tesko
|
zivjo, kako ste, mame? pri nas vse v redu..navade Hane se pa spremenijo vsake tri dni, tako da samo ugibam, kaj bo jutri..spala je ze 5 ur skupaj vsako noc, zdaj pa spet le po tri, zal.. vmes mi je malo mleko zaskripalo, mogoce zato..zdaj je spet v redu, ampak se zmer prvo rundo od 20h do 24h, potem pa ob 3h, 6h, 9h.. no, bo ze. raste in se redi prav fajn, pri 3 mesecih je imela pri pediatru 65cm in 6.600 kg, mogoce bo pa manenkenka (bom imela morebiti fuzbalerja za zeta;)) al pa kosarkasica... o vremenu ne bom.. ko boste to brale, bo namrec lahko ali vrocinski val, toca al pa mogoce sneg;) sicer sem pa ze dobila , menstruacijo ja, kljub polnemu dojenju in to tako orto mocno in boleco..grrrr Drugaca pa najbolj uzivam, ko se glasno krohotajcka in me zaljubljeno gleda hehe..mislim, da me nihce se ni tako (pa ceprav pogled dostikrat spolzi malo nizje, kjer je vir hrane.. who cares;)) pixika, tvoj filip je pa res dedec in pol, kaksna kilaza.. je pa tudi meni najenostavneje dojiti leze, ampak nekako na terenu sfolgam, problem je le, ker se zadnje case Hana kar nekaj jezi pri dojenju, tko da ja opozori vse mimoidoce. Ugotovavljam pa, da se temu pogosto izognem, ce jo zacnem dojiti se preden zacne glasno tozit po mleku, se pravi, da ni se nic vznemirjena..ja, mal ugibam, neki znakov pa je (med temi ni basanje rok v usta, kar je njen glavni hobi te dni, tko da ji vcasih kar slincek zavezem). Cepljenje smo prestavili za dober mesec, menda da bolje prenesejo, cim starejsi so, pediater ni imel nic proti. barcolana, dobra si, kapo dol. zadnje case sem veckrat pomislila, da vsaka cast samim mamicam, samohranilkam... Hana je zadnje case tako zahtevna (ce ne spi, kar je malokrat, hoce biti skoz po rokah - sem zmotno verjela, da se otroka ne da razvadit prvih 6 mesecev), da si ne predstavljam, da mi je ne bi za kako urco odpeljal z vozickom, da pridem k sebi. Zadnjic sem klicala mamo na pomoc, ko sem sele na pol pojedla zajtrk ob 4h popoldne, pa mi je rekla, da kaksno grozno frizuro imam sem rekla, da se se nisem pogledala v ogledalo tisti dan, naj mi oprosti.. Tudi mi imamo ze sportni del, se je izkazalo za dobro spremembo. Slinga se nisem preizkusila, mi je pa pediater rekel, da ni smiselno, ker je tezka in da si bom hrbet unicevala, da pa priporoca nahrbtnik..hm, ne vem, bom videla. No, vidis, so svetle plati, si ze vitka nazaj, jaz se nisem:) tud se kaj dosti ne premakne, pa se nutelo sem po dolgem casu kupila vceraj Pa z gosto hrano se ze sladka!! Mislim, da tud pri nas ni vec dalec dan.. samo ne, ker ne bi hotela jest, je zelo jesca in ne prenese plastike, sam mamo.. ampak ko naju opazuje pri mizi, se ful oblizuje in cmoka, ful je hecna, in mislim, da ji bom kmalu naredila nekaj tako samo za probo, dojila bom dalje. majcica, uh ti imas tudi pravo dondico in tudi ze GH. a nogice ze v usta daje?:) Hana jih samo neutrudno frajersko postavlja na drzalo od vozicka. lara28, ti si tudi super mama. lep post si napisala o odrascanju in to..res je samo za uzivat v vsakem trenutku. ravno danes sem stari prijateljici rekla, ki se odloca, a bi otroka ali ne, da je to najboljse, kar se ti zgodi v zivljenju.. dnevni ritem ima pa enak kot moja hana, prakticno nic spat, vrtiljak "drzi" glih za eno rundo... pa fajn za take pediatre, ki so zivljenjski in ne komplicirajo, predvsem pa jim je jasno, da so statistike in tabele le to, ljudje kot otroci pa smo real life in razlicni.. ajtak, se ena malcica tezkokategornica kar 4-ko ze! Mi smo sprobal ze neki vrst plenic, pa se mi do zdaj zdijo ok Pampers, Beauty Baby in Huggies..Pampers mi imajo edino cuden vonj, da ga skoraj bolj voham cez bodi kot kakec Zdaj moram pa dragemu pomagat kuhat..saj sem se kar razpisala, pa lahko bi se..recimo o moji totalno nesmiselni potratnosti za dojenckaste cunjce, razdrazljivosti zaradi premalo spanja, mislih na morje etc. etc... lepo se imejte in kaj javite...
|