petarda
|
Bubi petardito je imel take težave prvi teden, ko so dobivali domače naloge. Že v šoli je namreč pogruntal, da vsi ostali rešijo naloge hitreje kot on. Naloge, ki so povezane z barvanjem, risanjem vzorčkov... In tudi učiteljica mu je rekla, da on pač zna računat in mu bo to v tretjem razredu zelo prav prišlo, eni pa pač hitreje rišejo. No, doma je potem potožil, da zakaj ga nismo raje učili risat, ne pa računat, ker mu bo to šele v tretjem razredu prav prišlo, risanje pa že v prvem. Potem smo mu razložili, da je sam pokazal interes za računanje, risati pa ni nikoli preveč maral, zato mu gre zdaj malo težje in počasneje...in da vaja dela mojstra ampak samo, če mojster dela vajo. In da bo zame dobro, kakorkoli bo narisal, pomembno mi je samo, da se potrudi. In gotovo mu bo šlo vsak dan bolje. No, je sprejel mojo/našo razlago in od takrat mu risanje ni več problem in tudi sam opaža, da mu gre na bolje in mu ni več tako težko. Piše pa tudi brez problema, sam recimo napiše čestitke sošolcem za rojstni dan, pa seznam udeležencev na njegovem rojstnem dnevu je sam napisal, pa kako kratko sporočilce meni ... letos bo tudi pismo za božička delo njegovih rok. Črke mu ne delajo problemov, ga pa pri številkah motita 3 in 5, ki ju vedno obrne v napačno smer. So pa v šoli prišli ravno do petice. Črke pa še niso vzeli. Sem ga pa prišla v petek iskat in je učiteljica, ki je v sosednjem razredu, tokrat pa ga je imela podaljšano bivanje, kar pristopila k meni in mi povedala, da ga mora prav pohvalit, da je krasen, prikupen in bister fantiček in med najbolj pridnimi prvčki. Mi je bilo kar malo nerodno ....ampak je rekla, da se vidi, da je lepo vzgajan in naj tako nadaljujemo. Evo...od kod moji kilogrami ....saj bodo kmalu govorilne za juniorja ...zdaj se prav trudim, da se držim pravil iz Male knjige, upam, da bo napredek kmalu viden. Smo pa petardita vzgajali čisto po tistih načelih (pa takrat še niso bila zapisana ) in je res krasen poba (zaenkrat - itak ga vzgajaš celo življenje), Juniorja pa verjetno res malo preveč kregamo, ker se nam zdi, da bi moral že vse vedeti in poslušati...v resnici pa je res še majhen fantek, ki išče meje, pozornost...in smo mogoče res malo preveč nepotrpežljivi z njim No, v glavnem...se trudimo, da bo kaj drugače. Uh...sem malo zašla
|