Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Septembrke 2011 - 2.del 19.8.2011 22:58:37
|
|
|
|
anastazia
|
srecka84, pri meni se je odvijalo enako pri moji punčki. noro je bilo, tako psihčno utrudljivo, pa govoril so mi, da lahko traja vse skup tut do enega tedna. bodi močna, lepo dihaj, se sproščaj na svoj način, pa bo šlo mogoče hitreje. če se boš pa res zelo mučila, ti bodo dal umetne popadke v žilo in boš šla rodit. takšna je bila moja zgodba. vse se je srečno končalo! :) drži se, vem, kako ti je...
|
|
|
|
RE: Septembrke 2011 - 2.del 19.8.2011 23:16:23
|
|
|
|
pumpkin23
|
Opa pa se res dogaja. Ste pa hitre. Upam da bo naš tudi kej pohitel k se mi ne da čakat tako še 1 mesec. Se res slabo počutim in trebuh mi tako napenja in otrjuje. Za nameček pa imam še strašni prehlad. Čist imam zabasan nos, sinusi me bolijo za znoret in seveda sem začela še kašljat. Že tako težko diham zaradi vročine in velikega trebuha sedaj pa še to. Moram mal pojamrat k to res ne gre nikamor. Dojenje-jaz upam da nam zdej zlaufa brez problemov. Računam na to da je prvi sine jih fajn zdelau in pripravil za drugega .
|
|
|
|
RE: Septembrke 2011 - 2.del 20.8.2011 0:02:27
|
|
|
|
Princess1
|
Modrimedo - čestitke še tuki!!!
|
|
|
|
RE: Septembrke 2011 - 2.del 20.8.2011 0:31:49
|
|
|
|
vintage
|
Weila pupe :) ČESTITKE vsem novopečenim mamicam, veliko zdravja, veselja, ljubezni, crkljanja in še in šee Jaz sem pa bila danes že drugič na ctg - ju in spet ni pokazal nobenih popadkov , sem ostala tako slabo, tako rada bi imela levčka doma pa bo očitno res devica. Moram pojamrat ker odkar mi je umrla nona (levinja) si želim da bi bil moj otroček tudi levček - vem da je to zelo neumno od mene ampak pač ... Drugo je vse ok, razen tega da me zelo hudo krči matrajo in da zaradi njih velikokrat težko hodim ali pa me tako useknejo da skoraj padem na tla. Po novem mam tudi noge zatečene dobesedno ko buhteljni so...aaa Zdaj bom pač imela ctg-je vsak polni teden, naslednji pregled torej 26.8. Lepo se imejte Srečka84 - držim pestke da boš jutri kokolirala svojo princesko
|
|
|
|
RE: Septembrke 2011 - 2.del 20.8.2011 7:19:39
|
|
|
|
Teni_
|
Jutro, punce, upam, da ste ok spale. Mi smo sicer dežurali eni dve urci, ker mu nekaj ni pasalo, ampak ga je pol mož imel eno uro, da sem jaz spala. Dobro, da je vikend, pa smo vsi doma. Res se nam naveliko mudi rodit v avgustu. Vsem, ki še vas to čaka, naj bo čimmanj boleče in čimhitreje.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2011 - 2.del 20.8.2011 8:40:31
|
|
|
|
lily81
|
Jutro... Teni- sladkorček mali, kolk je luštkan... Srečka84- upam, da ti tudi že cartaš... Jaz pa res še ne bi šla v porodnišnico.( že sedaj mi je norooooo vroče, pa imamo klimo... pa komaj živim .)čeprav se mi zdi, da me ne bo več dolgo ubogal .. bomo videli- se pustimo presenetiti... Lepo preživite vikend...
|
|
|
|
RE: Septembrke 2011 - 2.del 20.8.2011 9:15:25
|
|
|
|
2.2.
