|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julij / avgust 2011 IVF / ICSI
25.7.2011 10:49:25   
latka
Nija1234, v prvem postopku sem imela dolgi postopek, torej Diphereline + Gonal 150 enot(sem v MB), in ker sem predobro odreagirala na Gonal, so mi pred punkcijo prekinili postopek, ker sem imela ogromno foliklov in mi je grozila huda hiperstimulacija, imela sem pa že hude bolečine v jajčnikih, križu, in bila sem zelo napihnjena!!Drugič sem pa imela kratek postopek, torej samo Gonal, najnižjo dozo 75 enot +Centrotide(za enakomerno rast foliklov), tokrat sem pridelala 11 celic in imam 4 zamrznjenčke, sem pa imela že tudi proti koncu bolečine, ampak zmerne.Samo tokrat nisem imela transferja zaradi komplikacij, ker mi niso uspeli speljat kateter do maternice, tako so mi morali zamrzniti zarodke in grem konec avgusta v postopek z zamrznjenčki. Torej grem že tretjič, ampak sem še vedno uradno v prvem postopku!!

coala, jaz sem tudi prvič zanosila naravno(sin bo star 7 let), sedaj sem pa na umetni, meni so dejali, da imava pravico do 4 postopkov, drugič pa je sestra rekla da do 6 postopkovuser posted image , nisem pa potem nič več spraševala, ker upam, da bo prej uspelo!user posted image

(odgovor članu coala)
Neposredna povezava do sporočila: 76
25.7.2011 10:58:04   
Nija1234
Latka hvala ta za odgovor;
sama sem trenutno v prvem ivf postopku v Mariboru,in mi je vsaka informacija več kot dobrodošla,tako da najlepša ti hvala za izčrpen odgovor user posted image .

(odgovor članu latka)
Neposredna povezava do sporočila: 77
26.7.2011 9:39:47   
coala
ja jaz sem bila sedaj v četrtem postopku ,ta prvega sem bila samoplačniško,torej mi ostane samo še en postopek preko koncesije,saj bom videla upam da bo ta uspešen glede na to da smo bili sedaj tako blizu žeuser posted image

Naredimo mojstrovino iz našega življenja

(odgovor članu Nija1234)
Neposredna povezava do sporočila: 78
26.7.2011 17:52:09   
špica84
Coala mislim da jih imaš lahko 6
Športnica držim pestke,da vama končno uspe

No pa se še jaz vračam nazaj na to temo.5.10 sem naročena na ponovni posvet k dr.Bokal in da zaštartamo nov postopek.Mi je pa nekako lažje,ko imam eno sončico doma iz 1.postopka user posted image

(odgovor članu coala)
Neposredna povezava do sporočila: 79
26.7.2011 20:03:38   
hubika
Pozdravljene punce!
Ker tudi naju z user posted image čaka OBMP, 1.ICSI postopek, upam da še letos, glede na to, da sva 15.4. bila dana na čakalno listo v MB-ju, pri dr. Kovač, pridema na vrsto za postopek. Sedaj pa me zanima od česa je odvisno ali imaš dolgi ali kratki postopek, in kako zgleda vse skupaj. Prosim vas punce, če mi lahko malo razložite, kako in kaj...
najlepše hvala že vnaprej, in veliko uspešnih postopkov želim vsem skupaj (z mano vred seveda) user posted image user posted image

(odgovor članu špica84)
Neposredna povezava do sporočila: 80
26.7.2011 21:48:43   
Nija1234
Živjo Hubika!
Midva imava diagnozo nepojasnjena neplodnost in sem dobila kar takoj dolgi postopek,se pa tudi zdravim pri dr.Kovač v Mb-ju;
Na osnovi česa pa dodeljujejo kratke oz.dolge postopke si pa še nisem razložila user posted image ,sem pa trenutno v prvem postopku,v fazi dajanja injekcij....

(odgovor članu hubika)
Neposredna povezava do sporočila: 81
27.7.2011 12:27:33   
hubika
Pozdravljena Nija1234! Pri nama je pa tako, da najprej so mene "porihtali", in sicer lani novembra sem imela v Mb-ju laparoskopijo, ki mi jo je opravila dr. Kovačeva, in je rekla da bi jaz mogla sedaj po naravni poti zanosit, na naslednjem posvetu pa sma zvedela, da je problem pri user posted image ker ima zelo slab spermiogram, in da grema direktno v ICSI postopek. Sedaj pa čakam to težko pričakovano pošto iz Mb-ja za prevzem zdravil..

(odgovor članu Nija1234)
Neposredna povezava do sporočila: 82
27.7.2011 12:33:53   
Nija1234
Upam da čimprej dobiš težko pričakovano pošto !user posted image

Meni se je ravno čas do prejetih navodil najbolj vlekel,sedaj se mi pa zdi da se vse skupaj odvija z nenormalno hitrostjo.

