|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  163 164 [165] 166 167   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januar 2012
15.12.2011 21:26:15   
baloncica
Beti, s tem neupoštevanjem zakona pa z delavci ki so tiho, je vedno dvorezen meč..če imaš pogodbo za določen čas, si itak ne upaš ugovarjat..pa tudi sicer ti delodajalec vedno lahko nekako “vrne“.. sicer pa seveda imaš možnost, da ga prijaviš na inšpektorat za delo, ki potem ukrepajo naprej. je pa po mojih izkušnjah vedno oblj samo dobro in jasno razložiti, da nimajo prav. če je delodajalec korekten, bo sam popravil svojo napako.. če pa ni, potem pa se ti bo tudi maščeval v primernem trenutku..takrat je boljše razmišljat o drugih opcijah, če jih seveda imaš..

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 4101
15.12.2011 21:26:35   
trnuljčica

IZVIRNO SPOROČILO: beti 1

Ronja: dopust za nego in varstvo, se pravi drugi del porodniške lahko zaključiš do 75 dni prej in te dneve preneseš na kasnejši čas, ne vem pa ti na pamet povedat, do katerega leta otroka jih lahko potem izkoristiš.

Do 3 leta. Včasih je bilo pa do 8 leta. Nič več.

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 4102
15.12.2011 21:26:45   
Trobentica_
Ciao souser posted image ! Se javljam po (se mi zdi) parih dneh user posted image .
Včeraj je bil naporen dan s celodnevnim nakupovanjem, pa še pregled sva imela.
Pregled - vse ok, stari smo 34. tednov, poslušali smo srčka, mi je pa rekel G, da zdaj ni več nobenega UZ, razen po potrebi user posted image . Tako da kljub temu, da bi tudi jaz (tako kot nekatere izmed vas) rada vedela težo našega user posted image , bo zdaj tako, da dokler se mali ne odloči pokukati na svet, ne bo nič s temi podatki.... Aja, pa urin in kri sem šla dat, menda test za toxop. in hepatitis. Pa napotnico mi je dal za porodnišnico, za rešilca pa dobim naslednjič menda, ker sestra (ki je nadomeščala tisto, ki je ponavadi), ni najdla unga blokca za to user posted image .
Nakupovanje - zdaj pa imam nakupljeno res VSE za našega user posted image in sem ful happy!!! user posted image user posted image user posted image Po počitku user posted image sledi še pospravljanje vsega nakupljenega, oblekice bodo tudi kmalu v pranju, pa da jih potem zložim na svoje mesto, voziček je treba sestavit še, pa torbe za v P je potrebno pripravit. Menda bo še kaj časa potem za "uživanje" decembra in januarja in čakanje na D dan user posted image .
IZVIRNO SPOROČILO: Mistica
14.12.2011
Kasija - , Haja, 3380 g, 51 cm

ČESTITKEEEEEE!!!!!!!!! user posted image user posted image user posted image
IZVIRNO SPOROČILO: kimica86
No ja, se bom pozanimala v moji kadrovski kaj lahko naredim in če lahko prenesem teh 6 dni v januarju..

Jaz sem se pozanimala preden sem šla na dopust kako je s tem pri nas. Pa so tudi zelo fajn in vse, ampak mi je rekla tista na kadrovski, da pač tako je po zakonu, da moraš koristit tistih 10 dni v tekočem letu, drugače ti pač propadejo. Seveda pa ti pripada cel dopust, tako da ti do junija 2013 ostane tvoj dopust minus teh 10 dni. Jaz naj bi prišla v službo nazaj recimo 26.12.2012 (tam nekje no...), tako da vzamem še tistih par dni do konca 2012, mislim da je ene 2-3 dni in mi propade 8 dni, ostaja mi jih še ostalih 18, ki jih pa pokoristim do junija 2013.... Meni se to zdi čisto mimo (kaj naj bi zaradi tega morala planirat nosečnost par dni prej, da bi izkoristila teh 10 dni? hehe), ampak ok, pač tako je user posted image .
Uživajte! user posted image