|
samo res vse ste neki navalile rodit, kaj ene ki imamo konc septembra-ke je še to.... sicer bo pa ta vročina malo ponehala potem bomo pa še mi na vrsti. meni se danes tako nič ne da tamala je šla na morje čez vikend z babiko in dedijem in midva sama doma-mi je full čudno. v četrtek pa bi možek peljal jo še v čatežke. nismo bili še nikoli povejti mi glede teh kart kaj se najbolj splača? jaz sicer ne grem ampak da bi onadva izkoristila kolikor se da na tistih toboganih in podobno?
|
|
|
|
RE: Septembrke 2011 - 2.del 20.8.2011 9:36:20
|
|
|
|
*alja*
|
Modrimedo iskrene čestitke Teni RR mali je pravi cuker Srečka84 tebi pa držim pesti da ti čimhitreje in najlažje mine in da boš hitro cartala Jaz pa sem danes spala do pol devetih (enkrat medzmes sem šla na VC). Zdaj bi pa mogla bajto posesat pa pobrisat, pa se mi ne da
|
|
RE: Septembrke 2011 - 2.del 20.8.2011 10:56:28
|
|
|
|
rainbow
|
Ojla! Modrimdo, čestitke še od mene vse lepo tebi, pupi in tvojim Krema za badavice, ki je ni treba izpirat je z lanolinom, meni je drugič rešila zadeve, prvič pa je nisem imela, pa mi je baba (saj je res že prava baba ) ful razgrizla bradavice. Jaz sem si kar dve tubi nabavila, eno za porodnišnico, eno za doma. Dudo sem pa spet pozabila kupit Jaz bi tudi videla slikce, kako?? prosim Joj, kako sem bila včeraj vesela nevihte , danes pa je že zopet soparno , ampak vseeno lep dan vsem
|
|
RE: Septembrke 2011 - 2.del 20.8.2011 11:07:18
|
|
|
|
2.2.
|
pri nas pa ni bilo nobene nevihte je pripekalo na muč potem pa še sparina ko se je sonce skrilo. ja jaz sem si pa zdaj zlikala pa kruh in kosilo dala peč. včeraj sem obrisala, tako da zdaj bom pa uživala v vodoravnem položaju. zvečer pa grem na en mini piknik. a ve katera kaj glede čatežkih toplic?
|
|
|
|
RE: Septembrke 2011 - 2.del 20.8.2011 12:00:05
|
|
|
|
Teni_
|
IZVIRNO SPOROČILO: rainbow Jaz bi tudi videla slikce, kako?? prosim Moje so v albumu.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2011 - 2.del 20.8.2011 12:54:18
|
|
|
|
*žurerka*
|
pumpkin23..... kot bi pisala jaz tvoj post...še mesec do poroda ,trebuh otrduje sto na uro ...nos zabasan že cel teden o kašlju da ne govorimo..... vročine pa ne prenesem imam klimo šopa noč in dan drugač pa punce mislim da sem staknila vnetje ...že tretji dan imam rumenkasto malček na rjavo izcedek ...bom zvečer klicala v porodnišnico če se pridem pokazat ker zdaj v tej vročini ni šans da grem.... me pobere če samo nos dam ven
|
|
|
|
RE: Septembrke 2011 - 2.del 20.8.2011 13:12:35
|
|
|
|
ANDMIL
|
IZVIRNO SPOROČILO: vintage Weila pupe :) ČESTITKE vsem novopečenim mamicam, veliko zdravja, veselja, ljubezni, crkljanja in še in šee Jaz sem pa bila danes že drugič na ctg - ju in spet ni pokazal nobenih popadkov , sem ostala tako slabo, tako rada bi imela levčka doma pa bo očitno res devica. Moram pojamrat ker odkar mi je umrla nona (levinja) si želim da bi bil moj otroček tudi levček - vem da je to zelo neumno od mene ampak pač ... Drugo je vse ok, razen tega da me zelo hudo krči matrajo in da zaradi njih velikokrat težko hodim ali pa me tako useknejo da skoraj padem na tla. Po novem mam tudi noge zatečene dobesedno ko buhteljni so...aaa Zdaj bom pač imela ctg-je vsak polni teden, naslednji pregled torej 26.8. Lepo se imejte Srečka84 - držim pestke da boš jutri kokolirala svojo princesko Saj ni kaj narobe, če ti ctg ni pokazal popadkov... Jaz sem 5 dni pred predvidenem datumu poroda in mi ctg še zdaj ne pokaže kakšen popadek - pa si tudi želim, da bi se že začelo... Tako, da enkrat bodo že popadki... Upam, da v kratkem...
