|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: JULIJKE 2011
28.7.2011 15:19:35   
Lunanai8
Mamice, ce bi katera rada imela vrhunske fotke svojega novorojencka, priporocam tole:

http://mali-cudez-narave.blogspot.com/

Mi imamo fotkanje jutri, porocam kako je slo. user posted image

(odgovor članu MetiLu)
Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: JULIJKE 2011
28.7.2011 15:57:35   
rakica82
Ojla,

vidim, da nas je mamic vedno več user posted image . Ša malo pa bomo vse v tej temi user posted image .

Metilu tole pa ni luštno, upam da bo Janez kmalu bolje in da jo vidve z Izo odneseta bolje user posted image user posted image user posted image .

Spanje je pa itak pri nas podobno kot pri vas, čez dan je kot angleček, danes več ali manj spi tudi, ko je budna se v vozičku malo sama zamoti, ko ji rata dolgčas malo pocmiha, ji damo dudo in zaspi lepo sama. Ponoči pa pač ne, sej danes je bial kar pridna, sva jedle ob pol enajstih in pol ob treh, samo kaj ko me je zbudila že ob pol dveh s svojim oglašanjem, pa pol ob petih spet, ko se ona itak zbudi in ima dosti spanja user posted image .

Tako ,da pri nas tudi deluje sistem, počivaj čez dan user posted image .

Danes je bila pri nas patronažna, smo se tehtali in je kao v dveh dneh dobila gor 200g. Mislem prej je pa kao hujšala, te vage so ziher netočne, ker to je pa malo čudno.

Sem pa danes malo slabe volje, ker mora moj dragi v torek že v službo user posted image , čeprav bi moral bit še drug teden doma. V njegovi službi so čsit neobčutljivi, pa mu je bilo obljubljeno.

Šibam počivat

pa pa


_____________________________

ti si najlepša pesem življenja mojega...

(odgovor članu Lunanai8)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: JULIJKE 2011
29.7.2011 14:25:47   
MetiLu
Dan!

Kljub temu, da smo sami doma, imam že 1 uro blažen mir, ker oba spita user posted image  je bila dones babica oz. babičar pri men, smo se skopali in je Iza ful uživala  user posted image  je samo svetlo gledala kaj se ji dogaja, tud glasu ni dala od sebe, zdej pa pančka, jo je zgleda voda utrudila user posted image  Se pa Janeza ni dalo utišat, je iskal pozornost, ko sem klepetala z babco ... pa tehtali smo se in ima naša punči že 4040g user posted image  se redi približno 45g na dan, kar je super user posted image  res pa je da se doji na 2 uri in zdej imamo par dni malo težav, ker mi skoraj po vsakem obroku malo polije user posted image  tega Janez ni delal oz. tako redko, da se niti ne spomnim user posted image  ma bo že. Dokler ne bruha v loku oz. velike količine in se lepo redi, je vse ok.

Nam pa okoli stegenčkov postajajo pleniške št. 2 tesne, ker se ji "zažirajo" v kožo user posted image  Ne vem, al pretesno zalimam al kaj? Sej imajo elastične trakove in je ne bi smelo tiščat user posted image  če pa premalo zapnem, ji pa spustijo in je potem mokra user posted image  Imamo pa pamperske premium care zaenkrat. Katere pa ve uporabljate?

No, pa je že sirena user posted image  greva še en kupček podret, prej ni bilo časa, je po kopanju takoj mrknila na zizi user posted image

_____________________________

12. Februarja ´08 je na svet prikukal moj zlati fantek Janez

8. Julija ´11 pa je dobil sestrico Izo in postal ponosni veliki brat

(odgovor članu rakica82)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: JULIJKE 2011
29.7.2011 21:27:58   
volkulja
Živjo mlade mamice,

tudi mi smo doma od nedelje. Rodila sem v četrtek, šlo je brez analgezije, le klistir je bil malo prevroč, pa mehur so mi predrli. Šivi in veliki hemeroidi: usodna kombinacija: psiha je blokirala kakanje na wcju, lulala sem samo pod tušem ali pa še preden sem prišla do tja user posted image . Sem se zasekirala, da bo vse popustilo.
Škoda, da ob odpustu nisem zaprosila za recept za Tramal, ker so bili dnevi doma user posted image  od pekočih bolečin. Z 8.dnem gre na bolje. Redimo se, Samo pridno spi (danes ponoči kar 9h s kratkim podojem; me je že zaskrbelo, da ni kaj narobe). Ima pa tako močan sesalni refleks, da si je kljub hranjenju iz obeh dojk tlačil roke v usta. Ponudim mu dudo in kaj se zgodi: mišek natrenira mišice in še močneje vleče ;)

Lep vikend s čimmanj težavicami!

(odgovor članu MetiLu)
Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: JULIJKE 2011
30.7.2011 8:43:53   
MetiLu
Dan!

