gregorina35
|
IZVIRNO SPOROČILO: lluna Jah, vem, naslednjič ji bom zopet omenila, sva ponovno dogovorjeni, ko se mi M zaključi. Veš kaj me zanima, če morda veš, ali se kljub izcedkom (torej zaradi prehitrega luščenja sluznice) oplojeno jajčece sploh lahko vgnezdi in oddaja nosečniški hormon? Ali je možno tudi, da se le poskuša vgnezditi, testi so negativni, in gre nazadnje naprej v M? Drugače pa obžalujem tvojo izkušnjo... Hvala za info o maci, in ker si se ponudila za pomoč, prijazno od tebe. Upam, da jo uspem dobiti sama. Iluna, jaz sem v drugi nosečnosti, ki se je hvala bogu obdržala, krvavela od 9 do 12 dne, v tretji nosečnosti pa od 7 do 12 dne, a se je žal končala v 12. tednu. Se pravi, da se je v obeh primerih jajčece vgnezdilo, kljub krvavitvam - sem prepričana, da niso bile krvavitve zaradi vgnezditvene, ker sicer ne bi trajale 5 dni. Sigurno pa lahko pride do oploditve tudi, če se jajčece ne vgnezdi, ampak se izloči z menstruacijo. Test pa začne kazati prisotnost nosečnostnega hormona šele po vgnezditvi, tako da itak ne moremo vedeti, ali je bila oploditev ali ne. Problem pri nizkem progesteronu je, da ne podpira nosečnosti (predvidoma do 12. tedna), dokler svoje funkcije ne prevzame posteljica. Jaz imam hvala bogu Dabroston še doma in ga bom sigurno začela jemati, takoj ko zanosim (preden pridem do ginekologinje, lahko traja par tednov in nočem ponovno riskirati). Sicer pa jutri odhajamo na dopust v Čatež, vas bom probala spremljati preko telefona in upam, da bo čimveč dobrih novičk ! Držim pesti, da nam vsem čimprej rata! Srečno vsem in en lep pozdravček iz Obale!
|