Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Septembrke 2011 - 2.del 4.9.2011 22:06:20
|
|
|
|
Kristi_30
|
Čestitke vsem novim mamicam. Se oglasim še jaz - en teden pred rokom tudi še čakamo. Brez krčev ipd. Čeprav sem kakšen dan nazaj že bla prepričana, da gremo, pa se je vse skupaj nehalo. Zgleda, da še ne. Naslednji pregled v torek - so pa pregledi res zoprni, vsaj zame, celo precej boleči ... Lahko noč vsem.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2011 - 2.del 4.9.2011 22:58:52
|
|
|
|
Princess1
|
Večer so , Še dva tedna in grem še jst, če bo vse po sreči, na "zmenek" z mojim g, da spravimo mojega sineka na svet. Milsim, da mi bo cr delal nekje med 19-im in 22-im.9, če me seveda kej prej ne preseneti, kar si ne želim. Meni je včeraj prijateljica vse stvari od katere sem imela oprane in zlikane, vse lepo zložila, ker ima ona tudi majhnega doma in mi je vse nekako zložila, kot se njej pri uporabi zdi najbolj logično. Moja torba je v nulo pripravljena, za imam vse pripravljeno, samo še gledam ali imam kakšno tako malo torbo ali bom celo dala v previjalno torbo, katero sem kupila z vozičkom. Imam eno prošnjo. Ali lahko prosim vse, ki ste imele CR napišete kako je za vas potekalo okrevanje po njem?,...ne vem, npr., en teden po njem ali pa 14 dni po njem koliko ste bile mobilne, kaj ste vse lahko počele in kaj ne? Jst bom itak imela doma moža in mamo ali taščo, ampak me vseeno zanima kako poteka okrevanje. Sicer pa ta dežek paše in upam, da je zdej res za nami ta vročina. Lepo mi bodite in veliko sreče tistim, katere boste jutri imele preglede,...
|
|
|
|
RE: Septembrke 2011 - 2.del 5.9.2011 0:13:35
|
|
|
|
san
|
Pomarančika in očka malega Maxa, čestitke za korenjaka in naj vas sreča boža po ličkih Krysia, za moža in njegovo gesto . men bi se to zelo dopadlo agha, te popolnoma razumem, men že sedaj morijo eč kot 14 dni, točno zato nisem nikomur sčvekala na začetku, da so mi rok prestavili toliko naprej (pa itak mi ga vedno in pol grem vedno čez ), ker drugače bi že junija poslušala, če sem še kar 2v1 princess, sama ga še nisem imela, so ga pa imele mamice, ki jih poznam in so zelo različno okrevale. ena je bila že iz P kot, da sploh ne bi rodila, vse ok, šivi nič bolel, k rožca . verjetno je zelo odvisno od posameznika.. no, mene šele zdej zdaje gnezditveni sindrom čisto zares. cele dneve neki pucam, pa obleke in omare rihtam, pa barvam stanovanje... ma čist sem že nora, tko da morm čimprej rodit, da se mal spočijem pol in ga neham srat . ampak si sploh ne morem pomagat, kar naprej mam neke nove ideje, kaj vse bi lahko... tako imam v sredo namen še neke luknje za police vrtat. popadkov pa od nikoder, oz. tistih ta pravih ni, samo neko otrjevanje pa krči v hrbtenici pol pa konec. dete pa tudi zelo živahno. komaj čakam četrtek, ko imam končno pregled... lepo bodite in srečno, če katero ponoči kaj pirme
|
|
|
|
RE: Septembrke 2011 - 2.del 5.9.2011 0:54:07
|
|
|
|
mate0ja
|
princess jest sm teden dni po cr čutla samo še ob vstajanju iz sedečega položaja, po 14 dneh pa sploh nič več. Najhuje je ko se prvic spravljaš na noge po cca 12 urah. Pol je pa vsakič laže
|
|
RE: Septembrke 2011 - 2.del 5.9.2011 4:40:41
|
|
|
|
Pigy
|
No pa me je vrglo vn.... A še vse spite sem pridna budna že od treh....... Tok me neki daje čuden občutek, najraje bi videla da je že vse za mano, po drugi strani pa bi še kak dan počakala. Samo kdo bo dočakal da bo ura 12? Kljub temu da je tako lepo padal dež in je grmelo, mene kuha, će ne bi bila tok ura bi šla pod tuš.
