Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka to je biskvit-pita a ni, Ankica? če delam a la pito, mi nekak bolj paše kako bolj konkretno testo.. tle me firbec matra krema - mora bit fino s sadjem, mmm biskviti so men fajn, ko je sadje not v biskvitu že zapečeno. a kakega takega maš kaj receptov na to vižo na zalogi? iščem nekaj - posebnega metulj, jaz bom tud delala krostato ta vikend s tamalo Ja, testo je biskvitno, ta tortica meni najbolj paše, kadar je res zelo vroče. Drgač imam najraje krho testo, samo se mi ga redko da delat. Pri biskvitu zmečeš skupaj, vliješ in je to to. Meni je dobre tudi ta recept: Pol kg na koščke narezanih breskev ali marelic, 125g masla ali margarine, 1 vanilijev sladkor, 180g polnozrnate moke, 50g bele moke, 1/2 pecilnega praška, 4 jajca, 100ml mleka, 100g sladke smetane, Maslo, sladkor in vanilij penasto vmešaš, počasi dodajaš obe vrsti moke, jajca, mleko, smetano, po želji še naribano lupinico ene limone. Polovico testa daš v tortni model, na to naložiš polovico sadja, prekriješ s preostankom testa in na vrhu še drugo polovico sadja. Peče se 60-70 minut na 170°C.
|