Anonimen -> Postala sem samohranilka!?!?!? (17.8.2005 10:06:10)
|
No, pa naj zdaj kdo razume našo preljubo državo in njeno birokracijo... Na CSD sem oddala dve vlogi - eno za izredno denarno pomoč in eno za regres šolskega kosila za mojeg asina Jana. Vsem potrebnim in nepotrebnim dokumentom sem dodala tudi fotokopijo tožbe za razvezo. Če bi oddala samo to, bi bila uradno samohranilka, ker pa tega nisem hotela, sem oddala tudi notarsko overjen zapis o izvenzakonski skupnosti in najemno pogodbo, na kateri sva oba z mojim dragim. Po celem mesecu pregledovanja velepomembne dokumentacije, ki so jo s CSD-ja poslali celo na ministrstvo, sem pred eno uro dobila še bolj bistroumno odločbo: mojega dragega bi se lahko za mojega izvenzakonskega partnerja štelo šele eno leto po moji pravnomočni razvezi. Ker sem šele v postopku razveze, uradno ni ne moj izvenzakonski partner ne moj družinski član, ne glede na to, da sem noseča z njim. Revež je čez noč iz mojega zaročenca postal moj sostanovalec!!! Jaz pa sem proti svoji volji in proti dejanskemu stanju postala samohranilka, čeprav to nisem, in zdaj bom zaradi tega dobila kaj pa vem koliko odstotkov višjo enkratno denarno pomoč in višji otroški dodatek, seveda pa tudi vse možne olajšave, ker od bivšega moža še ne dobivam preživnine!!! Dohodek mojega dragega se ne šteje v moj dohodek, moji dohodki se pa ne štejejo v njegove. Uradno sva si kar na lepem postala tujca!!! da me ne bo kdo narobe razumel - ne bom se branila tistih nekaj tisočakov več, ki mi bodo zdaj pripadali po zakonu, čeprav nisem prosila zanje, ampak zanima me, kje je tukaj logika?! Če bi prikrila mojega dragega, bi kršila zakon. Ker ga nisem skrivala in sem ga prijavila, so mi ga pa brisali!!! Če katera to razume - a mi lahko to razloži? Sem mislila, da poznam marsikaj, ampak danes mi je pa zmanjkalo pameti...
|
|
|
|