|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   porod z EA
18.8.2005 10:20:44   
looney
Pozdravljene :nosecka: in vse ostale! Vem, da je bilo o EA napisano že ogromno (dobrih in slabih) stvari. Res pa je tudi, da se dan D pri nas bliža zelo hitro in s tem tudi razna vprašanja, dvomi, ... Vedno bolj me daje strah, nervoza, še sama ne vem :zmeden:
Enkrat sem že rodila - pred 9-imi leti. Ja že zelo dolgo nazaj, vendar spomin na porod je lep. Bil je hiter in brez težav. Glede na to, da jih imam sedaj 30 in da vem v kaj grem je strah še toliko večji. Če bi mi kdo garantiral, da bo povsem enako, sploh nebi razmišljala, tako pa :( Nikoli ne veš. Zato sem se odločila za EA, ker jo tiste, ki jih dobro poznam zelo hvalijo.
Me pa zanima par stvari:
- glede na to, da ne čutiš bolečin, me zanima kako izgleda potem, ko moraš potisnit? Ti to povejo, čutiš in kako je s tem, ali so prisotne bolečine? Ker pri "normalnem" porodu je ravno finish tisti najlažji ne?
- ali čutiš, ko ti prerežejo presredek v primeru EA (če ti ga) in potem tudi šivanje?
- ali zaradi EA lahko porod traja kaj dlje, ali to nima nobenega vpliva?

Upam, da niste hude, ker sem ponovno odprla to temo.
Res pa bi bila vesela vsake informacije mamic, ki ste to dale skozi.
Hvala :rozica:

Neposredna povezava do sporočila: 1
   porod z EA
18.8.2005 10:30:57   
Maxica
Jaz sem pred dobrim letom rodila z EA. Bolečin nisem čisto nič čutila, sem pa čutila, kam moram pritiskati. Itak ti babica reče, kam moraš pritiskati, jaz sem pa pritisk otroka tudi čutila, tako da sem lahko sama potiskala. Brez bolečin seveda.:)
Ko mi je babica prerezala presredek, sem samo čutila, da je nekaj naredila-kot bi eno napeto stvar prestrigla s škarjami. Ni nič bolelo, prav tako tudi šivanje ne, sem pa potem, ko sem bila že v svoji sobi, malo čutila šive, a sem jih prestala brez tablet.
Pravijo, da je možnost, da porod traja malo dlje zaradi EA, ampak pri meni ni bilo dolgo-v porodno sobo sem prišla okrog polnoči, dvajset do štirih sem že rodila. Tako da je šlo vse čisto lepo in hitro. Jaz se bom za EA še odločila. Kam pa nameravaš iti rodit? Jaz sem rodila v Postojni, pa sem šla prej na eno predavanje tja in tam vse lepo razložijo, pa kaj vprašaš, kar te zanima, tako da si lahko malo bolj predstavljaš vso stvar.
Pa srečno, brez bolečin!:rozica:

(odgovor članu looney)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   porod z EA
18.8.2005 11:18:57   
andreja0
mene pa zanima kako to delajo v celju.Kako reagirajo če pride do komplikacij.Koliko prej se moraš najaviti za ea.rok imam sredi septembra.

(odgovor članu looney)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   porod z EA
18.8.2005 13:20:41   
kati1
ojla

looney ... jaz grem jutri zjutraj (8.15) v LJ porodnišnico do anasteziologa in vse to vprašala - pravijo, da tud moraš, če želiš EA. Imam kup vprašanj. Če boš rodila v LJ - pridi tudi ti! Sicer pa mi je bilo rečeno, da moraš v Postojni tud poslušati predavanje o EA, če jo želiš imeti.

lp, K

(odgovor članu looney)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   porod z EA
18.8.2005 14:27:31   
Manuella
Jaz sem lani marca v LJ rodila z EA. Bilo pa je tako, da sem med um. popadki, ki sem jih s tezavo prenasala, povprasala babco, ki je skrbela zame, kako je pri njih z EA? Nic mi ni odgovorila, cez 15 minut pa je ze prisel tisti krasni anesteziolog:love:, ter mi olajsal bolecine.:bravo: Vse sem cutila, cisto vse, le bolelo me ni. Tako da drugic, bom tudi prosila za EA. Ceprav v LJ zna biti problem, ce je anesteziolog zaseden.