Moja mala lubica user posted image  je danes pridno pančkala user posted image  je zvečer naredila dve runde spanja po 4 ure user posted image  od 8.30 do 23.30, popapala, spala do 4.00 in spet papala. Sicer je bilo potem spet na 2 ure, samo tiste 4 ure so bile pa blagodejne user posted image  pa včeraj popoldan nama je uspelo eno 3 urno pavzo narest, tko da upam, da se tale ritem kmalu malo raztegne med podoji, da bo malo več spanja ponoči user posted image  sicer smo pa ok user posted image  

Jaz sem že pri kavici, moja fanta gledata risanke, miška pa nekaj brunda iz košarice.

Cunje se perejo, v štacuno bo treba it, bom samo mojega poslala, se mi ne lub z mulčki v nabavo hodit... Pa sine si je za zajtrk zaželel jajčka, tko da moram za šporget. Je kar fino, ker je nazaj dobil apetit user posted image  že včeraj je jedel po starem, vročine pa tud že 3 dan ni več user posted image  za drug teden ga hecam, če gre k babi na počitnice za par dni, da ne bo šel prehitro nazaj v vrtec, pa spet kaj prinesel domov user posted image  zaenkrat je navdušen, bomo videli v ponedeljek user posted image

No, sej kaj novega pa nimam za napisat user posted image  v šoping bi šla malo user posted image user posted image user posted image  po kakšne mokasine al pa balerinke, ker mi stare niso prav user posted image  Dober izgovor, a ne? user posted image  ... no, zaenkrat ne bo nič z letanjem po štacunah ... ker to najraje počnem SAMA...

Ok, zdej že mal bluzim, se opravičujem za smetenje user posted image  kofein je prišel v kri pa so možgani na 110 zdele user posted image  

Aja, pa še kile so mi šle dol, sem "samo še" na +4 user posted image  

Ajde, grem v pisarno faks poslat...

Lepo bodite  



_____________________________

12. Februarja ´08 je na svet prikukal moj zlati fantek Janez

8. Julija ´11 pa je dobil sestrico Izo in postal ponosni veliki brat

(odgovor članu volkulja)
Neposredna povezava do sporočila: 80
   RE: JULIJKE 2011
30.7.2011 11:09:53   
škrpijonka
Ko ravno omenjaš kavico, kaj se jo lahko pije? Mogoče neumno vprašanje, vendar nisem neka kofetarica, sedaj ko dojim mi pa kar diši kava pa ne vem če lahko pijem ali ne,
Moja mala spi zunaj v vozičku.

_____________________________

Svet je takšen, kakršnega hočemo videti ... Nekateri tožijo, da ima vrtnica trnje, jaz pa sem vesela, da ima cvet.

(odgovor članu MetiLu)
Neposredna povezava do sporočila: 81
   RE: JULIJKE 2011
30.7.2011 13:40:23   
frufru
IZVIRNO SPOROČILO: škrpijonka

Ko ravno omenjaš kavico, kaj se jo lahko pije? Mogoče neumno vprašanje, vendar nisem neka kofetarica, sedaj ko dojim mi pa kar diši kava pa ne vem če lahko pijem ali ne,
Moja mala spi zunaj v vozičku.
žitna kavica je najbolj primerna, pa še za tvorjenje mleka je baje dobra. Jaz sem si kupila v Šparu Caro žitno kavo, ker se lepo stopi tudi v hladni vodi.

(odgovor članu škrpijonka)
Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: JULIJKE 2011
30.7.2011 14:20:52   
rakica82
Ojla,

Metilu user posted image za Izo in spanje in  Janeza, super da je bolje.

Škorpijonka meni je patronažna rekla, da lahko eno do dve kavi na dan. Jst je trenutno sicer ne pijem ,si pa nardim vsake par dni en lahek kapučino.

Voljkulja Samo je pa priden da tako lepo spi, kar tako naprej.

Mi smo danes ponoči spali malo bolje, se mi zdi da sem prvič spala 3 ure v kosu user posted image , sicer se naša miška vztrajno zbuja okoli petih zjutraj in to je za njo konec noči user posted image . Upam, dase bo navadila spati vsaj kakšno uro dlje.


Kile pa, jst mam srečo, s porodnišnice sem prišla lažja kot pred nosečnostjo, zdej sem na minus 5 od prednosečniške teže, cunje so mi pa tudi že vse prav user posted image .

Bubu_bibi kako ste pri vas? Je tvoj mišek že začel lepo jesti in pridobivati?

Lepo soboto še naprej

pa pa



_____________________________

ti si najlepša pesem življenja mojega...

