|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ne odpre ust
20.5.2011 9:06:07   
biga
Moja 14-mesečna hči ima 4 zobke in ni šans, da bi jih pustila čistiti. Mogoče odpre usta samo toliko, da ji enkrat podrgnem spodaj, potem pa konec. Sem ji dala ščetko v rokico, da bi sama, pa jo obrne na glavo in grizlja spodnji del. Ali naj počakam, da bo pripravljena, da bo bolj razumela, da je to pomembno, ali naj ji na silo poskušam umiti zobke? Slednje mi glih ni všeč, ampak vem, da, kar je treba, je treba. Kakšne izkušnje, nasvet?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ne odpre ust
20.5.2011 9:07:18   
Najaa
Pri nas če ni šlo lepo, je šlo grdo. Zobke je treba umit vsak dan, tu ne popuščam. Če ni hotla odpret sama, sem jo prijela za lička, da so bila odprta in umila. Zraven se je drla, itak. 

(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 2
20.5.2011 9:10:07   
Katy78
Pri nas umivanja zobkov nikoli ni pretirano maral, ampak tukaj ni debate, zobke je treba umiti, če ne zlepa pa zgrda, žal. Je pa res, da večjih problemov nikoli ni bilo, so pa seveda dnevi, sploh zadnje dni (verjetno ker mu izrašča tretja petka) ko zobk ne bi umival in takrat sledi jok in upiranje, vendar zobke vseeno umijemo. Priznam pa, da kadar je bil bolan in imel visoko vročino, ga z umivanjem zobk nisem "mučila".

Pa še to: kadar se je zraven drl, takrat sem mu lahko zobke najbolje umila, ker so bila usta na široko odprta. user posted image

< Sporočilo je popravil Katy78 -- 20.5.2011 9:13:41 >

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
20.5.2011 9:38:10   
kristinaj
če ne gre z lepa pa z grda..
pri nas tamali 2x podrgne in vrže ščetko, potem ga poležem na previjalno ga stisnem da ne more gibati in mu drgnem zobe on se pa smeje in zapira usta in stiska ščetko, ker pa tako ne morem drgnt, vzamem tetra pleničko jo namočim in mu zdrgnem zobe... to pusti :)))

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 4
20.5.2011 10:11:01   
ksenija12
poskusi umivanje zob povezat š čim zabavnim - recimo, da lahko takrat v lonček sama natoči vodo, splahne usta, izlije vodo iz lončka, potem sledi umivanje in potem spet voda in lonček. Naša dva tudi nista marala, obožujeta pa vodo in lonček. In sta se potem zmeraj veselila, da si gremo umit zobe, ker sta se lahko igrala z vodo. Na začetku sta kar med tuširanjem imela lonček in si zraven umila še zobke.

http://www.popolna-kmetica.blogspot.com/

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 5
20.5.2011 12:11:59   
Naja31
Se strinjam z večino. Če ne gre lepa, gre zgrda.
Zobke je treba umivati in tu ni debate, sploh pa ne z 14im mesečnim otrokom.

Moj prvi sin je bil tak, nekaj časa se je ob umivanju zob drl, potem pa je odnehal.

(odgovor članu ksenija12)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   [Brisano sporočilo]
20.5.2011 12:23:34   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Najaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
20.5.2011 12:44:49   
t5t6
Jaz jih perem njej, ona pa z veliko ščetko meni. Vsak teden si moram zmislit neko novo foro, ampak zobe je treba očistit. Ne prenehaj, ker samo z vztrajanjem se bo naučila, da je ta ritual pač potreben.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 8
20.5.2011 13:24:25   
Paštetka

IZVIRNO SPOROČILO: Najaa

Pri nas če ni šlo lepo, je šlo grdo. Zobke je treba umit vsak dan, tu ne popuščam. Če ni hotla odpret sama, sem jo prijela za lička, da so bila odprta in umila. Zraven se je drla, itak. 

Se popolnoma strinjam. Pri nas je bilo enako.

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
20.5.2011 13:24:31   
hedviga
Naš M je hitro dojel, da ni umivanje nič groznega in mu lahko že kmalu ok umila, Š pa se je drla, pa zapirala usta pa jezik ven molila.... Skratka nikakor umit. Pod nobeno pretvezo ni pustila. Žal je šlo bolj zgrda, kot bi si jaz želela in mi je bilo včasih kar malo hudo, ampak ...Potem pa je čez čas počasi dojela, da ni tako hudo, tako da sedaj se greva žiga žaga in ji lahko solidno umivam..
Malo sem sumila, da ni pustila kadar so ji izraščali zobkei in ker so ji izraščali počaaaasi se je tudi počasi sprijaznila.
Bo kar treba, nimaš kaj. Primi jo, v kot ustnic en prst, da ne more zapret in akcija. Ker so "samo" 4 zobki bo hitreje user posted image  

Špelca in Mihec 9.2.2009

(odgovor članu t5t6)
Neposredna povezava do sporočila: 10
20.5.2011 14:07:55   
happymummy
ma kaj tolko silste otroke? ? sej im bo zamerlo do konc življenja. dejte na drug način, pa skupej si umivajte,da tudi tebe in atija vidi. ne vem no,mal se je začel tut tle okol komplicirat. najrajš bi
že umivali, še preden kej ven pokuka. včasih se ni tolko skrbelo,pa so mel vseeno lepe zobke.

