ronja
|
Oh, come on!!! Pa ne moreš zdej svoje sreče zapravit za to, ker misliš, da bo tasta kap (pa ga verjemi, ne bo)?!? Nekej podobnega delajo ženske, ki ne morejo pustit svojega moža, ker bo naredu samomor...(ja, valda, da ga bo) Izgovori? Podpis. Pa pod mateyko tudi. Kar se mene tiče, se navadno kar vrne: kar seješ, to žanješ, prej ali slej. V bistvu je to nekako res...Meni je edina logična posledica nagajanja, žaljenja, izkoriščanja, itd., da ohladiš odnose. Mislim, da imajo ljudje, ki leta in leta takole popuščajo, probleme s tem, kako se postavit zase...zato pa se tut ljudje tako obnašajo do njih (ker čutijo, da jim je to dovoljeno). Podpis. Nekateri ljudje pač vedno grejo do tam, dokler jim dovoliš. Kot mali otroci. In takim pač moraš postavit meje, ker jih sami nimajo, pa če so 100x odrasli. Če se pač ne obnašajo tako, pač ne moreš tega od njih pričakovat in se pač drugače obnašaš do njih, postaviš meje. mame so zato da otroka vzgojijo da je kot odrasla oseba samostojen,se zna preživet..ne pa da te pedenajo ,kuhajo ,likajo.. še tam po 30-tem letu! Podpis. Se strinjam, da otroku pomagaš tudi še ko je odrasel, samo ne na ta način, da mu vse k riti prineseš in gospodinjiš namesto njega. In, če te tega niso naučile, oz.so vedno želele vse same postoriti...potem pa iz danes na jutri, pa popolnoma drugačno obnašanje. To je po mojem mnenju - tisto narobe. No, ampak tebe pa tvoja mama verjetno je kaj naučila, a ne? In po moje je narobe, da se pustiš strešt. Ker se postaviš v vlogo otroka, kjer vse drugi zanj postorijo - in to se mi zdi vsaj tako narobe kot to, da ti enkrat pač poči film in hočeš, da ljudje sami spucajo svoj drek. Se pa strinjam, da je naloga staršev, da naučimo svoje otroke samostojnega življenja in vse gospodinjstvo gre tu zraven. In da moramo tudi spustit, da otroci odrastejo in sami poskrbijo zase in samo ponosno gledamo, kako fajn ljudje so postali. Vseeno pa to, da nekdo tega ni naredil, ne opravičuje izkoriščanja mama/tašča hotela. tastu ob vajinem odhodu grozi kap verjetno zato, ker ve da bo ostal sam z zmajem tast je odrasel moški, ki naj bi znal sam poskrbet zase in mu ni treba živet z zmajem, (ki si ga je med drugim tudi sam izbral), če noče. Zato pa res ne bi živela nekje, kjer skoraj živčni zlom dobim. To so samo izgovori. Katjuška, ne mi zamerit, ni mišljeno slabo, vendar imam občutek, da se precej zanašaš na svoje starše: ker se tu ne zmoreš dovolj postavit zase, boš rajši dopoldne bežala od doma (to naj bi bil tvoj dom, ne?) k svojim doma in bo tisto še vedno nekak tvoj dom, tvojim je to všeč, ker imajo svojo hčerko na en način še malo doma... popoldne te on brani in ste lahko skupaj... saj vse nekak gre, ampak ni pa to to... Človek se mora počutit ok v svojem domu - primarnem, tam, kjer živi, je in spi. Da mu ni treba od tam bežat. Pa sem podobno počela (v zelo mili obliki sicer, ampak vseeno - tašča mi je vedno uletavala, ko sem bila na porodniški in ker ne ni razumela (tudi če sem 10x rekla, da danes pa res ne bi obiska), sem potem začela taktiko, da ko se je napovedala, sem nekam šla (in ji seveda povedala, da lahko pride, če je res tako nujno, da se oglasi, samo naju pa ne bo doma, ker greva ven/k prijateljici/... kamorkoli pač sva šli). In ko je kakih 10tič prišla v prazno stanovanje je malo omilila svoje izsiljevanje z obiski . Vendar pa bi danes delala drugače in lepo zahtevala mir v svojem stanovanju, pa pika. Se pa strinjam, da naj to to sin uredi s svojo mamo, tako da bo razumela in ga upoštevala in konec. Če ne boš zaupal nekomu ki je del tvoje družine - pa so to bodisi starši od moža ali tvoji, ja komu zavraga po lahko zaupamo potem. Zaupaš tistim, ki so zaupanja vredni, pa ne glede na sorodstvene odnose. Enim lahko zaupaš za ene stvari, drugim za druge, pa čeprav so vsi ok. Niso vsi za vse. Včasih tašče živijo v velikih hišah in njihovi sini pač mislijo, da je smiselno ostati doma in pomagati mami. Mogoče so to eni razlogi. Ja, se potem zgodi to, da se mama čisto spremeni in bi rajši šel vstrana - ampak glej ga zlomka, ti pa si že vložil ves svoj denar v hišo. V resnici so ljudje frustrirani in nezadovoljni in na takšen način izražajo svojo moč. Ne vem, če je čisti altruizem tu glavni povod. Bolj kot pomoč mami, vidim jaz tu izkoriščanje gospodinjske pomočnice v obliki mame... Ker ko je mama to vlogo zavrnila, pa pomoč ni več tako zelo v prvem planu... če so ljudje frustrirani in nezadovoljni skup, je po moje boljše, da grejo narazen, pa ne glede na tako opevane družinske vrednote.