(odgovor članu frufru)
Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: JULIJKE 2011
30.7.2011 15:07:52   
marjetka15
Ojla mamiceuser posted image ,

pri nas nič posebnega, Tia je pridna, spi,je,kaka,...
Imam pa včeraj in danes neko krizo z mlekom, ga je bol malouser posted image in dojim na 2 uri iz obeh jošk...
Ne vem zakaj res tko pride, pijem dosti, počivam pa tudi če ne drugače med dojenjem ker dojim v leže...

MetiLu: Jaz tudi uporabljam pampers premium care, vendar smo mi še vedno na št. 1, kljub temu da je imela Tia prejšnji petek že 4040g. Sem ji dala gor št.2 pa se mi zdijo še prevelike, ti pa praviš da so Izi premajhneuser posted image čudno to...

Kile: jaz sem šla gor +20kg, zdele 6 tednov po porodu sem na +6kg. Bolj na tesno se že spravim v ene svoje kavbojke. Ma sej bo šlo tud tole dol, ko začnem malo telovadit.

Ej eno vprašanje. Koliko časa se ti vidi ta črta na tebuhu, ki je od nosečnosti?
Pa še nekaj. Ali je katera, ki je imela uhan v popku. Meni je tam ful grdo ostalo, k da bi mi koža pigmentirala in imam rjav flek.

Drugače pa imam v ponedeljek pregled pri ginekologinji. Pa ne vem kero kontracepcijo bi vzela, ker bomo naredili ene 2 ali 3 leta pavze za drugega otročka. Kolebam med bakrenim vložkom, v obliki črke T ali pa kontr.tbl. za med dojenjem. Kaj boste pa ostale mele, ki dojite?

Nič lepo se imejte, šibam malo v ležečke, dokler se Tia ne zbudi.

lp

(odgovor članu rakica82)
Neposredna povezava do sporočila: 84
   RE: JULIJKE 2011
30.7.2011 18:06:05   
bubu_bibi
rakica82 user posted image . Hvala. Mišek se je začel sam zbujati, sicer še rrazilično, ampak sem ukinila budilko, kar je sproščajoče. Glede teže ne vem, ker je partonažna pri nas zaključila že prejšnji teden; nazadnje je bil tehtan na Pediatrični pri odpustu v ponedeljek in je imel 3560. Sem pa tam tako gonila te njihove mlekovlečke, da bi imel dovolj mojega mleka za pit, da sem morala (in tudi hotela ) nadaljevati z ročno črpalko doma. In sem si poškodovala bradavice... Pa mali ima še sor v ustih, tako, da je dojenje na eni strani skoraj nemogoče... Dragi je prinesel nastavke za dojenje, a kaj, ko se mali natelovadi potem pa vse mimo steče ali večina ostane v nastavku. Komaj čakam, da se pocelim!

Vadimo podiranje kupčkov, včasih rigne tako, da še soseda sliši (joj, kako sem takrat srečna), včasih se trudi, napenja, joka, pa nič... In takrat imava z atijem žurke, ker potem ne zaspi po tri ure... Upam, da se navadimo in da vse lepo steče.

Danes sem probala prednosečniške hlače in od treh parov mi je prav en. Pa že v nosečnosti sem šla le 7 kg gor, zdaj tudi, če nisem teže zgubila, mi je trebušček šel dol, tako da ne razumem...

No, lepo bodite. Se beremo!
user posted image


_____________________________

Pričakala sva! :)

(odgovor članu marjetka15)
Neposredna povezava do sporočila: 85
   RE: JULIJKE 2011
30.7.2011 20:55:20   
mlavla
IZVIRNO SPOROČILO: bubu_bibi

IZVIRNO SPOROČILO: škrpijonka

Moja žaba je danes čez dan spala 1 uro skupaj in parkrat dremala po 10 minut. Ponoči spi pri meni, ker ko greve spat jo dam na joško in zaspim pred njo in spive potem do jutra.


škrpijonka - kako potem kupčka podre? Ali ga ne rabi, ker ne poje nič zraka?
Mamice, kako sicer vam gre podiranje kupčka? Nama včasih uspe takoj, včasih pa sploh ne in ga potem napenja in šraufa in nimamo drugega kot počakat na prdce...

Midva sva sicer vikend preživela na preiskavah na Pediatrični... Toliko nasvetov in strašenja glede teže, dojenja, siljenja s flaško, zbujanja na kao tri ure (le kako, če se dojiva dvakrat po 25 minut, vmes še 20 minut podirava kupčka in potem 15 minut se uspavava) naj bo buden in ješč, če je komaj zaspal? In to tehtanje po vsakem obroku in če ni vsakič pojedel 100ml (kdo je pa določil, koliko je preveč, koliko pa premalo) cela panika in prigovarjanje v stilu: ja gospa, očitno je z vami nekaj narobe... Babe smotane. Mamice pa čisto v solzah. In sem sklenila, da budila bom na 4 ure, če se ne bo sam. Silila s hrano ne bom. Če bo popil premalo, se bo prej zbudil, ergo se bo dojil večkrat. Dokler zgleda ok, je lepe barve, lula vsaj 6x na dan se bom probala sprostiti in uživati v tem najlepšem času mojega življenja. In dost primerjanja mojega otroka z drugimi. On je celota zase! In ne statistično povprečje!