|
|
|
|
RE: Septembrke 2011 - 2.del 20.8.2011 13:14:48
|
|
|
|
issa_
|
ojla!! jaz že cel dan skačem naokoli , prijateljici sem neke vrste rezerva,..ker more bit v službi 13 ur sama, pa ji jaz malce uletim če more na wc pa pol da gre neki pojest,..madonca eni delodajalci res ne pomislijo da ima človek tudi neke potrebe... drugače pa doma kuham kosilo in čakam da bo perilo oprano,.. se veselim večera, ker se je moj dragi odločil da me pelje na lignje,mmmmmmmmmmmmmmmmmmm,.. bi jih kar zdaj že 2.2. glede čateških, sem bla jaz prejšnji mesec. če te cena zanima celodnevna je (za vikend) 14 eur odrasli in 12 eur za otroke. če pa gresta po 15h pa je odrali 11 eur in otroci 9 eur. mi smo vzeli takrat kar celodnevno in smo bili tudi skos not, meli pa smo srečo da smo si našli plac pod drevesi, da je bilo kar senca...
|
|
|
|
RE: Septembrke 2011 - 2.del 20.8.2011 13:27:42
|
|
|
|
ANDMIL
|
Hojlaaa! Jaz sem še kar 2 v 1... Pa bi že šla rada v akcijo pa nič ni... Včeraj zvečer me je sicer vse bolelo in dol tiščalo, špikalo, samo to je normalko, ker se telo pripravlja, da se bo dete rodilo... Drugače pa še 5 dni imam do roka ... Jao! Ti zadnji dnevi so najbolj smotani... Nekako ne morem biti pri miru... Sem še kar v akciji - v avtu na cesti, čiščenje po stanovanju... Danes sem že posteljnino v spalnici zamenjala, prah pobrisala, posesala celo stanovanje in gor umila... Zdaj sem pa mislila kuhati pa ne potrebujem, ker je moj šel nekaj delati, za sebe pa ne bom kaj kuhala ampak bom kar bolj kot ne na sadju, ker sem zadnje 3 dni tako otečena... Ne vem a sem preveč slano jedla, premalo počivala ali pa me je vročina uničila... Že vidim v torek ginekologinjo, ko imam pregled, kako bo tečna glede otekanja in kilogramov... Pa se fejst sekiram, čeprav ne vem zakaj, če grem pa zadnjič k njej - naslednji pregled, če ne bo kaj prej imam tako že v porodnišnici na rok... Cel dan bom doma in bom samo počivala in uživala v senčki oziroma pod klimo v stanovanju...
|
|
|
|
RE: Septembrke 2011 - 2.del 20.8.2011 13:29:46
|
|
|
|
ANDMIL
|
modrimedo - čestitke ob rojstvu hčerkice... Želim ti veliko zdravja, ljubezni, sreče, carkljanja in prespanih noči...
|
|
|
|
RE: Septembrke 2011 - 2.del 20.8.2011 13:34:36
|
|
|
|
carly
|
2.2. glede toboganov v Čatežkih ni potrebno nič dodatno plačevat, ko si enkrat notri, tako v notranjih kot zunanjih bazenih je to to, tako da se bo tamala lahko navozila kar jo bo bolja če le ne bo prevelike gužve.Je pa tam za otroke ful luštn, sploh zunanji bazeni, imaš res ful enih različnih toboganov za različno stare, mi smo bili maja pa je tamala ful uživala. Srečka84 kako kej, že kej napreduje?
