tjasaoasis -> RE: gospodinjska pomočnica (18.7.2011 14:50:36)
|
Zavarovana boš s tistim dnem, ki ga boš določila sama z delodajalcem. Torej če si podpisala pogodbo o delu z začetkom dela npr. 23.7.2011 potem bo to datum začetka zavarovanja. Sicer pa mislim, da teh 5 dni, ki so namenjeni pošiljanju vlog s strani interesentov ni tok relevantnih. Mislim, da lahko ti stvar tudi prej urediš, važno je da ima delodajalec t.i. šifro oglasa, ki jo mora obvezno vpisati na M1 in te z njo prijavi v zavarovanje. Pokliči na Zavod za zaposlovanje in vprašaj glede teh 5 dni za vsak slučaj. Jaz delam v kadrovski in sem za takšne oglase vedno dala opcijo, da "samo izpolnjujem zakonske zahteve" in takoj ko sem dobila potrjen oglas (in šifro) tudi prijavila delavce v zavarovanje. Nisem niti čakala, da se izteče 5 dni, saj je pri takem oglasu dosti jasno, da je delavec že prej izbran. Na CSD moraš potem posredovati vlogo za porodniško, s strani delodajalca pa samo izpolnjeno prilogo s-1, na kateri pa delodajalec ne bo vpisal prihodkov, ampak samo potrdil da si pri njem v delovnem razmerju, kar je pa pogoj, da ti pripada porodniška in nadomestilo. Pa verjetno si mislila, da se ti porodniška začne s 11.8. :)
|
|
|
|