oktobrke (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

smrkec -> oktobrke (18.8.2005 9:08:17)

Pozdravljene!

Čeprav nisem pogosto na forumu, pa vas zato redno spremljam. Danes pa imam eno vprašanje, ki me muči od zadnjega pregleda(31t). Namreč najin otroček naj bi imel že zelo nizko glavico,
katere obseg naj bi bil pod spodnjo mejo za te tedne nosečnosti. Ali mogoče katera ve, koliko so te meritve z UZ natančne? Kakšna so odstopanja?
Drugače se oba dobro počutiva le počivati morava več (malce težje, ker sem še vedno v službi).

Udb -> oktobrke (18.8.2005 9:29:39)

Smrkec, sva pa v podobni situaciji!!
Jaz sem zdaj v 32.tednu in se glavice sploh ni dalo zmeriti, ker je že tako nizko dol! Odprta sicer nisem, ampak imam mehak maternični vrat - vse to sem prebrala na izvidu! G namreč ni nič kometirala, nič mi ni rekla, da bi mogla kaj počivat, ali pa karkoli! :grrr: Sem jezna!

smrkec -> oktobrke (18.8.2005 9:36:44)

Hej udb, pri meni se je tudi matrala z meritvami in moram priti kmalu ponovno (s polnim mehurjem). Drugače pa mi ni nič rekla glede materničnega vratu, naj bi pa res bila bolj pridna in imela zelo kratke sprehode ter več počivanja - se pravi da se moram malce bolj paziti. Te pa čisto štekam, da si jezna, ker si mogla to prebrati iz izvida - meni je namreč moja zdravnica res vse lepo razložila.

Udb -> oktobrke (18.8.2005 9:37:47)

Mah, ja! Ko bi vsaj kaj komentirala, da me ne bi skrbelo!
Jaz pa še v službi - kako pa naj počivam?

bambi -> oktobrke (18.8.2005 10:01:57)

Evo, vidim, dad nimam samo jaz težav...... joj, pa toliko enega sekiranja za te naše :duda:. Meni pa so ugotovili, da imam povečano število belih krvnih telesc in sem bila par dni na opazovanju, sedaj pa moram drug teden znova dati kri, da vidijo če je stanje še isto..... To pomeni, da je nekje nekakšno vnetje, samo vprašanje kje :zmeden::zmeden::zmeden::zmeden::zmeden::zmeden::zmeden::zmeden:

Moja :duda: se je pa znova obrnila in ima sedaj glavico zgoraj oz. je v medeničnem položaju, ampak mislim, da se še kar obrača......

Kako pa kaj vaše počutje????? Jaz skoraj nič več ne spim ponoči, želodčna kislina me matra, pa skoz imam občutek, da moram lulat.......

smrkec -> oktobrke (18.8.2005 10:02:16)

Glih neki sem mogla uredit - ja, jst tudi v službi, pa tud ne vem kako naj bi zgledalo to počivanje, če moraš osem ur oddelat.

smrkec -> oktobrke (18.8.2005 10:09:28)

hej bambi, upam da bodo ponovni izvidi o.k.
Drugače pa ponoči kar dobro spim (samo obiski toalete so zelo pogosti) - želodčna kislina pa tudi mene skos matra, tako da se moram prav trudit, da pojem čim manj po večkrat na dan (najhuje je pa zvečer, ko zaradi kisline, ki je posledica poznega obroka, pa čeprav samo par grižljajev, težje zaspim).

Udb -> oktobrke (18.8.2005 10:14:10)

bambi, pa se drugače OK počutiš?

Moj :duda: se pa baje ziher ne bo več obrnil, ker ima glavico že v položaju za porod! :zmeden:

Počutje -zmatrana, tečna, zaskrbljena, ful bi rada vse ponardila pol sem pa zoprna ker ne morem. Kisline mam preveč, spim bolj tko, skoz me brca in to tako da me boli! Pol me pa že začne skrbeti, če bom med vsemi temi bolečinami sploh vedela, katero so popadki! :)-

bambi -> oktobrke (18.8.2005 10:34:32)

Udb, počutim se tako kot opisuješ sama..... vedno bolj me vse moti, komaj se še premikam se mi zdi, nobene energije nimam.......razveselim se samo še brcik moje :duda:, ker me potolaži, da je še z menoj in da je vse vredu.....