|
|
|
|
RE: Septembrke 2011 - 2.del 20.8.2011 14:22:03
|
|
|
|
anchy_
|
Hej Najprej čestitke novim mamicam in ki so se odločili malo prej priti ven Zanima me glede prsne črpalke, a ste jo ve že kupile oziroma če ne, kdaj jo boste in to električno ali ročno? Ker sem v dilemi ali naj jo kupim preden grem rodit ali potem po nekem času, ko bom doma? Glede na to, da sicer imam namen dojiti, ampak dejstvo je, da ne vem ali bom imela mleko ali ne, ali bo sploh hotel jesti pri meni ipd. Sicer pa imam namen kombinirati dojenje doma in potem bi se načrpala v primeru, če bom jaz kam šla in bo doma z očkom ali pa pri eni od babic ipd. Mnenja, izkušnje, nasveti so zelo zaželjeni hvala
|
|
RE: Septembrke 2011 - 2.del 20.8.2011 14:31:10
|
|
|
|
ANDMIL
|
IZVIRNO SPOROČILO: anchy_ Hej Najprej čestitke novim mamicam in ki so se odločili malo prej priti ven Zanima me glede prsne črpalke, a ste jo ve že kupile oziroma če ne, kdaj jo boste in to električno ali ročno? Ker sem v dilemi ali naj jo kupim preden grem rodit ali potem po nekem času, ko bom doma? Glede na to, da sicer imam namen dojiti, ampak dejstvo je, da ne vem ali bom imela mleko ali ne, ali bo sploh hotel jesti pri meni ipd. Sicer pa imam namen kombinirati dojenje doma in potem bi se načrpala v primeru, če bom jaz kam šla in bo doma z očkom ali pa pri eni od babic ipd. Mnenja, izkušnje, nasveti so zelo zaželjeni hvala Jaz je še nisem kupila in je ne bom, ker ne vem ali bom črpalko sploh potrebovala... Brezveze je kupovati prsno črpalko pred rojstvom... Kaj pa, če je ne boš potrebovala? Če je boš takoj po porodu potrebovala lahko črpalko kupi ati, če pa črpalko kasneje potrebuješ si jo pa lahko tudi sposodiš od kakšne mamice ali pa v lekarni...
|
|
|
|
RE: Septembrke 2011 - 2.del 20.8.2011 14:33:22
|
|
|
|
carly
|
Anchy kar počakaj da boš videla kako ti bo steklo dojenje.S črpalko namreč ni tako enostavno načrpati mleko, sploh tisto ročno ne, jaz sem se kar precej namatrala z njo potem sem si pa kupila električno.Pa mleko ne teče tako kot pri dojenju, je bolj malo takih srečnic ki z lahkoto načrpajo za cel obrok, jaz sem rabila cel mesec da sem nekako prišla na željeno količinoin če ne bi imela tamala alergije na kravje mleko in adaptiranega mleka prirejenega za alergije ni hotela piti, potem bi že zdavnaj obupala.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2011 - 2.del 20.8.2011 15:19:59
|
|
|
|
josephine27
|
modrimedo čestitke glede prsne črpalke jaz je nisem kupila in je tud ne nameravam kupiti razen če se bo to kasneje pokazalo kot nujno. za prvega je niti nisem pogrešala, čeprav sem ga kar dolgo dojila tako da bomo videli kako bo tokrat. če pa bi že kupovala bi pa kupila električno. sem slišala da se moraš z ročno precej matrat. izkušenj nimam pa z nobeno. sicer pa se ta vročina tud pri meni pozna. še ponoči mi je vroče. čez dan se držim noter v klimi, razen če moram nujno kaj ven. noge mal zatekajo vendar pazim da ne jem slano pa ni tako hudo. je bilo že slabše tako da sem kar zadovoljna. sicer pa nimam občutka da bi se spodaj kaj posebnega dogajalo.
