happymummy -> RE: ne odpre ust (21.5.2011 14:47:53)
|
IZVIRNO SPOROČILO: flower IZVIRNO SPOROČILO: happymummy ma kaj tolko silste otroke? ? sej im bo zamerlo do konc življenja. dejte na drug način, pa skupej si umivajte,da tudi tebe in atija vidi. ne vem no,mal se je začel tut tle okol komplicirat. najrajš bi že umivali, še preden kej ven pokuka. včasih se ni tolko skrbelo,pa so mel vseeno lepe zobke. Zakaj se sili? Ker pri umivanju zob ni debate. Pa našemu se ni nič zamerlo, tisto obdobje je prešel, ker je videl, da lahko tuli kolikor hoče, pa bomo zobe vseeno umili. Zdaj pa ni več težav.. Glede tega kak so včasih skrbeli za ustno higieno in imeli lepe zobe.. ne vem če je glih tak... vsak drugi 40, 50 letnik ima umetne zobe... Pa tudi sladkarij včasih niso tolk pojedli kot jih otroci danes. pa daš manj sladkarij otroku. pa več sadja. da ne boste mislile, sej tut mi zobke umivamo (2,5 let). se zgosi kak dan da ga izpustimo. pa ima prav lepe, bele zobke. in ja,naš si jih umiva sam,potem pa mu še jaz ali mož zdrgneva,da je za prav. se pa zadnje čase zgodi tudi dan,ko si neče umit, pa vendar ga čist na lep način prepičamo,da se jih. in začeli smo umivat zboke,ko je imel že vse. ne vem točno, ma nekje okoli drugega leta ali pa mogoče celo malo kasneje. malo trapasto se mi zdi,da otroke že takoj ko jim izraste prvi zob, začnejo in silijo k umivanju.
|
|
|
|