr očiju spala, ker v posteji bo dojenček, pa take... Pa skoz mi govori, da me nima rada... me je prav strah, kako bo, ko se nam pridruži naš dojenček!

Ufff sm naložila!

joj, Kimsy, se kar najdem v tvojem postu .. meni je tudi vse skup grozno. Naša tamala pa spet spi v tamali posteljici zdaj, od tiste more nikakor noče več v veliki, pa jo bomo čez par tednov rabili za user posted image . Sem tudi razmišljala, da če bo kriza, ji bomo pa kar prenosno dali .... kaj naj. Sej ne da imamo pograd v sobi user posted image Ma nimaš kaj ..... Drugač pa tud ja, zaznavam že ljubosumje, tudi naj bi bilo vse za njo ... sem kupila zadnjič jopico za user posted image , je rekla, da je zanjo .... čeprav sem njej kupila žabice in hlače ...user posted image

(odgovor članu kimsy)
Neposredna povezava do sporočila: 3198
2.2.2012 20:22:59   
Jada82
IZVIRNO SPOROČILO: populis

jada
: zakaj pa ti tamale nimaš v vrtcu ? Men tud pod razn oen pade na pamet da bi jo imela doma med porodniško. Si nekako mislim ,da če je ona imela ta privilegij i nme je imeala samo zasde, ga bo imel tudi baby no.2

Ni bilo potrebe, mam taščo v penziji, pa moj je veliko tako frej, da smo fajn pokombinirali. Pa tud mož se nekako ne strinja, da bi dali otroka z 11 meseci v vrtec. Ja, priznam, verjetno bi bilo lažje ... ampak bomo ravno tako preživeli, se mi zdi. Bo pa šla potem septembra v vrtec ... .tak je plan. Do takrat bomo pa že, itak bo imel mož veliko dopusta.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3199
2.2.2012 20:25:14   
Jada82
IZVIRNO SPOROČILO: caelia

kaj mate ve še zase v torbi? razen pač za osebno higieno?

Jaz imam še oblačila za domov zase, pa za user posted image dude, flaško, ta male tetra pleničke oz. krpice in eno tako ninico. Knjigo, flašo z vodo, mal sladkarij .... to je to.

(odgovor članu caelia)
Neposredna povezava do sporočila: 3200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  126 127 [128] 129 130   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  126 127 [128] 129 130   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kateri so najpogostejši simptomi nosečnosti?
Prvi znaki nosečnosti se pri vsaki ženski ne pojavijo na enak način. Preden opravite test ali preverite raven beta HCG, ...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.