Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Septembrke 2011 - 2.del 17.8.2011 12:47:53
|
|
|
|
jejhata
|
Še čestitke od mene tahitrim mamicam. Se vama je pa res mudilo! No in ravno fantki so pohiteli, ko naj bi bili bolj leni?! Tudi jaz upam, da bo čimprej za mano, ker me že vse boli. Jaz pričakujem cca 4-kilsko štruco; prvi je bil 4080g in 56cm, zato pravijo, naj se kar pripravim, da bo ta še večji (že pred dvemi tedni je bil cca 3300g). Imamo pa že v glavnem pripravljeno gnezdo za novega člana. Prebeljeno zgornje nadstopje in stopnišče, voziček opran, cotke zložene, posteljice sestavljene, stol za dojenje tudi, prvi paket plenic Pampers 3-6kg že čaka, previjalno komodo z banjico pa dobim v petek, v soboto pa še prebelimo spodnje prostore in potem še generalka s čiščenjem. Če me prime ponoči imam že dogovorjeno varstvo za Luka. Moja G pride šele 22.8. z dopusta, tako da prej ne bom vedela nič konkretnega. Jutri imam sicer CTG, a tam naredijo potem samo UZ in nadomestni G reče samo "vse normalno" (ne zmeri, oz. se ne dogovarjamo za kake pospeške poroda..). Tedy si že prišla z gobarjenja? Tudi mene še zanese v gozd, da si naberem kaj za v lonec.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2011 - 2.del 17.8.2011 13:16:42
|
|
|
|
izola05
|
Čestitke teni in ninalars za fantičke! Mene pa za nima če ima katera izkušnje z akupunkturo pred porodom. Izvajajo jo v termah Dobrna. Jaz sem se prijavla, menda da pospeši čas poroda in olajša bolečine. Drugače me pa čaka še nekaj malenkosti, ki jih moram pripravit za dojenčka. Moram sestavit postljico, si pripravit torbo za porodnišnico in prelikat še nekaj oblačilc. Pa nimam dsti volje ker je taoooo vroče. Kako pa kaj ve prenašate vročino. Jaz po hiši hodim kar v spodnjem perilu.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2011 - 2.del 17.8.2011 14:07:10
|
|
|
|
2.2.
|
jaz grem pa vsako uro pod hladen tuš no saj sem neumna kaj si klime ne prižgem.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2011 - 2.del 17.8.2011 14:37:59
|
|
|
|
*žurerka*
|
OJLA mene me pa danes že od ponoči ščapi..je pa še čist przgodaj se mi zdi..imam še cel mesec do roka me ful boli v trebuhu pa v križu... 6 popadkov na 5 minut pol spet ful časa nič in se ponovi kaj bi ve rekle na to
|
|
|
|
RE: Septembrke 2011 - 2.del 17.8.2011 15:00:28
|
|
|
|
Pelija
|
Žurerka, če se bo stopnjevalo, potem bo verjetno treba it, lahko pa se vse skupaj preneha. Počivaj, če ne bi še šla.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2011 - 2.del 17.8.2011 15:22:42
|
|
|
|
nepremagljiva
|
žurerka jaz bi se šla raje pokazat. Ne rabiš ravno paničarit, samo vseeno raje pojdi in boš mirna. Mogoče imaš samo lažne popadke, lahko pa to tudi nakazuje, da se otroček ne počuti ok.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2011 - 2.del 17.8.2011 15:28:28
|
|
|
|
Shamsia
|
žurerka meni je dohrat reku, da če več kot 5 popadkov v eni uri, nej vseeno pridem. Če ne drucga, ti lahk kej ustavjo. Čeprou, če maš še en mesec, po moje ne bi dosti nardili, odvisno, kolšn je kej otroček. po 36. tednu itak ne šteje več kot nedenošen. Jest bi šla no, lih tolko, da si bolj mirna.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2011 - 2.del 17.8.2011 15:28:29
|
|
|
|
Shamsia
|
žurerka meni je dohrat reku, da če več kot 5 popadkov v eni uri, nej vseeno pridem. Če ne drucga, ti lahk kej ustavjo. Čeprou, če maš še en mesec, po moje ne bi dosti nardili, odvisno, kolšn je kej otroček. po 36. tednu itak ne šteje več kot nedenošen. Jest bi šla no, lih tolko, da si bolj mirna.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2011 - 2.del 17.8.2011 15:29:54
|
|
|
|
Shamsia
|
jooooj ej - a ve katera, zakaj meni vsak post nalima 2X? A ga tut ve vidte dvakrat? Za popiz***no!