|
RE: Septembrke 2011 - 2.del 20.8.2011 15:59:26
|
|
|
|
anchy_
|
Punce, hvala za odgovore, bom potem raje počakala, še posebej ker pravite, da je to črpanje kar težko, da ne gre tako enostavno ... boga potem ena moja kolegica, ki si mora črpati od začetka ker tamal ne zna jesti pravilno ... Kako ste pa potem recimo, če ste imele kak opravek in ste pustile partnerju ali babicam poskrbele za obrok? Ste mu takrat dale adaptirano mleko? Kako je pa recimo s tem, da bi ga dojila in hkrati v takih primerih dodajala? Bi se mogoče prehitro navadil na adaptirano in potem nebi hotel več pri meni jesti? Pa še to, ko je bila moja mati noseča, so dajali navadno kravje mleko, ki so ga razredčili z vodo dojenčkom, sedaj pa vsi prisegajo na takšna in drugačna adaptirana, ki so polna raznih dodatkov. A menite, da bi bilo kaj narobe, če bi pač pil kravje mleko, tako kot smo ga tudi mi?
|
|
RE: Septembrke 2011 - 2.del 20.8.2011 16:22:55
|
|
|
|
srecka84
|
punce moje, nic ne kaze, da bi se kej dogajalo. Vceraj sem imela popadke na 3 minute, zvecer pa se je vse umirilo. Danes zjutraj so bili rahli...zdaj pa jih ni vec...odprta se vedno 1cm
|
|
|
|
RE: Septembrke 2011 - 2.del 20.8.2011 16:27:40
|
|
|
|
2.2.
|
čateške toplice kaj pa kontrolirajo koliko je otrok star npr če se bi dalo prešvercat otroka, ali potem na toboganih kdo kontrolira stanje ali ne. prsna črpalka jaz jo prvič nisem kupovala no potem ko pa ni šlo niti z nastavki in nasploh premalo mleka...mi so posodili v P potem mi je pa možek kupil in sem si črpala en mesec seveda je bilo premalo tako da sem še dodajala adapt..potem sem prodala črpalko in zdaj če jo bom potrebovala si bom kupila prej pa ne. je pa ziher bolša ročna -to sem jaz imela od aventa kot pa tista električna-se mi zdi bolj praktična.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2011 - 2.del 20.8.2011 18:23:00
|
|
|
|
agha
|
Oj! Vroče mi je, vroče...saj vem, da je vsem. Vsake toliko skočim pod tuš, si z ledeno vodo stuširam noge čez kolena in mi je boljše... Sicer pa meni tudi malo zatekajo prsti na nogah ampak ni krize. Je pa res, da mi do zdaj niso in da me podplati bolijo. Sem prav srečna, da je moj dragi doma in da ima on tamalega čez danes. Se lahko vsaj malo spočijem. anchy - jaz sem včasih mojemu sineku dala tudi AM, če je bilo potrebno ampak mislim, da se je to zgodilo mogoče 2x, 3x, nič več. Nisem imela črpalke in tudi ne vidim smisla, da bi jo imela, če ni potrebe. Otrok se pa tudi po tem, ko sem ali tja dobi AM ne navadi na njega kar tako, da ne bi več hotel jesti pri tebi. Jaz sem po CR v bolnici, ko nisem še imela dovolj mleka, vsak obrok najprej dojila potem pa dala AM in nikoli ni bilo problemov, da enega ali drugega ne bi hotel. Je pa tudi res, da je imel hud sesalni refleks in je "prijel" vse. Glede kravjega mleka...jaz ga ne bi dajala, ker obstaja večja verjetnost za nastanek alergij. Dajati bi ga začela z enim letom, mogoče 10 meseci, prej pa ne. Tako kot pravijo zdravniki. Poleg tega naše mame pač niso imela drugega na izbiro kot kravje mleko. AM je le prilagojeno prebavnim sposobnostim in potrebam otroka, kravje pa ni. Pa tudi premočno je še za . Srečka - a pa si še vedno v bolnici ali kako? In kaj so rekli zdarvniki na to, da se je vse umirilo? Fajn bodite!!!
|
|
|
izbiraMeta 32Katero opcijo bi raje izbrale?partner vas zapusti zaradi druge ženske (
76%)
partner umre (
24%)
Število vseh glasov: 310Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!