vidim, da nisem ednina ki ima tako slabo izkušnjo iz pediatrične...

tudi jst sem se tam tako grozno počutila..skoz mi je šlo na jok..

bilo je pa vse v tem stilu..saj imate anjbrž premalo mleka (ker se naša pupi na začetku ni redila)...dajte ji dodatek !! (jst sem si pa seveda načrpala mleko brez problema) vendar ker je bila zlatenčna (no saj je še vedno malo) sem jo morala buditi, tehtati..skratka nočna mora..

sej v bistvu to še vdno počnem vendar veliko bolj sproščeno na približno 4 ure..in ne na 2 oz. 3 kot so mi tam rekli...

si pa tudi jst še vedno črpam, ker je naša punči še vedno velika zaspanka..vendar pa je uspeh že to, da se za vsaj dva obroka na dan uspeva le dojiti..a to traja veliko dlje kot le 20 minut..
komaj čakam na trenutek, ko se bo sama pričela zbujati..in tudi upam, da bo takrat pripravljena jesti le pri meni...ker tole črpanje me res utruja..

teža ji k sreči lepo napreduje...danes je imela 3710g..(starost 17 dni) pri starosti 8 dni pa je tehtala 3350 g (najnižja teža)..
Imava pa v ponedeljek kotrolo teže in pregled  pri pediatrinji..zaradi zlatenice


_____________________________

Za dežjem vedno posije sonce. :)
Eden je za naju posijal 29.02.2008!
Drugi pa je posijal 22.04.2009 :)

(odgovor članu bubu_bibi)
Neposredna povezava do sporočila: 86
   RE: JULIJKE 2011
30.7.2011 23:59:41   
Porodne zgodbe
MAME IN MAMICE, VABLJENE!

Ker pripravljam knjigo z naslovom Porodne zgodbe, ki naj bi izšla predvidoma v naslednjem letu, in ker ste dragocen vir porodnih izkušenj, se obračam na vas in vas vabim, da sodelujete pri soustvarjanju tega zanimivega projekta.

Med vsemi prispelimi porodnimi zgodbami bo izbranih predvidoma sto tistih, ki bodo objavljene. Zgodbam lahko dodate tudi svoje fotografije (seveda, če želite, da bodo objavljene), ki se dotikajo tem nosečnosti, poroda in starševstva – zraven pa ne pozabite pripisati imena njihovega avtorja.

Posebnih omejitev pri pisanju ni, za orientacijo pa prilagam nekaj opornih točk, ki pa jih ni nujno upoštevati:
-Kako se je porod začel?
-Koliko časa je trajal?
-Vaši občutki pri porodu?
-Kdo je bil prisoten ob porodu?
-Za kak porod je šlo (vaginalen, carski rez)?
-So bile pri porodu kakšne posebnosti?
-Če bi ocenjevali stopnjo bolečine od 1 do 10, kakšno vrednost bi dali?
-Je šlo za čisto naraven porod, ste uporabili epiduralno analgezijo ali kakšno drugo sredstvo za lajšanje bolečin?
-Kaj vam je v porodni sobi najbolj ostalo v spominu?
-Kaj vam je bilo najprijetnejše in kaj najmanj?
-Kako je potekala faza iztisa?
-Vaši občutki po koncu poroda?
-Drugo.

Da bom porodne zgodbe lažje klasificirala, jim, prosim, dodajte nekakšno osebno izkaznico, ki naj vsebuje naslednje:

VAŠE IME (lahko tudi psevdonim):
SEDANJA STAROST:
STAROST OB PORODU:
PORODNIŠNICA:
KATERI VAŠ POROD JE TO:
OTROKOVO IME (ni obvezno):
POSEBNOSTI (ni obvezno):

Svoje porodne zgodbe pošljite do sredine letošnjega leta na e-naslov: porodne.zgodbe@gmail.com. Vse mamice, katerih zgodbe bodo izbrane, bodo o tem obveščene. Če imate kakršno koli vprašanje v zvezi s tem projektom, ga brez zadržkov pošljite na zgornji naslov.

Za vaš dragocen prispevek se vam vnaprej zahvaljujem in vas vabim, da k temu projektu povabite tudi tiste, do katerih to vabilo ni prišlo (mame, babice, prijateljice, sodelavke, sosede itd.).

Pa prijetno starševstvo!

(odgovor članu mlavla)
Neposredna povezava do sporočila: 87
   RE: JULIJKE 2011
31.7.2011 21:36:26   
MetiLu
Čer!