Moj :love: se mi samo smeji in me kliče: Moja bajsika ali pa moj hrošček, ker se včasih niti s postelje ne morem izvleči in se premikam kot kak hrošč, ki se je skotalil na hrbet in se ne more obrnit..... ko pa grem po stopnicah pa itak rabim že masko s kisikom ;);););)

rumena -> oktobrke (18.8.2005 10:44:09)

lp tudi od mene. Moj :duda: je pa še kar z ritko navzdol in tudi jaz ga nosim čisto spodaj. Velikokrat mi otrdeva trebuh, tako da moram tudi jaz zato dosti počivati. Ponoči je pa najboj mučno, ker ne vem kako naj se še obrnem, vse me boli in špika. Za zdaj moj trebuh ni pretirano velik, pa se mi zdi da sem neokretna, kaj šele bo ;).
Uživajte v prelepem dnevu.

NINA78 -> oktobrke (18.8.2005 11:05:18)

Pozdravljene oktoberke.
Tudi mene vsak dan kaj martra. Včeraj sem bila na pregledu in mi je G ugotovila premalo železa in še to, da moje detko nima ravno dovolj kg za 33. teden. Ne vem ali so te mertive prav, ma jaz sem se od 28. tedna zredila za 3 kg - kako da se ni otroček dovolj mi ni jasno. Sedaj imam spet pregled čez 14 dni - da ne bi bil kakšen zastoj rasti. To mi pije živce ta moja nosečnost, da je kaj - nenehno imam kaj nevšečnosti za sproti (krvavitve, bolnica, nepravilen položaj otročka, manj železa, ...) da ne morem ravno mirno spat. Oziroma zdaj itak tako slabo spim. Danes ponoči sem dobila tak krč v nogo, da mi je moral mož na pomoč priskočit. Komaj se obračam in če se na hitro se mi zdi da mi bodo vse vezi popokale notri. Daje me zgaga, zaprtje, obupno odmevanje in šumanje v ušesih. Se počutim kot kaka stara nonkica od 80 let. Pol me zgrabi panika, če slučajno čutim mojega srčka kak dan kaj manj (tudi sicer je bolj mirne narave in me nikoli ne brca tako, da bi mene kaj bolelo, ampak čisto nežno).
Ma saj drugače sem optimistična in vem, da bo vse OK, ampak na miru pa res ne morem bit, ker je vedno kaj novega za se sekirat. Ma samo, da bo porod OK minil in da bo moje detko zdravo in čilo in jaz z njim pa bo.
Si včasih mislim - kako dolga je ta nosečnost in kaj vse moramo dat skozi, po drugi strani pa sem hvaležna, da me je ta izkušnja doletela in da mi jo je Bog namenil!
Vse bo minilo - še dobrih 8 tednov ali manj pa bo. To je sedaj edina prava tolažba.
Pa uživajte vse skupaj. LP, Nina. :):zaspan:

bebika -> oktobrke (18.8.2005 11:21:51)

Pozdravček še od naju.
Sem ravno iz UZ in posvetovalnice in danes se nama je pridružil tudi ati :bravo: . Vse poteka kot mora, samo rekla mi je, da prov velik pa ne bo tale naš :duda: . No in je ati takoj komentiral in rekel no pol bo pa punčka. Naj vam še povem, da sva se nekako premislila glede imena Sara (ker je moj star ata tko proti - namreč sosedov pes je Sara) in je :love: predlagal ime Pia - kako vam je kaj všeč?
Z G sva se tudi malo pogovarjali glede CR in mislim, da mi bodo lahko ustregli s spiralno anastezijo :bravo::bravo::bravo: . Je rekla da bom tko lahko vsaj slišala jok, pa takoj ga bom lahko vidla. Sem bla ful vesela. Dobila sem tudi papirje za na CSD - a jih je mogoče katera že oddala?
Lepo se imejte in čuvajte svoje trebuščke - samo še nekaj časa bodo z nami.

bebika 30t

Udb -> oktobrke (18.8.2005 11:27:04)

bebika, jaz sem šla včeraj prav pogumno na CSD, pa so vsi na dopustu! :)- Tako da bom urejala drug teden!

nana 27 -> oktobrke (18.8.2005 11:33:54)

Lep pozdravček oktobrske mamice!