|
|
RE: Septembrke 2011 - 2.del 5.9.2011 7:53:47
|
|
|
|
issa_
|
jutro!! joj kak bi jaz še spala....zadnje dni samo jamram kak sem utrujena.. drugače pa tudi pri meni se še nič ne dogaja, tu pa tam me neki zašpika tako da dih vzame, ali pa tamali kar naenkrat pritiska navzdol da imam občutek da ga bom ven zgubila, pa standardno otrdevanje, druga pa nič,..v sredo imam spet pregled, ampak mislim da bo kar brez posebnosti, ker tamalemu je očitno neizmerno všeč v mojem trebuhu (ja on že ve da je to zadnjič ko bo mel tak all-inkluziv) Mene po sreči res nič ne klicarijo, če sem že,..moji starši tako ali tako ne kažejo nekih velikih interesov, njegovi starši pa kličejo itak njega, tako da imam s tem mir sicer pa se mam čas do pdp-ja, pol bo pa verjetno že kaj več... ja tudi pri nas je v navadi da rojstvo zapijejo, samo moj ni tak tip človeka, že prvega ni zapil (ali pa jaz ne vem), mogoče bo v službi často kolegom (se poznajo že iz sredenje š.) in to je to...
|
|
|
|
RE: Septembrke 2011 - 2.del 5.9.2011 8:29:48
|
|
|
|
Spellybelly
|
IZVIRNO SPOROČILO: pomarančika Lepo pozdravljene ! Sporočam vam najlepšo novico Včeraj, torej 3.9.2011 ob 3.30 se nama je rodil sin MAX. Težak 4095g in velik 56cm, pravi korenjak Tako z mamico kot z Maxom je vse v najlepšem redu in se že veselo cartata Lepo pozdravljene! Najsrečnejši očka na svetu . Čestitke!!! Veeeliko zdravja, crkljanja, poljubčkov, mirnih noči in družinske sreče vam želim!
|
|
|
|
RE: Septembrke 2011 - 2.del 5.9.2011 8:49:35
|
|
|
|
Dorianna
|
Princess, kot ti je že mate0ja napisala, je okrevanje po cr kar dosti odvisno od vsake posameznice. Kakšen teden zna šiv malo bolet oz vlečt. Pametno je, da se kmalu po prihodu domov začneš mazat s kremo za brazgotine, ki jo dobiš v lekarni. Lajša celjenje. Ostale stvari sčasoma delaš po občutku - ko začne bolet se pač ustaviš. Je pa fajn, da ti v prvih dnevih po porodu partner pomaga pri vzdigovanju otročka iz postelje ipd in da vendarle ne pretiravaš. Sem pa slišala, da vsak naslednji cr potrebuje več časa za okrevanje.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2011 - 2.del 5.9.2011 9:40:18
|
|
|
|
mama11
|
Čestitke Pomarančika in najsrečnejši očka na svetu ! Jaz sem spala super. Trik je očitno v tem, da zadnjič pijem ob 9h zvečer in se potem v posteljo odkotalim šele ob 1h zjutraj (vmes grem ene trikrat že na WC) in potem spim kot dete do 7h zjutraj, ko je pa itak treba vstat, da pupi urediva za v vrtec. Sem bila pa danes že ful pridna. Pospravila sem celo omaro otroških čevljev, tako da bo brez težav zmogel tale sezonski prehod, glede na to, da bom jaz kmalu pri drugih prioritetah. Princess, mislim, da boš težko sodila po tujih izkušnjah, je ful različno, ker zdravniki različno "lepo" operirajo, ker se nam rane različno celijo in ker imamo že tako različne pragove bolečine. Jaz sem obakrat rodila vaginalno, so me šivali in je trajalo po dva tedna, da sem se lahko malo lažje vstala ali kolikor toliko normalno sedela ali hodila po stopnicah. Imam pa kolegico, ki je imela carske reze in jih je prenesla lažje kot jaz moje šive. Danes je super sveže, juhej! To pomeni, da bom malo dlje pri sebi in lahko še do konca pospravim otroško omaro. En stroj cunj že šiba, enega bom napolnila še popoldne. Zdajle grem pa naštimat še mačja očesa, ker se jesen očitno bliža, da jih bosta pupi imeli pri roki za v vrtec ali pozne popoldanske sprehode. Sicer pa trenutno berem knjigo Njami mami od Poly Williams. Ful je zabavna, priporočam, sploh tiste, ki ste že mamice, se boste hitro našle notri.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2011 - 2.del 5.9.2011 13:34:23
|
|
|
|
panja
|
Pozdravljene ! Pri nas nič novega. Po ctg-ju domov in čez dva dni spet na ctg. To se pa vleče, danes je tretji dan po roku in spet vsi "gnjavijo" kako je, če je že kej al nč...Mislim halooooo... Spala sem pa kr slabo, imela neke kao popadke - ščipanje, pritiske in krče v spodnjem delu trebuha in potem kar nekaj časa nisem zaspala nazaj. Saj bo kmalu bolje... Lepo se imejte!