Mi smo bili cel dan pri mojih starih starših. Mala ko da je ni, jedla in spala, jedla in spala ... user posted image  Janez ko da ga ni, se je cel dan igral v zemlji in pesku še z dvema fantičema (moja bratranca 8 in 5 let) ... v glavnem, ni bilo treba kuhat in nič... fajn dan user posted image

Upam še na fajn noč, ko že tako hvalim svoja mladiča user posted image  

Marjetka15, jaz bom ponovno vzela mireno za zaščito. Tudi po Janezu sem jo imela in sem bila zelo zadovoljna. Zdej jo bom pač imela 5 let, pol pa menjava, ker ne bomo več delali pavze user posted image

Pleničke so pa naši tesne samo na stegenčkih, ker se ji tiste črte od elastike od pleničke naredijo user posted image  Sicer so ji po višini čist ok, samo me moti, ker se ji zažirajo v nogice user posted image  Pa je imela v  petek pri starosti 3 tedne tud 4040g user posted image  

No, Iza noče zaspat. Grem ji še enkrat dat cizo zizo,da bo mir user posted image  

Nočko

_____________________________

12. Februarja ´08 je na svet prikukal moj zlati fantek Janez

8. Julija ´11 pa je dobil sestrico Izo in postal ponosni veliki brat

(odgovor članu Porodne zgodbe)
Neposredna povezava do sporočila: 88
   RE: JULIJKE 2011
1.8.2011 8:18:37   
MetiLu
Jutro!

Janez je na poti v vrtec, je spet nekaj jokcanja zjutraj pred odhodom user posted image  jaz sem pri kavici, Iza pa nekje na poti v deželo palčkov user posted image  je bila danes spet pridna ponoči in imela prvo rudno spanja 4 ure in pol user posted image  tako se da pa že čist super funkcionirat, če se vsaj takole naspiš user posted image  res si ne želim še enkrat vzorca Janezovega spanja, ker smo 18 mesecev spali po max 2-3 urce v kosu, pa so bili 3 urni spanci redek luksuz user posted image  no, sej po 18 mesecu smo se zbujali pa samo 2x na noč do tretjega leta user posted image  zdej pa spi kot top user posted image user posted image user posted image

Danes imamo pa en kup opravkov, moramo možev avto peljat na servis, pa v Hofer v nabavo, pa po možev bicikel v Lj, upam, da Izi ne bo prenaporno. Sicer je pa včeraj cel dan preživela zunaj na luftu, večino je seveda prespala v vozičku user posted image

Lepo bodite, pa kaj napišite, da ne bom imela samogovorov tukaj gor user posted image

_____________________________

12. Februarja ´08 je na svet prikukal moj zlati fantek Janez

8. Julija ´11 pa je dobil sestrico Izo in postal ponosni veliki brat

(odgovor članu MetiLu)
Neposredna povezava do sporočila: 89
   RE: JULIJKE 2011
1.8.2011 8:50:47   
MetiLu
No, pa ker imam ravno računalnik na voljo, še par odgovorov user posted image

Kavico jaz spijem skoraj vsako jutro, nekako se potem dan lepše začne user posted image  če pa zapaše pa še eno popoldan. Je pa res, da ne pijem turške, ampak Jacobs tazlato. Meni najboljša, z veliko mleka, tako da je že bolj na meji z belo kavo user posted image  
Pijem pa tudi Hipp čaj za dojenje, 2x na dan, zjutraj in zvečer. Ne vem, če kaj pomaga, ampak mi je dober, mleka imam dovolj, pa Iza tudi krčev (še) nima.

Tiste, ki vam otroci spijo cele noči imate res srečo user posted image , za tiste , ki vas user posted image  kar naprej gnavijo pa en user posted image . Vem kako je naporno, lahko pa rečem samo, da mine. Upam, da se naša zdej ne bo premislila in prešaltala nazaj na 2 urni program user posted image  

Kile pri meni še ostajajo, čeprav je trebuh zelo hitro splahnel, še hitreje kot po prvem user posted image . Meni razen enih kavbojk, ki so mi bile prevelike, od prednosečniških hlač ni še nič prav... tud čevlji me mučijo in tiščijo user posted image  A ima katera podoben problem z velikostjo noge? Ostala oblačila so mi pa ok, samo hlače so še na čakanju user posted image

Marjetka, kako je z mlekom? Se je uredilo? user posted image  Črto na trebuhu sem jaz po prvem porodu imela kar ene pol leta, če ne še več. Je pa potem popolnoma izginila sama od sebe. Sem jo pa pri Janezu dobila že v prvem tromesečju nosečnosti, sedaj pa v zadnjem. je pa tokrat bolj temna user posted image  in bo še nekaj časa "krasila" moj vampek user posted image

Mlavla, saj se tvoja žabica zelo lepo redi. Upam, da se kmalu odpočije in začne lepo papcat pri tebi, da ti ne bo treba pumpat user posted image  si ne predstavljam pri še dveh otrocih, ker je to res zamudno, naporno in utrujajoče user posted image

Bubu_bibi, mi imamo podobno glede kupčkov, včasih rigne ko kakšen fizički radnik, včasih sploh ne, pol pa prdkamo in se malo zvijamo...