< Sporočilo je popravil Trobentica_ -- 15.12.2011 21:28:57 >

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 4103
15.12.2011 21:29:57   
trnuljčica

IZVIRNO SPOROČILO: baloncica

Beti, s tem neupoštevanjem zakona pa z delavci ki so tiho, je vedno dvorezen meč..če imaš pogodbo za določen čas, si itak ne upaš ugovarjat..pa tudi sicer ti delodajalec vedno lahko nekako “vrne“.. sicer pa seveda imaš možnost, da ga prijaviš na inšpektorat za delo, ki potem ukrepajo naprej. je pa po mojih izkušnjah vedno oblj samo dobro in jasno razložiti, da nimajo prav. če je delodajalec korekten, bo sam popravil svojo napako.. če pa ni, potem pa se ti bo tudi maščeval v primernem trenutku..takrat je boljše razmišljat o drugih opcijah, če jih seveda imaš..

Živa resnica. Jaz sem menjala službo po porodniški.

(odgovor članu baloncica)
Neposredna povezava do sporočila: 4104
15.12.2011 21:36:18   
Trobentica_
No, potem ga bom pa sestavila. Glede podatkov pa se tudi jaz nagibam k bolj osnovnim, kot so datum, nick, spol, mogoče ime, mogoče mere, ... če bi katera rada, pa lahko javi več podatkov. Upam, da se strinjate? Ker je moj PDP v začetku januarja, naj pa katera druga potem prevzame urejanje oz. tista, ki ima voljo in čas lahko kadarkoli "vskoči"user posted image

Super! Tudi jaz se absolutno strinjam za seznam user posted image user posted image user posted image . Podatki so pa kar vsi zajeti se mi zdi user posted image .

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 4105
15.12.2011 21:39:46   
trnuljčica

IZVIRNO SPOROČILO: pathra

Po mojem lahko oddaš tudi za starejšega otroka po novem letu saj boš ga uveljavljala prvič... če sem prav razumela.. če bi pa že dobivala otroški dodatek pa bi mogla oddat novo vlogo v mesecu ko bi ti ta pravica potekla.

No, to me je zanimalo.

(odgovor članu pathra)
Neposredna povezava do sporočila: 4106
15.12.2011 21:40:29   
beti 1
IZVIRNO SPOROČILO: trnuljčica

1.user posted image Ne znam tako kot nekatere več citatov naredit v enem postu. Sploh ne od  različnih uporabnic...
Če pa ravno to bo drugače. Do sedaj so gledali bruto. Sedaj pa bodo neto. To pa je lahko ( za nekatere ) bistvena razlika. Ker obdavčenje navzgor je da glava peče... Ps: pri nas nisem jaz te sreče...user posted image

ctrl+c in potem ctrl+v delata čudeže user posted image user posted image user posted image   oziroma po knjigah "za telebane" uporabiš ikono za citiranje, kopiraš željeni citat in ga prilepiš v okence za odgovor k drugemu/im.

baloncica: se zavedam, da so delavci tudi v takem položaju, ko je za njih dejansko bolje, da so tiho. poznam pa tudi kar nekaj primerov, ko o spremembi pravic zaradi različnih razlogov niso informirani in delodajalec to lahko tudi nehote(ker npr. tudi odgovorni v podjetju ne sledijo spremembam izkorišča. Marsikdaj se da z ustreznim opominjanjem na pomoto zadeve urediti brez negativnih posledic za kogarkoli. Se pa ponavadi to prej in lažje zgodi, če na to opozori skupina delavcev kot pa en sam.

< Sporočilo je popravil beti 1 -- 15.12.2011 21:50:27 >

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 4107
15.12.2011 21:44:16   
trnuljčica
IZVIRNO SPOROČILO: Trobentica_

No, potem ga bom pa sestavila. Glede podatkov pa se tudi jaz nagibam k bolj osnovnim, kot so datum, nick, spol, mogoče ime, mogoče mere, ... če bi katera rada, pa lahko javi več podatkov. Upam, da se strinjate? Ker je moj PDP v začetku januarja, naj pa katera druga potem prevzame urejanje oz. tista, ki ima voljo in čas lahko kadarkoli "vskoči"user posted image

Super! Tudi jaz se absolutno strinjam za seznam user posted image user posted image user posted image . Podatki so pa kar vsi zajeti se mi zdi user posted image .

