|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   zakaj ste dobile bolniško?
22.5.2011 21:12:15   
suzanica
Oj. Jaz sem noseča 16t. Imam povečan pritisk - zogrnjega do 155, spodnjega med 50-80. Poleg tega imam moćno alergijo - smrkanje, kihanje, srbenje, kašljanje, glavoboli... G pravi, da si naj merilm pritisk in da je vse ok. A je katera na bolniški zaradi takšnega pritiska?
<oziroma zakaj so vam predpisal bolniško? Zelo se slabo počutim ampak G pravi, da je ok. Hvala za vaše izkušnje.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: zakaj ste dobile bolniško?
22.5.2011 21:15:39   
m_o_i
zaradi prve nosecnosti na stara letauser posted image (skoraj 35) in dela z nevarnimi snovmi(laboratorij)

predvidevam...ker ostalo je blo vse BP

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu suzanica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
22.5.2011 21:18:16   
stanč
glede na pritisk ki si ga omenila ni dober. pritisk pri nosečnicah naj bi bil pod 140/90 če je večji obstaja rizik za prezgodnji porod. jaz sem imela le pri doktorjih povečan pa so me poslali k internistki da smo dokazali da gre za sindrom bele halje ampak sem do 9 meseca imela redne preglede pri njej in merjenje ob isti uri zjutraj in zvečer. če se je pojavil dvakrat zapored nad 140/90 sem morala nujno k njej. ker bi lahko šlo za preeklapsijo ali neki takega nevem če sem prav napisala. in so mi svetovali bolniško že od prvega pregleda pri internistki.
upam da ga imaš  120/70 ta je najlepši.

(odgovor članu suzanica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
22.5.2011 22:40:48   
Klarita
Mene je G. dala na bolniško zaradi migrenskih glavobolov, ki sem jih dobila v nosečnosti. 

(odgovor članu stanč)
Neposredna povezava do sporočila: 4
22.5.2011 22:59:05   
tasa_m
Jaz sem dobila zaradi križa. V 3,5 mesecu me je v službi dobesedno zvilo, tako da me je šef kar odpeljal v bolnišnico. In od takrat naprej me je osebna zdravnica dala na bolniško, saj sem delala takrat  v gostinstvu in se nisem mogla izognit dvigovanju težkih stvari.

(odgovor članu suzanica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
23.5.2011 10:10:37   
Pigy
Jaz sem na bolniški od 12 tedna, ker sem krvavela, pa imela rjav izcedek.  Sedaj sem k sreči ok, vendar zaradi dela bom do poroda na bolniški.

Živi za učenje in naučil se boš živeti.

(odgovor članu tasa_m)
Neposredna povezava do sporočila: 6
23.5.2011 12:13:08   
pomar*ANČA*
tvoj pritisk sploh ni ok! bodi malce sitna, saj lahko vodi v predčasni porod.

sem pa na bolniški zaradi hipotiroze (al kakor se že napiše)- oz moji ščitnici fajn dogajauser posted image  

(odgovor članu Pigy)
Neposredna povezava do sporočila: 7
24.5.2011 8:26:38   
biga
jaz sem bila v prvi nosečnosti na bolniški od 4. meseca dalje, saj sem imela zelo nizko ležečo posteljico in me je tiščalo navzdol. Skratka, zaradi bolečin v spodnjem delu trebuha in nevarnosti, da bi zakrvavela. V drugi nosečnosti sem pa delala do konca.

(odgovor članu pomar*ANČA*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
24.5.2011 8:59:22   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: biga

jaz sem bila v prvi nosečnosti na bolniški od 4. meseca dalje, saj sem imela zelo nizko ležečo posteljico in me je tiščalo navzdol. Skratka, zaradi bolečin v spodnjem delu trebuha in nevarnosti, da bi zakrvavela. V drugi nosečnosti sem pa delala do konca.

biga, kako pa je bilo pri porodu? CR?

(odgovor članu biga)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
24.5.2011 9:02:16   
dar10
Suzanica, jest sm na bolniški praktično od začetka, najprej zaradi slabosti, ki so bile neznosne, potem zaradi bolečin v križu in krčev. Drugače pa ginekologa kar prosi, če ti lahko da bolniško, ker se slabo počutiš. Moraš mal pojamrat... Prvi mesec ti pa itak da bolniško splošni zdravnik, za naprej pa rabiš mnenje ginekologa za na komisijo.
Lepo nosečnost ti želim,

LPD

(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 10
24.5.2011 9:43:16   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: biga

Da se malo zamislimo glede nizkihh posteljic, citiram ginekologa z drugega foruma (vir: http://med.over.net/forum5/read.php?19,6415877,6830841#msg-6830841)

