blaža
|
IZVIRNO SPOROČILO: pelin lenca preberi še enkrat svoj zanji post. Če se tebi to zdi ok, da je bil 3 leta brezposelen, pa ni poprijel za kakeršno koli delo, da je familiji pomagal preživet?!? Ma haloo? Jaz sem svojo službo čakala skoraj 7 let, in v mes seveda delala tako, da smo lahko preživeli. še na misel mi ni prišlo, da bi rekla, jah, čistla pa ne bom, to ni delo zame, mam ekonomsko,..user posted image Jaz takega dedca že ne bi mela. Bi se mi hitro posvetla lučka, da nekaj ne bo ok. Sory za odkritost. meni so na prvem mestu vrline, kot so delavnost in delavne navade,.. IZVIRNO SPOROČILO: blaža lenca preberi še enkrat svoj zanji post. Če se tebi to zdi ok, da je bil 3 leta brezposelen, pa ni poprijel za kakeršno koli delo, da je familiji pomagal preživet?!? Ma haloo? Jaz sem svojo službo čakala skoraj 7 let, in v mes seveda delala tako, da smo lahko preživeli. še na misel mi ni prišlo, da bi rekla, jah, čistla pa ne bom, to ni delo zame, mam ekonomsko,.. Jaz takega dedca že ne bi mela. Bi se mi hitro posvetla lučka, da nekaj ne bo ok. Sory za odkritost. meni so na prvem mestu vrline, kot so delavnost in delavne navade,.. Od vseh mi je po razmišljanju in predstavah o partnerskih odnosih nekako najbližje Blažino... .Jaz takega človeka ne bi mogla spoštovati, ker bi na tako očiten način pasel lenobo in živel od mojih žuljev. Pa kje mu je ponos, odgovornost do sebe, partnerke, predvsem pa do otrok?Tri leta doma guncat ( ne bom rekla kaj ), potem pa še mislit, da si predober za kakšno službo, se zgražat nad razmetanim stanovanjem,tečnarit, da si zasluži čas zase...in konec koncev od partnerke pričakovati, da se da še potem dol z njim.. ....O ljubi Jezus...Jaz drugega dokaza, da tukaj ni ljubezni, spoštovanja, odgovornosti...ne bi potrebovala.... Pa še to...nekatere njemu v bran pravite, da je preveč obsedena s pospravljanjem...Meni se ne zdi niti pod razno....sama tudi nisem, pa je treba vseeno vsak dan pomiti posodo, parkrat na teden prati in likati,....Pa tudi to se mi zdi neprimerno, na veliko poudarjati in pritiskati na bogega štiriletnika, da bi pomagal v gospodinjstvu in pazil na sestrico, med tem pa, ko njegov zdrav, odrasel ati moli vse štiri od sebe...Že res, da se morajo otroci naučiti samostojnosti in delovnih navad....samo tu je najpomembnejši dober zgled, ki ga od lenuharskega atka težko dobiš.... Tudi moj bi se velikokrat raje počil na sedežno, namesto da bi kaj pospravil....pa se včasih tudi res...včasih se pa jaz...ampak bistvenega pomena je to, da v večini primerov pa oba delava vse...Pa se ne zahvaljujeva drug drugemu če pomijeva posodo, pobriševa prah, opereva perilo ( tako kot je ena napisala da se svojemu dragemu zahvali, če naredi kakšno gospodinjsko delo)...Saj v bistvu delava to zase in za vse....Ne umažem vse posode le jaz ali on, ne oblačim in mažem perila le jaz, ne hodijo po stanovanju le moje noge...Osebno se svojemu zahvalim takrat, ko naredi kaj lepega ali uslugo le zame...vse drugo je za moje ( in k sreči tudi njegove) pojme družinskega pomena. Pošteno povedano, sem bila kar neprijetno presenečena, kako imate nekatere čuden odnos do svojih partnerjev....Po moje ste kar malo njihove mame in ne žene, ljubice in spoštovanja vredne partnerke... Dvomim, da bo pri njem kaj bolje, čeprav sta se kao pogovorila...Po opisu sodeč, je dedec ( če mu to sploh lahko rečeš) navaden parazit... Jaz bi ga že zdavnaj postavila pred vrata....ali pa bo spakiral sam, ko bo spoznal, da si ga potuhtala in bo šel na lov za novo žrtvijo, ki ga bo živela... Končno nekdo, ki pametno razmišlja.