(odgovor članu hubika)
Neposredna povezava do sporočila: 83
27.7.2011 14:32:00   
hubika
Jat tudi upam da dobim čimprej pošto, da se bo potem začelo dalje dogajat!! Že komaj čakam in navijam punce za vse katere se s tem spopadamo, da bodo postopki uspešni user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Nija1234)
Neposredna povezava do sporočila: 84
28.7.2011 9:15:23   
Aleda
Pozdravljene,
jaz mam pa eno vprašanje, če mi lahko katera pomaga. Do sedaj sem jemala utrogestan, do prvega UZ, ki so mi ga naredili v lj, za naprej pa ga nisem več dobila. Pozabila sem tudi vprašat sestro kako je s tem.  No zanima me, če ti ga po prvem uz v lj ne dajo več, ali ga predpiše osebna ginekologinja ali pa ga sploh ni potrebno več jemat.

(odgovor članu hubika)
Neposredna povezava do sporočila: 85
28.7.2011 11:18:25   
kimsy
Aleda - jst sm imela uz 18.7., pa mi ga je delala dr. Bokal. Sm ji rekla, da mi bo zmankalo utrogetsna, če lahko začnem jest dabroston, pa je rekla, da lahko neham, ker ne rabim več in sm tisti dan končala s vsako th! Zaenkrat vse ok!

Nič ni nemogoče! So pa stvari lažje in težje dosegljive!

(odgovor članu Aleda)
Neposredna povezava do sporočila: 86
28.7.2011 11:44:01   
tecnobica
Aleda, jaz sem jemala Utrogestan dokler sem ga imela (mislim, da sem po krvnem dobila še dve škatlici), pol sem pa prenehala. Zaenkrat kaže ok.

(odgovor članu kimsy)
Neposredna povezava do sporočila: 87
28.7.2011 18:26:33   
Aleda
Aha, no potem je vredu. Hvala vama za odgovore. Želim vama lepo in mirno nosečnostuser posted image
Ostalim, ki pa se podajate v nov postopek želim, da čimprej zagledate plusek.

(odgovor članu tecnobica)
Neposredna povezava do sporočila: 88
28.7.2011 19:13:38   
hubika
Jupi user posted image user posted image user posted image tudi jaz sem dočakala tako težko pričakovano pošto!! 9.8. ob 10.15 imava pogovor, tak da se bo končno začelo premikat naprej! Mi je prav polepšalo tale deževen dan user posted image user posted image . Je še katera tudi dobila slučajno za ta datum v mb-ju?

(odgovor članu Aleda)
Neposredna povezava do sporočila: 89
29.7.2011 12:41:29   
Nija1234
Je mogoče še kaka sotrpinka,ki v postopku ivf ni odregirala,oz.ni imela niti enega folikla????

(odgovor članu hubika)
Neposredna povezava do sporočila: 90
29.7.2011 16:17:10   
ninocka26
Moji prijateljici se je zgodilo, da je imela samo en folikel. V drugem postopku so ji dali drugo terapijo, pridelala je 9 celic in je zdaj noseča.

(odgovor članu Nija1234)
Neposredna povezava do sporočila: 91
29.7.2011 19:51:26   
cukica
Punce tudi jaz se vam pridružujem 13.9. imam pogovor za 3.ICSI postopek pri dr.Ribičevi.

Bi pa vam rada povedala,da je nama ratalo v 6.poizkusu,da sva dobila najinega sončka Nejca in to je bil zadnji zamrznjenček,ki naju je čakal.Vztrajala sva 6 let in po šestih letih se nama je rodil najin zakladek.Vem kako je,ko ne rata kako je hudo,ko misliš njej je ratalo meni pa ne,...Samo ne obupajte vsako posebej čaka nekje njen mali sonček samo čaka na pravi trenutek.Tudi sama sem mislila odnehati sploh po vseh komplikacijak,ki sem jih imela ampak sem si rekla,da grem še po zadnja dva zamrznjenčka in tako sva ga dočakala.Na podlagi vsega tega sva se odločila,da bova septembra šla v nov boj in upava,da nama tokrat ne bo treba toliko časa čakati,da Nejc dobi družbo,...

17.01.2011 Nejc

(odgovor članu ninocka26)
Neposredna povezava do sporočila: 92
30.7.2011 18:47:27   
Zaya
Pozdravljene punce!

Tudi sama grem prvič " v boj user posted image   oz. postopek umetne oploditve. Koncilij je že mimo, zaporedna številka tudi, v ponedeljek bom klicala za pričetek postopka (rečeno mi je bilo, da pokličem prvi dan menstruacije").