(odgovor članu hedviga)
Neposredna povezava do sporočila: 11
20.5.2011 14:19:49   
hedviga
IZVIRNO SPOROČILO: happymummy

ma kaj tolko silste otroke? ? sej im bo zamerlo do konc življenja. dejte na drug način, pa skupej si umivajte,da tudi tebe in atija vidi. ne vem no,mal se je začel tut tle okol komplicirat. najrajš bi
že umivali, še preden kej ven pokuka. včasih se ni tolko skrbelo,pa so mel vseeno lepe zobke.

Pomoje se jim bo še veliko bolj zameril zobozdravnik, če bodo zobki z luknjicami že pri 3 letih.
Nekateri otroci žal tudi z zgledom in na lepo nočejo umivat zobkov, redno umivanje in dnevno navajanje na ustno higieno pa je pomembno.To je normalen odnos do zdravja in ni kompliciranje.

Špelca in Mihec 9.2.2009

(odgovor članu happymummy)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   [Brisano sporočilo]
20.5.2011 15:40:06   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 13
20.5.2011 16:04:39   
Katy78
IZVIRNO SPOROČILO: hedviga

Pomoje se jim bo še veliko bolj zameril zobozdravnik, če bodo zobki z luknjicami že pri 3 letih.
Nekateri otroci žal tudi z zgledom in na lepo nočejo umivat zobkov, redno umivanje in dnevno navajanje na ustno higieno pa je pomembno.To je normalen odnos do zdravja in ni kompliciranje.

O ja, tudi našemu mulčku nič ne pomaga, če si midva zraven zobe umivava, pa da bi si sam umival (včasih parkrat potegne) ipd. user posted image Saj so obdobja ko umivamo zobke brez težav, so pa obdobja ko ob pogledu da pripravljam zobno ščetko kar zbeži na kavč in se pokrije z blazino. user posted image In ja, se strinjam, bolj kot umivanje zobk bo neprijetno vrtanje pri zobozdravniku, se pa seveda ne slepim, da vrtanja ob rednem umivanju zobk ne bo, ga pa bo morda vsaj nekoliko manj.

< Sporočilo je popravil Katy78 -- 20.5.2011 16:05:14 >

(odgovor članu hedviga)
Neposredna povezava do sporočila: 14
20.5.2011 20:47:22   
Naja31

Zato ker pri nekatterih stvareh pa res ni popuščanja. In umivanje zobkov je ena takih.
In to po mojem mnenju ni kompliciranje.

Neposredna povezava do sporočila: 15
21.5.2011 9:10:55   
marjetica8
Tudi mi smo imeli v začetku borbe s čiščenjem zobkov. Ni in ni odprl ust, sam ni hotu ščetke niti prijet, niti če sem zraven njega jst umivala zobe. Ker je v življenju pač tako da je določene stvari treba, če se hoče ali ne, sva ga z možem prjela - en ga je drzu, en je pa zobe opucaluser posted image  Potem je čez par mescou skužu da to ni fajn in je začel sam držat ščetko in neki šart po ustih medtem ko sem jst umivala zobe. Ma na koncu ko sem mu morala malo bolj zdrgnt, je bla spet groza in strah. In pol smo pogruntal da drži odprta usta, če gledava lučko - sem ga posedla na stolček in mu rekla kje je lučka (reče "aaaaa" za lučko) in pol je kričal aaaaaaaaaaaa in ta cajt sem jst opravlauser posted image  Ko to več ni pallilo, pa smo začeli pet pesmice, da se zamoti in ta cajt umiješ zobe. Vse sorte se morš zmišljevat, pa bo...naš ma zdej dve leti pa še kr pojemo pesmiceuser posted image

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 16
21.5.2011 14:47:53   
happymummy
IZVIRNO SPOROČILO: flower

Zakaj se sili? Ker pri umivanju zob ni debate. Pa našemu se ni nič zamerlo, tisto obdobje je prešel, ker je videl, da lahko tuli kolikor hoče, pa bomo zobe vseeno umili. Zdaj pa ni več težav..

Glede tega kak so včasih skrbeli za ustno higieno in imeli lepe zobe.. ne vem če je glih tak... vsak drugi 40, 50 letnik ima umetne zobe... Pa tudi sladkarij včasih niso tolk pojedli kot jih otroci danes.

pa daš manj sladkarij otroku. pa več sadja.
da ne boste mislile, sej tut mi zobke umivamo (2,5 let). se zgosi kak dan da ga izpustimo. pa ima prav lepe, bele zobke. in ja,naš si jih umiva sam,potem pa mu še jaz ali mož zdrgneva,da je za prav. se pa zadnje čase zgodi tudi dan,ko si neče umit, pa vendar ga čist na lep način prepičamo,da se jih. in začeli smo umivat zboke,ko je imel že vse.  ne vem točno, ma nekje okoli drugega leta ali pa mogoče celo malo kasneje. malo trapasto se mi zdi,da otroke že takoj ko jim izraste prvi zob, začnejo in silijo k umivanju.