No, zdej se moram iz pa oblečt, pol pa gas čez vas

lep dan punce



_____________________________

12. Februarja ´08 je na svet prikukal moj zlati fantek Janez

8. Julija ´11 pa je dobil sestrico Izo in postal ponosni veliki brat

(odgovor članu MetiLu)
Neposredna povezava do sporočila: 90
   RE: JULIJKE 2011
1.8.2011 11:35:52   
mlavla
Evo danes sva imeli kontrolo in je bila težka 3830g...sem res vesela, da se zdej redi :)

Ima pa čez 14 dni spet kontrolo teže...

meni pa zelo paše tak blag kapučino , narejen le z mlekom...ali pa kakšna bela kava..to si vsak dan privoščim..vsaj enouser posted image

moram it..dete lačno :)


_____________________________

Za dežjem vedno posije sonce. :)
Eden je za naju posijal 29.02.2008!
Drugi pa je posijal 22.04.2009 :)

(odgovor članu MetiLu)
Neposredna povezava do sporočila: 91
   RE: JULIJKE 2011
1.8.2011 12:32:02   
marjetka15
Živijo punceuser posted image ,

kako ste? otročki pridni?
Naša pupika je res pridna, spimo ponoči vsak dan po 8-10ur, z vmesnim 1 ali 2 podojema.
Mleko se mi je hvala bogu povrnilo, je pa res da sm že k žaba. Nacejam se z vodo in pijem brezalkoholno pivo. Piva drugače ne maram, zato sem kupila MALT z okusom ananasa in je res dober.

A greste kaj na morje? Mi planiramo prvi teden v septembru. Ampak kakršno je zdej vreme bomo rabil bunde za sabouser posted image .

No tok na hitro, Tia joka, papa

(odgovor članu mlavla)
Neposredna povezava do sporočila: 92
   RE: JULIJKE 2011
1.8.2011 13:05:34   
škrpijonka
Joj danes čakam že cel dan patronažno, da se skopamo pa je ni. Bo prišla jutri delat gužvo, ko dobim obiske. Pride soseda iz prekmurja, mama in teta, to bo gužva.
Naša pupa se sedaj ponoči oz. proti jutru enkrat zbudi, tako da mi sprazni "bolečo" joško in mi ni treba pumpat user posted image . Čez dan je budna in na joški po "kosilu" pa zaspi za 3 do 4 ure skupaj. Ima precej čudne navade. Se ji pa prav vidi kako se redi. Je zelo živahna in po previjalni tako telovadi, da je včasih prav težko plenico menjat user posted image .

Jaz se še zmeraj pazim kar jem in zaenkrat še nisem probala nič sveže zelenjave in sadja, razen lubenico si privoščim vsak dan.

_____________________________

Svet je takšen, kakršnega hočemo videti ... Nekateri tožijo, da ima vrtnica trnje, jaz pa sem vesela, da ima cvet.

(odgovor članu marjetka15)
Neposredna povezava do sporočila: 93
   RE: JULIJKE 2011
1.8.2011 13:19:28   
rakica82
Ojla,

evo mam malo cajta, Sara je končno zaspala, jst pijem kompot pol pa še jst malo na kavč, da ne padem skup od nespanjauser posted image .

Pri nas še vedno spimo isto, zbuja se nekje na 3 ure, poje, problem nastane ko je treba nazaj zaspat, sploh ne vem zakaj tako težko zaspi. Mi zaspi, jo dam v zibko, se čez par minut zbudi, pol malo pa vaje, duda not, duda ven, jok, pa zaspi, pa se nazaj zbudi...Vse skupaj vsaj ene pol ure. Nimam nobene ideje kaj naj nardim, da bo bolje user posted image .

Bubu_bibi user posted image upam, da bo kmalu bolje. Jaz sem tudi imela priv teden poškodoavano eno bradavico, sem vidla vse zvezde, ko sem dojila.

Metilu super za spanje. Sej če je blo pri Janezu tko hudo s spanjem, pol more bit zdj bolje.

Mlavla super za težo.

Marjetka15 lepo ,da se je z mlekom uredilo.

Mi bi šli septembra za par dni kam, samo je vse odvisno od vremena, še bolj pa od naše princeske. Ker, če ne bo lepo spala, pol raj ne grem.

škoprijonka tebi pa res zavidam to vaše spanje. Kok je lepo brat, da imate eni tako pridne otročke kar se spanja tiče.

