Bakfark
|
IZVIRNO SPOROČILO: Nocturama Moški razmišljajo na drugačen način kot ženske in se nekaterih stvari, ki so nam ženskam samoumevne, niti ne zavedajo, zato jih je treba opomniti / spomniti, oziroma delati kompromise. Midva z mojim imava recimo nek tak dogovor - on skrbi za perilo (daje prat, obesi, pobere, zloži - pospravim ga pa jaz, ker še vedno ne ve točno, kje je kaj pospravljeno), jaz pa pomivam posodo. Dojenčica je moja skrb dopoldan, ko je on v službi, popoldan in zvečer pa je njegova (oziroma skupna). Pa še nekaj je takih malenkosti, ki si jih razdeliva - npr. kuhanje, čiščenje stanovanja... Uspeva se dogovoriti, kaj bo kdo opravil. Skratka, moškim so določene reči toliko nedoumljive, da bi brez "vaše" sposobnosti prepoznavanja problemov in potreb, planiranja in osmišljanja, organizacije ter vodenja (v smislu opominjanja in spominjanja) ostali in lačni in žejni, usrani ali še huje, bosi, goli, bradati, neandertalci skratka. In moški smo toliko nepodkovani, se ne znajdemo na polju gopodinjskih opravil, toliko nam to ni dano, "ni v genih", da nam je ta manko, to hibo možno izkoreniniti samo s čvrsto roko in trdo motiko. Draga moja, v vsej svoji emancipaciji in "zavedanju" enakosti med moškim in ženskom, daješ popolno legitimnost spolno determinirani delitvi del in opravil. IZVIRNO SPOROČILO: alda Ne bodi še možu mama , razna varčevanja, ki bodo prišla prav nevem kdaj so samo izgovor,da delaš ti toliko več, ker če se vama oz. tebi zdi to nujno pa naj se še ON pretegne malo. Ti pa ne zavidam nastale situacije prav nič! In če je toliko bistveno NJEJ, se mora brezpogojno temu podrediti tudi ON? Kaj pa, če so njene ambicije "večje" od njegovih zmožnosti, sposobnosti, potreb ali želja pretegniti se??? Recimo, da jo on miselno, intelektualno, psihično ne dohaja, ne more jo pospremiti, je zanj neujemljiva, ji ne more parirati isto kolikor pač tudi ona njemu več ni kos ohranjati ustaljene pozicije, ker ji je ta postala odveč, se ji zdi passe, utesnjujoča itd. zakaj bi se kdorkoli v tem primeru moral pretegovati, delati proti sebi??? Kaj pa če je to enostavno signal, ki daje jasno vedeti, da so se jima lastne prioritete oddaljile toliko, da bi vsako prilaganje nujno botrovalo še bolj negativnim učinkom. Da neham špekulirati kaj bi bilo, če bi bilo, bi bilo še najbolj pošteno, kolikor se od njega zahteva preteg, isto terjati tudi od nje. Pa naj bo potem jasno ali bo to mostove med njima utrdilo ali zrušilo. IZVIRNO SPOROČILO: polho3006 Je pa res da si ga razvadila, ker moški se pustijo razvajati in jih je čisto lahko navdaiti na ugodje. Pa ti??? Si nedovzetna za ugodje in udobje, nerada se cartaš razvajaš, dovoliš, da te včasih kdo popedina, odnese k in od riti??? Ti kot ženska si na to imuna, to želiš povedati??? Zgodovinski pogled na razvoj medspolnih družbenih razmerij nam odkrije, da ste ženske vsled patriarhalne hegemonije enostavno razvile neverjeten odpor do hedonizma, ki se je spričo krutih zgodovinskih dejstev in okoliščin razvil v izrazito moško kategorijo??? Aha, to ni postal, to je že vselej bil - zasajen v sam gen moškosti. Vidim sama doma pri svojem. Ko je še živel sam je znal narediti v gospodinjstvu VSE, ampak sedaj...pa ne zna skoraj nič več. Ampak mu lepo povem kaj je treba narediti in naredi brez upiranja. Še en dokaz, da je moškega potrebno opominjati in spominjati, da bi nekaj (kar mu ni dano) naredil. Da se ne upira, je dovolj trden in kredibilen indikator, da vam je dresuro lastnih mož uspelo prignati do perfekcije. IZVIRNO SPOROČILO: Jada82 ... Ja, je pa tako, desci si hitro scrkljajo. Moraš ga postaviti na realna tla, ne delat vse zanj. Danes smo enakopravni!!! Še ena v nizu... Mater, ko berem take poste, sem lahko le vesela, da imam doma takega, kot imam. Moj je priden, ni kaj ..... ga ni treba nič kaj opominjati, veliko sam naredi! Uf, hvala bogu! IZVIRNO SPOROČILO: Katjuska986 Imam srečo da je MM zelo zelo priden IZVIRNO SPOROČILO: ssevin Bljak kake kmetavzere mate doma. V kolikor bi zadnjim trem citatom zamenjali spol, bi se podnje lahko brez najmanjšega zadržka podpisal nihče drug kot - LENCINA LENOBA. Tudi lenco "ni treba nič kaj opominjati, veliko sama naredi! Uf, hvala bogu!", lencina lenoba "ima srečo da je NŽ zelo zelo pridna" in lenncina lenoba bi ob gnusu - "bljak" - nad samim seboj prav tako lahko ok(u)rcal kmetavzarke na tem forumu. Zabava me, kako smo pripravljeni na različne načine vrednotiti eno in isto stvar. Pridnost, ki je na teh naših kulturnih prostorih načeloma zelo visoko cenjena, se hkrati razume kot vrlina in neumnost ljudi s karakterjem. Pridnost je lepa čednost v kolikor imamo može, ki niso leni, in je velika neumnost, zastopnik hlapčevstva v kolikor je potuha za lenobo drugega. In ko smo že pri pridnih možeh, ravno pred kratkim sem imel priložnost biti priča in eni taki pretirani pridnosti. Ki, ne morete verjeti, na drugi strani učinkuje ali se vsaj kaže kot pogoj za lenobo (preko vzpostavitve okoliščin za njen razvoj). Težko presodim ali "moj bracika" pridno skače okrog samo zato, ker je preostanek familije tako nesposoben, nezmožen, nevoljen pridno skočiti ali pa razlog njihove nesposobnosti, nezmožnosti, nevoljnosti leži ravno v njegovem skakanju še preden je njihov prag zaznavanja presežen, še preden se zavejo, da je v hiši potrebno kaj postoriti, še preden jim pride iz riti v glavo. Meni človeka žal, ker se tako razdaja, se "rastura od posla"... Nič kaj ga ni treba opominjati, vse naredi sam, hvala bogu, da imajo domači tako pridnega NM in A... In se lahko samo zgražajo nad vsemi ostalimi kmetavzarji.
< Sporočilo je popravil Bakfark -- 19.6.2011 15:17:40 >
|