(odgovor članu looney)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   porod z EA
18.8.2005 15:28:07   
looney
Ojla punce, hvala za informacije!
Roditi imam namen v Kranj. Ja, saj vem, da je potrebno it na neko predavanje in potem tam lahko vprašaš marsikaj. Pa tudi v literaturi je precej napisanega.

V bistvu sem se mal obrnila na vas, ker teorija je eno, praksa pa spet drugo ;)
Vsaka ima svoje izkušnje in mnenje in zato se mi je zdelo pametno, da vas mal povprašam. Bom se pa vsekakor pozanimala tudi pri anesteziologu.;)

(odgovor članu looney)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   porod z EA
18.8.2005 15:30:50   
polona2
Večina porodnic, ki rodijo z EA, popadke čuti kot nekakšen pritisk, torej tudi vedo, kdaj imajo popadek, bolečin oz.popdakov se ne čuti le v primeru, če je EA predozirana, vse je odvisno od tvojega opisa bolečine po lestvici in od anestezista.
Jaz sem čutila neboleče popadke in finiš poroda je bil izjemen.
Meni presredka sicer niso prerezali, vendar so to naredili večini mojih prijateljic, ki so skoraj vse po vrsti rodile z EA. Ne čutiš samega rezanja presredka, ko pa ure kasneje mineva učinek EA, pa zna kar fino boleti, saj je pred tem EA poskrbela, da teh bolečin niso čutile.
Rodila sem v treh urah in pol, pri prijateljicah pa je le ena rojevala več kot deset ur, ostale vse v roku treh-petih ur, tako da se ne strinjam, da EA podaljšuje porod.
Če te še kaj zanima, ti z veseljem odgovorim, lp!

(odgovor članu looney)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
18.8.2005 16:04:29   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu looney)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   porod z EA
18.8.2005 18:03:14   
looney
:bravo::bravo:polona hvala za izčrpno poročilo :rozica::rozica:

No, take stvari mi je fino slišat, ker si potem tudi lažje vse skupi predstavljam. Ja, za presredek me je v bistvu zanimal sam prerez, ker pri "normalnem" porodu se tega ne čuti, ker je itak vse tako razboleto in si že ves izčrpan od tistih popadkov, da je bolečina tam izničena. Se pravi, je ta del prav tako omrtvičen. Vem pa, kako izgleda to potem, ko začnejo šivi bolet ja :zmeden:, s tem pa imamo izkušnje.

(odgovor članu looney)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   porod z EA
18.8.2005 20:35:33   
katjandraž
Jaz sem pred tremi leti rodila v LJ brez EA, čeprav sem bila zmenjena s svojim gineklogom, z vodjo anastezistov in še z eno bivšo vplivno sodelavko porodnišnice, da mi bodo pomagali, da bom dobila EA. Na žalost je bil dežuren anastezist, ki mi ni in ni hotel dati EA:hudicek:, kljub prošnjam vseh. Skratka, imela sem smolo, tako da grem zdaj v Postojno, kjer se baje samo v izjemnih primerih zgodi, da je ne dobiš, če to želiš. Mogoče se je tudi v LJ v tem času kaj spremenilo. Če katera ve najnovejše informacije glede LJ, naj prosim napiše, ker bi drugače veliko raje rodila v LJ, saj sem Ljubljančanka, pa še sinko me zdaj doma čaka.

Srečno vsem!:miska:

(odgovor članu looney)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   porod z EA
18.8.2005 21:31:58   
polona2
Moja prijateljica v Lj ni mogla roditi z EA, čeprav si je to želela, menda moraš imeti res srečo, da je anestezist prost.

(odgovor članu looney)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   porod z EA
19.8.2005 9:12:16   
Annny
Odgovorila bom na tvoja vpr.:

1. Ko je treba potisnit, čutiš, kot da ti bo nekaj 'ven padlo'- točno veš, da je to to, ker zelo tišči navzdol. Boli nič.