Mene je napadla obsedenost s pospravljanjem in zlaganjem po omarah in po stanovanju. Zgleda pa to tako, da malo pospravim, si nalijem malo vode in se uležem :ups: potem po pol urce ležim pa naprej akcija.. Moj mali :duda: je tudi nežen. Upam, da je vse to normalno.

V ponedeljek imam pregled...malo me je strah, kot vedno. Zdaj, ko se bližamo oktobru, me je začelo zelo skrbet, ali bo :duda:, ko pride na svet zdrav. Je pri vas tudi tako? Dobila pa bom tudi papirje za CSD.

Glede bolečin..se včasih počutim, kot kakšna stara mama. Tega nam pa pred nosečnostjo ni nihče povedal, a ne? Povsod v revijah in knjigah same srečne, postavne in sijoče :nosecka: No, zdaj grem pa nekaj pametnega pojest pa naprej počivat :)

:rozica::rozica::rozica:

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (18.8.2005 12:23:54)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Udb -> oktobrke (18.8.2005 12:46:57)

Ej, punce! Ena naša sotrpinka - oktobrčica - je danes zjutraj rodila (sicer ni sodelovala na RR)! Križ jo je bolel 3 dni, pa se je odločila, da gre to mal pogledat, pa je bila že čist odprta in je šla takoj rodit! Punčko so takoj s helihopterjem peljali v Lj. Upajmo da bo vse ok!

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (18.8.2005 12:56:05)

kati1 -> oktobrke (18.8.2005 13:07:52)

držim pesti tudi jaz ...

punce mene pa tud nekaj zanima ... meni pa se obseg trebuha ni povečal že 2 meseca oz. včeraj sem se ponovno merila, pa je celo 2 cm manj :zmeden: (zdaj smo na 100cm). Je celo tako očitno, da me vsi znanci spračujejo, če ne bom nič več "zrasla". Kako je pa pri vas z obsegom?

lp, K

bebika -> oktobrke (18.8.2005 13:11:53)

Upam, da je z našo oktobrko vse OK, UDb sej boš sporočila, ko bo kaj novega a ne? Držim pesti!
Glede obsega trebuščak pa pri nas počasi rastemo in smo sedaj na 87 cm. Kilogrami so pa na +10 kg. Pa ostale?

Udb -> oktobrke (18.8.2005 13:20:42)

Bom obveščala!! Drugače so pa moj kg +7, mere pa ne vem - se bom izmerila, ko pridem domov!

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (18.8.2005 13:55:36)

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (18.8.2005 13:56:42)

t-soncek -> oktobrke (18.8.2005 14:19:44)

Mene pa zanima, če ima katere okrog 27. oktobra rok in namerava roditi v Ljubljani?

uma -> oktobrke (18.8.2005 15:04:23)

Vse najlepše za našo sotrpinko tudi z moje strani. Naj jo :angel: čuva, da bo vse ok. Pa poročaj kako in kaj, Udb.

Kaj takega se tud jaz bojim, da se mi zgodi, pri vseh teh bolečinah, ko sploh ne veš več kaj katera pomeni.
Moj trebušček tud zdaj ne raste več tako hitro kot prej, ko je kar "hajal".

Sem pa pridelala +6kg in štejemo dalje pridno kilogramčke.:)-

:rozica:

pi -> oktobrke (18.8.2005 19:51:42)

Ste pa res vse pridne in se niste veliko zredile. Jaz pa sem pridelala že celih 19 kg, malo se tolažim s tem da nosim :duda::duda:.

Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>