|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: zakaj ste dobile bolniško?
24.5.2011 21:51:09   
Anonimen
Meni so ponujali bolniško... haha. Pa nisem vzela.. Veste zakaj? Ker z mano je bilo vse ok. Sam imam tako dobro zdravnico, da mi je hotela olajšat situacijo. Namreč po porodniški bi se morala vrnit delat za 2,5 meseca in nato zopet na porodniško. Pa sem rekla, da ne... ker mi nič ni in če bi sprejela bi se počutila, kot da kličem nadse bolezen.

(odgovor članu butt3rfly)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
3.6.2011 15:29:00   
mate0ja
IZVIRNO SPOROČILO: butt3rfly

se grem stavit, da bi večina tistih nosečnic (pazi, ne pravim, da vse), ki tako polemizirajo in so tako svetniške, ker so pač delale do konca, šle na bolniško, če bi jim to njihov ginek svetoval. tudi, če se same ne bi nč kej extra slabo počutile. pa lahko še nevem kk zagotavljalo, da tega pač ne bi naredila, ker ne bodo izkoriščale našega sistema. jst takim ženskam čist nič ne verjamem.

preden obsojamo, je seveda treba vedeti, kakšen je problem, predvsem pa kakšni so delovni pogoji. delati v pisarni za mizo in nekje v eni veliki štarcuni za pultom, kjer si pod nenehnim pritiskom, opravljaš fizično delo, po možnosti stoje, se res ne more primerjati (ko se seveda pojavijo neki problemi).

sploh pa avtorica te teme ne sprašuje po mnenjih na splošno, ampak zakaj so zdravniki predpisali bolniško. da ji odgovorim: od 17. tedna dalje imam rjave izcedke (3x je bila sveža kri vmes), krči s spodnjem delu trebuha, bila 2 tedna v bolnici zaradi tega. zdej sem v 36. tednu, ko se mi je tak začela porodniška (bolniško sem pa dobila od 22. tedna dalje).

To je veliko preveč pavšalno rečeno. Mene je ob vsakem pregledu G. spraševala kako je na delovnem mestu in vedno povedala, da mi lahko omogoči minimalno 1 mesec počitka. Pa nisem sprejela, ker mi ni nič falilo in ker imam fer odnos z delodajalcem. Vem kaj so moje obveznosti in te bom izpolnila. Hkrati po večletnem sodelovanju tudi moj šef dobro ve da se lahko zanese name in mi ne komplicira, če med službo občasno opravim kake osebne zadeve. Če bi bilo pa ogroženo moje ali otrokovo življenje pa seveda ne bi oklevala.
In verjamem, da so še ljudje, ki se zavedajo tudi svojih odgovornosti in ne zgolj pravic.

Če bi rad bil srečen, BODI!!

(odgovor članu butt3rfly)
Neposredna povezava do sporočila: 27
3.6.2011 19:45:48   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: mate0ja

IZVIRNO SPOROČILO: butt3rfly

se grem stavit, da bi večina tistih nosečnic (pazi, ne pravim, da vse), ki tako polemizirajo in so tako svetniške, ker so pač delale do konca, šle na bolniško, če bi jim to njihov ginek svetoval. tudi, če se same ne bi nč kej extra slabo počutile. pa lahko še nevem kk zagotavljalo, da tega pač ne bi naredila, ker ne bodo izkoriščale našega sistema. jst takim ženskam čist nič ne verjamem.

preden obsojamo, je seveda treba vedeti, kakšen je problem, predvsem pa kakšni so delovni pogoji. delati v pisarni za mizo in nekje v eni veliki štarcuni za pultom, kjer si pod nenehnim pritiskom, opravljaš fizično delo, po možnosti stoje, se res ne more primerjati (ko se seveda pojavijo neki problemi).

sploh pa avtorica te teme ne sprašuje po mnenjih na splošno, ampak zakaj so zdravniki predpisali bolniško. da ji odgovorim: od 17. tedna dalje imam rjave izcedke (3x je bila sveža kri vmes), krči s spodnjem delu trebuha, bila 2 tedna v bolnici zaradi tega. zdej sem v 36. tednu, ko se mi je tak začela porodniška (bolniško sem pa dobila od 22. tedna dalje).

To je veliko preveč pavšalno rečeno. Mene je ob vsakem pregledu G. spraševala kako je na delovnem mestu in vedno povedala, da mi lahko omogoči minimalno 1 mesec počitka. Pa nisem sprejela, ker mi ni nič falilo in ker imam fer odnos z delodajalcem. Vem kaj so moje obveznosti in te bom izpolnila. Hkrati po večletnem sodelovanju tudi moj šef dobro ve da se lahko zanese name in mi ne komplicira, če med službo občasno opravim kake osebne zadeve. Če bi bilo pa ogroženo moje ali otrokovo življenje pa seveda ne bi oklevala.
In verjamem, da so še ljudje, ki se zavedajo tudi svojih odgovornosti in ne zgolj pravic.

in kakšno službo pol opravljaš?