|
|
|
|
RE: Septembrke 2011 - 2.del 17.8.2011 15:29:55
|
|
|
|
Shamsia
|
jooooj ej - a ve katera, zakaj meni vsak post nalima 2X? A ga tut ve vidte dvakrat? Za popiz***no!
|
|
|
|
RE: Septembrke 2011 - 2.del 17.8.2011 16:46:43
|
|
|
|
barbara85
|
Ojla! Tako pa sem tudi jaz prišla iz porodnišnice z mojo lepo malo princesko Zalo! V soboto mi je odtekla voda, v nedeljo 14.8. pa sem rodila ob pol 3 zjutraj, imela sem svoje popadke in vse skupaj trajalo 4 ure, se je Zali mudilo ! Težka je bila 2620g in velika 47 cm, lepa mala štručka! Šivana nisem bila! Malo bolj so jo meli pod nadzorom, ker je rojena 3 tedne prej ampak je prava borka, sva brez problema šli danes domov, ker zelo lepo papa in se redi, pa vse je OK z njo! V Celju sem rodila in sem zelo zadovoljna, babice so super, sestre, uglavno same pohvale!!! Tak zdaj pa grem počivat, ker ponoči ni blo spanca, sma skoz papale! Pa čestitke Teni in Ninilars! Papa
|
|
|
|
RE: Septembrke 2011 - 2.del 17.8.2011 16:51:37
|
|
|
|
Pigy
|
IZVIRNO SPOROČILO: barbara85 Ojla! Tako pa sem tudi jaz prišla iz porodnišnice z mojo lepo malo princesko Zalo! V soboto mi je odtekla voda, v nedeljo 14.8. pa sem rodila ob pol 3 zjutraj, imela sem svoje popadke in vse skupaj trajalo 4 ure, se je Zali mudilo ! Težka je bila 2620g in velika 47 cm, lepa mala štručka! Šivana nisem bila! Malo bolj so jo meli pod nadzorom, ker je rojena 3 tedne prej ampak je prava borka, sva brez problema šli danes domov, ker zelo lepo papa in se redi, pa vse je OK z njo! V Celju sem rodila in sem zelo zadovoljna, babice so super, sestre, uglavno same pohvale!!! Tak zdaj pa grem počivat, ker ponoči ni blo spanca, sma skoz papale! Pa čestitke Teni in Ninilars! Papa čestitam
|
|
RE: Septembrke 2011 - 2.del 17.8.2011 16:55:02
|
|
|
|
nepremagljiva
|
O glej, še ena ki je prehitevala po desni! Pa prav, da je še kakšna punčka, da ne bo samih fantov. barbara čestitke!
|
|
|
|
RE: Septembrke 2011 - 2.del 17.8.2011 16:55:21
|
|
|
|
ANDMIL
|
IZVIRNO SPOROČILO: barbara85 Ojla! Tako pa sem tudi jaz prišla iz porodnišnice z mojo lepo malo princesko Zalo! V soboto mi je odtekla voda, v nedeljo 14.8. pa sem rodila ob pol 3 zjutraj, imela sem svoje popadke in vse skupaj trajalo 4 ure, se je Zali mudilo ! Težka je bila 2620g in velika 47 cm, lepa mala štručka! Šivana nisem bila! Malo bolj so jo meli pod nadzorom, ker je rojena 3 tedne prej ampak je prava borka, sva brez problema šli danes domov, ker zelo lepo papa in se redi, pa vse je OK z njo! V Celju sem rodila in sem zelo zadovoljna, babice so super, sestre, uglavno same pohvale!!! Tak zdaj pa grem počivat, ker ponoči ni blo spanca, sma skoz papale! Pa čestitke Teni in Ninilars! Papa Iskrene čestitke ob rojstvu hčerkice ... Želim vam veliko zdravja, ljubezni, sreče, carkljanja in prespanih noči...