Spoštovani,

bom jaz malo krajši :-)... pred 28. tednom omenjati nizko ležečo posteljico, zlasti ob odsotni krvavitvi, je nepotrebno, še manj potrebno je to obravnavati kot bolezen in uporabljati institut bolniškega staleža. Nekateri zdravniki se res do orodij, s katerimi razpolagamo v procesu diagnostike in zdravljenja bolnikov, obnašajo skrajno neracionalno, v nekaterih primerih (tak je tudi vaš) pa celo nestrokovno. Z bolniškim staležem nekateri razpolagajo včasih kot bi to nikogar nič ne stalo in povsem nekritično. V Sloveniji imamo eno najvišjih stopenj absentizma na svetu, zlasti v državnih službah, nosečnice pa so v povprečju več kot polovico nosečnosti odsotne z dela, pa nimamo zaradi tega nič boljših izidov nosečnosti od primerljivih držav v Evropi z mnogo manjšim absentizmom kot mi. Glede na zapisano se zdi, da je vaš stalež povsem nepotreben in neutemeljen, vsaj ne do 28. tedna ali vsaj ne do prve krvavitve. Mislim, da bi lahko povsem brez zadržkov delali naprej v službi.

(odgovor članu biga)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
24.5.2011 9:55:23   
Anonimen
Uf madona tele ginekolog ravnokar omenjenje pa kar strog.

Jaz imam tudi enega takega ginekologa, bila sem v bolnici zaradi zelo močnih krvavitev, poslali so me domov na domačo oskrbo in prepovedjo, da bi hodila kam dlje od urgence. ko pa sem prišla do svojega gin. pa je rekel da je to vse normalno v nosečnosti in da grem lahko delat (delam 80 km stran od svojega doma- 160 km obe smeri). na srečo da ne odloča o bolniški on, mi je komisija odobrila bolniško.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
24.5.2011 9:58:57   
Anonimen
Jaz imam tudi eno vprašanje?
Sem v 23 tednu nosečnosti. Namreč v službi sem čisto sama in delam fizično delo (tudi težko dvigujem). Imam zelo zelo nizek pritisk in kar naprej padam skupaj in najhitreje pridem k sebi po 15 min. bojim se da se nebom enkrat udarila v trebuh ali v glavo. Ali mogoče katera ve, če je na podlagi zelo nizkega pritiska tudi možna bolniška?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
24.5.2011 10:37:20   
Anonimen
Najprej upam, da imajo vse tiste, ki bi jim delo ogrožalo zdravje in potek nosečnosti bolniško. Še bolj pa upam, da bodo kdaj naštudirali sistem s katerim bodo določene zdravnike sankcionirali če bodo predpisovali preveč bolnišk. večina kolegic je med nosečnostjo vsaj mesec dni na bolniški in sicer javno priznajo da so simulirale, ker se jim ne da delat in zraven še jamrajo kako so boge, ker se ne morejo svobodno gibat, ker se bojijo nadzora. Če človeku res kaj fali bo z veseljem doma gulil kavč in počival, da slučajno ne ogrozi sebe in otroka ne pa da se bolniška jemlje kot izredni in to še plačan dopust.

Sm imela dve sodelavki, ki sem jih preklela na žive in mrtve, ker sta vsakič, ko sta imeli v mislih kake obveznosti vzele par dni bolniške. Meni nič tebi nič si pač zjutraj dobil klic, da je do npr, srede, čertka na bolniški. In seveda smo drugi ob obilici svojega dela pokasirale še njihovo. In še med debato sta večkrat omenjali, da je dopusta škoda, da bi ga koristile za obveznosti, pa še delodajalec ti lahko teži, bolniška pa je bolj ziher zadeva. Ko so ble pa plače in pri plačah stimulacije in nagrade so se pa itak tud vedno najbolj glasno bunile zakaj tako nizke plače, pa da so šikanirane, ker ne dobijo najvišje stimulacije.... in ko je ena od njiju zanosila in lepo celo nosečnost simulirala ne vem kakšne bolečine vse, hodila za en mesec na bolniško, pa za dva dni delat, pa spet bolniška ...je na koncu v firmo poslala delovnega inšpektorja, ker so ji ble kao kršene pravice po pogodbi, ker je bila porodniška nizka, seveda če je bla pa odmerjena na podlagi bolniških.

Punce nehajte se tako prekleto same sebi smilit. Samo noseče ste, ne bolne in ne bo konec sveta, če boste še delale zraven.  

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
24.5.2011 10:46:23   
Anonimen
A ti tazadnji-zadnja a si sploh kdaj bila noseča? 

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
24.5.2011 10:52:22   
mate0ja
Tudi jaz se strinjam, da se bolniške včasih izkoriščajo. 

< Sporočilo je popravil mate0ja -- 24.5.2011 10:54:32 >

Če bi rad bil srečen, BODI!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
24.5.2011 10:56:27   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

A ti tazadnji-zadnja a si sploh kdaj bila noseča? 

