caelia
|
IZVIRNO SPOROČILO: ursonok Sva imeli pa med tuširanjem pravi freudovski chat . Je rekla, da ko bo velika, bo imela pa lulčka. Sem rekla, da ne, da ko bo velika, bo imela kosmato luliko in večje joškice. In je rekla, ne, jaz hočem lulčka. Sem rekla, da imajo lulčka fantki, recimo očka in bratec ga bo imel, ona je pa punčka in ima luliko in joškice. Pa pravi, da ko bo zrasla, bi bila rada fantek. Jaz njej, da tega si pa žal ne more izbrati. Da bo ves čas punčka in pač ne bo imela lulčka ... In valda v jok, da ona bi bila fantek in bi imela lulčka. No, potem sem jo le nekako prepričala, da a ni fajn imeti velike joškice in luliko in možnost, da imaš veeeelik trebušček . Je morala očkata vprašat, ali on res nikoli ne bo imel joškic, in ko je rekel, da res ne, se je končno malo pomirila. Če bo imela nekaj, česar fantki ne bodo imeli nikoli, je pa za silo ok Jada, pazi, da te ne doleti kakšna depra. A tamalo imaš res doma? Zakaj pa? Naša bo ves čas v vrtcu, na srečo ne zboleva sploh, tako da je to ok. Res pa je, da nosi domov viruse in smo mi bolani. Ampak jaz upam, da bo tamali tako odporen kot ona in da vsaj njega ne bo okuževala . Jaz si res ne predstavljam imet tamale doma - od 6h zjutraj do 7h ali 8h zvečer totalna akcija, brez dnevnega spanja itd. Ni šans. Sploh še z enim dojenčkom na grbi . Da ne govorim, da je tudi zanjo vrtec res stimulacija, tam pojejo, plešejo, rišejo, slikajo, imajo angleščino, francoščino ... In ves čas ima družbo. Skratka, stvari, ki jih mama in očka doma ne moreta zagotoviti. Kaj boste počele ta mrzli vikend? Pri nas bo -20 ali še manj . V soboto bi morali malo pospravit in iti v Ikeo, v nedeljo pa pričakujemo goste. freudovski chat mene je naš mali enkrat, ko sva se tuširala vprašal, kaj mam tam spodaj.. in si je ogledal "stvar" kot kak mehanik :) je reku,da če nisem bla pridna, pa mi lulek ni zrasu oh ja.. kar se vrtca tiče.. jaz mam tudi malega zdaj doma ta teden, da ma malo počitnice.. ker se je tud veselil, da bo mela mami dopust in bova pač malo skupaj doma. sej meni tudi paše.. pa tud otroku se mi zdi, da na cajte paše mal "zabluzit". ker vrtec je za njega ravno tako obremenitev, kot je za nas služba, ravno zato, ker majo toliko dejavnosti vsak dan. sej mogoče se nam zdi to igra, ampak zanje to vse ni ravno kot igra.... pa nam tud včasih paše kak dan dopusta, tud če mamo vikende, isto otrokom. sej nočem bit pametna, (ursonok, ne zamerit,ker ni mišljeno kot slabo tole!!!!) vsak po svoje.. sam res, ker delam v vrtcu, vidim, da so res dosti bolj nervozni tisti otroci, ki so cele dneve v vrtcu in nimajo kaj ekstra počitnic, al pa kakega dneva frej (poletje, prazniki, dopust...kar tako mogoče). jim manjka tisto "bluzenje in zabušavanje"-kot nam, odraslim.. sej je res, da jim dolgčas postane doma, sem mela svojega vsako leto en mesec poleti doma (ker moramo vzg. ves dopust koristiti poleti) in je že komaj čakal, da gre nazaj.. in če je v vrtcu ves čas na sto %, je doma pač še toliko bolj znerviran.. ne vem, mogoče poskusi, če maš šanso.. pa res ne me vzet kot da ti nekaj pametujem, ker najbrž je lahko meni govorit, ker nisem "na svoje" s službo.. just my humble opinion. pri nas je tudi napovedano full mrzlo vreme za vikend... pa še piha čist preveč, tko da za kake sprehode ravno ne bo :) bomo pa kakšno cunjico več pripravili
|