(odgovor članu mate0ja)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
23.6.2011 11:37:59   
anci banci
pri prvi nosečnosti so mi ugotovili sladkorno in predpisali insulin ter bolniško do konca(od 26 tedna naprej), pa sem vseeno delala do konca brez enega dneva bolniške...ker sem hotla bit fer tudi do delodajalca pa še rada sem delala..

v drugo je pa ta moj predragi delodajalec pokazal tako hvaležnost, da ko sem povedala da sem v 2 noseča, mi je začel groziti z odpovedjo, hotel me premestiti na slabše in nižje delovno mesto, izvajal nad mano mobbing, da sem zaradi živcev pristala v bolnici...in tako sem od 2 meseca na bolniški zaradi doživetega stresa in seveda zopet hude sladkorne doma...no in seveda ni bilo dovolj iz strani delodajalca, da sem dobila pisno opozorilo pred odpovedjo...

komisija je bila stroga za podaljšanje porodniške in sem se precej namučila da so mi jo podaljšali do konca...
tako da se ne da govort da komisije niso stroge in kar v endan dodeljujejo bolniške...
iskreno povedan tokrat tudi če ne bi imela sladkorne pa bi bil tak odnos delodajalca do mene bi ostala na bolniški, ker vidim koliko si vreden v očeh teh k...kapitalistov...

torej moje mnenje je da se ne sme sodit o zadevi, doker ne poznaš ozadja

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 29
26.6.2011 18:51:37   
JUJA
Jaz bi jo lahko dobila že zdavnaj,sem v 26.tednu ampak jo nisem hotela ker je z mano zaenkrat vse ok,je pa to odvisno ćisto od vsake posameznice kakšni so izvidi in počutje,starejši si,večje je tveganje,odvisno kakšno službo imaš,jaz pravim zakaj bi reskirali če nam ni potrebno,ko bo pa enkrat nekaj narobe bo pa vsaki žal...zakaj jo nebi izkoristili če je možnost,itak si kasneje spet v službi,....

(odgovor članu anci banci)
Neposredna povezava do sporočila: 30
7.7.2011 10:42:38   
Anonimen
Sem v 15. tednu in doslej sem bila natanko 3 dni na bolniški. V 8. tednu sem začela krvaveti in mi je ginekologinja velikodušno 2 tedna bolniške. Prvi dan te bolniške sem bila itak pri njej na pregledu, naslednji dan sem počivala, potem sem se pa jadrno vrnila v službo. Še en dan je padel v 13. tednu, ko sem od izčrpanosti celo dopoldne prespala ;)

Upam, da se mi v nadaljevanju ne bo treba posluževati bolniške. Sem pa zgrožena, koliko bodočih mamic se ima sredi dopoldneva čas sukati po trgovskih centrih in kofetkati na sončku. Verjetno niso vse študentke ali na letnem dopustu... Aja ne, tako zelo rizične so, da je to edina dejavnost, ki jim pomaga k boljšemu počutju. user posted image

(odgovor članu JUJA)
  Neposredna povezava do sporočila: 31
7.7.2011 12:25:00   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Sem v 15. tednu in doslej sem bila natanko 3 dni na bolniški. V 8. tednu sem začela krvaveti in mi je ginekologinja velikodušno 2 tedna bolniške. Prvi dan te bolniške sem bila itak pri njej na pregledu, naslednji dan sem počivala, potem sem se pa jadrno vrnila v službo. Še en dan je padel v 13. tednu, ko sem od izčrpanosti celo dopoldne prespala ;)

Upam, da se mi v nadaljevanju ne bo treba posluževati bolniške. Sem pa zgrožena, koliko bodočih mamic se ima sredi dopoldneva čas sukati po trgovskih centrih in kofetkati na sončku. Verjetno niso vse študentke ali na letnem dopustu... Aja ne, tako zelo rizične so, da je to edina dejavnost, ki jim pomaga k boljšemu počutju. user posted image