|
|
|
|
RE: Septembrke 2011 - 2.del 5.9.2011 13:44:13
|
|
|
|
Septembrovka
|
dobri den! jaz sem pa danes (ja, šele danes) začela obiskovat šolo za starše. s tem, da sem prej prebrala že kar nekaj knjig, tako, da četudi bo kaj prej nisem popoln neved ;) za 37+ teden mislim, da se kar super držim. še zmer vse sama popedenam - od manikure na nogah, do britja nog in spolnega organa ... lažnih popadkov nimam, spim ok, še zmer grem vsak dan na daljši sprehod. resnično upam, da se bo tako lepo odvijalo vse do konca, še najbolj pa da bo tudi sam finiš tok fajn. sicer mamo pa vse pripravljeno, zibelka postavljena, oblekce in tetra planičke so oprane ter zlikane, previjalna in banca čakata na našega prišleka ...
|
|
|
|
RE: Septembrke 2011 - 2.del 5.9.2011 14:03:12
|
|
|
|
Pigy
|
Mene so tudi spustili domov..........več sreče prihodnjič. Če se ne začne kej dogajat, v ponedeljek me čaka sprožitev 100% Drugače pa še tuki; Leaa sporoča: Rodil se je Jan 50 cm in 2600 g težak
|
|
RE: Septembrke 2011 - 2.del 5.9.2011 14:09:53
|
|
|
|
vintage
|
Pozdravljene pupce, ne morem verjeti, da sem prekoračila pdp! Rok sem imela v petek 2.9., a dogajalo se ni nič! No neki se je, namreč me že en teden in pol špika tam spodaj in me buši buba pa to, a kaj konkretnega podkrepljeno s popadki pa ne! To soboto se mi je odluščil čep kateri se mi lušči počasi že tri dni. Vseskozi čutim bolečine v stilu da bom vsak čas dobila menstruacijo, prav neprijetno...me pa prime in spusti, sam žal je to zelo neredno. Včeraj sem imela ctg+pregled in je bilo vse ok, popadkov komaj kaj, otroček je bolj mirne sorte - velikokrat smo izgubili njegov utrip in pol ga nekako našli in še ta je bil bolj bogi, večinoma je padal pod 130. Velikokrat je mogla potrest moj trebuh da se je otroček kaj premaknu in da smo sploh dobili ta utrip, je očitno bolj zaspane sorte. Jaz res ne vem kaj si mislit?! Sem tečna in dosadna sama sebi, ful si želim it rodit a po drugi strani bi rada da to opravi nekdo drug namesto meneb (kar ni izvedljivo seveda).. Naslednji pregled imam v sredo, 7.9. zjutraj. Ima katera izkušnje s temi čepi? Moj zgleda kot stopljen želatinast rjav medvedek s občasno primešano staro krvjo (ni sveža). a to pomeni da se pripravlja da bo zdaj zdaj, ali sem dobra še čakat kakšna dva tedna??? pop***itis Vsem pa ki že veselo cartate pa čestitke in veliko ljubezni, sreče, igrivosti, zdravja in še in še
|
|
|
|
RE: Septembrke 2011 - 2.del 5.9.2011 14:49:24
|
|
|
|
issa_
|
evo še tuki: čestitam leaa !!! veliko cartanja in lepih družinski trenutkov!!! tak jaz sem zdaj oddremala eno rundo,..mi je ratalo zdaj pa čakam moja dva moška, da prideta domov.. hm vitage s temi čepi je tako, kot skoraj z vsem ostalim, čisto odvisno. Meni se je odluščil v prvi v nedeljo zjutraj, rodila pa sem v ponedeljek zjutraj. S tem da me vmes nič ni matralo,...samo neka velika nervoza me je dajala..... Nekatere gredo kmalu za tem odluščenem čepom rodit, ene spet ne,... jaz ti želim da čimprej cartaš!!! To nam želim vsem!!!
|
|
|
|
RE: Septembrke 2011 - 2.del 5.9.2011 14:57:36
|
|
|
|
klavdija27
|
Lepo pozdravlje po zelo dolgem času. Sem velikon časa preživela v bolnici tako da se nisem nič javla. Sporočam vam da sta se 29.8.2011 rodila Luka 2870g/48cm in Matija 3030g/50cm . Rodila sem s carskim rezom. Sedaj smo že vsi trije doma in se počutimo zelo dobro. Lepo pozdravljene.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2011 - 2.del 5.9.2011 15:13:58
|
|
|
|
issa_
|
še enkrat čestitke klavdija27 za pubeca
|
|
|
|
RE: Septembrke 2011 - 2.del 5.9.2011 15:34:11
|
|
|
|
D.anna 76
|
Hoj, Že zelo, zelo dolgo se nisem nič oglasila na tejle strani ... to pa ne pomeni da nisem vaša a ne. Še vedno v enem kosu ... 11 dni pred PDP. Počutje o.k., vse za v porodnišnico več ali manj pripravljeno, jaz pa tudi. Upam, da tokrat ne bom čez PDP kot 2 x poprej. Se bi že rada znebila tega ogromnega trebuha čim prej ali vsaj do PDP. Jutri imam CTG - 3 po vrsti, oba poprejšnja sta bila odlična. A ja ne vm če sem povedala ... čakamo punčko in moji trije fantje so navdušeni in že komaj čakajo. Lepo se imejte pa čim manj zapletov vsem skupaj tako pred, med in po porodu.