Se strinjam. Edino, da jaz ne bom objavila imena otroka. Tako da si že sedaj rezerviram- mala kraljična.user posted image   Seveda bom na zs tistim, ki jih bo to zelo zanimalo povedala.user posted image
Aja, ko končam slikanje sobice bom tudi povedala in le zainteresiranim poslala link do albuma.

(odgovor članu Trobentica_)
Neposredna povezava do sporočila: 4108
15.12.2011 21:57:16   
Matkurja
Berem tole o dopustu. A katera ve, kolko prej moraš javit, da bi koristila dopust in bi bil ta cajt mož na porodniškem? Jaz imam recimo zaposlitev do 31.8, ker delam v šolstvu. In če bi dobila septembra nov šiht, bi šel mož na porodniško, jaz pa delat. Ampak, če bi šla delat, ne morem vsega dopusta pokoristit. V bistvu lahko samo dva dni v letu koristimo kadar želimo, pa še to mora bit v različnih tednih. Se pravi,d a bi jaz šla lepo avgusta na dopust, moj pa na porodniški. Bi to blo izvedljivo? mal sem zmedeno napisala.

Neposredna povezava do sporočila: 4109
15.12.2011 22:02:58   
Matkurja
Meni pa G. sploh še ni dal napotnice za porod. No, saj brez nje tudi lahko rodim, a ne?

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 4110
15.12.2011 22:05:57   
trnuljčica
To sem jaz pisala... Na csd mi je rekla, da moram javiti kako bom koristila ( tisto po prvih 105 dnevih -torej dopust za nego), 30 dni pred iztekom prvega dela. Zato jaz nisem še obkljukala, da bom sama koristila vse v celoti. Ampak bom javila naknadno. Če pa obkljukaš pa ne moreš več spremeniti- torej prekiniti porodniško (in vzeti dopust). Izjeme: dobiš službo, se ti zdravstveno stanje tako bistveno spremeni, da nisi več sposobna skrbeti za user posted image ...

Tudi očetje ne morejo naknadno spremeniti odločitve. Če so obkljukali, da želijo uporabiti le tistih 15 dni(11 delovnih)- plačanega. Bo le to. Naknadno se ne morejo premisliti in vzeti še razliko 75 dni- neplačanega do 3 leta. Zato je pametneje da oboje obkljukajo in tudi če potem neplačan dopust ne izkoristijo. No, prispevki... so plačani...

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 4111
15.12.2011 22:10:59   
trnuljčica

IZVIRNO SPOROČILO: Matkurja

Meni pa G. sploh še ni dal napotnice za porod. No, saj brez nje tudi lahko rodim, a ne?

Ja. user posted image Se smatra za nujno stanje.

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 4112
15.12.2011 22:12:04   
beti 1
Matkurja: to bo pa verjetno odvisno od tega, kdaj boš izvedela ali imaš novo službo, ali ne. Kolikor vem je pridobitev oz. izguba službe lahko razlog za spremembo osebe, ki koristi dopust za nego in varstvo otroka, ali pa lahko to spremeniš tako zgodaj, da si pred začetkom službe še na dopustu, medtem ko mož že koristi porodniško pa pojma nimam. Za bolniško vem, da narediš zamenjavo osebe, ki je na "porodniški" z dnevom, ko nastopiš bolniško.

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 4113
15.12.2011 22:12:58   
Matkurja

To sem jaz pisala... Na csd mi je rekla, da moram javiti kako bom koristila ( tisto po prvih 105 dnevih -torej dopust za nego), 30 dni pred iztekom prvega dela. Zato jaz nisem še obkljukala, da bom sama koristila vse v celoti. Ampak bom javila naknadno. Če pa obkljukaš pa ne moreš več spremeniti- torej prekiniti porodniško (in vzeti dopust). Izjeme: dobiš službo, se ti zdravstveno stanje tako bistveno spremeni, da nisi več sposobna skrbeti za user posted image ...

