pelin
|
Meni se zdi to prav, da so kazni ostre, ampak je žal tako, da ljudje z navadnimi plačami pazimo, če ne zaradi drugega, zaradi denarja. Nekdo, ki ima pa dosti denarja, bo pa še vedno kršil zakon in pač plačal kazen. Mislim, da bi morala biti višina kazni določena glede na osebni dohodek. IZVIRNO SPOROČILO: ely* Meni se zdi to prav, da so kazni ostre, ampak je žal tako, da ljudje z navadnimi plačami pazimo, če ne zaradi drugega, zaradi denarja. Nekdo, ki ima pa dosti denarja, bo pa še vedno kršil zakon in pač plačal kazen. Mislim, da bi morala biti višina kazni določena glede na osebni dohodek. Res kazni so visoke, samo vseeno se mi tole, kar ti predlagaš ne zdi najbolj pametno...Dandanes se da kar lahko priti do avta in to ne slabega....razno razni krediti brez pologa, lizingi in sto in ena rešitev, omogočajo, da imajo kar dobre avtomobile tudi tisti, ki so tretirani kot socialni problemi ( jih kar dosti poznam...žal). Veliko teh nima po tem takem visokega dohodka, kar pa še ne pomeni, da vozijo čisto po predpisih...tudi oni znajo fino pohoditi plin, sesti za volan vinjeni in med vožnjo govoriti po telefonu...da ne omenjam, da standardno nekaj od teh staršev pripelje v vrtec otroke na prvem sedežu brez otroškega sedeža ali celo nepripete...Si ne zaslužijo kazni? Zame prav tako kot ostali, ki imajo več pod palcem.... Kakor koli obrneš, treba bo spremeniti miselnost voznikov in konec...pa če bojo to storile hude kazni....tudi prav...Priznam, tudi mene je groza, ker se vsakodnevno vozim čez 70 km v službo...Večino časa imam krepko pretežko nogo, pa tudi dostikrat možgane na paši...treba se bo držat reda pa konec...zarad drugih in v prvi vrsti zaradi sebe...
|