Tutan -> RE: a je padla? (6.6.2011 14:56:04)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Petka09 IZVIRNO SPOROČILO: Tutan Ampak po takšnih zadevah me je lahko samo strah, da smo Slovenci pravzaprav ravno prav treščeni, da bo na naslednjih volitvah zmagal Janša. In to samo zato, ker tistim, ki je mar, ne volijo, eni se grejo hud princip (recimo parkrat sem delala v volilni komisiji, pa so volili namesto župana Prežihovega Voranca, Franceta Prešerna pa še nekaj odličnih cvetk - tako da se na koncu vprašaš, komu na čast ljudje pridejo sploh volit, ker potemtakem je bolje, da grejo na pivo), ta tretji pa bodo volili nekoga, ki ga poznajo od prej - torej Janša. :/ Jaz sem bila že tudi nekajkrat v volilni komisiji in glede na to, kdo dejansko prihaja volit me sploh ne čudijo rezultati! Večinoma je to po nedeljskih mašah in so to ljudje, ki nimajo nobene ekonomske pismenosti in nimajo pojma kako sistem in država delujeta. Pa nekaj mladine, ki se ji tudi sanja ne za kaj se gre. Pa nekaj takih, ki komisijo vprašajo: Kaj že moram obkrožit?.... V glavnem, ljudstvo ima možnost soodločat, pa tega enostavno in preprosto NE ZNA! Ja, nekaj osnovne pismenosti o odločanju (se pravi, da nekaj pred sami glasovanjem veš, oziroma, da ti je jasno, zakaj se gre) ne bi škodilo.
|
|
|
|