|
|
RE: Septembrke 2011 - 2.del 5.9.2011 15:38:13
|
|
|
|
mala mala
|
leaa: čestitke.. končno je za tabo.. klavdija27: čestitke tudi tebi za dva korenjaka.. meni je moj G rekel, da ko se enkrat odlušči čep, da bi se naj v roku 24 ur začeli popadki, ampak lahko so neredni, tak da lahko rodiš naslednji dan, lahko pa tudi traja še kaki teden..
|
|
|
|
RE: Septembrke 2011 - 2.del 5.9.2011 15:44:42
|
|
|
|
Nincica1
|
Čestitke vsem novim mamicam Kar se tiče čepa se je meni pri prvem odluščil v soboto in sem potem v torek zvečer dobila popadke, zjutraj v sredo pa rodila in bi si sedaj samo želela, da bi šlo po takem vrstnem redu, pa 5 dni pred rokom je bilo, no danes me loči še 1 teden do PDP-ja,...bomo videli, zaenkrat razen groznega prenajedanja nobenega drugega znaka že 2 dni Jutri imam pregled in CTG.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2011 - 2.del 5.9.2011 16:53:09
|
|
|
|
Princess1
|
Čestitke Leaa in Klavdija!!!
|
|
|
|
RE: Septembrke 2011 - 2.del 5.9.2011 18:56:35
|
|
|
|
Dorianna
|
Ooooooo, sedaj pa se je res začelo! Sezona se je na veliko odprla. leaa: iskrene čestitke za Jana. Veliko užitkov. klavdija27: dva fantiča - dvojna sreča. Čestitke!!! Sedaj pa so fantje orng potegnili na svojo stran, kajne?
|
|
|
|
RE: Septembrke 2011 - 2.del 5.9.2011 19:05:42
|
|
|
|
Spellybelly
|
Lea in Klavdija - Čestitke!!! Zdej pa veeeliko crkljanja, zdravja, poljubčkov in mirnih prespanih noči! ***
|
|
|
|
RE: Septembrke 2011 - 2.del 5.9.2011 19:42:23
|
|
|
|
josephine27
|
Imam eno prošnjo. Ali lahko prosim vse, ki ste imele CR napišete kako je za vas potekalo okrevanje po njem?,...ne vem, npr., en teden po njem ali pa 14 dni po njem koliko ste bile mobilne, kaj ste vse lahko počele in kaj ne? Jst bom itak imela doma moža in mamo ali taščo, ampak me vseeno zanima kako poteka okrevanje. vstala s postelje 3 dan zelo težko. potem vedno lažje. do konca tedna ( ko sem šla domov) sem bila že super. prvi teden mi je doma pomagal mož tako da sem skrbela samo zase pa za otroka in mi druzga ni bilo treba delat. bolelo me je ko sem ustajala s postelje približno kak mesec ampak vedno manj ( ni neka huda bolečina). drugi teden sem ostala sama z otrokom doma tako da sem delala praktično vse sama in nisem imela kakšnih težav al pa bolečin zaradi tega.
|
RE: Septembrke 2011 - 2.del 5.9.2011 19:50:25
|
|
|
|
carly
|
5.9.2011 ob 3.40h.Pozdravljeni Tara tu!2750 g težka, 49 cm velika, prava punca kot se šika.Z mamico krissttino počivava in se crkljava.lp krissttina Krissttina
|
|
|
|
RE: Septembrke 2011 - 2.del 5.9.2011 19:53:37
|
|
|
|
anchy_
|
waaw, punce, čestitam za vse male korenjake in princeske samo tako naprej jst bi pa tud že kar šla ... sicer še dobre tri tedne do pdp ampak vseeno bi šla mal prej, da končno vidimo tega našega skrivača, pa da se končno enkrat dobr na trebuhu naspim No, bomo videli, če se kaj dogaja v sredo, ko imam prvi ctg ... sicer pa pri meni ni nobenega otrdevanja trebuha, nobenih lažnih popadkov, tiščanja ipd. sploh nikoli do sedaj je to normalno? Počutim se čist super, no z izjemo, da ne morem najti pravega položaja za spat in da je pač trebuh ogromen in se komaj gibljem pa noge ... kaj je že to? Glede na to, da crocsic ne morem obut, potem je vse jasno Uživajte v zadnjih dnevih/tednih kot in vsem želim da čim prej dobite iz trebuščka na trebušček malega
|
Jaslice ali varuška
пеперутка16
Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?