Malo me je zmedlo pisanje o dolgih in kratkih postopkih oz. protokolih..na napotnici nisem zasledila tega podatka. Ne vem kakšni so vaši razlogi za umetno oploditev, me pa zanima ali je še katera med vami, ki se odloča za umetno zaradi endometrioze?

Na forumu sem zasledila ogromno tem o postopku pa me vseeno zanima naslednje: v ponedeljek pokličem in dobim datum obiska, kjer predvidevam da dobim zdravila za spodbuditev jajčnikov, nekaj dni zatem sledi punkcija in kasneje prenos zarodkov...Drži? Koliko dni je potrebnih preživeti v porodnišnici oz. na dopustu? Je še kakšna v tem koraku postopka in okvirno ve, kdaj zadeva steče?

Hvala za odgovore!

(odgovor članu cukica)
Neposredna povezava do sporočila: 93
1.8.2011 9:08:17   
špica84
Zaya v porodnišnici nisi nič.Ko ti vstavijo zarodka greš domov in si doma vstavljaš utrogestan.
Na bolniški si po punkciji 5 dni in po transferju 3 dni,men se zdi.
Je pa čisto odvisno kakšen postopek imaš,če imaš kratkega dobiš samo ena zdravila in eventuelno še eno,ki ga dajejo za dozorevanja jajčne sredice.
Če si pa v dolgem postopku,pa začneš z zdravili,ki zavirajo jajčnike in šele po prvem uz dobiš te za spodbujanje jajčnikov.

(odgovor članu Zaya)
Neposredna povezava do sporočila: 94
1.8.2011 10:11:51   
tulipančica
ŽIVJOuser posted image

Zaya
tud jst se spopadam z endometriozo....že nekaj let in prav zaradi nje mi je moj gin. napisal napotnico za Maribor...drugače pa imam sama dolg postopek, ravno naslednji teden začnem s kontracepcijskimi tabletami in upam na najboljšeuser posted image ...

LEP SONČKAST DAN VSEMuser posted image

(odgovor članu špica84)
Neposredna povezava do sporočila: 95
1.8.2011 10:26:00   
Tallulah
Pozdravljena Zaya

Tudi jaz se spopadam z endometriozo, poleg tega pa imam še neprehodne jajčnike. Tako, da grem tudi jaz na ivf postopek. Danes sem klicala v Ljubljano in greva s fantom 19.8. po zdravila. Kam boš šla ti v postopek v Lj. ali Mb?

Lep pozdrav in srečno

(odgovor članu tulipančica)
Neposredna povezava do sporočila: 96
1.8.2011 21:08:56   
Zaya
Ojla vse triuser posted image . Najprej nalepša hvala za vse odgovore! Meni je dr. Ribič svetovala, da čimprej zanosim zaradi endometrioze saj žal vztrajno napreduje. Marca letos sem imela drugo laparoskopijo, kjer so ugotovili, da je šla endo. tudi na jajcevod in maternico. Vglavnem na user posted image delamo od maja ampak se ni še nič prijelo. Problem je tudi, da imam v najbolj plodnem tednu velike bolečine na levi strani pri jajčniku..stvar se po zadnji laparo. samo še stopnjuje.

Vglavnem..sem v postopku v LJ (Leonišče). Naj bi se naročila ob menst. avgusta. Ste ve klicale za naročanje takoj ob zelo blagi mentruaciji? Sama imam že od četrtka šibko mentrucijo, bolj kot izcedek in niti ne vem ali naj čakam na močno in se takrat naročim ali kako?

Še ena stvar punce...slučajno veste, kakšna je čakalna doba za drugi, tretji IVF poskus? Koliko se zavlečejo nadaljnji postopki?

Lep večer!

(odgovor članu Tallulah)
Neposredna povezava do sporočila: 97
1.8.2011 21:32:47   
špica84
Po neuspelem poskusu moraš na gk čakat 3 mesece

jaz bi ob začetku menstre klicala,sicer nevem kakšne imaš običajno.Moja ni bila nič drugačna kot ponavadi :)

(odgovor članu Zaya)
Neposredna povezava do sporočila: 98
1.8.2011 22:27:24   
špica84
A katera ve,a moraš v drugo tut čez komijo,da ti odobrijo postopek

(odgovor članu špica84)
Neposredna povezava do sporočila: 99
2.8.2011 11:15:57   
jagodka80
Evo, pa smo začeli ... Danes je padla že druga špikica, dajem si diphereline in gonal do sobote, v nedeljo imam ultrazvok, potem bomo pa videli, kdaj bo punkcija. To je moj 2. ICSI postopek, prvega sem imela marca in upam, da čim prej zagledam user posted image .

(odgovor članu latka)
Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.