Anonimen -> Postala sem samohranilka!?!?!? (17.8.2005 12:50:34)
|
Moj odgovor je namenjen HuAniti... Jaz ne bom zavestno goljufala države. Jaz se nisem prijavila kot samohranilka, saj sem svojega dragega prijavila kakor izvenzakonskega partnerja, s katerim sem tudi noseča in s katerim živim v skupnem gospodinjstvu. Naša ljuba država in njena birokracija in njeni zakoni - oni so pa določili, da moj dragi ne more in ne sme biti moj izvenzakonski partner - in oni so določili, da sem samohranilka. Po črki zakonov. Jaz jih bom samo ubogala, kakor poštena državljanka - in če to pomeni, da mi pripada dobesedno nekaj tisoč tolarjev na mesec več, jih bom vzela. Nisem prosila zanje in nisem jih zahtevala - dodelili so mi jih, tako, kakor so mi določili, da sem samohranilka, čeprav sem z vsemi možnimi dokumenti dokazala, da nisem. Pa kaj naj? Ko sem mojemu dragemu povedala, da ne samo, da ne bo oče otroka, ki ga je naredil, ampak da po novem ni niti moj partner, je skoraj crknil od smeha, nato pa si je odprl eno pivo in rekel, da bo sam sebi nazdravil na ponovno samsko življenje, ki mu ga je podelila država. Na koncu sva ugotovila, da sva sostanovalca, ki bosta čisto slučajno dobila skupnega otroka, kateremu pa bo oče moški, ki se mi ni približal že več kakor dve leti. Pametna ugotovitev mojega dragega je še, da bo šel na ministrstvo obrazložit pristojnim biologijo sedmega razreda osnovne šole... In, povem vam, seks s sostanovalcem je zakon...
|
|
|
|