Sej nisi normalna. user posted image A poznaš vsa ozadja nosečnic? Najbrž ne, zato pa tako pišeš kot da si ti deklica, ki pač zmore vse, je nenadomestljiva. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 32
8.7.2011 7:53:02   
babika2
V prvi nosečnosti bolniška zaradi bolečin v desnjem spodnjem delu trebuha. Kakor hitro sem bila nekoliko bolj pokonci in v gibanju, me je začelo hudo boleti. Tako sem do nastopa porodniške veliko časa počivala in občasno sem odšla na krajši sprehod. Nastopila pa sem bolniško v 16. tednu.
V drugo sem bila pripravljena delati do konca in bi mi skoraj tudi uspelo, ampak me je v 29. tednu presenetilo vnetje ledvicuser posted image . Pristala za 14 dni v bolnišnici nato pa dobila od sobnega zdravnika še 4 tedne staleža. Tako, da mi je potem komisija za 14 dni podaljšala stalež (do nastopa porodniške).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 33
8.7.2011 8:13:51   
ronja
suzanica, zato jaz ne bi šla na bolniško, ampak to je stvar vaju z g. Če vidva s plodom nista ogrožena, vaju nima neke podlage dajat na počivanje... Slabo počutje je pa v nosečnosti pač dejstvo za nekatere, prav tako so alergije zoprne (letos sem mela res grozne, čim sem šla ven, je bilo ubitač, pa še nič mi niso smeli dat, ker sem user posted image - zunaj sem nosila masko ves čas!)

Sicer sem bila prvič na bolniški tisti čas, ko sem bila v bolnici, ker sem imela pljučnico, uroinfekte in sem tehtala 52 kil 4 mesece noseča. Potem sem šla nazaj delat, na koncu so me dali na bolniško zato, ker je mala zaostajala v rasti, ker ni imela več kje vzet, ker sem bila jaz tako shirana. Pri tej bi me morali pozdravit prej.

Drugič sem tudi delala dokler nisem šla v bolnico: krvavela sem ko zaklana, ker sem imela odstop posteljice in potem sem bila na bolniški do konca, ker nisem ne mogla ne smela delat, v principu bi morala samo strogo ležat (samo to je nemogoče ob enoletniku).

Zdaj spet delam in upam, da mi tokrat ne bo treba v bolnico - zaenkrat kaže ok, obakrat se je zakompliciralo že prej. Slabo mi je ful, bruhala sem zmeraj, tako da se mi zdaj zdijo nebesa, da vsaj bruham ne (ne, nič ti ne odleže, ko bruhaš). Alergije sem imela res katastrofalne letos, vendar sem pač nosila masko, kadar sem šla iz stanovanja. Zato se mi ni zdelo, da bi morala ostajat doma. Fajn res ni, ampak če nimaš ravno hudega astmatičnega napada zraven, niso ogrožujoče. Je pa zoprno za pop*, to vsekakor!

Če ne boš mogla dihat od alergij, pa te bo verjetno tudi osebni dal na bolniško - seveda pa ne za več kot 1 mesec, samo saj v tem času se tudi alergije malo umirijo, ker navadno že odcveti, karkoli te pač matra.

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu suzanica)
Neposredna povezava do sporočila: 34
8.7.2011 13:25:30   
sunny24
Jst sem imela bolniško v skozi celo nosečnost...Zaradi predhodnega splava, pa ponovnih krvavitev v 2. nosečnosti. Po 4 mesecih bolniške pa delodajalec ni imel primernega delovnega mesta zame in sem bla še kar naprej na bolniški do konca, ampak z normalnimi izhodi. In v tem času sem itak hodila okoli. Kaj pa naj bi, bla doma zaprta, če je blo vse v redu z mano in otrokom?

V tej nosečnosti pa je blo vse OK in nisem mela nič bolniške. Sem delala praktično do konca, edino dopust sem koristla zdej pred porodniško.

anonimna...Glede kofetkanje na sončku in šopinga v dopoldanskih urah...Ja, sem ena izmed teh nosečnic...A pa veš zakaj? Ker delam samo vikende, pa še to zvečer, pa sem med tednom fraj in si lahko prvoščim...user posted image   Tko da ne meči vse v isti koš user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 35
8.7.2011 14:21:37   
pikica*
Mene je moja G poslala na bolniško zaradi povišanega pritiska. Znašal je nekje 160/100. Noseča sem bila nekaj čez 20 tednov. To je bila moja druga nosečnost in že v prvi se je odvijala podobna zgodba, ampak sem ob vsaki kontroli našla en kup izgovorov zakaj ne na bolniško. V drugi nosečnosti pa je G dala komando, da je konec s službo. Doma sem se najprej zjokala (do tistega trnutka še nikoli nisem bila na bolniški), potem pa sem prišla do zaključka, da je to za otroka in zame najboljša rešitev. Poleg tega je bila  takrat hčerka stara 19 mesecev in ob službi resnično ni bilo časa za počitek.
Kontrole sem imela potem vsak teden, nosečnost sem srečno pripeljala do konca, je pa res, da so na koncu (zaradi pritiska) že resno razmišljali o sprožitvi poroda. Na srečo se je nato začelo samo od sebeuser posted image .

(odgovor članu suzanica)
Neposredna povezava do sporočila: 36
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?