2. Ne čutiš šivanja in tudi prereza presredka ne.

3. Mislim, da sama EA nima vpliva na to, koliko traja porod. Ga pa imajo npr. umetni popadki, če ti jih dajo istočasno, kot EA (jih seveda ne čutiš kot bolečino, le kot 'zategovanje' trebuha).

Skratka- same prednosti. Mislim, da si se pravilno odločila!

LP

(odgovor članu looney)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   porod z EA
19.8.2005 13:44:44   
afrodita
:zmeden2:Kaj pa potem? Sem čisto nevedna in me zanima ali so res potem po porodu z EA bolj pogosti glavoboli, mravljinčaste noge,problemi s hrbtenico? Prosim za vaše izkušnje.
Hvala!

(odgovor članu looney)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   [Brisano sporočilo]
19.8.2005 14:40:53   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu looney)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   porod z EA
19.8.2005 16:32:07   
taya
Evo še moja "zgodba" oz. odgovori.

Rodila sem v Lj pred 4 meseci in dobila EA.

Popadke malenkost čutiš, ko začne malo bolj boleti ti spet dodajo.
Zadnjo uro pred porodom mi niso več dodajali in takrat sem popadke kar krepko čutila (na minuto), tako, da verjemi, točno veš kdaj pritiskaš - ni brez bolečin, sploh ne.
Je pa enkratno, ker si do takrat povsem spočit.

Rezanja presredka ne čutiš, jaz sem vedela samo po tem, ko sem videla babico, da je držala škarje v rokah, pa še tiste je skrivala v dlani :)-

Tudi šivanja ne čutiš povsem nič (jaz sem med šivanjem že telefonirala mami).

Aja pa še to.
Kolegice so mi pravile, da so bili zoprni tisti pregledi koliko si že odprta-tudi to pri EA ni nič boleče, dejansko čutiš zelo malo.

Mravljincev in glavobola ni bilo, samo kašne par dni nisem imela pravega občutka kdaj me tišči lulat.
Ne vem pa če je to sploh posledica EA.

Skratka, kolikor sem bila prej skeptična glede EA, lahko rečem samo fenomenalno.

(odgovor članu looney)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   porod z EA
19.8.2005 19:36:00   
Annny
Afrodita,
iz moje izkušnje ti povem, da sem imela res malo mravljinčaste noge in da me je eno uro po porodu nekoliko bolela glava. To je hitro minilo. Pogovarjala sem se z nekaj mamicami, ki so rodile z EA, vendar nobena od njih ni imela glavobola, mravljince pa samo nekaj- ne vse. S hrbtenico je bilo vse OK- le brez strahu, nobene bolečine po porodu ali kaj takega.

Lp

(odgovor članu looney)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   porod z EA
19.8.2005 19:47:28   
polona2
Od približno petnajstih žensk, ki jih poznam, ter so rodile z EA, je le ena imela tri dni trajajoči glavobol.

(odgovor članu looney)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   porod z EA
19.8.2005 21:40:35   
metaa
Ne vem, če v Kranju sploh imajo EA? Na Jesenicah je zakon-tam jo 100% dobiš.
Pa srečno!

(odgovor članu looney)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   porod z EA
19.8.2005 22:25:44   
looney
Punce, res ste krasne :bravo::bravo::bravo:
Hvala vam, ker ste pripravljene deliti vaše izkušnje z mano. :rozica:
Resnično ste mi dale še tisti drobec samozavesti, ki mi je manjkal. Pa saj sploh ne vem, v čem je bil problem - mogoče ravno v tem, da greš v eno stvar, ki jo v bistvu sploh ne poznaš. Pol pa še slišiš vse mogoče...:zmeden:
Se prav veselim poroda in upam, da me nervoza ne bo izdala :ups::ups: Starejši si, bolj kompliciraš, vsaj pri meni je tako 8)

(odgovor članu looney)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   porod z EA
19.8.2005 22:29:18   
looney
Aja, še to sem hotela vprašat....
kako pa je potem z nadzorom babic in zdravnikov - ali te kaj bolj nadzorujejo oz. hodijo kontrolirat? Baje si ves čas priklopljen na CTG in se potem tam vidi kako stvar napreduje...:zmeden2:
A je kakšna babica več, ker takrat je bila (če se ne motim) samo ena?