< Sporočilo je popravil ANDMIL -- 17.8.2011 16:56:06 >
|
|
|
|
RE: Septembrke 2011 - 2.del 17.8.2011 16:55:36
|
|
|
|
Krysia
|
barbara85, čestitke za princesko Zalo! Vse dobro in veliko lepih skupnih trenutkov!
|
|
|
|
RE: Septembrke 2011 - 2.del 17.8.2011 16:58:52
|
|
|
|
ANDMIL
|
IZVIRNO SPOROČILO: Shamsia jooooj ej - a ve katera, zakaj meni vsak post nalima 2X? A ga tut ve vidte dvakrat? Za popiz***no! Vidim vse dvojno... Se mi zdi, da včasih ta rr forum malo šteka...
|
|
|
|
RE: Septembrke 2011 - 2.del 17.8.2011 16:59:21
|
|
|
|
jejhata
|
Bravo Barbara85! Pa je že 2:23. Me veseli, da si zadovoljna s celjsko porodnišnico, ker do zdaj jih tudi jaz lahko samo hvalim! Upam, da bom kmalu tudi jaz na koncu seznama....
|
|
|
|
RE: Septembrke 2011 - 2.del 17.8.2011 17:01:46
|
|
|
|
ANDMIL
|
IZVIRNO SPOROČILO: *žurerka* OJLA mene me pa danes že od ponoči ščapi..je pa še čist przgodaj se mi zdi..imam še cel mesec do roka me ful boli v trebuhu pa v križu... 6 popadkov na 5 minut pol spet ful časa nič in se ponovi kaj bi ve rekle na to Jaz bi rekla, da so lažni popadki in, da pojdi počivati... Če se pa stanje čez nekaj ur ne bo umirilo oziroma, če se bodo bolečine stopnjevale pa bi se šla pokazat...
|
|
|
|
RE: Septembrke 2011 - 2.del 17.8.2011 17:05:14
|
|
|
|
ANDMIL
|
IZVIRNO SPOROČILO: izola05 Čestitke teni in ninalars za fantičke! Mene pa za nima če ima katera izkušnje z akupunkturo pred porodom. Izvajajo jo v termah Dobrna. Jaz sem se prijavla, menda da pospeši čas poroda in olajša bolečine. Drugače me pa čaka še nekaj malenkosti, ki jih moram pripravit za dojenčka. Moram sestavit postljico, si pripravit torbo za porodnišnico in prelikat še nekaj oblačilc. Pa nimam dsti volje ker je taoooo vroče. Kako pa kaj ve prenašate vročino. Jaz po hiši hodim kar v spodnjem perilu. Vročina - skrivam se v senčki ali v stanovanju v bližini klime... Menda bo drug teden še bolj vroče... Pa sem mislila, da je že konec tistega res vročega poletja...