Previjanje je pa tudi pri nas umetnost, najprej se ponavadi začne dret, ker je itak lačna, pol pa tko pleše in zvija rit, da je cela umetnost dat plenico gor.

Nič punce bodite fajn, uživajte z vašimi sončki

pa pa


_____________________________

ti si najlepša pesem življenja mojega...

(odgovor članu škrpijonka)
Neposredna povezava do sporočila: 94
   RE: JULIJKE 2011
1.8.2011 14:37:31   
Petrcaa
IZVIRNO SPOROČILO: marjetka15



Pa še nekaj. Ali je katera, ki je imela uhan v popku. Meni je tam ful grdo ostalo, k da bi mi koža pigmentirala in imam rjav flek.


lp


Tud men je ostala pigmentacija tam, kjer je bil prej uhan (na obeh prebodih kože)user posted image
Mož je reku, da je čist prav in bom lahko otrokom pokazala, da jih bo minilo kožo prebadat, če bi imeli kakšne take željeuser posted image

(odgovor članu marjetka15)
Neposredna povezava do sporočila: 95
   RE: JULIJKE 2011
1.8.2011 14:50:31   
volkulja
Živjo,

včeraj sem doživela krasno nedeljo, ki je postala pravi šok. Na pomoč sta mi prišla oče in mama. Ne spominjam se, kdaj sem nazadnje videla očeta likati ;). Mama mi je skuhala eno fajn kosilo, saj sem po 10 dneh izgubila preveč kil.
Zaenkrat živimo še v enosobnem stanovanju.....našarjenem s škatlami za selitev. Nato prideta še spočita tast in tašča z dopusta. Vik in krik, da je še mačka zbežala s kavča (to se še ni zgodilo, najbrž pa ima simbolično vrednost!) Počutila sem se kot na razstavi! Naša dva sta se spokala, čeprav mi je mama hotela pomagati še nekaj stvari. Jao, kot, da me ni, tašči se je sfrknilo....sedela je na kavču in bi najraje malega zbudila. ORTO! Razmišljala sem ali naj ju pošljem nekam ali se naredim, da se mi spi....Pa naslednjo sredo, da bi spet prišla. No way!
Saj so nam že v Šoli za starše dejali: 3 tedne nobenih obiskov, dokler se ne vzpostavi dojenje. Pa saj ga je že v porodnišnici videla! Zaključilo se je tako, da sem v solzah pestovala malega in mi ni bilo jasno, kako hudiča so eni lahko brez občutka za otročnice in ne razumejo enostavnih navodil. Me je zaskrbelo, da zapadam v depresijo. Bom kar začela zaklepat vrata, na user posted image je zvonec že crknil. 
Saj vem prvi vnuk, ma malo ene mere naj bi človek imel, kajne! Morda je pa to le boleča izkušnja, iz katere se da potegniti, da je treba tudi kdaj koga postaviti pred vrata. Zamera gor ali dol.

Kako pa gre vam

(odgovor članu rakica82)
Neposredna povezava do sporočila: 96
   RE: JULIJKE 2011
1.8.2011 20:18:00   
škrpijonka
Ah obiski k nam vsak dan kdo pride, pa se sploh ne dajo motit, če jo grem previjat lezejo za mano. Ko rečem no sedaj pa čas za joško, kr sedijo naprej. Mojo taščo moram pohvalit, živimo skupaj in vsak dan poskrbi za kosilo. Prve dni ko sem prišla domov sem bila ful zagreta za delo in me skregala naj se umirim in počivam, da ne bom kot ona pretiravala in pol imela probleme.

_____________________________

Svet je takšen, kakršnega hočemo videti ... Nekateri tožijo, da ima vrtnica trnje, jaz pa sem vesela, da ima cvet.

(odgovor članu volkulja)
Neposredna povezava do sporočila: 97
   RE: JULIJKE 2011
2.8.2011 6:55:11   
bucibirba
Pozdravljene mamice!