(odgovor članu looney)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   porod z EA
19.8.2005 22:34:08   
Anonimen
V Kranju ni EA.

(odgovor članu looney)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   porod z EA
19.8.2005 23:34:57   
katja r.
Tudi sama sem pred trmi leti-hvala bogu, rodila s pomočjo EA v Ljubljani. Popadkov nisem čutila, ravno tako ne rezanja presredka, pa še posteljica se mi je strgala, tako da so me morali še ščistiti.Za iztis otroka ti ne dajo več tako močnega odmerka, tako da lahko sodeluješ in pritiskaš, ko je potrbno. Glavobolov in mravljinčastih nog nisem imela, je pa res, da sem 2 dni lulala s pomočjo katetra, ker sploh nisem čutila, kdaj imam poln mehur.Bolečine so se mi pa začela, ko so me pripeljali na oddelek.Sem mislila, da se mi bo zmešalo.Porod je potekal kar dolgo, pravijo, da je to značilno, ravno tako je dokončanje z vakuumom pogostejši.Zardi EA mi je morala babica pošteno pritisniti na maternico pri iztisu.Naslednji teden sem v Postojni dogovorjena za indukcijo poroda.Seveda s pomočjo EA!

(odgovor članu looney)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   porod z EA
20.8.2005 0:22:44   
Annny
Ja, pri meni se je tudi to zgodilo- po porodu z EA nisem čutila, kdaj moram lulat..to je trajalo pol dneva. Vsake toliko časa me je prišla pogledat med. sestra, potipala mi je mehur in rekla 'lulat bo treba'. In sem šla- sama nisem imela nobenega občutka. Ampak ni bilo nič hudega, malo neprijateno pa res:)
Drugače pa sami ++++++++ plusi:bravo::bravo::bravo:

(odgovor članu looney)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   porod z EA
20.8.2005 9:22:54   
frutka_
Jaz sem rodila z EA in nisem imela glavobola. Prav tako so me opozorili, da glavobol nima nobene znanstvene podlage, da je povezan z EA, ker do njega lahko pride od napora , pritiskanja in utrujenosti, dehidracije ipd... Mravljince sem čutila nekaj časa v porodnišnici ampak ni neprijetno.
Kateter ti vstaviji nižje manj globlje kot poteka hrbtenjača. EA koristijo bolniki, ki so bolni za rakom, v bistvu živijo s katetrom v hrbtu.

EA je zakon! Nimaš kaj za razmišljat.

Ko hudič pa me je zabolela vstavitev katetra! Ne vem zakaj?!

(odgovor članu looney)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   porod z EA
20.8.2005 11:06:08   
anamia
Punca, EA je super zadeva...jaz sem rodila maja v Postojni z EA in ti rečem, da lepše izkušnje v življenju še nisem doživela...9nebesa
Sploh ne čutiš dosti bolečin in si med porodom bolj sproščena, kar je dobro za osebje, zate in seveda za tvojega dojenčka..babca ti pove kdaj potisnit, meni pa je še ena sestra pomagala s tem, ko je pritiskala na moj trebuh...manjša je tudi možnost, da bi te rezali...jaz sem dobila samo tri šive, pa še to po lastni krivdi, ker sem potiskala, ko mi je babca rekla da ne smem, ampak šivanja nisem čutila...moj porod-od prihoda v porodno sobo do rojstva-je trajal dve uri.
Z mano je bil tudi moj dragi in bilo je fantastično...Sicer,preden prime EA, čutiš par tistih ta hudih popadkov in med porodom potiskaš, pa ne veš kaj in si sploh misliš, kako daleč še si, ko pa v trenutku zagledaš malo bitjece, ki leži na postelji pred tabo itak pozabiš na vse.
Vsi preveč povdarjajo, da je porod nekekšen bavbav, kar pa sploh ni res...no, odvisno od osebe do osebe...če ti povem po pravici mi je hujše iti k zobozdravniku...
Priporočam ti, da glej čimbolj optimistično in zamisli si, da bo čas tako hitro minil, kar zagotovo že veš, in boš že doma s svojim malim zakladkom, ki bo star tri mesece in se ti bo prav navihano smejal.:)-
Lep preostanek nosečnosti ti želim.
Ana

(odgovor članu looney)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?