Tudi očetje ne morejo naknadno spremeniti odločitve. Če so obkljukali, da želijo uporabiti le tistih 15 dni(11 delovnih)- plačanega. Bo le to. Naknadno se ne morejo premisliti in vzeti še razliko 75 dni- neplačanega do 3 leta. Zato je pametneje da oboje obkljukajo in tudi če potem neplačan dopust ne izkoristijo. No, prispevki... so plačani...

Se pravi, da sem dopust v vsakem primeru že zajebala. Glede porodniške sem pa vedla, da če dobim šiht, lahko spremenim.
Pri možu sem pa obkljukala, da bo koristil teh 15 dni plačanega in tudi onega neplačanega po dnevih. Je rekla una v pisarni, da pol lahko še vedno v celoti koristi, se pač datume piše.

Neposredna povezava do sporočila: 4114
15.12.2011 22:13:41   
**Nelly**

No Matkurja nisi edina brez napotnice user posted image , jaz sem tudi še zmeraj brezuser posted image Pa imam le še 18 dni do roka, tako da... brez skrbi, če je nuja te vzamejo tudi brez napotniceuser posted image . Ampak bojo naši otročki kar počakali na pravi dan, a ne? user posted image

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 4115
15.12.2011 22:15:09   
Matkurja
A pol si po izteku 105 dni še lahko premislim glede dopusta?

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 4116
15.12.2011 22:17:34   
Trobentica_

Ja, saj meni je tudi ni imel namena še dati. Jaz sem ga vprašala, kako je z napotnico, pa da mislim rodit v PO (zaenkrat imam G še v Lj.). Je najprej rekel, da mi jo bo še dal, potem čez sekundo je rekel, aja, je še nisem dal, no potem jo je pa kar napisal user posted image in rekel, da itak napiše samo porodnišnica in potem ni važno katera je.

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 4117
15.12.2011 22:21:51   
trnuljčica

Se pravi, da sem dopust v vsakem primeru že zajebala. Glede porodniške sem pa vedla, da če dobim šiht, lahko spremenim.

Zakaj bi dopust za... Na csd sporočiš, da si dobila službo in daš vlogo za spremembo porodniške (da oče vzame)- to je naredila ena moja znanka- le da ona prej ni imela službe- ne vem koliko to vpliva... Nato pa moraš vedeti koliko prej moraš v službi javiti dopust. To pa ne vem v tvojem primeru. Vprašaj v službi.  Mi moramo za poletje javiti do konca februarja. No, če pride do izrednih razmer so razumevajoči...
Je pa res da vse znanke v šolstvu imajo ogromno težav glede dopustov in porodnišk... Skratka ne vem če je katera kaj dosegla... Žal...Potipaj v službi.

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 4118
15.12.2011 22:23:05   
beti 1
Odločitev glede koriščenja dopusta za nego in varstvo otroka moraš sporočiti nakasneje 30 dni pred iztekom porodniškega dopusta. Sama sem to tudi že obkljukala, pa upam, da se da do takrat še spremeniti, oziroma ne vidim zakaj se ne-bi dalo, če ti še niso izdali odločbe za ta del dopusta. Vidim pa problem v tem, ker bi ti šla na dopust verjetno prej kot 75 dni pred iztekom dopusta za nego in varstvo, kar pa po zakonu ni mogoče. Razen mogoče, če se z možem tako zmenita, da je takrat on na dopustu za nego in varstvo, od recimo 1.9. dalje pa zopet ti, pa potem, če ti dobiš službo ta zadnji del itak lahko spremenita.

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 4119
15.12.2011 22:25:44   
trnuljčica

A pol si po izteku 105 dni še lahko premislim glede dopusta?

Na csd mi je izrecno 2x rekla, da si po tem ne morem premisliti ( glede tega kako bova s partnerjem kotistila porodniški dopust). In mi nato navedla zgornji dve izjemi (zdravstveno in službo).