Da se še jaz malček javim, zdaj ko naš Luka pančka user posted image . Dnevi kar hitro minevajo, kar ne morem verjet. Danes pride patronažna, da kontroliramo težo...me prav zanima, ker sploh nimam občutka, če poje dovolj. Na zizi je tam 10, max 15 min, potem pa že zapira očke. Saj potem si mislim, očitno poje, ker če ne, bi bil jok in stok...upam! Jaz res nimam še tistega pravega občutka, al sprazni zizi al ne...pumpam pa si ne mleka, da bi videla, kolko približno ga imam...kaj menite, bi si ga mogla?
Prejšnji četrtek smo imeli prvo kopanje...je blo malček stokanja, ker smo ga zbudili in potem je bil lačen...upam, da bo naslednje boljše in da mu bo všeč user posted image  
Kar se spalnih navad tiče, Luka spi v kosu po tri ure, zvečer tudi štiri. Je priden in jaz sem se tudi že navadla na tak tempo. Mi vmes celo rata kaj postorit po stanovanju user posted image . Edino česar se bojim, so krčki...zvečer neki stoka in kar prdi, sam ni pa tistega krčevitega joka z njegove strani. Se bi rada za vsak slučaj pripravila in nabavila kake kapljice, pa nisem sigurna, katere zares pomagajo. Posvetovalnico imava šele 30.8. , do takrat je še dolga...kaj svetujete punce, tiste, ki imate že izkušnje?
Pa D3 kapljic tudi še ne jemljemo, nam niso nič dali, ko sva šla iz P. Sem klicala pediatrinjo in je rekla, da bomo to uredili, ko prideva na posvetovalnico. Sem slišala za te Oleovit ali nekaj podobnega, baje so manj naporne za dojenčka...kje pa se jih da nabavit, ve katera?
Vozičkamo se tudi že, sam jaz sem prav zmedena gleda tega, kaj ga obleč...doma imamo 25 stopinj in ga imam kar v bodiju z dolgimi še za enkrat, ga pa ne pokrivam. Jaz bi ga dala v kratke rokavčke, sam sem kar še skeptična...jao, kdaj bom zastopila kako in kaj??? Kapice pa sploh ne mara, ko mu jo dam, ko greva ven. Saj je zaščiten v vozičku, tako da potem raje pokrije čez eno pleničko čez strehico...mogoče spet preveč? user posted image  Kako jih vi oblačite punce?
No, zdaj bom pa počasi mogla it, budnica kliče user posted image .

Lep dan vsem!

(odgovor članu škrpijonka)
Neposredna povezava do sporočila: 98
   RE: JULIJKE 2011
3.8.2011 9:45:35   
frufru
tiste, ki ste imate prvi pregled že za sabo...
A so vam določili uro prihoda ali ste prišle ko so bili pikcipokci siti in previti?

Sem klicala za 1.pregled in so me danes poklical, da naj prideva ob 8.30, naš se pa okrog te ure šele zbuja in je ves sestradan. user posted image Se bojim, da bo ves ZD pobegnil, ko bomo tam... user posted image user posted image

(odgovor članu bucibirba)
Neposredna povezava do sporočila: 99
   JULIJKE 2011
3.8.2011 12:56:10   
medipu
Da se še jaz javim, sedaj ko je malo miru. Maruša čez dan pridno je na 2-3 ure, zvečer med 9 in 11 imamo jok, zvijanje in nošenje, potem pa večerni obrok in spimo nekje do 2-3 ure potem pa jest in spat do zjutraj. Pa sj je kr znosno. Danes pa smo spale 5 ur v kosu od polnoči do petih in je blo prov fajn, upam da bo to en čas držal.

Kapljice AD3 sem ji dala samo enkrat, pa ni bilo pozitivnega efekta, tak da bom sedaj spet poskusila, če bo hudo pa že kakšnih 14 dni in tako naprej. Lauri sem jih začela dajat pri 3 mesecih ker smo meli prej probleme pol pa nobenih.

Moja težaaa, joj po porodu je sicer ostalo samo 2 kg, al kaj, ko je od prej vsaj 10 viška. Sam sedaj pa tud nč ne kaže, da bo šlo kej lažje dol. Sem po vsakem dojenju tak lačna in žejna da je groza, se mi zdi, da takoj vse nadoknadim. Sem pa vseeno nosečniška oblaćila spravila, ker je k sreči poletje in lahko oblečem široke kratke hlače in krila "normalnih" velikosti.
Tudi moje noge so po nosečnosti prvi in sedaj vsaj za pol številke večje, tak da se v salonarje glih ne klačim, poletna obuvala pa lahk kamot nosim.
Kavico pijem zjutraj eno veliko potem pa več ne oz, izjemoma kakšen kapučin ali belo kavo (sem opazla, da imam po kapučinu naval mleka, pa po jajčkih tudi).

Morem pa pohvalit tudi mojega "možeka" mi vsak večer pridno pomaga in je prevzel skrb za večjo punco, tak da se onadva navečerjata in umijeta ter uspavata, jaz pa za dojenčico poskrbim, potem pa je na vrsti še mojih 5 minut miru, ko prevzame uspavanje še manjše, da se lahko v miru uredim al pa vsaj pol ure naspim.

Sedaj pa šibam neki za pod zob naštimat, da ne bodo tisti, ki pridno služijo dinarčke preveč lačni ko pridejo domov.

Se beremo, uživajte in lepo se cartajte - joj kak hitro naše bebe rastejo...


(odgovor članu frufru)
Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Kaj najbolj škodi otrokovemu imunskemu sis...
Preverite, kateri so največji sovražniki otrokovega močnega imunskega sistema in s tem njegovega zdravja.




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?