Neposredna povezava do sporočila: 17
21.5.2011 15:08:49   
Paštetka
Pa saj sadje prav tako vsebuje cuker. Poleg tega ne glede na cuker se iz koščkov hrane hranijo in razmnožujejo bakterije. In ko 1x faše karies se ta hitro širi.
Pranje zobv je kot poozimi oblečt jopico, da se ne prehladi. Ni pardona. Kar se mora se mora. Zdravje je na 1. mestu in vsak dan se ne mislim pregovarjat za eno in isto stvar. Zobke peremo 3x na dan!!!!!
zobje so vzgled vsakega človeka.

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html

Neposredna povezava do sporočila: 18
21.5.2011 16:55:34   
malaMravljica
se moj nasvet.

Moj mali je sicer vedno rad umival zobke, sedaj pri 19 mesecih pa ne vec, kar stran leti. In tudi nisem vedela kako, ker na silo mi itak ust ni odpru, pa imam resitev. Ga ulovim, odprem vodo na lijaku in dam notri  kaksno krtaco ali kaj, da je fajn pol se pod vodo igrat in mi tako odpre usta in se ve ne, da umiva zobke.

Bom pa se moje vprasanje dala zraven. Sem optimist in upam,da bo kmalu spet zacel sam umivat zobke si, to je do predkratkim zelo rad pocel in ni bilo obiska kopalnice brez, da je zobke umival. Me pa zanima, kdaj jih zadosti sami umijejo, da ni treba starsem popravljat za njimi, verjetno sele ko imajo par let? 2 leti je prekmalu?

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 19
21.5.2011 17:25:53   
Najaa

O, se pa mal motiš. Včasih jih je od 10ih otrok imelo vsaj 8 črne zobe. In to zarad neumivanja. In zakaj ne bi začeli z ustno higieno že pri dveh, treh zobkih? To je sam dobro, da postane navada.Strinjam se, da raje "težim" z umivanjem zob kakor da bi tak majhen otrok moral že plombe dobivat.

< Sporočilo je popravil Najaa -- 21.5.2011 17:29:11 >

Neposredna povezava do sporočila: 20
21.5.2011 17:27:47   
Najaa
IZVIRNO SPOROČILO: malaMravljica

Bom pa se moje vprasanje dala zraven. Sem optimist in upam,da bo kmalu spet zacel sam umivat zobke si, to je do predkratkim zelo rad pocel in ni bilo obiska kopalnice brez, da je zobke umival. Me pa zanima, kdaj jih zadosti sami umijejo, da ni treba starsem popravljat za njimi, verjetno sele ko imajo par let? 2 leti je prekmalu?

2 leti je prekmalu ja. Moja tavčeja ima 4,5 let in si najprej sama umije, potem pa še jaz skrtačim. Kakšen večer pustim, da si sama in nič ne popravljam. So imeli v vrtcu ene parkrat zobozdravnico in mi je mala kazala, kako se pravilno pere zobke tak da neki je odnesla od tam.

(odgovor članu malaMravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 21
21.5.2011 22:50:02   
šrimpf
v materinski šoli je zobozdravnik rekel, da je treba umivanje zob kontrolirati do nekako 8. leta. po izkušnjah s svojimi nečaki bi rekla, da to kar drži.

pri našem 22-mesečniku tudi ni pardona, kar se umivanja zob tiče. včasih se sicer upira, zvija..., ampak kar je treba, je treba. sem pa tja mu jih tudi znitkam, to mu je ful všeč user posted image

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   [Brisano sporočilo]
22.5.2011 9:11:18   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 23
22.5.2011 9:15:44   
mamamajča

IZVIRNO SPOROČILO: ksenija12

poskusi umivanje zob povezat š čim zabavnim - recimo, da lahko takrat v lonček sama natoči vodo, splahne usta, izlije vodo iz lončka, potem sledi umivanje in potem spet voda in lonček. Naša dva tudi nista marala, obožujeta pa vodo in lonček. In sta se potem zmeraj veselila, da si gremo umit zobe, ker sta se lahko igrala z vodo. Na začetku sta kar med tuširanjem imela lonček in si zraven umila še zobke.

user posted image

Mi smo vedno delali tako, da smo zobke umivali istočasno. Tako me je mali gledal in posnemal.
Obrnit na zabaven način in se vse da.

(odgovor članu ksenija12)
Neposredna povezava do sporočila: 24
24.5.2011 22:56:34   
happymummy

A ti tud kak dan izpustiš in si ne umiješ zob?

ja, tudi jaz izpustim kak dan. že od nekdaj. pa mi nič ne manjka, in zobe imam čisto ok.  no saj, vsak dela po svoje. tko je. pri vseh rečeh.

Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...
Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?