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 4120
15.12.2011 22:26:38   
kimica86
Jaz bom dobila napotnico 30.12., ko grem na naslednji pregled, to pomeni 21 dni pred rokom..

Jaz bom porodniško v celoti koristila, ob odhodu iz porodnišnice bo partner z mano tistih 15 dni (plačan dopust) in verjetno bo potem še pokoristil nekaj dni neplačanega dopusta.. Verjetno malo kasneje, da ga ne bodo v službi preveč pogrešali.. hehe user posted image

(odgovor članu Trobentica_)
Neposredna povezava do sporočila: 4121
15.12.2011 22:26:46   
Matkurja

Zakaj bi dopust za... Na csd sporočiš, da si dobila službo in daš vlogo za spremembo porodniške (da oče vzame)- to je naredila ena moja znanka- le da ona prej ni imela službe- ne vem koliko to vpliva... Nato pa moraš vedeti koliko prej moraš v službi javiti dopust. To pa ne vem v tvojem primeru. Vprašaj v službi.  Mi moramo za poletje javiti do konca februarja. No, če pride do izrednih razmer so razumevajoči...
Je pa res da vse znanke v šolstvu imajo ogromno težav glede dopustov in porodnišk... Skratka ne vem če je katera kaj dosegla... Žal...Potipaj v službi.

No, to prvo itak vem. Je tako tudi rekla una na CSD.

V bistvu smo v šolstvu itak avgusta fraj (no, razen zadnji teden, ko je meni itak nesmiselno hodit tja se pripravljat, ker itak ne bom več tam), edina razlika bi bila, da bi bil tudi moj potem doma in bi lahko kam šli, recimo na morje.
Mene zanima edino to, če jaz dobim šiht s 1.9. in vem recimo že kak teden prej, a lahko gre mož takoj tisti dan na porodniško, al je treba to prej sporočit.

Neposredna povezava do sporočila: 4122
15.12.2011 22:28:55   
trnuljčica
Tisti dve izjemi sta verjetno vsaj 30 dni pred iztekom porodniškega dopusta. To pa je logično.
Jaz, ki nisem nič napisala- še, pa moram dati 30 dni pred iztekom prvega dela.
Upam da razumeš...

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 4123
15.12.2011 22:31:11   
Matkurja

IZVIRNO SPOROČILO: beti 1

Odločitev glede koriščenja dopusta za nego in varstvo otroka moraš sporočiti nakasneje 30 dni pred iztekom porodniškega dopusta. Sama sem to tudi že obkljukala, pa upam, da se da do takrat še spremeniti, oziroma ne vidim zakaj se ne-bi dalo, če ti še niso izdali odločbe za ta del dopusta. Vidim pa problem v tem, ker bi ti šla na dopust verjetno prej kot 75 dni pred iztekom dopusta za nego in varstvo, kar pa po zakonu ni mogoče. Razen mogoče, če se z možem tako zmenita, da je takrat on na dopustu za nego in varstvo, od recimo 1.9. dalje pa zopet ti, pa potem, če ti dobiš službo ta zadnji del itak lahko spremenita.

Ja, saj, jaz bi šla na dopust, on pa na nego. Zdej sam ne vem, a morm vedt, da sem dobila šiht, al ne? ah, saj ne znam povedat. Bomo pač takrat o tem razmišljali.

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 4124
15.12.2011 22:31:59   
trnuljčica

Mene zanima edino to, če jaz dobim šiht s 1.9. in vem recimo že kak teden prej, a lahko gre mož takoj tisti dan na porodniško, al je treba to prej sporočit.

Uh, si zahtevna...user posted image Nimam pojma. Najboljše da csd pokličeš kako je z izjemami. 30 dni prej je logično... To pa  ne vem.

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 4125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  163 164 [165] 166 167   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  163 164 [165] 166 167   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Tako je videti porodnica po 36 urah rojevanja
Ko popusti adrenalin, ki ga je bilo telo polno ob rojevanju, postane telo težko, utrujenost gromozanska, v rokah pa drži...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?