Imam dva, tretji je na poti.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
24.5.2011 11:39:14   
Anonimen

Punce nehajte se tako prekleto same sebi smilit. Samo noseče ste, ne bolne in ne bo konec sveta, če boste še delale zraven.  

no stemle se pa jaz popolnoma strinjamuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image veliko jih je na bolniško preprosto zato, ker se jim po resnic povedano ne ljubi delat in ja komisija je še premalo stroga do nosečnic

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
24.5.2011 11:41:36   
kaboname

no stemle se pa jaz popolnoma strinjamuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image veliko jih je na bolniško preprosto zato, ker se jim po resnic povedano ne ljubi delat in ja komisija je še premalo stroga do nosečnic

in ja tudi jaz sem bila noseča in to trikrat vsakič delala do konca pa sem delala v trgovini, kjer se tudi dviguje (in če nisem mogla sem prosila koga drugega da dvigne namesto mene) tako da če se hoče se lahko.Pa nisem nobena svetnica zato da ne bo katera mislila ampak nisem za vsako malenkost jamrala pri zdravniku da bi rada v bolniško

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
24.5.2011 13:54:36   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: m_o_i

zaradi prve nosecnosti na stara letauser posted image (skoraj 35) in dela z nevarnimi snovmi(laboratorij)

predvidevam...ker ostalo je blo vse BP

Resno? 35 let in prva nosečnost pomeni rizično? Uau. Moja prijateljica je po umetni oploditvi zanosila pri 40 letih in to z dvojčki, povrhu vsega je še samozaposlena in dela terensko delo, ki vključuje tudi delo v tujini (letalske poti in bivanje v tujini) pa ni bilo ne duha ne sluha o bolniški, razen proti koncu, ko je fasala eno sitno virozo z bruhanjem in ji je osebni zdravnik dal nekaj tednov počitka. Pa je bila res boga praktično od vsega začetka.

Res ni fer, da ni neke enotnosti.

(odgovor članu m_o_i)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
24.5.2011 14:10:47   
posh

Res ni fer, da ni neke enotnosti.

Se strinjam.
Prvič sem dobila bolniško pravzaprav za nič, drugič pa zaradi slabosti, ki so trajale prve 3 mesece, pol je bilo uredu. Pa sem kljub temu bila na bolniški vseh 9m. Res ni fer, ampak je meni moj G kar tako pisal bolniške, komisija pa tudi in sploh ne vem kaj je G tam napisal.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
24.5.2011 14:44:03   
butt3rfly
se grem stavit, da bi večina tistih nosečnic (pazi, ne pravim, da vse), ki tako polemizirajo in so tako svetniške, ker so pač delale do konca, šle na bolniško, če bi jim to njihov ginek svetoval. tudi, če se same ne bi nč kej extra slabo počutile. pa lahko še nevem kk zagotavljalo, da tega pač ne bi naredila, ker ne bodo izkoriščale našega sistema. jst takim ženskam čist nič ne verjamem.

preden obsojamo, je seveda treba vedeti, kakšen je problem, predvsem pa kakšni so delovni pogoji. delati v pisarni za mizo in nekje v eni veliki štarcuni za pultom, kjer si pod nenehnim pritiskom, opravljaš fizično delo, po možnosti stoje, se res ne more primerjati (ko se seveda pojavijo neki problemi).

sploh pa avtorica te teme ne sprašuje po mnenjih na splošno, ampak zakaj so zdravniki predpisali bolniško. da ji odgovorim: od 17. tedna dalje imam rjave izcedke (3x je bila sveža kri vmes), krči s spodnjem delu trebuha, bila 2 tedna v bolnici zaradi tega. zdej sem v 36. tednu, ko se mi je tak začela porodniška (bolniško sem pa dobila od 22. tedna dalje).

< Sporočilo je popravil butt3rfly -- 24.5.2011 14:45:06 >

(odgovor članu posh)
Neposredna povezava do sporočila: 22
24.5.2011 19:30:01   
fluf
Bolniška od 28t dalje (hospitalizacija, sum na HELLP) za 14 dni, potem pa zastoj rasti in še 14 dni bolniške ...

(odgovor članu butt3rfly)
Neposredna povezava do sporočila: 23
24.5.2011 19:44:52   
enea
V prvi nosečnosti ( v15 t) na bolniški zaradi luščenja posteljice in posledično krvavitev, v drugi pa išias(4 t),...user posted image

ena je napisala, da je zaradi ščitnice, jaz sem jo po prvi "dobila", mi dela prepočasi, in sem dobila povišano dozo tbl, ampak mi ni nobeden reku, da bi morala zaradi tega na bolniško, no sej sem pa itak že bila,..user posted image

< Sporočilo je popravil enea -- 24.5.2011 19:45:43 >

(odgovor članu fluf)
Neposredna povezava do sporočila: 24
24.5.2011 20:16:23   
hmm...

Enako mislim tudi jaz.

Kadar neko stvar izgubimo, šele takrat se zavedamo kaj smo imeli!

http://www.zavetisce-horjul.net/index.php

-----> POMAGAJMO JIM!!!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zakaj veliko žensk spontano splavi pred 12...
V prvih tednih nosečnosti večino žensk preseneti statistika: ena od treh nosečnosti se spontano konča v prvem trimesečju...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?