|
|
|
|
RE: Septembrke 2011 - 2.del 17.8.2011 17:05:53
|
|
|
|
modrimedo
|
IZVIRNO SPOROČILO: ANDMIL IZVIRNO SPOROČILO: *žurerka* OJLA mene me pa danes že od ponoči ščapi..je pa še čist przgodaj se mi zdi..imam še cel mesec do roka me ful boli v trebuhu pa v križu... 6 popadkov na 5 minut pol spet ful časa nič in se ponovi kaj bi ve rekle na to Jaz bi rekla, da so lažni popadki in, da pojdi počivati... Če se pa stanje čez nekaj ur ne bo umirilo oziroma, če se bodo bolečine stopnjevale pa bi se šla pokazat... se podpišem
|
|
|
|
RE: Septembrke 2011 - 2.del 17.8.2011 17:06:31
|
|
|
|
modrimedo
|
čestitke vsem novim mamicam
|
|
|
|
RE: Septembrke 2011 - 2.del 17.8.2011 17:07:10
|
|
|
|
Pigy
|
IZVIRNO SPOROČILO: ANDMIL IZVIRNO SPOROČILO: *žurerka* OJLA mene me pa danes že od ponoči ščapi..je pa še čist przgodaj se mi zdi..imam še cel mesec do roka me ful boli v trebuhu pa v križu... 6 popadkov na 5 minut pol spet ful časa nič in se ponovi kaj bi ve rekle na to Jaz bi rekla, da so lažni popadki in, da pojdi počivati... Če se pa stanje čez nekaj ur ne bo umirilo oziroma, če se bodo bolečine stopnjevale pa bi se šla pokazat... Zgleda da so to res lažni popadki, upam, da počivaš, sam če se ti bo še zvečer tko dogajal, pejt raje u porodnišnico. Tako sem jaz nazadnje naredila. No tiste, ki boste rodile v Ljubljanski porodnišnici. Danes nam je na dekompresiji, ko je ena uprašala glede sp. hlač in vložkov. Od kar imajo novo vodstvo se je začelo full varčevat, dobiš samo en paket vložkov za čas bivanja in ene mrežaste hlačke, tako da je rekla naj mamo s seboj vse to, kr tudi tiste vložke ki jih dobimo, da niso dobri, če maš prerezan presredek. Pa da so od vir 80 boljši neki zloženci, ki se jih dobi v sanolaborju oz tosami, so malo širši in so baje super, ko imaš čiščo močno.
< Sporočilo je popravil Pigy -- 17.8.2011 17:10:14 >
|
|
RE: Septembrke 2011 - 2.del 17.8.2011 17:13:29
|
|
|
|
*tedy*
|
čestitke vsem novim mamicam jejhata smo se najedli gobic in še celo domov smo jih nekaj prinesli. Tako da za kakšno juhico in rižoto jih bo še. Zdej pa moram res nehat s potepanjem da me kaj ne prehiti. Danes končajo z beljenjem ,jutri končno malemu sestavimo sobico potem pa še (vsaj zame v temle stanju) najtežji del pomivanje oken v zimskem vrtu. Bi pa se šla še malo namočit na Krk pa bom počakala do ponedeljka ko imam kontrolo da vidim kaj bo rekla. Sej najbolj zoprno mi je vožnja, ker imam skoz lažne popadke in so včasih že zelo moteči. Punce uživajte še zadnje dneve-tedne s trebuščkom
|
|
|
|
RE: Septembrke 2011 - 2.del 17.8.2011 17:37:00
|
|
|
|
lily81
|
juhu barbara čestitke ¨veliko zdravja, smejanja in crkljanja pigy-drži glede šparanja v porodnišnici lj.- danes me kliče prijateljica, ki je rodila v ponedeljek in je rekla, da so dobile kr ene vložke, ki niso za nikamor in ene hlačke na dan -kje so se spravil šparat..sramota.. tista bolečina od včeraj mi je po tušu popustila..in zdaj sem full fajn-čutim olajšanje- če ne bi malega čutila bi že paniko naredila, ker se danes ne počutim nosečo.. Šele zdaj se zavedam, kako mi vsi pametujejeo pa ne toliko okoli skakat, pa sama v avtu..pa sem se vsem smejala- če včeraj ko me je uščipnilo ne bi bila ravno na parkingu-se garant neki zgodi...take bolečine pa še ne..še žmigavca nisem bila sposobna prižgat..sem čisto mokra postala..uf..ne bi več.. imam jutri pregled pa ctg, pa jo bom prosila, če me pogleda, če se kaj dogaja..tile lažni popadki me pošteno jezijo upam, da vročina malo popusti, ker se mi čisto nič ne gre v porodnišnico..si predstavljate v tistih haljah debelih vročih.. študiram, da bi si šla ene tri tanke srajčke kupit..baje, da bo ta vročinski val vse do konca avgusta..jaz pa imam 1.9.rok..torej mi ne uide..upam, da se motijo in bo od drugega tedna spet hladneje.. lepo podite..če nam katera uide, naj jo pa čim manj boli
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Zadnje s foruma
Kopanje novorojenčka.
пеперутка16
Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?